Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 19 oktober 2021

Moeten we binnenkort opnieuw maskers dragen nu de coronacijfers weer sterk stijgen? “Politiek wil regels niet te sn...

HLN
Moeten we binnenkort opnieuw maskers dragen nu de coronacijfers weer sterk stijgen? "Politiek wil regels niet te snel en te vaak veranderen"
Met gemiddeld meer dan 3.000 besmettingen per dag gaan de coronacijfers in ons land opnieuw fors de hoogte in. "We mogen de cijfers best niet te fel laten oplopen", zei biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) vanochtend aan HLN LIVE. Hij wees op het belang van ventilatie, maar werpt ook het Covid Safe Ticket op als mogelijke bescherming én vindt dat we ons mondmasker nog niet moeten weggooien. Hebben ze daar oren naar in de politiek?
Lees verder

Projectontwikkelaar betaalde zelf voor RUP in Antwerpse stationsbuurt
Hoewel volgens de Vlaamse overheid private partners niet mogen betalen voor de opmaak van een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP), is dat in Antwerpen toch gebeurd in de vorm van een samenwerkingsovereenkomst tussen de stad en projectontwikkelaar Cordeel rond het "RUP Pelikaanstraat" in de stationsbuurt. Dat schrijft Knack. Het kabinet van schepen voor stadsontwikkeling Annick De Ridder (N-VA) ontkent niet dat de kosten grotendeels ten laste waren van Cordeel, een belanghebbende partij, maar stelt dat "alles volgens de gangbare procedures en in volle openbaarheid verloopt".
Lees verder

Nieuwe Nintendo-console schittert alleen dankzij zijn spectaculaire scherm
Voor gamers zonder Nintendo Switch is het nieuwe OLED-model – ondanks de flinke meerprijs – een no-brainer. Maar voor zij die er al een in huis hadden ligt het wat gecompliceerder. Een review na een dikke week met het ding onder de arm.
Lees verder

Commissie Waals parlement zet licht op groen voor Covid Safe Ticket in Wallonië: vanaf 1 november ook nodig voor onder meer cafébezoek
De bevoegde commissie van het Waals parlement heeft het licht op groen gezet voor het uitgebreide gebruik van het Covid Safe Ticket (CST) in Wallonië.
Lees verder

Strijd tussen radiostations dreigt voor hof van assisen beslecht te moeten worden
Het Brugse parket wil twee mannen uit Tielt en Waregem voor het hof van assisen brengen op verdenking van laster. Beide verdachten werken voor Radio Caraad uit Tielt en liggen al jaren in de clinch met hun collega's van Radio Meteor uit Aalter. De raadkamer moet zich woensdag buigen over het dossier. Het zou nog maar de vierde keer zijn sinds WO II dat een 'drukpersmisdrijf' in ons land voor assisen komt.
Lees verder

HOOGTEPUNTEN. Grealish krijgt geen strafschop na tackle Mata - Doelpunt Rodri afgekeurd - Cancelo opent de score
Club Brugge krijgt momenteel het grote Manchester City van onder meer Kevin De Bruyne over de vloer. De wedstrijd is te bekijken op VTM, maar ook op HLN.be hoeft u niets van de kraker te missen. Hieronder vindt u alvast alle hoogtepunten.
Lees verder

HOOGTEPUNTEN. Grealish krijgt geen strafschop na tackle Mata - Cancelo en Mahrez zetten City op rozen
Club Brugge krijgt momenteel het grote Manchester City van onder meer Kevin De Bruyne over de vloer. De wedstrijd is te bekijken op VTM2, maar ook op HLN.be hoeft u niets van de kraker te missen. Hieronder vindt u alvast alle hoogtepunten.
Lees verder

LIVE. Plots de eerredder! Vanaken scoort in vijfde Champions League-wedstrijd op rij
• 3de speeldag groepsfase • Aftrap: 18u45 • Jan Breydelstadion • Club verraste met 4 op 6 tegen PSG en Leipzig
Lees verder

LIVE. De wingbacks maken het verschil voor City: na Cancelo scoort Walker na goeie loopactie in rug van Club-defensie
• 3de speeldag groepsfase • Aftrap: 18u45 • Jan Breydelstadion • Club verraste met 4 op 6 tegen PSG en Leipzig
Lees verder

LIVE. Mahrez verdubbelt de voorsprong na penaltyfout Nsoki, Club moet de wet van de sterkste ondergaan
• 3de speeldag groepsfase • Aftrap: 18u45 • Jan Breydelstadion • Club verraste met 4 op 6 tegen PSG en Leipzig
Lees verder

