Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 7 oktober 2021

LIVE. Groot alarm op hogeschool Vives, na melding over gewapende jongeman, gespecialiseerde eenheden ter plaatse: “...

HLN
LIVE. Groot alarm op hogeschool Vives, na melding over gewapende jongeman, gespecialiseerde eenheden ter plaatse: "Iedereen moet binnenblijven en uit de buurt van ramen blijven"
In Kortrijk wordt op en rond de site van Hogeschool Vives met man en macht gezocht naar een jongeman van 18 die tegen een student gezegd heeft 'iets te zullen aanrichten in de hogeschool'. De student in kwestie dacht bij de melder een vuurwapen gezien te hebben en sloeg daarna alarm. Alle campussen van de hogeschool zijn momenteel afgesloten, duizenden studenten en personeelsleden worden geëvacueerd. De speciale eenheden van de federale politie zijn ter plaatse. Op de middag was de verdachte nog niet gevat.
Lees verder

Tipgeld voor arrestatie drugsbaron 'El Mayo' verdriedubbeld tot 15 miljoen dollar
De regering van Joe Biden heeft het tipgeld dat moet leiden tot de arrestatie van drugsbaron Ismael 'El Mayo' Zambada verhoogd tot 15 miljoen dollar (13 miljoen euro). De Mexicaan is nu de narco met de hoogste prijs op zijn hoofd. De vraag is wie het aandurft 'El Mayo' te verklikken. Want daar zal ongetwijfeld ook een straf op volgen.
Lees verder

"Tijd om te oogsten, Rom": onze Duivels-watcher roept Lukaku op om woorden om te zetten in daden
Nu dan, Romelu Lukaku (28)? Veel andere kansen zullen er namelijk niet meer komen – in Qatar zijn je ploegmaats nóg een jaar ouder. En jij bent de eerste om te benadrukken dat deze generatie "toch één iets moet kunnen verzilveren"? Laat ons dan maar overgaan in daden, in plaats van nog langer in woorden.
Lees verder

Gas- en elektriciteitsprijzen koelen wat af na positieve signalen uit Rusland
De Europese gas- en elektriciteitsprijzen zijn donderdag duidelijk gedaald op de groothandelsmarkten, na signalen van Rusland dat het de gasleveringen zou opdrijven.
Lees verder

Wie is Luka Elsner, gentleman met scherp randje die de hemel boven Sclessin weer moet doen opklaren?
Luka Elsner (39) is de nieuwe trainer van Standard de Liège. Aan de Sloveen om de Rouches uit het mijnenveld te loodsen. Dat wil hij doen met vertrouwensbanden, een toets vrolijkheid en een voorliefde voor de omschakeling.
Lees verder

"Speurders ontdekken recent gebruikte kampeerplaats in natuurgebied waar ze naar Brian Laundrie zoeken"
De politie zoekt nu al enkele weken zonder succes naar Brian Laundrie (23), de verloofde van de vermoorde Gabby Petito (22). De zoektocht concentreert zich op een enorm natuurgebied van 100 vierkante kilometer in Florida. Daar hebben de speurders nu - volgens een CNN-bron dicht bij de familie - een kampeerplaats gevonden die nog niet zo lang geleden gebruikt zou zijn. Intussen blijkt dat Laundrie tijdens zijn roadtrip met Petito enkele dagen over en weer naar huis vloog.
Lees verder

Dieven aan de haal met meer dan 20.000 euro op jaarmarkt, slachtoffer organiseert benefiet om personeel te betalen
Na de coronamiserie kende de braderij op de Edegemse jaarmarktfeesten begin september een ongezien succes. Maar voor het pop-up-restaurant van horecazaken Faim, Oud Edegem en Bar Bell veranderde die euforie in een nachtmerrie, toen bleek dat alle inkomsten gestolen werden. Dit weekend organiseert de organisatie en minifestivalletje op het Gemeenteplein zodat op z'n minst de leveranciers en personeel van de braderij betaald kan worden.
Lees verder

Benefietfestival op Gemeenteplein nadat meer dan 20.000 (!) euro gestolen werd op jaarmarkt
Na de coronamiserie kende de braderij op de Edegemse jaarmarktfeesten begin september een ongezien succes. Voor het pop-up-restaurant van horecazaken Faim, Oud Edegem en Bar Bell veranderde die euforie in een nachtmerrie, toen bleek dat alle inkomsten gestolen werden. Dit weekend organiseert de organisatie en minifestivalletje op het Gemeenteplein zodat op z'n minst de leveranciers en personeel van de braderij betaald kan worden.
Lees verder

Mama Mbappé relativeert miljonairsstatus van zoon: "Kylian is geen verkwister. We blijven kip eten met de familie in het appartementje van oma"
Met een salaris van circa 2 miljoen euro bruto per maand bij PSG is Kylian Mbappé (22) een van de bestbetaalde voetballers ter wereld. Maar Mbappé - vanavond tegenstander van de Rode Duivels - heeft nooit voor het geld gevoetbald, zo verklapte zijn mama Fayza Lamari aan de lezers van de Franse krant Le Parisien: "We blijven kip eten met tien mensen in het appartementje van oma."
Lees verder

