Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 11 oktober 2021

Marc eert zijn overleden vrouw Leen met immens fotodoek aan hun huis: “Ik wil dat iedereen ziet wat voor een pracht...

HLN
Marc eert zijn overleden vrouw Leen met immens fotodoek aan hun huis: "Ik wil dat iedereen ziet wat voor een prachtige vrouw ik had"
Met een levensgrote portretfoto aan de gevel van hun huis in Bissegem eert Marc Dick (54) zijn vrouw Leen (64) die een jaar geleden stierf aan de gevolgen van kanker. Een op zijn minst opvallende herdenking. "Maar ik wil dat iedereen ziet wat voor een prachtige vrouw ik heb gehad", zegt de West-Vlaming daarvan. "Zij heeft mij gemaakt tot wie ik ben: een tevreden mens."
Lees verder

Italiaanse pers: "Courtois bevestigt dat hij beste keeper ter wereld is" - "Gelukkig is België geen Spanje en viel De Bruyne slechts in"
Geen al te grote koppen in de Italiaanse pers zondag - het ging tenslotte toch maar over een troostfinale. De teneur is dat Italië een verdiende zege boekte, al beseffen ze in de laars maar al te goed dat dit Duivels waren zonder Lukaku en met De Bruyne als invaller. Lof voor Courtois, die voor Calciomercato net als Chiesa een 7 op 10 kreeg. Alleen Barella, maker van de knappe openingsgoal, kreeg meer punten.
Lees verder

Lange files op A12 door ongeval in Willebroek: vrachtwagen botst met verlichtingspaal in middenberm
Een ongeval op de A12 aan het complex Rupel-Kanaalzone net ten noorden van Willebroek veroorzaakt deze ochtend problemen in beide richtingen. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Hoewel het nog niet duidelijk is wat de impact zal zijn voor de ochtendspits, raadt men bij het Verkeerscentrum aan om te kiezen voor de E19.
Lees verder

Weg weer vrij na ongeval met vrachtwagen op A12 aan Rupel-Kanaalzone, minstens één gewonde
Op de A12 is de weg ter hoogte van het complex Rupel-Kanaalzone weer vrij in beide richtingen, nadat een ongeval er maandagochtend in alle vroegte een heel moeilijke doorgang had veroorzaakt. Dat zegt de federale politie. Er is wel sprake van minstens één gewonde.
Lees verder

Wereldmeisjesdag: Louise en Margaux vervangen voor één dag ministers Wilmès en Kitir
De 20-jarige Louise en de 24-jarige Margaux hebben voor één dag in de schoenen van respectievelijk minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès en minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir gelopen. Met deze actie vraagt ngo Plan International België aandacht voor meisjesrechten wereldwijd. De keuze voor twee vrouwelijke ministers is niet toevallig: de organisatie wil hiermee aantonen dat meisjes kunnen dromen van topfuncties waarin ze de wereld veranderen, klinkt het.
Lees verder

Wereldberoemde ontwerper hield brandwonden jaar verborgen: "Nu pas in staat om dit te vertellen"
De wereldberoemde modeontwerper Olivier Rousteing, bekend van Balmain, is een jaar geleden gewond en verbrand geraakt bij een ongeluk bij hem thuis. Dat heeft hij dit weekend bekend gemaakt op Instagram. "Ik voel me nu pas in staat om dit te vertellen", schrijft hij. "Ik heb het te lang verborgen gehouden en het wordt hoog tijd dat jullie het weten."
Lees verder

Zo ziet Timothée Chalamet eruit als Willy Wonka
Timothée Chalamet (25) stapt in de voetsporen van Gene Wilder (die overleed in 2016) en Johnny Depp (58). De jonge acteur vertolkt namelijk als derde de chocolatier Willy Wonka, bekend uit het boek 'Charlie and the Chocolate Factory' van Roald Dahl.
Lees verder

IMF komt 'snel' met conclusie over in opspraak geraakte topvrouw
De raad van bestuur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) komt snel met een conclusie over de in opspraak geraakte topvrouw van het IMF, Kristalina Georgieva. De raad van bestuur kwam zondag bijeen en heeft naar zeggen "aanzienlijke vooruitgang" geboekt in de beoordeling van de zaak. Georgieva zou volgens een advocatenkantoor toen ze bij de Wereldbank werkte gegevens hebben gemanipuleerd ten gunste van China.
Lees verder

Regisseur Wannes Destoop ('Albatros') werkt aan eerste langspeelfilm
Hij was al verantwoordelijk voor de felgesmaakte Canvas-reeks 'Albatros', maar nu werkt regisseur Wannes Destoop ook aan een eerste langspeelfilm. Die zal 'Holy Rosita' gaan heten. Dat schrijft Het Nieuwsblad.
Lees verder

