Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 28 oktober 2021

Lierse-supporter (89) overleden nadat hij onwel werd op tribunes tijdens bekermatch: “Sinds zijn tiende was hij tro...

HLN
Lierse-supporter (89) overleden nadat hij onwel werd op tribunes tijdens bekermatch: "Sinds zijn tiende was hij trouwe supporter"
De 86-jarige supporter van Lierse S.K., die gisteren tijdens de bekermatch van Lierse tegen O.H. Leuven onwel werd, is overleden. Dat maakte de club zelf bekend op zijn website. "We verliezen een supporter die 80 jaar lang de geel-zwarte kleuren heeft gesteund. In weer en in wind", klinkt het.
Lees verder

Met samengeknepen billen: nieuwe videobeelden tonen hoe auto met gezin van brug schuift en tuimelt
Er zijn nieuwe beelden opgedoken van het hallucinante incident woensdagnamiddag op een brug aan de Vaartkom in Leuven. Op de nieuwe beelden is te zien hoe de brug met het kleine rode autootje erop traag de lucht in gaat, tot op het punt dat de wagen het niet meer houdt. De auto met een jong gezin bolt naar achter en tuimelt achterwaarts op zijn dak.
Lees verder

Met samengeknepen billen: nieuwe beelden tonen hoe auto met gezin van brug schuift en tuimelt
Er zijn nieuwe beelden opgedoken van het hallucinante incident woensdagnamiddag op een brug aan de Vaartkom in Leuven. Op de nieuwe beelden is te zien hoe de brug met het kleine rode autootje erop traag de lucht in gaat, tot op het punt dat de wagen het niet meer houdt. De auto met een jong gezin bolt naar achter en tuimelt achterwaarts op zijn dak.
Lees verder

"Een overschot aan ijzer doet meer kwaad dan goed": prof legt uit welke voedingssupplementen nuttig of net schadelijk kunnen zijn
De kou nadert met rasse schreden. Voor veel mensen hét signaal om naar voedingssupplementen te grijpen, onder meer om hun immuunsysteem een boost te geven. Maar halen we niet al voldoende vitaminen en mineralen uit onze voeding? Van welke stoffen nemen we toch best een supplement in? En wat zijn de risico's? Doctor in de farmaceutische wetenschappen Geert Vergote, verbonden als gastprofessor aan de associatie KU Leuven, geeft advies.
Lees verder

Bill Murray speelt mee in Marvelfilm: "Maar geen tweede keer"
Bill Murray (71), bekend van 'Ghostbusters', heeft onrechtstreeks bevestigt dat hij zal meespelen in de derde 'Ant-Man'-film. "Sommige mensen zijn verbaasd dat ik voor een Marvelproject heb gekozen."
Lees verder

André (38) en Nathalie (35) aan het graf van dochter Loes (7), het meisje van de eenhoorns: "We komen hier nog een beetje zorgen voor haar"
"Hier zijn, is pijnlijk en troostrijk tegelijk. Het is de plek waar je beseft dat ze er niet meer is. Dat ze er wel is, maar er niet meer is." Zo verwoorden Nathalie Joossens (35) en André de Laat (38) hun gevoelens aan het graf van hun dochter Loes (7), het Schotense meisje dat eind februari op haar fietsje verongelukte. "Er zijn dagen die je doorkomt zonder te breken, maar je voelt wel een fysieke pijn aan je hart."
Lees verder

Hoe operatie Sky zorgde voor de ontdekking van een ware drugsoorlog in onze hoofdstad: minstens acht moorden
November vorig jaar in Molenbeek. Een Albanese man wordt op straat doorzeefd met minstens acht kogels. Hij moest dood, zoveel is duidelijk. De speurders stonden voor heel wat vraagtekens, tot de onderschepte berichten in operatie Sky hen een spoor gaf: een ware drugsoorlog binnen de Brusselse maffia. Een territoriale vete tussen twee clans die al resulteerde in minstens acht afrekeningen, zowel in ons land als in Albanië.
Lees verder

Amerikanen met verzwakt immuunsysteem kunnen vierde prik krijgen
Amerikanen met een verzwakt immuunsysteem die een derde coronaprik hebben gekregen wordt aangeraden om zes maanden later nog een vierde inenting te halen. De Amerikaanse gezondheidsdienst CDC schrijft in de vaccinatierichtlijnen dat die vierde inenting van alle goedgekeurde vaccins kan zijn.
Lees verder

Het liefdesverhaal van de Japanse prinses en de advocaat voor wie ze álles opgaf: "Sorry, hij is onvervangbaar"
Zoals Assepoester, maar dan omgekeerd. De Japanse prinses Mako (30) gaf alles dat ze ooit gekend had op om bij haar geliefde te kunnen zijn. Haar koninklijke titel én haar plekje in het keizershuis werden deze week ingeruild voor het leven van een doodgewone vrouw. Onder gemor van de Japanners, gezien haar 'man van het volk' blijkbaar nog openstaande schulden heeft. Het epische verhaal van een koppel dat het keizershuis liever ziet vallen dan dat ze van elkaar gescheiden zouden worden.
Lees verder

