Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 29 oktober 2021

Man komt om het leven na confrontatie met politie: “Aanvankelijk was het een hele vriendelijke man”

HLN
Man komt om het leven na confrontatie met politie: "Aanvankelijk was het een hele vriendelijke man"
In de Kerstmisstraat in Stal heeft vandaag in de vooravond een dodelijk schietincident plaatsgevonden. De politie was ter plaatse gekomen aan een woning in het kader van een verontrustende situatie. Daarbij zou een volwassen man een mes hebben getrokken. De politie heeft hem daarop neergeschoten. Hij overleed ter plekke. Ook Comité P werd op de hoogte gebracht.
Lees verder

Een amusante Q&A met Kompany op zijn persconferentie: "Hier lopen veel nieuwe Sambi's rond, alleen hoop ik dat zij wél blijven"
Vier treffers tegen Beerschot, zeven in La Louvière. 't Was de voorbije dagen fijn om Anderlecht-supporter te zijn. Die sterke prestaties vragen (eindelijk) om bevestiging. Daarom: een Q&A met Vincent Kompany vanop zijn - amusante - persconferentie.
Lees verder

Queen Elizabeth moet rustperiode van dokter met twee weken verlengen
Queen Elizabeth II is door haar artsen geadviseerd om langer rust te nemen. De Britse vorstin is nog niet helemaal hersteld van haar ziekenhuisopname vorige week en zal ten minste de komende twee weken rust houden.
Lees verder

Zo jagen horrorgames je de stuipen op het lijf
Tijdens de nacht waarin de levenden en de doden elkaar treffen, staat er in heel wat woonkamers horror op het menu. Misschien zelfs een videogame, want horror is al decennialang een courant genre in dat medium. Hoe slagen gamemakers erin om je het in je broek te laten doen van de schrik?
Lees verder

België begint met ambitie aan de Fed Cup: "We kunnen hier echt wel iets komen doen"
"We zijn niet de favoriet voor de titel maar dromen allemaal wel van 20 jaar geleden", zei kapitein Johan Van Herck in Praag waar ons land de ambitie heeft om vanaf maandag ver door te dringen in de Billy Jean King Cup. Oh ja, 20 jaar geleden won België in Madrid de Fed Cup.
Lees verder

LIVE. Pakt KV Mechelen de volle buit in Oostende?
• Jupiler Pro League • Speeldag 13 • Diaz Arena • Aftrap: 20u45
Lees verder

Wapensmid wist niet dat er "echte kogels" op filmset 'Rust' aanwezig waren
De filmwapensmid die meewerkte aan de film 'Rust' heeft gezegd dat ze geen weet had van "scherpe munitie" op de set waar acteur Alec Baldwin per ongeluk de 42-jarige cameravrouw Halyna Hutchins neerschoot.
Lees verder

Netflix geeft eerste beelden vrij van langverwacht tweede seizoen 'The Witcher'
De kijkers van 'The Witcher' hebben er lang op moeten wachten, maar nu wordt hun geduld beloond: Netfilx lanceerde vandaag de eerste beelden van het langverwachte tweede seizoen. In het nieuwe hoofdstuk is Geralt of Rivia (Henry Cavill) ervan overtuigd dat Yennefer om het leven is gekomen tijdens de 'Battle of Sodden'. Hij brengt prinses Cirilla (Freya Allen) vervolgens naar de veiligste plek die hij kent: zijn ouderlijk huis Kaer Morhen. Terwijl de koningen, elfen, mensen en demonen van de verschillende continenten strijden voor heerschappij, moet Geralt prinses Cirilla tegen nog iets veel gevaarlijkers beschermen: de mysterieuze kracht die in haar schuilt...
Lees verder

De sfeer slaat om in 'Familie' na bezoek van Leon: "Raven is te soft"
Op vraag van Raven heeft Lars Leon uitgenodigd in de loft. Maar wanneer Leon zegt dat Raven "te soft" is, slaat te sfeer plots om. "Hij is niet te soft, hij is perfect hoe hij is", reageert Lars fel. En dan komt Leon ook nog eens met een voorstel op de proppen, waar met de nodige achterdocht naar geluisterd wordt...
Lees verder

