Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 4 oktober 2021

LIVE. Volg de persconferentie met Vanaken en Witsel - De Bilde in aanloop naar Final Four: “Toch wat twijfels bij s...

HLN
LIVE. Volg de persconferentie met Vanaken en Witsel - De Bilde in aanloop naar Final Four: "Toch wat twijfels bij sleutelspelers"
De Rode Duivels starten vandaag hun voorbereiding op de Final Four van de Nations League. Om 15u verwachtte bondscoach Roberto Martínez zijn selectie in het nationaal voetbalcentrum van Tubeke. Straks volgt een persconferentie, om 17u wordt er voor het eerst getraind. Bij HLN LIVE zit u op de eerste rij voor de entree van de Duivels.
Lees verder

Vader die 50 maanden cel riskeert voor agressie en belaging wordt kwaad in rechtbank: "Ik heb hier geen zin meer in, geef me maar de zwaarste straf"
Een 33-jarige Genkenaar hangt 50 maanden cel boven het hoofd, omdat hij agressief heeft uitgehaald naar zijn partner en tienerzoon, en ook zijn ex-vrouw en enkele familieleden heeft belaagd en bedreigd. Tijdens de behandeling van zijn zaak in de rechtbank kon de man zich niet rustig houden. Nog voor de celstraf werd gevorderd, wilde hij weg. "Breng me terug naar mijn cel, ze zijn hier slecht over me aan het praten en ik ben kwaad aan het worden."
Lees verder

Ook hun stoel wankelt: krediet Vanderhaeghe bij Monaco-bazen lijkt op, Essevee-fans eisen kop Dury
Mbaye Leye is na Peter Maes de tweede coach die vliegt dit seizoen in de Jupiler Pro League, en ook voor Yves Vanderhaeghe (Cercle Brugge) en Francky Dury (Zulte Waregem) gaan stilaan alle alarmbellen af. Een situatieschets:
Lees verder

China blijft provoceren, nu zelfs meer dan 50 Chinese vliegtuigen in luchtruim Taiwan
China heeft maandag 52 vliegtuigen de luchtverdedigingszone van Taiwan ingestuurd, wederom een recordaantal. Vrijdag en zaterdag was China volgens de Taiwanezen al met respectievelijk 38 en 39 vliegtuigen het door Taiwan geclaimde luchtruim binnengedrongen. Zondag passeerden nog eens 16 toestellen, waaronder straaljagers als bommenwerpers.
Lees verder

Gentse politie opent loket voor aangiftes van haatmisdrijven: "Drempel verlagen om contact op te nemen met politie"
Vanaf oktober start de Gentse politie met een apart onthaal voor aangiftes van haatmisdrijven. Racisme, seksisme, holebi-, trans- en interseksefobie en gendergerelateerd geweld zijn strafbare feiten waarvoor je bij de politie aangifte kan doen. "Met dit nieuw loket willen we slachtoffers van haatmisdrijven de kans geven om op een laagdrempelige manier aangifte te doen", klinkt het bij de Gentse politie.
Lees verder

Beursgang Volvo Cars moet 2,5 miljard euro opleveren
De Zweedse autoproducent Volvo Cars wordt naar de aandelenbeurs in Stockholm gebracht. Daarmee moet een bedrag worden opgehaald van 25 miljard Zweedse kroon, omgerekend 2,5 miljard euro. Volvo Cars is eigendom van het Chinese autobedrijf Zhejiang Geely.
Lees verder

Nog meer dan 9.000 Afghanen op Amerikaanse steunpunten in Duitsland
Meer dan twee maanden na het einde van de luchtbrug uit Kaboel, bevinden zich nog meer dan 9.000 Afghanen op steunpunten van het Amerikaanse leger in Duitsland. Dat meldt een woordvoerder van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken.
Lees verder

CELEBS 24/7. Daniel Craig maakt tijd voor zijn fans en Barack & Michelle Obama zijn 29 jaar samen
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Prins Emmanuel viert 16de verjaardag en bedankt iedereen voor alle wensen
Prins Emmanuel is maandag zestien jaar oud geworden. "Bedankt voor uw verjaardagswensen", zo laat het hof weten via Twitter, waar ook een foto van de prins werd gedeeld. Er wordt officieel niet gecommuniceerd hoe de zoon van koning Filip en koningin Mathilde zijn verjaardag vandaag spendeert.
Lees verder

ONZE OPINIE. "Een minister die zich enkel omringt met professoren komt vroeg of laat in een tunnel terecht"
De federale overheid heeft 20 miljoen euro betaald voor coronatesten die nooit werden uitgevoerd. In een land waar besparingen de komende jaren ieders lot zullen zijn, is dat pijnlijk nieuws. De beslissing in de zomer van vorig jaar om de acht universitaire labo's niet per test te betalen, maar forfaitair een vergoeding te beloven, heeft veel belastinggeld gekost. Temeer omdat uit onderzoek van deze krant blijkt dat die labo's helemaal zoveel financiering niet nodig hadden om hun personeel te betalen. De werkelijke meerkost van het fameuze federale testplatform loopt daardoor tot ver boven de 30 miljoen euro.
Lees verder

Winnaar van Parijse baguetteprijs mag geen brood aan Macron leveren
De winnaar van de jaarlijkse Parijse prijs voor de beste baguette ligt onder vuur op sociale media over zijn zogenaamde sympathieën voor het jihadistische gedachtegoed. Om die reden krijgt Makram Akrout, een bakker afkomstig uit Tunesië, niet zoals gebruikelijk een contract van het presidentiële Elysée om een jaar lang stokbrood aan de Franse president te leveren. De man heeft nu een klacht ingediend.
Lees verder

