Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 11 oktober 2021

“Martínez moet doorgaan tot Qatar. Wie zou het moeten overpakken? Ik kan er zelf geen nuttig antwoord op geven”

HLN
"Martínez moet doorgaan tot Qatar. Wie zou het moeten overpakken? Ik kan er zelf geen nuttig antwoord op geven"
De Final Four van de Nations League is uitgedraaid op een teleurstelling. Onze huisanalist Marc Degryse stelt Roberto Martínez niet in vraag, maar vindt dat de bondscoach zijn keuzes in vraag moet durven te stellen. "Continuïteit is belangrijk. Het mag wel duidelijk zijn dat Martínez dingen gedaan heeft die mij niet aanstonden. Hij heeft geen punten gescoord op het EK, de laatste dagen was dat niet anders."
Lees verder

Voor elk gezin een cheque van 100 euro en andere puzzelstukjes: federale regering knutselt verder richting deadline van morgen
Een energiecheque voor de middenklasse. Nachtarbeid in de e-commerce en langdurig werkzoekenden verplichten tot een omscholing voor een knelpuntberoep. Er liggen nog enkele struikelblokken op tafel voor een grote deal over begroting, de arbeidsmarkt, de energiefactuur en extra investeringen. "Alle puzzelstukken liggen klaar. We moeten ze nog leggen en kijken of het een mooie puzzel is."
Lees verder

RODE NEUZEN INTERVIEW. Politica Valerie Van Peel (43) en haar godsdienstleraar Dirk Daems (65): "Ik speelde de stoere na het seksueel misbruik. Meester Daems prikte er zo doorheen"
Sterke madam, zo wordt ze gezien en dat ìs ze ook. Politica Valerie Van Peel (N-VA) staat op de barricades voor kwetsbare jongeren en ze weet waarom. Ze werd als kind seksueel misbruikt. Goed dat er meester Daems was. Bijgenaamd 'Moses', of 'die van godsdienst'. Compleet anders dan de anderen, daar op haar strenge uniformschool waar nog de meetlat werd gehanteerd om de roklengtes te controleren. "Ik verzweeg alles, maar hij zág me. Dwars door mijn stoere pose heen."
Lees verder

Geen akkoord over begroting, onderhandelaars komen straks opnieuw samen
Het kernkabinet heeft gisteravond laat de onderhandelingen over de begroting stopgezet. Vandaag om 9 uur zitten premier De Croo en de topministers van de federale regering opnieuw rond de tafel, zo werd na afloop in regeringskringen vernomen. De regering moet knopen doorhakken over de begrotingsopmaak, met een saneringsinspanning van 1 tot 3 miljard euro, een poging om de energiefactuur te drukken, hervormingen op de arbeidsmarkt en investeringsmaatregelen.
Lees verder

Aardbeving met kracht van 6,2 voor de kust van Hawaii
Een aardbeving met een magnitude van 6,2 heeft zondagavond lokale tijd de Amerikaanse eilandstaat Hawaï getroffen. Het centrum van de beving bevond zich ten zuiden van de kust van het hoofdeiland op een diepte van 35 kilometer, zo meldt het Amerikaanse observatorium voor aardbevingen USGS.
Lees verder

Sydney na vier maanden weer uit lockdown
Cafés, sportscholen en restaurants in Sydney openden maandag lokale tijd na bijna vier maanden lockdown eindelijk weer hun deuren, zij het alleen voor gevaccineerde klanten. Sommige kroegen in de grootste stad van Australië gingen zelfs één minuut na middernacht direct al open. Vrienden en familieleden kwamen er samen voor een nachtelijk biertje, zo bleek uit reportages op de Australische televisie en uit foto's en video's op sociale media.
Lees verder

Mama De Ketelaere zag eerste interlandgoal van zoon alleen in de zetel: "Voor de match vroeg ik Charles of hij zenuwen had. Zijn antwoord: 'No stress'"
Roberto Martínez vindt zijn profiel niet dat van een diepe spits voor de Rode Duivels. Charles De Ketelaere scoorde zijn eerste interlandgoal dan maar als middenvelder. CDK, een wonderkind van 20. Met een mama die op zondagochtend nog de vroege shift als thuisverpleegster draaide. "Een carrière is zo kort. We moeten zoveel mogelijk genieten van elke stap."
Lees verder

Italiaanse pers: "Courtois bevestigt dat hij beste keeper ter wereld is" - "Gelukkig is België geen Spanje en viel De Bruyne slechts in"
Geen al te grote koppen in de Italiaanse pers zondag - het ging tenslotte toch maar over een troostfinale. De teneur is dat Italië een verdiende zege boekte, al beseffen ze in de laars maar al te goed dat dit Duivels waren zonder Lukaku en met De Bruyne als invaller. Lof voor Courtois, die voor Calciomercato net als Chiesa een 7 op 10 kreeg. Alleen Barella, maker van de knappe openingsgoal, kreeg meer punten.
Lees verder