Frontale botsing op Alsembergsteenweg eist één dode en zes gewonden
Op de Alsembergsteenweg in Beersel is het vrijdagavond omstreeks 18.30 uur tot een frontale botsing tussen twee wagens gekomen. Eén passagier heeft het niet gehaald.
Lees verder

LIVE. KV Oostende - KV Mechelen begint met een kwartier vertraging door files
• Jupiler Pro League • Speeldag 13 • Diaz Arena • Aftrap: 21u00
Lees verder

VS zijn "onhandig" geweest bij duikbootaffaire, zegt Biden bij ontmoeting met Macron
De Verenigde Staten zijn "onhandig" geweest bij de duikbootdeal met Frankrijk. We hebben zo een uiterst waardevolle partner boos gemaakt, zei president Joe Biden in Rome bij de eerste ontmoeting met de Franse president Emmanuel Macron sinds de affaire.
Lees verder

Bekende Beerschot-fans luchten hun gekwelde paars-witte hart: "We waren nog nooit zo slecht. En het ligt niet eens aan de spelers"
Je zal dezer dagen maar supporter zijn van rode lantaarn Beerschot. Twaalf speeldagen lang niet kunnen juichen om een overwinning of zelfs niet om een doelpunt in eigen stadion: het hakt er stevig in bij de Kielse aanhang. In aanloop naar de zespuntenmatch tegen staartploeg Seraing lieten wij drie bekende fans hun paars-witte supportershart luchten.
Lees verder

G20-ministers engageren zich om toegang tot vaccins te versnellen voor arme landen
De ministers van Financiën en Volksgezondheid van de G20, die vrijdag in Rome verzamelden, hebben zich ertoe geëngageerd meer steun te verlenen aan kwetsbare landen en de pandemie van het coronavirus "overal en zo snel mogelijk" in te dammen.
Lees verder

Kim Huybrechts voorbij Michael Smith naar tweede ronde van World Series of Darts
Kim Huybrechts (PDC-33) heeft zich in het Nederlandse Amsterdam geplaatst voor de tweede ronde (1/8 finales) van de World Series of Darts. De 25-jarige Antwerpenaar versloeg de Engelsman Michael Smith (PDC-10) met 6-3.
Lees verder

Team Antwerp (3x3) door naar de kwartfinale in de Masters Abu Dhabi
Het Antwerpse 3x3-team speelt morgen (16 uur) de kwartfinale van de Abu Dhabi Masters. Dan wacht het Gagarin uit Rusland. De winnaar van dit toernooi pakt 40.000 dollar.
Lees verder

Zayn Malik krijgt voorwaardelijke straf voor mishandeling van schoonmoeder Yolanda Hadid
Zayn Malik (28) is eerder deze week voor de rechter verschenen vanwege de vermeende mishandeling van zijn schoonmoeder Yolanda Hadid. De zanger kreeg woensdag een voorwaardelijke straf van bijna één jaar opgelegd omdat hij het Nederlandse oud-model "psychisch en fysiek pijn" zou hebben gedaan, meldt TMZ vrijdag op basis van rechtbankdocumenten. De 28-jarige Malik moet volgens de entertainmentwebsite ook een cursus woedebeheersing volgen.
Lees verder

LIVE. GOAL! Cuypers zorgt voor de 0-1 na geklungel achterin bij KV Oostende
• Jupiler Pro League • Speeldag 13 • Diaz Arena • Aftrap: 21u00
Lees verder

Kyle Chalmers verbetert wereldrecord op 100 meter vrije slag
Kyle Chalmers heeft het wereldrecord op de 100 meter vrije slag in 25 meter-bad aangescherpt. Op de wereldbeker kortebaan in het Russische Kazan tikte de 23-jarige Australiër aan in 44.84.
Lees verder

Israël wil tegen 2050 CO2-neutraal zijn
Israël zal zich inzetten om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. Het sluit zich zo twee dagen voor de start van de klimaattop COP26 in Glasgow aan bij de vele landen die al gelijkaardige aankondigingen deden.
Lees verder