Moderna wil vaccinfabriek bouwen in Afrika
Het Amerikaanse farmabedrijf Moderna wil tot 500 miljoen dollar (432 miljoen euro) investeren in de bouw van een vaccinfabriek in Afrika. Er zouden tot 500 miljoen dosissen van mRNA-vaccins, zoals zijn Covid-19-vaccin, geproduceerd kunnen worden. Er is nog niet beslist waar de fabriek precies zal komen.
Lees verder

Politici reageren verontwaardigd op VTM-programma 'Ik wil een kind': "Kind krijgen is nog iets anders dan huis kopen of partner vinden"
Vanuit de politiek komen er kritische reacties op het nieuwe VTM-programma 'Ik wil een kind'. Zo reageert Vlaams minister van Jeugd en Media Benjamin Dalle (CD&V) bezorgd op het gebruik van kinderen in entertainmentprogramma's. "Een kind krijgen is nog iets anders dan een huis kopen of een partner vinden."
Lees verder

'Temptation'-verleidster Cherish zwanger van eerste kindje
De Nederlandse 'Temptation Island'-verleidster Cherish van der Sluis is zwanger van haar eerste kindje. Dat nieuws maakte de realityster zelf bekend via Instagram. "Klein wondertje, we houden nu al van je", aldus een dolgelukkige Cherish.
Lees verder

Bondskanselier Merkel op privébezoek bij paus Franciscus
Bondkanselier Angela Merkel is door paus Franciscus in het Vaticaan ontvangen. Ze is met haar man Joachim Sauer op een privébezoek. Voor de 67-jarige protestantse politica, die in november 2005 regeringsleider van de bondsrepubliek werd, is het al het vijfde privébezoek aan de paus. De twee leiders zijn erg op elkaar gesteld.
Lees verder

VN zien kosten voedsel stijgen naar hoogste niveau in decennium
Etenswaren kunnen komende tijd nog duurder worden in bijvoorbeeld de supermarkt. Een belangrijke index voor de kosten van voedsel van de Verenigde Naties is namelijk gestegen tot het hoogste niveau in tien jaar.
Lees verder

Nestlé lanceert plantaardige alternatieven voor eieren en garnalen
De Zwitserse voedselreus Nestlé lanceert plantaardige alternatieven voor eieren en garnalen en zet zo de uitbreiding van de vegetarische en veganistische producten in het aanbod.
Lees verder

Belgische royals op kot (deel 2): "Die goede genen hebben ze niet van prinses Astrid"
Gaat kroonprinses Elisabeth (19) braaf naar elke les, of wil ze 'meer' uit haar studententijd halen? Nu ze deze week aan haar opleiding History & Politics in Oxford is begonnen, staan de verwachtingen hooggespannen. Maar hoe brengen haar generatiegenoten binnen de koninklijke familie het er eigenlijk van af op school? Vandaag duiken we in de jongste generatie koningskinderen. "Het is ongelooflijk waar in de wereld de kinderen Astrid en Lorenz al allemaal op kot zaten."
Lees verder

Stiefvader van Sarah van Soelen reageert op geruchten: "André en Sarah zijn niet uit elkaar"
Er is niets aan de hand tussen André Hazes (27) en zijn vriendin Sarah van Soelen (25). Dat stelt Sarahs stiefvader in gesprek met het Nederlandse tijdschrift 'Privé', nadat er geruchten rondgingen dat het koppel uit elkaar zou zijn. "Het enige waar ik nu antwoord op wil geven, is dat André en Sarah nog steeds bij elkaar zijn. Met hun relatie is niets aan de hand."
Lees verder

September 2021 was wereldwijd een van de vier warmste septembers ooit
September 2021 was wereldwijd een van de vier warmste septembermaanden ooit gemeten, samen met 2016, 2019 en 2020. Dat heeft de klimaatdienst van het Europese aardobservatieprogramma Copernicus (C3S) gemeld in zijn maandelijkse klimaatbulletin.
Lees verder

Franse senator mengt zich in Chinees-Taiwanees conflict en noemt Taiwan "land" tijdens speech
Het hoofd van de Franse delegatie van senatoren Alain Richard heeft Taiwan in een speech een "land" genoemd tijdens zijn bezoek aan de stad Taipei. Die uitspraak vormt mogelijk een doorn in het oog van China, dat zich sterk verzette tegen het bezoek.
Lees verder

Tanzaniaanse auteur Abdulrazak Gurnah krijgt Nobelprijs voor Literatuur
De Nobelprijs voor Literatuur wordt dit jaar toegekend aan de Tanzaniaan Abdulrazak Gurnah. Dat heeft de Koninklijke Zweedse Academie voor Wetenschappen in Stockholm bekendgemaakt. Gurnah krijgt de prijs vanwege "zijn compromisloze en meelevende beleving van de gevolgen van het kolonialisme, en het lot van de vluchteling in de kloof tussen culturen en continenten", aldus het Nobelcomité.
Lees verder