Auto-importeur D'Ieteren gaat netwerk van fietsenwinkels uitbouwen
Auto-invoerder D'Ieteren heeft vergevorderde plannen om over heel België een netwerk van fietsenwinkels uit te bouwen. De plannen maken deel uit van een proces waarbij het bedrijf de focus verlegt van een autobedrijf naar een "mobiliteitsaanbieder", zegt woordvoerder Jean-Marc Ponteville. De officiële beslissing valt over enkele dagen. De plannen staan los van de vorige week aangekondigde ontslagen bij de D'Ieteren Centers, de garages van de groep.
Lees verder

Gamers delen massaal rare gezichten en poses van nieuw voetbalspel eFootball 2022
De game die de bekende reeks FIFA-games het vuur aan de schenen moet leggen is uitgedraaid op een sisser. De opvolger van de bekende PES (Pro Evolution Soccer) games, eFootball 2022, is volgens fans onspeelbaar en op visueel vlak afzichtelijk.
Lees verder

FIFA-uitdager eFootball 2022 wordt met de grond gelijk gemaakt op sociale media
De game die de bekende reeks FIFA-games het vuur aan de schenen moet leggen is uitgedraaid op een sisser. De opvolger van de bekende PES (Pro Evolution Soccer) games, eFootball 2022, is volgens fans onspeelbaar en op visueel vlak afzichtelijk.
Lees verder

'Expeditie Gooris' brengt Sam en zijn gezin naar Salzburg: "Wat is er daar nu speciaal aan?"
In een nieuwe preview van 'Expeditie Gooris' zien we hoe Sam Gooris samen met zijn gezin aangekomen is in Salzburg. Zijn vrouw Kelly geniet er duidelijk van het kuieren door de straatjes en over de pleinen, maar de Vlaamse zanger zit mijn zijn gedachten ergens anders namelijk op café. "Ik heb dorst", klinkt het in de video.
Lees verder

Herman Brusselmans over racismerel: "Als de personages van Tarantino die woorden mogen gebruiken, dan ik ook"
Twee Nederlandse schrijfsters hebben zaterdagavond tijdens een literair evenement de zaal verlaten nadat Herman Brusselmans er tijdens een voorleessessie het woord 'nigga' had gebruikt. Ook de organisatie nam in eerste instantie afstand van de grofgebekte Gentse auteur, maar kwam daar gisteren op terug. "Als Quentin Tarantino zijn personages voortdurend 'nigga' en 'motherfucker' mag laten zeggen, dan mag ik die woorden ook gebruiken", reageert Brusselmans. Reconstructie van een bewogen avond in Rotterdam.
Lees verder

Herman Brusselmans over racismerelletje: "Als de personages van Tarantino die woorden mogen gebruiken, dan ik ook"
Twee Nederlandse schrijfsters hebben zaterdagavond tijdens een literair evenement in Rotterdam de zaal verlaten nadat Herman Brusselmans er tijdens een voorleessessie het woord 'nigga' had gebruikt. Ook de organisatie nam in eerste instantie afstand van de grofgebekte Gentse auteur, maar kwam daar gisteren op terug. "Als Quentin Tarantino zijn personages voortdurend 'nigga' en 'motherfucker' mag laten zeggen, dan mag ik die woorden ook gebruiken", reageert Brusselmans.
Lees verder

Britse regering zet EU onder druk voor nieuwe aanpak Noord-Ierland: "We kunnen niet eeuwig wachten"
De Britse regering heeft er opnieuw mee gedreigd om de douaneafspraken met de Europese Unie over Noord-Ierland eenzijdig op te zeggen indien er niet snel een nieuwe aanpak wordt overeengekomen. "We kunnen niet eeuwig wachten", waarschuwde brexitminister David Frost.
Lees verder

Coronacrisis zal luchtvaartmaatschappijen meer dan 200 miljard dollar kosten
Het dieptepunt van de coronapandemie voor de luchtvaartsector is weliswaar achter de rug, maar luchtvaartmaatschappijen zullen nog tijd nodig hebben om helemaal te herstellen. Pas in 2023 zullen ze weer winst kunnen boeken, verwacht de internationale vereniging van luchtvaartmaatschappijen IATA. In totaal zal corona hen meer dan 200 miljard dollar (172 miljard euro) kosten, zo is gezegd tijdens de IATA-jaarvergadering in de Amerikaanse stad Boston.
Lees verder

Margriet Hermans: "Eindelijk heeft Liefde voor Muziek mij gebeld"
Het is nu al uitkijken naar het nieuwe seizoen van het populaire VTM-programma 'Liefde voor Muziek'. De opnames moeten nog van start gaan, maar vandaag zijn wel al de eerste namen bekend geraakt en dat zijn niet van de minste. Onder meer Margriet Hermans, Koen Buyse, Ozark Henry en Camille Dhont doen mee. Camille is zelfs de jongste zangeres ooit in het programma. Al wordt het wel zoeken naar genoeg hits van haar om te coveren. Maar aan haar enthousiasme zal het alvast niet liggen. Dat merken Showbits-reporters Desna en Jarne. Zij hebben een gesprek met haar en met Margriet, die blij is met een comeback als zangeres. Bekijk het in een nieuwe Showbits Video.
Lees verder