Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 29 oktober 2021

Lewis Hamilton verrast drie schoolkinderen met incognito-optreden als ingenieur

HLN
Lewis Hamilton verrast drie schoolkinderen met incognito-optreden als ingenieur
Het heeft een hoop cosmetica gekost, maar Lewis Hamilton heeft drie schoolinderen de dag van hun leven bezorgd. De Britse wereldkampioen in de Formule 1 vermomde zich bij een rondleiding van de drie als ingenieur. De verbazing was dan ook groot toen de man achter de baard bij de Mercedes-wagen Lewis Hamilton zelf bleek te zijn.
Lees verder

Omzet Proximus licht gedaald op thuismarkten in derde kwartaal
Proximus heeft in het derde kwartaal van 2021 een onderliggende omzet op de thuismarkten geboekt van 1.085 miljoen euro. Dat is 0,8 procent minder dan het jaar voordien. De ebitda ging 3,2 procent lager dan het jaar voordien. De nettowinst bedroeg 116 miljoen euro, dat is 27,4 procent lager dan het derde kwartaal van 2020. Dat meldt het telecombedrijf, dat voor de helft in handen is van de overheid.
Lees verder

"Heel waarschijnlijk derde prik voor alle Belgen in de loop van 2022"
"Het is zeer waarschijnlijk dat burgers in de loop van 2022 of in de komende maanden worden opgeroepen voor een boosterprik", meent de Waalse minister van Volksgezondheid Christie Morreale (PS). Dat verklaarde ze vanochtend op Franstalige radiozender Bel RTL.
Lees verder

Meghan Markle kan contact met haar vader niet riskeren: "Ze zou té veel aandacht krijgen van de pers"
Meghan Markle (40) kan geen contact meer opnemen met haar vader, al zou ze dat misschien wel willen. Dat stelt royalty-biograaf Andrew Morton. "Ze heeft hem uit haar leven gebannen omdat hij niet kan zwijgen tegen de pers. Alles wat ze tegen hem zou zeggen, zou gepubliceerd worden."
Lees verder

"Bel niet zelf naar huisarts bij hoogrisicocontact met besmet persoon": Coronacommissariaat benadrukt nieuwe maatregelen om druk op huisartsen te verlichten
Indien je een hoogrisicocontact hebt gehad met een coronabesmette persoon, hoef je niet meteen zelf naar je huisarts te bellen. En als je symptomen vertoont, kan je vanaf volgende week zelf nagaan of je een test nodig hebt en de dokter moet raadplegen. Het gaat om twee maatregelen die moeten helpen de druk op de huisartsen te verlichten, nu ze overstelpt worden met vragen om tests, meldt het coronacommissariaat vrijdag.
Lees verder

Miljonair Peter Gillis uit 'Massa is Kassa' staat op dodenlijst, maar kent zijn vijand niet: "Ik hoorde iets over een motorbende"
Multimiljonair Peter Gillis staat op een dodenlijst. Hij is de eigenaar van de Oostappen Groep Vakantieparken, een keten van recreatiebedrijven in Nederland en België. Daarnaast is hij bekend van de Nederlandse realityreeks 'Massa is kassa'. Wie de miljonair uit het Limburgse Neerpelt wil doden, is niet duidelijk. Maar sinds die boodschap van de politie is de eigenaar van Oostappen Groep Vakantieparken goed beveiligd. Hij draagt onder meer een alarmknop en krijgt soms beveiliging mee. Dat onthult hij in zijn biografie die op 2 november uitkomt.
Lees verder

Multimiljonair uit Limburg staat op dodenlijst: "Ik hoorde iets over een motorbende"
Multimiljonair Peter Gillis staat op een dodenlijst. Hij is de eigenaar van de Oostappen Groep Vakantieparken, een keten van recreatiebedrijven in Nederland en België. Daarnaast is hij bekend van de Nederlandse realityreeks 'Massa is kassa'. Wie de miljonair uit het Limburgse Neerpelt wil doden, is niet duidelijk. Maar sinds die boodschap van de politie is de eigenaar van Oostappen Groep Vakantieparken goed beveiligd. Hij draagt onder meer een alarmknop en krijgt soms beveiliging mee. Dat onthult hij in zijn biografie die op 2 november uitkomt.
Lees verder

Prijs van benzine en diesel daalt morgen voor het eerst in weken
De aanhoudende stijging van de brandstofprijzen neemt eindelijk wat gas terug. Zaterdag dalen de maximumprijzen van benzine en diesel aan de pomp, en dat voor het eerst sinds eind augustus. De voorbije periode noteerden de brandstofprijzen op recordhoogten.
Lees verder

Raadkamerzitting rond transfer Edmilson wordt op lange baan geschoven
Vandaag stond in de raadkamer van Hasselt een zitting gepland rond de mogelijk doorverwijzing van voetbalclub Standard Luik en voorzitter Bruno Venanzi naar de correctionele rechtbank. Het dossier draait rond de transfer van Junior Edmilson naar de Qatarese ploeg Al-Duhail SC. Standard zou daarbij Edmilsons ex-club STVV hebben opgelicht. De zitting werd echter op de lange baan geschoven.
Lees verder

