Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Daar is de gelijkmaker: Nmecha kopt Wolfsburg langszij in Salzburg

HLN
LIVE. Daar is de gelijkmaker: Nmecha kopt Wolfsburg langszij in Salzburg
• Derde speeldag Champions League • Red Bull Arena • Salzburg (4 pnt) leidt in groep G, Wolfsburg (2 pnt) is derde • Vranckx voor het eerst in de basis, ook Lukebakio en Casteels starten
Lees verder

Mama van baby Pia diep ontroerd door nieuwe film 'Red Sandra': "Door alle gelijkenissen was ik na 3 minuten al aan het wenen"
Ze zit in het eerste kleuterklasje, ze gaat naar de dansles en ze tatert erop los. Niemand die het voor mogelijk hield, maar precies twee jaar nadat Pia Boehnke, die aan de spierziekte SMA lijdt, haar peperdure wondermedicijn kreeg, is het kwetsbare baby'tje van toen een energieke kleuter. In 'Red Sandra' - de nieuwe film van Jan Verheyen en z'n vrouw Lien Willaert die donderdag in première gaat - komt ook zo'n verhaal aan bod, en dat laat ook Pia's mama Ellen (35) en papa Tim (39) niet onberoerd: "De personages hebben precies hetzelfde ervaren als wij. Het was twee keer David tegen Goliath, het kleine gezin tegen de grote farmareus."
Lees verder

Moordzaak Gabby Petito: speurders zetten lijkhond in nadat spullen van vermiste verloofde teruggevonden werden op wandelpad
Speurders hebben enkele spullen van Brian Laundrie teruggevonden naast een wandelpad dat hij vaak gebruikte in de buurt van zijn ouderlijke woning in Florida. Dat laat de advocaat van de familie weten. Er wordt nu een lijkhond in de buurt ingezet om een mogelijke doorbraak te forceren. De jongeman wordt nog steeds gezocht als 'person of interest' in de moordzaak van zijn verloofde, Gabby Petito. Hij zou met andere woorden belangrijke informatie kunnen verschaffen.
Lees verder

Tielemans ziet ploegmaat Daka vier keer scoren in Europa League: Leicester wint van Spartak Moskou
In een vooruitgeschoven wedstrijd van de derde speeldag in groep C van de Europa League heeft Leicester City met 3-4 gewonnen op het veld van het Russische Spartak Moskou.
Lees verder

Vandenbroucke: "We moeten ons schrap zetten voor vierde golf"
"We staan aan het begin van een vierde besmettingsgolf", zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) in VTM NIEUWS. "We moeten ons allemaal schrap zetten." Daarom is het zo belangrijk om te blijven testen wanneer er een risico is op een coronabesmetting, klinkt het. Om huisartsen niet te overweldigen, wordt een nieuwe tool gelanceerd waarmee mensen zelf kunnen kijken of een coronatest aangewezen is.
Lees verder

Nieuwe tool moet druk op huisartsen verlichten: eerst symptomen invullen, daarna kijken of test nodig is
Wie ziek is en twijfelt of hij naar de huisarts moet voor een coronatest, zal binnenkort gebruik kunnen maken van een nieuwe tool waarmee je indien nodig een code ontvangt om naar een testcentrum te gaan. Dat heeft de Interministeriële Conferentie Gezondheid woensdag beslist.
Lees verder

LIVE. Piqué doet het voor Barcelona: verdediger schiet raak tegen Kiev
• Champions League groep E • Camp Nou • Aftrap: 18u45 • Na een 0/6 heeft Barcelona maar één optie: winnen tegen Dynamo Kiev
Lees verder

Zoektocht naar verdwenen non: wist Zuster Gaby te veel over Kanunnik in lingerie?
In de tuin van het afgebroken Sint-Vincentiusklooster in Dendermonde werd gezocht naar het lijk van Zuster Gaby. De non verdween een kleine veertig jaar geleden van de aardbodem. Alles wees in de richting van de directeur van de kloosterschool, kanunnik Gaston Mornie. Zuster Gaby was zijn chauffeur en zo op de hoogte van zijn seksuele uitspattingen. De priester bekende echter nooit en nam zijn geheim mee in het graf.
Lees verder

Veerle en Nick uit 'Blind Getrouwd' opnieuw in verwachting: "Spannend, voorzichtig blij en enorm dankbaar"
Heuglijk nieuws voor Veerle Van den Eynde en Nick Wijns uit 'Blind Getrouwd'. Het koppel, dat in april nog een dochtertje verloor, is opnieuw in verwachting. Dat laat Veerle weten op Instagram.
Lees verder

