Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 18 oktober 2021

Medewerkers Klein Kasteeltje leggen werk neer: “Noodoplossingen worden structureel en centrum zit vol”

HLN
Medewerkers Klein Kasteeltje leggen werk neer: "Noodoplossingen worden structureel en centrum zit vol"
In het opvangcentrum Klein Kasteeltje in Brussel vindt vandaag een 24 urenstaking plaats. Asielaanvragen zijn opgeschort tot dinsdagochtend. Personeelsproblemen en een verhoogde toestroom van vluchtelingen liggen aan de oorzaak van het protest, maar er is meer aan de hand. "Onze basistaak was mensen identificeren om ze door te sturen naar de nodige, gepaste opvang. Maar dat loopt mis."
Lees verder

Racing Genk incasseert 60% van de tegengoals na een stilstaande fase
Werk aan de winkel bij Racing Genk, zéker op standaardsituaties. De tegengoal op Mambourg op hoekschop was geen alleenstaand geval. Integendeel zelfs. Van de zeventien tegengoals dit seizoen, kreeg Genk er tien om de oren na een stilstaande fase.
Lees verder

OPROEP. Hoe bent u uit de armoede geraakt?
Leefde u lange tijd in armoede en bent u daar op één of andere manier uitgeraakt? Bracht u uw jeugd in armoede door en behoort u nu tot de middenklasse? De redactie is op zoek naar uw getuigenis. Graag een mailtje naar katrien.de.meyer@dpgmedia.be en vergeet uw telefoonnummer niet te vermelden.
Lees verder

ECB onderwerpt banken tussen maart en juli 2022 aan eerste klimaatstresstest
De Europese Centrale Bank (ECB) zal tussen maart en juli 2022 de banken voor het eerst onderwerpen aan een klimaatstresstest. Op die manier wil de ECB in kaart brengen hoe gevoelig de financiële sector van de eurozone is voor natuurrampen en een eventuele snelle ecologische transitie.
Lees verder

Vuurwerk-incident met doelman Romo: Standard vindt dader en belooft zware straf
Standard heeft officieel gereageerd op het incident met OHL-doelman Rafael Romo. Die werd afgelopen weekend geraakt door een voetzoeker en riskeert blijvende gehoorschade. De Rouches melden nu dat ze de dader gevonden hebben én dat ze hem zwaar zullen straffen.
Lees verder

Verslaafd aan sporten, zoals Adele? Dat is een rode vlag voor orthorexia nervosa. "Meestal begint het onschuldig met vette voeding schrappen"
Sporten is gezond. Te veel willen sporten? Dat is iets anders. Superster Adele (33) was er verslaafd aan, bekent ze in het magazine Vogue. "Ik sporte twee, drie keer per dag. Het was een remedie voor de angst die ik voelde." Ondertussen is ze 45 kilogram lichter en voelt ze zich mentaal beter. Toch kan obsessief sporten – en diëten – gevaarlijk worden en zelfs tot 'orthorexia nervosa' leiden. Een experte zet de alarmsignalen op een rij. "Pasta eten mag niet als een misdaad aanvoelen."
Lees verder

Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum zet zich schrap voor babyboom met 400 cavia's: "We bezorgen ze allemaal een warme thuis"
Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder verwacht binnen een paar weken een enorme babyboom. Van 245 zwaar toegetakelde, zonet in beslag genomen cavia's blijken zo'n 100 vrouwtjes hoogzwanger. Voor elk van hen betekent dat tot wel vier pasgeboren cavia's, en dus 400 nieuwe knaagdieren in totaal." Maar de schattige beestjes zomaar aan eender wie weggeven, daar doen ze in het opvangcentrum niet aan mee.
Lees verder

Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum zet zich schrap voor babyboom tot wel 400 cavia's: "Veel, maar voor elk een warme thuis in het verschiet"
Het Vogel- En Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder verwacht binnen paar weken een enorme babyboom, nu er van de 245 zwaar toegetakelde, zonet in beslag genomen cavia's zo'n 100 vrouwelijke beestjes hoogzwanger blijken. Voor elk vrouwtje betekent dat tot wel vier pasgeboren cavia's, en dus 400 nieuwe knaagdieren in totaal. "
Lees verder

Jonge delinquent ontsnapt uit gemeenschapsinstelling De Grubbe: politie massaal ter plaatse
In Everberg is de politie maandagmiddag met grote middelen op zoek naar een ontsnapte jeugddelinquent. De jongeman sloeg om 15.40 uur op de vlucht uit gemeenschapsinstelling De Grubbe.
Lees verder

Jay-Z moet voor de rechter verschijnen over 'verworpen' parfumdeal
Rapper Jay-Z (51) moet voor de rechtbank verschijnen, omdat hij beschuldigd wordt van contractbreuk. Volgens de parfumproducent Parlux Fragrances zou de ster niet voldoende moeite hebben gedaan om zijn eigen parfum 'Gold' uit 2012 te promoten. Het bedrijf zou daardoor miljoenen hebben verloren.
Lees verder