De comeback van het jaar, de exploot van Van der Poel en de Franse val op het WK: onze analist Thijs Zonneveld hangt het wielerjaar te drogen
Pogacar pakte nog eens groots uit in de klassieker van de vallende bladeren en daarmee zit het wegseizoen erop. Niemand die scherper en gevatter terugblikt dan de Nederlands voormalig renner en journalist/analist Thijs Zonneveld. Hij sloeg er even de meest spraakmakende wielercovers van 2021 op na en giet er nog één keer een vers sausje overheen.
Lees verder

Onze analist Thijs Zonneveld hangt het wielerjaar te drogen en kijkt vooruit: "Van Aert kan Giro of Vuelta winnen"
Het wegseizoen 2021 zit erop. Niemand die scherper en gevatter terugblikt dan Thijs Zonneveld. Hij sloeg er de meest spraakmakende wielercovers op na en giet er nog één keer een vers sausje overheen. Dé krachtexplosie, dé ontknoping of de meest bizarre wending van het jaar. En de Nederlandse journalist/analist kijkt ook vooruit. "Net als Tom Boonen is Remco Evenepoel groter dan de sport. Maar het mag niet te snel te hard gaan. Denk maar aan Frank Vandenbroucke."
Lees verder

De comeback van het jaar, het exploot van Van der Poel en de Franse val op het WK: onze analist Thijs Zonneveld hangt het wielerjaar te drogen
Tadej Pogacar pakte nog eens groots uit in de klassieker van de vallende bladeren en daarmee zit het wegseizoen erop. Niemand die scherper en gevatter terugblikt dan de Nederlands voormalig renner en journalist/analist Thijs Zonneveld. Hij sloeg er even de meest spraakmakende wielercovers van 2021 op na en giet er nog één keer een vers sausje overheen.
Lees verder

Opnames van nieuwe Eén-reeks 'Arcadia' gestart
Vorige week zijn de opnames van de nieuwe reeks 'Arcadia' van start gegaan. Het gaat om 'near-fiction', wat betekent dat de reeks zich in de nabije toekomst afspeelt.
Lees verder

Hannah kocht op haar 23ste een huis met haar vriend: "Mijn kot was duurder dan mijn deel van de hypotheek nu"
Ze volgt nog een postgraduaat, maar tussen twee opleidingen door heeft Hannah ook nog haar eigen bedrijfje opgericht. Als online fitness coach verdient ze in een topmaand 2.000 euro. "Mijn vriend en ik hebben ondertussen een eigen huis gekocht. Mijn deel van de hypotheek is 400 euro, wat minder is dan wanneer ik een kot zou moeten huren", zegt ze.
Lees verder

Betonplaat stort in op werf in Koningshooikt en komt op arbeider terecht
Een arbeider is maandagochtend gewond geraakt bij een ongeval op een werf in de Sander De Vosstraat in Koningshooikt.
Lees verder

Instagram krijgt tools die tieners moeten helpen beschermen tegen kwalijke invloed, minder politieke boodschappen op Facebook
Instagram krijgt tools om tieners te beschermen tegen de kwalijke effecten van het platform op de groep. Zo krijgen ouders de optionele mogelijkheid om mee te kijken en gaat het bedrijf tieners die telkens naar dezelfde content kijken ertoe bewegen om andere content te consumeren.
Lees verder

Mark Uytterhoeven maakt nieuw programma 'Opa' voor Ketnet: "Inspiratie haalde ik bij mijn kleinkinderen"
Hij was al even niet meer op tv te zien, maar nu heeft Mark Uytterhoeven (64) een nieuw programma klaar: 'Opa'. Dat zal te zien zijn op Ketnet.
Lees verder

Metissen klagen Belgische staat aan wegens ontvoering en mishandeling
Vijf vrouwen die als metissenkinderen samen op de missiepost van Katende in Congo verbleven, klagen zestig jaar later de Belgische staat aan wegens ontvoering en mishandeling. Ze vinden ook dat hun identiteit weggenomen werd, en dat op raciale basis. Vanwege hun huidskleur dus, schrijven de kranten van Mediahuis.
Lees verder

Wat zou het einde van de gereglementeerde spaarrekening voor jouw spaarcenten betekenen?
Test-Aankoop vreest dat de regering-De Croo het fiscale voordeel op het spaarboekje zal afschaffen. Dat leidt volgens de consumentenorganisatie misschien ook tot het verdwijnen van de bestaansreden van de gereglementeerde spaarrekening. Wat zou dat betekenen voor jou? En opent dat mogelijk de weg naar een negatieve spaarrente? Spaargids.be zocht het uit.
Lees verder

"Het is aan te raden niet te royaal met je budget om te gaan": jouw horoscoop voor deze week
Wordt het een topweek, of let je beter even op? Wij vroegen aan onze astrologe Esther van Heerebeek-Spijkers wat er voor jouw sterrenbeeld in de sterren staat geschreven.
Lees verder