Uitbreiding overgangsuitkering voor weduwen en weduwenaars
De zogenaamde overgangsuitkering voor weduwen en weduwenaren, wordt uitgebreid. Dat heeft minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) vandaag in de Kamer geantwoord op vragen van Gaby Colebunders (PVDA) en Anja Vanrobaeys (Vooruit). "De hervoming van de overgangsuitkering is erg belangrijk, want weduwen en weduwenaars bevinden zich vaak in een precaire situatie en lopen een groot armoederisico", aldus minister Lalieux.
Lees verder

En plots doen de Flames het met nieuwe doelvrouw: Odeurs slachtoffer van "hogere eisen"
De Red Flames spelen vanavond tegen Kosovo hun derde wedstrijd onderweg naar het WK in Australië en Nieuw-Zeeland in 2023. 4 op 6 hebben ze na een gelijkspel in Polen en een riante overwinning tegen Albanië. Kosovo straks is een hapje. Dinsdag spelen de Belgische vrouwen in Oslo tegen Noorwegen.
Lees verder

LIVE. Nmecha trefzeker voor Wolfsburg tegen Salzburg, spelen Belgen nog hoofdrol?
• Derde speeldag Champions League • Red Bull Arena • Salzburg (4 pnt) leidt in groep G, Wolfsburg (2 pnt) is derde • Vranckx voor het eerst in de basis, ook Lukebakio en Casteels starten
Lees verder

EUROPEAN TOUR. Malisse viert terugkeer met zege in dubbelspel, Rinderknech eerste kwartfinalist enkelspel
Aan de zijde van zijn Zuid-Afrikaanse poulain Lloyd Harris heeft Xavier Malisse, voor de gelegenheid even teruggekeerd uit zijn tennispensioen, zich geplaatst voor de tweede ronde van het dubbelspel op de European Open in Antwerpen (hard/508.600 euro).
Lees verder

BV 24/7. Eline De Munck geniet van de zon en Marijn Devalck heeft iets te vieren
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Erkenning bitcointracker stuwt crypotomunt naar recordhoogte: "Alle sluizen staan nu open"
De waarde van de bitcoin is tot een nieuwe recordhoogte gestegen. De cryptomunt bereikte woensdagmiddag rond 16uur een koers van bijna 67.000 dollar (57.500 euro). De digitale munt dankt die hoge vlucht aan de lancering van de bitcointracker, een financieel product op Wall Street dat de koers van de cryptomunt volgt. "Alle sluizen staan nu open."
Lees verder

LIVE. Wolfsburg stevent af op nederlaag: Salzburg op 3-1-voorsprong!
• Derde speeldag Champions League • Red Bull Arena • Salzburg (4 pnt) leidt in groep G, Wolfsburg (2 pnt) is derde • Vranckx voor het eerst in de basis, ook Lukebakio en Casteels starten
Lees verder

LIVE (21u). Vertonghen in basiself bij Benfica: wat kan Rode Duivel tegen Lewandowski en co?
• Champions League groep E • Estadio da Luz • Jan Vertonghen versus de machine van Bayern • Wedstrijd LIVE te bekijken op VTM2
Lees verder

Noa Lang en Joshua Zirkzee gaan op pad met YouTube-ster: "Ik kan de wereldtop aan. Klaar"
Twee uitdagende challenges, maar ook een open babbel. Noa Lang (22) en Joshua Zirkzee (20) - het Nederlandse geweld bij Club Brugge en Anderlecht én goede vrienden - brachten de dag door met freestylevoetballer en YouTube-koning Soufiane Touzani. Tussen het vele geplaag door lieten de heren ook in hun hart en ziel kijken. Lang: "Ik kan de wereldtop aan. Klaar."
Lees verder

Fan van Vikings? Educatieve game 'Discovery Tour: Viking Age' teleporteert je hun wereld in
Zin om de Viking uit te hangen zonder al dat bloedvergieten? Het kan nu in Discovery Tour: Viking Age, een educatieve game die voortborduurt op topper Assassin's Creed Valhalla van vorig jaar. Ontwikkelaar Ubisoft deed eerder al iets gelijkaardigs met de Egyptische en Griekse oudheid uit eerdere Assassin's Creed-games.
Lees verder

LIVE. Vindt Romelu Lukaku na zes matchen met droogte opnieuw de netten?
• Champions League groep H • Stamford Bridge • Aftrap: 21u • Lukaku aan het kanon tegen Malmö?
Lees verder