Michael J. Fox wil geneesmiddel tegen parkinson vinden: "Ik zal niet stoppen tot het lukt"
Iets meer dan twintig jaar geleden richtte Michael J. Fox (60) een stichting voor onderzoek naar de ziekte van Parkinson op. Een goed doel dat hem nauw aan het hart ligt, want in 1991 kreeg de acteur te horen dat hij zelf parkinson heeft.
Lees verder

Aantal studenten die talen volgen in dalende lijn: "Mijn ouders denken dat ik biomedische studeer, maar ik moest dit doen"
De UGent maakt zich zorgen over de dalende populariteit van Vlaamse talenopleidingen. De focus op STEM-richtingen in het secundair onderwijs en een verminderde taalhygiëne zouden aan de basis van die povere inschrijvingscijfers liggen. Drie jongeren getuigen in De Morgen waarom zij de stap naar taalonderwijs wél zetten.
Lees verder

LIVE. PSG zonder geblesseerde Neymar, maar mét Messi en Mbappé tegen Leipzig
• 3de speeldag groepsfase • Aftrap: 21u • Parc des Princes • Neymar ontbreekt met een blessure bij PSG
Lees verder

Als oud Urselineklooster niet valt, moet MS Center verhuizen: "Als hier nu brand uitbreekt, wil ik niet instaan voor de gevolgen"
Kiezen tussen veilige zorg voor MS-patiënten op of het behouden van het oud Ursulineklooster dat een emotionele waarde heeft voor enkele buurtbewoners. Het is een keuze waar in Melsbroek al tien jaar discussie over bestaat. "En we zijn het beu", zegt directeur van het MS Center Eric Vanderheyden onomwonden. "We zijn hier uit-gerenoveerd, er moet een nieuwbouw komen"
Lees verder

Herbeleef hier de Witte Mars van 25 jaar geleden
Exact 25 jaar geleden vond in Brussel de Witte Mars naar aanleiding van de zaak-Dutroux plaats. Ruim 300.000 Belgen trokken op 20 oktober 1996 in stoet door de straten van de hoofdstad. Wit is vanaf dan het kleur van de beschadigde en vermoorde kinderen, maar ook van de geweldloosheid.
Lees verder

Proces-Mawda: parket eist geen zwaardere straffen voor vermoedelijke mensensmokkelaars
Het federaal parket heeft dinsdag voor het hof van beroep in Luik een celstraf geëist van drie en vijf jaar voor twee vermoedelijke mensensmokkelaars. De twee waren betrokken bij de politieachtervolging die leidde tot de dood van peuter Mawda in 2018. In eerste aanleg hadden de twee ook drie en vijf jaar gekregen.
Lees verder

Gal Gadot reageert op incident met regisseur Joss Whedon: "Ik deed wat ik moést doen"
Dat Gal Gadot (36) een serieuze aanvaring heeft gehad met regisseur Joss Whedon (57) op de set van 'Justice League', is al lang geen geheim meer. Tot nu hield de actrice wel de lippen stijf op elkaar over het incident, maar in ELLE licht ze nu toch een tipje van de sluier op.
Lees verder

Vrouw (71) in levensgevaar nadat ze onder tractor echtgenoot belandt op veld in Balegem
Op een veld in Terstraeten in het landelijke Balegem (Oosterzele) gebeurde dinsdagavond omstreeks 19 uur een drama toen de 71-jarige C.J. onder de wielen van een aanhangwagen van een tractor belandde. Die werd bestuurd door haar echtgenoot W.D.P. en de zoon van het koppel.
Lees verder

HOOGTEPUNTEN. Cancelo, Mahrez en Walker scoren - De Bruyne krijgt applauswissel
Club Brugge krijgt momenteel het grote Manchester City van onder meer Kevin De Bruyne over de vloer. De wedstrijd is te bekijken op VTM2, maar ook op HLN.be hoeft u niets van de kraker te missen. Hieronder vindt u alvast alle hoogtepunten.
Lees verder

Smartphonereus Xiaomi begint in 2024 met productie van elektrische auto's
Smartphonereus Xiaomi start tegen de eerste helft van 2024 met de massaproductie van elektrische auto's. Dat heeft de CEO van het Chinese technologieconcern, Lei Jun, dinsdag bekendgemaakt.
Lees verder