IN KAART. Het gaat niet goed met het Bosuitbreidingsplan en blijkbaar is dat ook niet zo belangrijk. Check hier de cijfers van jouw gemeente
Het gaat niet zo goed met het Bosuitbreidingsplan van Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA). Die jubelde vorige week wel dat ze duizend hectare nieuw bos kan gaan planten. Maar eigenlijk had dat al gebeurd moeten zijn en staat ze nog maar op 20% van waar ze vandaag had moeten staan. Dat is méér de schuld van andere partners dan van de Vlaamse overheid zelf. Maar een grote prioriteit lijkt bosuitbreiding niet te zijn — zo blijkt uit cijfers die wij per gemeente in kaart gebracht hebben.
Lees verder

Brussels Airport ziet aanbod bestemmingen deze winter licht stijgen
Op Brussels Airport worden dit winterseizoen zo'n 130 bestemmingen aangeboden door 52 luchtvaartmaatschappijen. Dat is een lichte stijging ten opzichte van de 120 bestemmingen die tussen eind oktober 2020 en eind maart dit jaar werden aangeboden, zo meldt de luchthaven van Zaventem.
Lees verder

Drugsmilieu gooit explosief naar bandencentrale: zaakvoerders hebben link met 200 kg gestolen cocaïne
Met een hevige knal schrokken de bewoners van de Van Halmalestraat zaterdagnacht wakker. Twee onbekenden hadden een explosief naar de poort van een woning op nr 10 gegooid. Daar woont de familie El B. Eén van de zonen, Ilyas, is veroordeeld in drugszaken en wordt in het milieu genoemd als één van de dieven van een lading van 200 kg cocaïne.
Lees verder

Disneyland Paris viert kerstseizoen met gloednieuwe parade én terugkeer van shows
Disneyland Paris haalt dit jaar opnieuw alles uit de kast om er een extra magische kerstperiode van te maken. Zo keren er enkele iconische shows terug met projecties en muziek uit 'De Leeuwenkoning', en is er ook een gloednieuwe kerstparade die licht geeft in het donker.
Lees verder

Rome krijgt weer linkse burgemeester
De Italiaanse hoofdstad Rome krijgt weer een linkse burgemeester, Roberto Gualtieri. Hij is een sociaaldemocraat en voormalig minister van Financiën. Hij won ruim van een kandidaat die door centrumrechtse en conservatieve partijen werd gesteund, Enrico Michetti. Gualtieri kreeg volgens de eerste berichten rond 60 procent van de stemmen.
Lees verder

De belangrijkste vragen over reizen beantwoord: hoe veilig is het nog? Welke maatregelen gelden op de populaire bestemmingen?
Vlaanderen zal deze week opnieuw rood kleuren op de Europese coronakaart, waardoor heel België een rode zone wordt, net nu de herfstvakantie in het vooruitzicht ligt. Wat zijn de gevolgen voor onze reisplannen? Hoe veilig is het nog? Welke coronamaatregelen zijn er nog op de populairste bestemmingen?
Lees verder

KOERS KORT. Staf en renners Deceuninck-Quick.Step rijden nog zeker tot 2026 in BMW-wagens
Het Duitse automerk BMW zal ook de komende jaren de wagens voor de staf en renners van Deceuninck-Quick.Step leveren. 'The Wolfpack' - die al sinds begin 2019 met BMW rijdt - bereikte een nieuwe overeenkomst tot 2026. Om de verlengde samenwerking te vieren, kreeg wereldkampioen Julian Alaphilippe van het Le Couter en Lemmens – Le Couter BMW-dealership een gloednieuwe BMW X5 xDrive45e Plug-in Hybride.
Lees verder

Franse dj Laurent Garnier krijgt unieke docu op Film Fest Gent, met dank aan Rock Werchter en rood gezicht
Dj's op een filmfestival? Meestal raken ze niet verder dan de draaitafel op de afterparty, maar niet zo met Laurent Garnier (55). De Franse godfather van de Europese technoscène stelt vanavond op het Film Fest Gent met 'Off the Record' zowaar zijn eigen documentaire voor. Een oververdiend eerbetoon, want als eerste dj ooit speelde Garnier de festivalwei van Werchter plat. Met een monsterhit die tot op vandaag blijft nazinderen. Zijn portret.
Lees verder

Wie wordt 'De Slimste Mens'? Deze kandidaten maken (geen sikkepit) kans
Maandagavond start de zoektocht naar 'De slimste mens ter wereld' opnieuw. Maar wie mag zich uiteindelijk tot 'Slimste mens' kronen? Wordt het een topsporter, een politicus of zelfs een buitenlander? Een analyse van de voorbije achttien seizoenen en de kandidaten: op deze deelnemers zet u beter niét uw geld in.
Lees verder

Geen geld, maar tijd als beste verdienste? Dat is het doel van time-miljonairs
Time is money. Letterlijk dan. Want wat als je weelde niet zou meten aan de hand van het cijfer op je bankrekening, maar aan de hand van het getal op de klok? Voor time-miljonairs is het een dagdagelijkse realiteit. Hun doel is eenvoudig: zo weinig mogelijk uren achter een bureau spenderen.
Lees verder