"Dit keer zal je zien dat wij wel degelijk iets doen in ons leven": 'De Verhulstjes' krijgen derde seizoen
Na de belevenissen van de familie Verhulst in volle coronapandemie en hun luxueuze vakantie-uitstap in de villa van Gert in Saint-Tropez, komt er binnenkort een nieuwe reeks over het échte leven van 'De Verhulstjes'. "Anders gaan de kijkers straks nog denken dat wij niks meer moeten doen om onze boterham te verdienen", lacht Gert Verhulst.
Lees verder

Kleine troost: Rode Duivels spelen leiding op FIFA-ranking niét kwijt na draw van Brazilië
Ook na de zure Final Four in de Nations League blijven de Rode Duivels nog nummer één op de FIFA-ranking. De nederlagen tegen Frankrijk en Italië kónden een vervelend staartje krijgen, maar Brazilië profiteert niet. De Seleção speelde slechts gelijk tegen Colombia, waardoor België zeker zijn koppositie behoudt.
Lees verder

Herfstige dag met hier en daar buien
We gaan vandaag/maandag een echte herfstdag tegemoet, met hier en daar regen en temperaturen tot 16 graden. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Leo-wafeltje moet beslissen over tweede 'Snackmaster': "Met supertip van papa Ballardin"
Topchefs Marcelo Ballardin (39) en Seppe Nobels (39) strijden vanavond om de titel van 'Snackmasters'. In de finale van dit tweede seizoen buigen de koks zich over het Leo-wafeltje. Een nachtmerrie voor de twee, want beiden zijn absoluut niet happig om een chocoladesnack te maken.
Lees verder

Leo-wafeltje moet beslissen over tweede 'Snackmaster': "Met supertip van de papa van Marcelo"
Topchefs Marcelo Ballardin (39) en Seppe Nobels (39) strijden vanavond om de titel van 'Snackmasters'. In de finale van dit tweede seizoen buigen de koks zich over het Leo-wafeltje. Een nachtmerrie voor de twee, want beiden zijn absoluut niet happig om een chocoladesnack te maken.
Lees verder

Veerle Baetens speelt kortgeschoren Franse poetsvrouw in nieuwe Eén-reeks 'Cheyenne et Lola'
Abonnees van Streamz kunnen 'Cheyenne et Lola' sinds eind vorig jaar al bingen, maar de Frans-Belgische reeks met een kortgeschoren Veerle Baetens in de hoofdrol is vanaf vanavond ook op Eén te zien.
Lees verder

Doorrijden nadat je een kat geraakt hebt? Hier krijg je een boete van bijna 12.000 euro
Automobilisten op het Britse eiland Jersey kunnen vanaf nu een boete krijgen als ze doorrijden nadat ze een kat hebben aangereden. Het voorstel werd ingediend door de pressiegroep 'gelijke rechten voor katten'.
Lees verder

Ongeval op A12 in Willebroek dreigt fileleed te veroorzaken: hinder in beide richtingen
Een ongeval op de A12 aan het complex Rupel-Kanaalzone net ten noorden van Willebroek veroorzaakt deze ochtend een moeilijke doorgang in beide richtingen. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Hoewel het nog niet duidelijk is wat de impact zal zijn voor de ochtendspits, raadt men bij het Verkeerscentrum aan om te kiezen voor de E19.
Lees verder

Geen toekomst meer voor sportief powerkoppel: Ruben Van Gucht en Laurence na zeven jaar huwelijk uit elkaar
"Deze tandem is niet meer. Ontelbare herinneringen van onschatbare waarde. Vandaag scheiden onze wegen." Meer woorden hadden sportjournalist Ruben Van Gucht (35) en onderneemster Laurence Van Tongerloo (38) niet nodig om via Instagram hun scheiding aan te kondigen. Na bijna een decennium samen is er voor het sportieve powerkoppel geen toekomst meer.
Lees verder

Geen toekomst meer voor sportief powerkoppel: Ruben Van Gucht en Laurence na 7 jaar huwelijk uit elkaar
"Deze tandem is niet meer. Ontelbare herinneringen van onschatbare waarde. Vandaag scheiden onze wegen." Meer woorden hadden sportjournalist Ruben Van Gucht (35) en onderneemster Laurence Van Tongerloo (38) niet nodig om via Instagram hun scheiding aan te kondigen. Na bijna een decennium samen is er voor het sportieve powerkoppel geen toekomst meer.
Lees verder

Vrees wordt werkelijkheid: Thibau Nys breekt sleutelbeen na harde val in Waterloo
Thibau Nys (18) heeft weldegelijk zijn sleutelbeen gebroken na de val van gisteravond in Waterloo. Nys zette het verdict zelf op Instagram, met daarbij: "I'll be back".
Lees verder

VS en VK vragen landgenoten om weg te blijven uit hotels in Kaboel vanwege "verhoogde risico's"
De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk waarschuwen maandag voor een veiligheidsrisico voor hotels in Kaboel. Ze vragen landgenoten om er weg te blijven en het gebied te vermijden.
Lees verder