Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 4 oktober 2021

LIVE. Facebook, Instagram en WhatsApp liggen al uren plat: “Storing mogelijk veroorzaakt door interne fout”

HLN
LIVE. Facebook, Instagram en WhatsApp liggen al uren plat: "Storing mogelijk veroorzaakt door interne fout"
Facebook, Instagram, WhatsApp en Facebook Messenger liggen al uren plat. Het gaat om een wereldwijde panne, al hebben gebruikers er niet in even grote mate last van. De hashtags #instagramdown en #facebookdown zijn in ons land trending op Twitter. Veligheidsexperts zeggen tegen persbureau Reuters dat de storing mogelijk door een interne fout bij Facebook veroorzaakt is. Sabotage van binnenuit sluiten zij niet uit, maar een hack van buitenaf wordt onwaarschijnlijk geacht.
Lees verder

OPEC-landen willen niet meer olie produceren ondanks druk vanwege tekorten
De OPEC+, de groep van olieproducerende landen, zal de dagelijkse productie maar opschalen met 400.000 vaten per dag in november. De groep houdt zo vast aan een eerdere beslissing, ondanks de stijgende druk vanwege het tekort aan ruwe olie dat de prijzen omhoog duwt.
Lees verder

Noël Vermeersch dicht zijn zoon mooie toekomst toe in klassiekers: "Ooit wint Florian de Ronde of Parijs-Roubaix"
"Sterke kop, alomgeliefd." Noël Vermeersch kent zijn zoon Florian, tweede in een epische Parijs-Roubaix, door en door. Als mens. En vooral ook als renner. "Spiegel hem alsjeblieft niet aan Tom Boonen. Wat ik wél geloof: op een dag is het bingo in in Parijs-Roubaix of de Ronde van Vlaanderen."
Lees verder

Expert Paul D'Hoore over recordprijs diesel: "OPEC-landen gebruiken vierde golf als alibi om niet weer meer olie op te pompen"
De dieselprijs breekt record na record. Morgen kost diesel al maximaal 1,68 euro per liter. Een stijging van 37 procent ten opzichte van maart vorig jaar, toen de coronapandemie begon. Onze geldexpert Paul D'Hoore legt uit hoe dat komt. "De OPEC+, de groep van olie-exporterende landen, wil niet meer vaten oppompen om de schaarse olie maximaal te laten renderen."
Lees verder

Van Aert over relletje met Evenepoel: "Remco heeft op WK andere dingen gedaan dan hem gevraagd zijn"
Wout van Aert (27) is in 'De Tribune' op Radio 1 nog eens teruggekomen op het akkefietje met Remco Evenepoel in de nasleep van het WK. Van Aert bevestigt dat er contact geweest is, maar veel moet daar niet bij voorgesteld worden. "Er zijn geen grote stappen gezet om het uit te klaren."
Lees verder

Britse premier wil vanaf 2035 alleen nog groene stroom
Het Verenigd Koninkrijk zal vanaf 2035 al zijn elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen halen. Dat heeft de Britse premier Boris Johnson maandag gezegd tijdens een partijbijeenkomst in Manchester.
Lees verder

#extreemweer: Italië geteisterd door 800 liter regen in 24 uur
Ongezien noodweer treft het noorden van Italië. In de streek rond Genua is de afgelopen 24 uur lokaal meer dan 800 liter regen gevallen. Dat is 2,5x zoveel als er in juli op een dag tijd in de provincie Luik viel en bijna evenveel als er op een heel jaar in ons land valt.
Lees verder

Witsel hoopt niet achterin te moeten depanneren bij Duivels: "Ben liever 'een zes'"
De Rode Duivels zitten krap in de verdedigers. Tiens, stond Axel Witsel (32) in het seizoensbegin bij Dortmund niet achterin? Bij de nationale ploeg zou hij het evenwel liever niet doen. "Het is niet mijn favoriete positie. Pas op, ik kan er de ploeg helpen, maar bovenal blijf ik 'een nummer zes'. Daar ben ik op mijn best."
Lees verder

"Europees antwoord nodig op stijgende energieprijzen"
De scherpe toename van de energieprijzen vereisen "een Europees antwoord". Dat heeft de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire gezegd voor aanvang van een beraad met zijn ambtgenoten van de andere eurolanden in Luxemburg. Hij bepleit een hervorming van de Europese energiemarkt.
Lees verder

Vinylplaten worden een pak duurder, "40 euro voor een plaat is geen uitzondering"
Slecht nieuws voor liefhebbers van vinylplaten. Die worden overdreven duur. Dat zeggen de platenhandelaars zelf. 40 euro of meer voor een plaat is geen uitzondering. "De nieuwe plaat van Billie Eilish zou normaal ongeveer 25 euro kosten, nu is dat 39,99 euro", vertelt Karel Van Audenaerde van Music Mania Gent. Sommige winkels waarschuwen op hun website voor de hoge prijzen. De stijging komt niet door dure grondstoffen. Die zijn wel gestegen, maar niet in de mate van de platen zelf. Het zijn de muziekmaatschappijen die vinylplaten in de markt willen zetten als een heel exclusief product.
Lees verder

