Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE (18u30). AA Gent trekt naar Bosuil voor topper tegen Antwerp

HLN
LIVE (18u30). AA Gent trekt naar Bosuil voor topper tegen Antwerp
• Jupiler Pro League • Bosuil • Vanhaezebrouck op zoek naar bevestiging in topper: "Ik hoop positiever voetbal te zien van ons" • Verstrengde controles en mogelijk geen Antwerp-fans in Frankfurt: Great Old wil maatregelen nemen na wantoestanden
Lees verder

LIVE (16u). Seraing versus Zulte Waregem, wie klimt op in het klassement?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 16u • Stade du Pairay • Seraing en Zulte Waregem hebben 9 op 27
Lees verder

LIVE (16u15). Staat Eden Hazard aan de aftrap op het veld van Espanyol?
• 8ste speeldag • Aftrap: 16u15 • RCDE Stadium • Koploper Real heeft wat recht te zetten na de thuisnederlaag tegen Sheriff Tiraspol
Lees verder

LIVE (21u). Reageert Genk na zwakke prestatie in Europa?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 21 • Kehrwegstadion • John van den Brom had stevig gesprek met spelers na Europese klap: "Ik schrok van de gelatenheid"
Lees verder

Duizenden mensen demonstreren in VS voor recht op abortus
In de Amerikaanse hoofdstad Washington en in heel wat andere steden in het land hebben zaterdag lokale tijd duizenden mensen gedemonstreerd voor het recht op abortus. Heel wat organisaties had voordien opgeroepen tot demonstraties in alle Amerikaanse staten. In Washington marcheerden de demonstranten voor het Hooggerechtshof, dat eerder een beperkende abortuswet in Texas weigerde te blokkeren.
Lees verder

Ongevaccineerden binnenkort niet meer welkom op vluchten van Air New Zealand
Wie niet gevaccineerd is, zal binnenkort niet meer kunnen reizen met Air New Zealand. De nationale luchtvaartmaatschappij van Nieuw-Zeeland gaat een 'no jab, no fly'-beleid invoeren voor internationale reizigers, zo maakte de maatschappij vandaag bekend.
Lees verder

Tienduizenden Brazilianen eisen tijdens massale demonstraties vertrek president Bolsonaro
Tienduizenden Brazilianen hebben zaterdag in verschillende steden in het land gedemonstreerd tegen de extreemrechtse president Jair Bolsonaro. De demonstranten eisen zijn vertrek. Ook stelden ze de hoge kosten van de voedsel-, gas- en brandstofprijzen aan de kaak.
Lees verder

Geen enkele vrouw verkozen bij parlementsverkiezingen in Qatar
In het emiraat Qatar zijn zaterdag voor het eerst parlementsverkiezingen gehouden, maar geen enkele vrouw raakte verkozen. Op voorhand was al duidelijk dat de verkiezingen niet voor veranderingen zouden zorgen.
Lees verder

Israëlische regering verhoogt druk op inwoners die nog geen derde prik hebben laten zetten
De Israëlische regering verhoogt wegens de hoge besmettingscijfers de druk op inwoners die tweemaal zijn ingeënt tegen het coronavirus. Vanaf vandaag is de zogenaamde groene pas, die de toegang tot het openbare leven vergemakkelijkt, nog slechts geldig tot zes maanden na de tweede prik. Daarna dienen de Israëli's een derde injectie te gaan halen als booster.
Lees verder

Gevaccineerde toeristen mogen binnenkort Nieuw-Zeeland weer in
Alle niet-staatsburgers die Nieuw-Zeeland willen bezoeken mogen het land binnenkort weer in onder voorwaarde dat ze volledig gevaccineerd zijn. De maatregel geldt per 1 november, heeft coronaminister Chris Hipkins zondag aangekondigd. "Vaccinatie is de meest effectieve maatregel tegen de overdracht van Covid-19 en het risico op ernstige ziekte of overlijden", aldus Hipkins in een verklaring.
Lees verder

Code geel en op sommige plaatsen zelfs oranje voor rukwinden en regen: "Het is opletten geblazen"
Voor bijna het hele land geldt tot vanmiddag code geel voor wind en regen. In Henegouwen en Namen is dat zelfs code oranje voor regen. Dat meldt het KMI. "Het is opletten geblazen", waarschuwt onze weerman Frank Duboccage. De FOD Binnenlandse Zaken activeert tijdelijk het nummer 1722.
Lees verder

Veel vacatures, maar "werkgevers zijn te veeleisend"
Tienduizenden vacatures raken niet ingevuld, en toch leggen werkgevers de lat bij aanwervingen nog altijd even hoog. Uit een studie van de VDAB blijkt dat bedrijven van kandidaten gemiddeld zeven soft skills eisen. Bij één op de vijf ondernemingen zijn er dat zelfs tien, schrijft Het Nieuwsblad vandaag.
Lees verder