Amerikaanse koffiebar weigert vrouwen met de naam Karen, naamgenoten zijn niet te spreken over het bord
Een koffiebar in Los Angeles in de Verenigde Staten zette een bord buiten waar op te lezen is dat "Karens niet met de manager mogen praten". De bar wou grappen met vrouwen die klagen tijdens het opgeven van hun bestelling. Het bord werd ondertussen weggehaald omdat enkele vrouwen met de naam Karen aanstoot namen aan deze grap.
Lees verder

Primeur: DNA van legendarische leider Sitting Bull bewijst dat Amerikaan van 73 zijn achterkleinzoon is
Voor het eerst is DNA van een al lang overleden historische figuur gebruikt om een familieband te bewijzen met een persoon die vandaag leeft. Daarvoor werd een nieuwe DNA-onderzoeksmethode toegepast op een haarlok van indianenleider Sitting Bull. Het leverde Ernie LaPointe (73) uit South Dakota eindelijk het ultieme bewijs dat hij wel degelijk de achterkleinzoon is van het legendarische opperhoofd van de Hunkpapa Lakota Sioux in de Verenigde Staten.
Lees verder

Bashir Abdi beloond met Nationale Trofee voor Sportverdienste
Olympisch brons en een Europees record op de marathon: dan verdien je het om de Nationale Trofee voor Sportverdienste te winnen. Bashir Abdi, geboren in Somalië en een toonbeeld van integratie sinds hij op z'n 13de als vluchteling in België belandde, is vanmiddag in Brussel tot laureaat van de prestigieuze prijs verkozen. Op de erelijst volgt de 32-jarige Abdi wielrenner Wout van Aert op.
Lees verder

Derde Chinese miljoenenstad in lockdown na ontdekking van één besmetting
In China is nu ook een derde miljoenenstad in lockdown geplaatst, nadat welgeteld één geval van Covid-19 was opgedoken. Het gaat om Heihe, aan de Russische grens. Op honderd dagen van de Olympische Winterspelen in Peking willen de autoriteiten geen enkel risico nemen.
Lees verder

Thaise vrouw snijdt steuntouwen van schilders aan torenhoog gebouw door omdat herstelwerken haar "irriteren"
Twee schilders in Thailand hebben de schrik van hun leven beleefd. Zo sneed een bewoonster van een torenhoog appartementsgebouw de steuntouwen van de schilders door toen de mannen herstellingswerken aan het uitvoeren waren. De twee bleven een tijdje lang op de 26ste verdieping bengelen, tot ze door een andere bewoonster werden gered. De dader was naar eigen zeggen "geïrriteerd" omdat ze niet op de hoogte was van de werken.
Lees verder

OPROEP. Gevaccineerd en geen probleem mee dat vrienden of familie dat niet zijn?
Nu we de Covid Safe Pass op restaurant en evenementen moeten tonen, staan heel wat families en vriendengroepen voor de keuze: laten we de niet-gevaccineerden thuis? Of leggen we ons neer bij die keuze en doen we activiteiten die géén pasje vereisen?
Lees verder

Pools parlement beslist over nieuwe wet die LGBTQ-protesten zou verbieden
In Polen debatteert het parlement donderdag over een nieuwe anti-LGBTQ-wet. De wet zou demonstraties voor gelijke rechten van niet-heteroseksuelen verbieden.
Lees verder

HET DEBAT. Is het een goed idee om het Covid Safe Ticket te verplichten op de werkvloer?
Het Overlegcomité heeft eerder deze week beslist om het gebruik van het Covid Safe Ticket (CST) ook in Vlaanderen uit te breiden naar de horeca, fitnesscentra en kleinere evenementen. Agoria, de federatie van Belgische technologiebedrijven, wil nog een stap verder gaan en vraagt dat ook bedrijven de mogelijkheid krijgen om het CST te verplichten op de werkvloer. Wat denk jij? Moet een werkgever de mogelijkheid krijgen een coronapas te vragen aan een werknemer? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts ervan vinden.
Lees verder

Woonkredieten blijven records breken: "Volgen nog steeds de sterke stijging van de activiteit op de woningmarkt"
Mensen die een huis wilden kopen, bouwen of verbouwen, hebben de vorige drie maanden voor 11 miljard euro leningen afgesloten bij de banken. Dat is een record voor een derde kwartaal, zegt de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK) donderdag. Ook in het eerste en het tweede kwartaal waren al nieuwe records gevestigd.
Lees verder

Fedasil opent binnenkort vier nieuwe opvangcentra
Fedasil opent binnenkort vier nieuwe opvangcentra. Het gaat om drie centra in Vlaanderen en één in Wallonië. Dat meldt ACOD-vakbondssecretaris Tony Six.
Lees verder

Zwijndrecht stelt 3M in gebreke om PFOS-vervuiling en vraagt Vlaamse steun
Het gemeentebestuur van Zwijndrecht stelt chemiebedrijf 3M in gebreke in het kader van de PFOS-vervuiling. Dat is bekendgemaakt op een persconferentie. Zwijndrecht vraagt ook aan de Vlaamse overheid om enerzijds alle inwoners van de gemeente de kans te geven een bloedonderzoek te ondergaan en anderzijds een financiële compensatie te voorzien voor de kosten die de gemeente moet maken om de PFOS-crisis te doorstaan.
Lees verder