Elf lijken geborgen voor kust Balearen
Voor de kust van het Spaanse eiland Cabrera, in de Balearen, zijn elf lijken geborgen. Dat meldt de prefectuur van de regio, die aanvankelijk had gemeld dat "ongeveer 17" lichamen waren gevonden. Drie mensen zijn gered, aldus een regeringswoordvoerder.
Lees verder

De ene "in de vorm van zijn leven", de ander nog steeds zoekende: rekent Martínez op Vanaken of Tielemans tegen Frankrijk?
De ene zoekt al sinds het EK naar zijn beste niveau, de ander zit – dixit de bondscoach – in de vorm van zijn leven. Youri Tielemans (24) versus Hans Vanaken (29): strijdend voor dat plekje naast Witsel. Maar aangezien één plus één niet per se twee is voor Martínez…
Lees verder

Liberale fractie Europees Parlement moet op zoek naar nieuwe voorzitter
De voorzitter van de liberale Renew-fractie in het Europees Parlement, voormalig eerste minister van Roemenië Dacian Ciolos, heeft maandag bevestigd dat hij opstapt als fractieleider. Ciolos keert terug naar de nationale politiek, nadat hij vorige week verkozen is als voorzitter van oppositiepartij USR-PLUS.
Lees verder

Deal tussen parket en spijtoptant in voetbalschandaal is rond: Veljkovic' vuile was kost hem 4 miljoen euro
Na net geen drie jaar is het zover: het werk van Dejan Veljkovic (50) als spijtoptant zit erop. Zowel het federaal parket als de spelersmakelaar hebben hun handtekening gezet onder het definitieve akkoord. Dat is bevestigd aan Het Laatste Nieuws. Veljkovic' akkoord met het gerecht kost hem uiteindelijk 4 miljoen euro.
Lees verder

Kris Luyckx, advocaat en architect van eerste Belgische spijtoptant Dejan Veljkovic: "Desnoods verklikt een spijtoptant zélfs zijn eigen moeder"
Na net geen drie jaar zit het werk van spijtoptant Dejan Veljkovic (50) in Operatie Zero er - éindelijk - op. Het gerecht moet zijn overeengekomen strafvermindering in ruil voor alle verklikkerijen van voetballers, coaches en bestuurders nu enkel nog goedkeuren. "Met alles wat hij heeft verklaard, zullen er nog veel lelijke dingen over Dejan worden gezegd", voorspelt zijn advocaat. Maar Kris Luyckx (51) had Veljkovic gewaarschuwd toen die aan zijn taak als 'rat' begon - overigens op voorzet van Luyckx: "In het strafrecht is het gewoon ieder voor zich."
Lees verder

Niet langer code rood in Bouches-du-Rhône in Frankrijk, maar oranje net als in Var en Alpes-Maritimes
Voor het Franse departement Bouches-du-Rhône, waar in Marseille preventief een wijk werd geëvacueerd, geldt sinds maandag 18 uur niet langer een code rood - de hoogste code - voor noodweer. Die code is bijgepast naar oranje, net als in de Var en Alpes-Maritimes.
Lees verder

Ed Sheeran bij Siska Schoeters: "De dingen die je raar vindt aan jezelf, zijn juist het interessantst"
De Britse popster Ed Sheeran (30) is ter gelegenheid van De Warmste Week te gast bij Siska Schoeters. Zij voelt hem aan de tand over het thema van dit jaar: 'jezelf kunnen zijn'. Sheeran weet namelijk als geen ander hoe het is om buitengesloten te worden omwille van je looks. "Maar rare mensen zijn gewoonweg interessanter dan 'normale' mensen."
Lees verder

Florian Vermeersch als ware held onthaald in thuisdorp Zaffelare: "Dit had ik nooit durven denken"
Na zijn tweede plaats in wielermonument Parijs-Roubaix is Florian Vermeersch maandagavond samen met zijn familie als een ware held ontvangen in zijn thuishaven Zaffelare. Honderden dorpsgenoten kwam hun bewondering betuigen voor het wielertalent.
Lees verder

Kostte foute bandenkeuze Lampaert de zege in Roubaix? "Reed Yves op binnenbandjes? Dat vind ik een flater"
Yves Lampaert (30) voelde de kasseien niet in Parijs-Roubaix, maar werd maar liefst drie keer teruggeslagen door een lekke band op een slecht moment. Oliver Naesen wijt die pech in HLN Sportcast aan de bandenkeuze van Deceuninck-Quick.Step.
Lees verder

Brusselse danseres die te zien was bij 'Ellen' slachtoffer van partnergeweld: "Ik zwijg niet langer"
De Brusselse danseres Jeny Bonsenge (27) beleefde in 2019 een waar hoogtepunt in haar carrière toen ze te gast was in de bekende 'Ellen Show' van presentatrice Ellen DeGeneres. Nu deelt ze echter een heel ander, triester verhaal. Jeny werd namelijk het slachtoffer van partnergeweld. "Ik ben het zat om erover te zwijgen."
Lees verder