De 16 Vragen van De Wachter aan Bart Peeters: "Als Anneke voor mij sterft, is er een probleem"
Toen hij onlangs 25 Lotto Arena's uitverkocht, is Bart Peeters tot een besef gekomen: hij kan iets. Daar is hij 61 jaar voor moeten worden. Beter laat dan nooit - en nog aarzelend - ontdekt rasartiest Peeters iets nieuws. Het heet 'zelfvertrouwen'. "Een groot publiek: ik moet aan dat idee nog altijd wennen."
Lees verder

Hertog Jan heropent in Antwerpen, maar slechts 10 dagen per maand: "Ik heb maar vijf tafels. Het wordt echt intiem"
Vijf tafels. Tien dagen per maand open. 345 euro voor een menu, volgens het Japanse Omakase-principe. Een ster heeft de nieuwe Hertog Jan, vanaf dinsdag in de Botanic-site - de nieuwe Antwerpse hotspot - nog niet, maar het zal niet lang duren voor topchef Gert De Mangeleer (44) en zijn compagnon Joachim Boudens (41) er eentje krijgen. "Dat is nooit het doel. De gasten wégblazen wel. En: ik miste het vuur - dat van het fornuis."
Lees verder

Tips van topkoks: eten zoals een sterrenchef doet u zó
Komende week worden wij even hét gastronomische middelpunt op deze planeet. Niet alleen wordt dinsdag in Antwerpen het beste restaurant ter wereld verkozen, tegelijk start ook een wekenlang foodfestival met in heel Vlaanderen ontelbare ontkurkingen, proeverijen en andere natjes en droogjes. Want weinig plekken op deze wereld herbergen zoveel culinaire schatten, knikken ook onze sterrenchefs. Om alvast in de juiste appetijt te raken: hun geheime adresjes.
Lees verder

Hel van het Noorden krijgt eindelijk opvolger voor Gilbert, Van Aert wil reageren na WK
Het peloton kan zich vandaag eindelijk weer opmaken voor Parijs-Roubaix, nadat de koers vorig jaar wegviel wegens de coronapandemie. Met Philippe Gilbert won een landgenoot de laatste editie van Parijs-Roubaix in 2019. De uitgeweken Monegask hoort nu niet bij de favorieten, dat zijn Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Jasper Stuyven en de sterke formatie van Deceuninck-Quick Step.
Lees verder

Twaalf miljoen Italianen trekken naar de stembus voor lokale verkiezingen
Vandaag en morgen mogen zowat twaalf miljoen Italianen hun stem uitbrengen tijdens de lokale verkiezingen in hun land. De verkiezingen waren oorspronkelijk gepland in het voorjaar, maar werden wegens de coronapandemie uitgesteld naar de herfst. In de regio Calabrië wordt ook gestemd over een nieuwe president.
Lees verder

Vrienden en familie over Hans Vanaken 3.0: "Na het EK moest hij wég van het voetbal"
Nooit eerder zo bepalend op het veld, zelden gelukkiger ernaast. En of Hans Vanaken (29) in de fleur van zijn leven is: "Meer en meer leert hij van zijn prestaties te genieten", klinkt het in koor bij zijn entourage.
Lees verder

Hugo Camps sprak met Ann De Craemer over haar zware depressie: "Plots zei mijn schoonbroer dat ik zijn kinderen beter niet meer zou zien in die toestand. Dat was een schok"
Elke zaterdag schrijft ze vrolijke stukjes over bijzondere plekken in Het Laatste Nieuws, maar in de winkel ligt "Hersenorkaan", een nieuw boek van Ann De Craemer (40) dat over een veel zwaarder onderwerp gaat: de depressie die haar bijna haar leven heeft gekost. Onze andere columnist Hugo Camps, die ze als haar leermeester ziet, sprak haar over dat diepe dal waar ze uit is geklommen, en over hoe ze dat heeft gedaan: "Ik ben geen pillenfanaat, maar die waren nodig. Zij hebben me naar het einde van de tunnel geholpen."
Lees verder

Boris Johnson wil na coronacrisis een beter VK dan dat van voor brexit
De Britse premier Boris Johnson is vastbesloten om het Verenigd Koninkrijk na de huidige crisis herop te bouwen tot een beter land dan voor de brexit. Dat heeft hij gisteren gezegd voor de start van het jaarlijkse congres van zijn Conservatieve Partij in Manchester. Het Verenigd Koninkrijk kampt momenteel met een zware bevoorradingscrisis, die onder andere het gevolg is van de coronacrisis en het vertrek uit de Europese Unie.
Lees verder