Tanja (39) kreeg in april te horen dat ze terminaal is. "Ik neem geen blad meer voor de mond en doe wat ik wil"
Nadat ze een vreemde substantie in haar borst ontdekte, kreeg Tanja (39) vorig jaar na een maandenlange zoektocht te horen dat ze lijdt aan angiosarcoom. Een erg zeldzame en zeer agressieve vorm van kanker. "'We hebben slecht nieuws voor u mevrouw', zeiden de dokters. 'We geven u nog een jaar.'" Ze vertelt moedig over haar parcours, het verpletterende nieuws dat ze ongeneeslijk ziek is en hoe ze de laatste maanden van haar leven beleeft. "Ik probeer me niet te laten vangen aan gedachten als 'waarom ik en niet een ander?'. Ik wens dit niemand toe."
Lees verder

Zussen en mama aan het graf van Dominique (40) en haar kindjes, die stierven bij een gezinsdrama: "Onze enige troost is dat ze hier samen liggen"
"Het werd te emotioneel, hier in Wijnegem waar iedereen onze familie kent. De confrontaties en herinneringen vielen ons te zwaar." Na het gezinsdrama in 2019 waarbij Dominique Verelst en haar twee kinderen Jamie (11) en Jack (9) omkwamen zijn zussen Valery (44) en Nicky Verelst (47) allebei verhuisd, maar ze komen regelmatig naar het kerkhof om met 'Domi' te praten. "We zijn als familie aan elkaar blijven hangen, dáár zou Domi fier op zijn."
Lees verder

Nu Sarah zijn initialen verwijderde van Instagram: zet Monique de deur weer open voor André Hazes?
Het is over en uit tussen André Hazes (27) en zijn laatste vlam, Sarah Van Soelen (25), zo werd eerder deze week bevestigd. Volgens verschillende Nederlandse kranten zou zijn ex, Monique Westenberg, de deur weer op een kier hebben gezet voor de volkszanger.
Lees verder

Verborgen facturen, gesjoemel en een vervalste brief: na bijna 50 jaar rekent Urbanus af met z'n oud-platenbaas
Een smeulend vuur tussen Urbanus (72) en z'n voormalige platenbaas laait weer op. In zijn pas verschenen biografie lijst de komiek op welk stuitend onrecht hem werd aangedaan bij het begin van z'n carrière. "Ik vroeg 12.000 frank, maar in het contract met de organisator stond 24.000 frank", klinkt het onder meer. 'Boosdoener' Nico Mertens (79) reageert fel: "Urbanus z'n eerste vrouw aasde op meer geld, dát was het probleem."
Lees verder

Energiezuinige woningen zijn schaars: amper 4 procent van huizen op Immoweb heeft een A-label
Met de elektriciteits- en gasprijzen die de pan uitswingen, is een energiezuinig huis waardevoller dan ooit. Ook op de immomarkt hechten kopers daar steeds meer belang aan. Het aanbod van huizen met een gunstig energielabel is echter nog heel beperkt.
Lees verder

'Tiger King'-ster Joe Exotic vraagt Cardi B om hem uit gevangenis te krijgen: "Wees mijn heldin"
Rapper Cardi B (29) was donderdag verrast toen ze zag dat Tiger King's Joe Exotic (58) haar om hulp smeekte om hem uit de gevangenis te krijgen. De ster van Tiger King had een brief geschreven aan Cardi B, waaruit blijkt dat hij afhankelijk is van haar om zijn vrijheid mogelijk terug te krijgen.
Lees verder

Messi of Lewandowski als winnaar van de Ballon d'Or? Gelekte uitslagen circuleren op sociale media
Op 29 november wordt in Parijs de Ballon d'Or uitgereikt. Maar de uitslag is mogelijk al gelekt op sociale media. Al duiken met Lionel Messi en Robert Lewandowski wel twee verschillende winnaars op. Het speculeren kan beginnen.
Lees verder

Winnaar Euromillions-superjackpot van 220 miljoen euro is Frans-Polynesische vrouw: "Het was de allereerste keer dat ik deelnam"
De winnaar van de Euromillions-superjackpot van maar liefst 220 miljoen euro is een jonge vrouw uit Frans-Polynesië. De vrouw, die anoniem wenst te blijven, had bij haar allereerste deelname al meteen prijs en kan zich nu winnares van de grootste jackpot in de geschiedenis van Euromillions noemen. Ondanks de historische overwinning wil de vrouw naar eigen zeggen niet veranderen en even eenvoudig blijven als ze nu is.
Lees verder

Elektricien deed zich voor als medisch expert en castreerde acht mannen op zijn keukentafel
Een elektricien (66) heeft zich in Duitsland voor de rechter moeten verantwoorden omdat hij acht mannen gecastreerd heeft op zijn keukentafel. De verdachte zegt dat hij de ingrepen op verzoek uitvoerde, en tegen betaling.
Lees verder

Vijf dingen die je wellicht nog niet wist over Pac-Man
Dat Pac-Man is ontstaan uit het beeld van een pizza met één stukje eruit, en dat het de eerste game was die vrouwen naar het lunapark joeg: die verhalen behoren inmiddels tot de bekende mythe over het videogamefiguurtje. Maar een nieuw fotoboek dat dieper dan ooit in de Pac-Man-geschiedenis graaft, brengt wel meer van die anekdotes naar de oppervlakte. En zet hier en daar vraagtekens bij de bestaande.
Lees verder

'Squid Game' heeft nu zijn eigen cryptomunt: stijging van 2.400% in 24 uur tijd
De populaire Zuid-Koreaanse serie 'Squid Game' heeft nu ook een eigen cryptomunt, SQUID. De munt kan verhandeld worden, maar kan ook als toegangsticket dienen voor een duur online 'Squid Game' spel. In slechts 24 uur steeg SQUID met 2.400% in waarde en heeft het een totale beurswaarde van 150 miljoen euro.
Lees verder