Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 21 oktober 2021

Lange files door stormweer, KMI waarschuwt met code geel voor rukwinden en zelfs code oranje voor kust: “Stormschad...

HLN
Lange files door stormweer, KMI waarschuwt met code geel voor rukwinden en zelfs code oranje voor kust: "Stormschade mogelijk"
Het KMI heeft code geel afgekondigd voor het hele land tussen 5 uur vanochtend en 15 uur vanmiddag. Voor de kust geldt code oranje. Lokaal kan dit tot windschade leiden, want de bomen staan nog in blad, waarschuwt het KMI. Op de snelwegen van en naar Antwerpen staan lange files door het stormweer. "Vandaag wordt een onstuimige dag met eerst nog felle windstoten van 90 km/uur en op sommige plaatsen met een uitschieter tot 100 km/uur", zegt onze weerman Frank Duboccage. "In de loop van de ochtend neemt de wind in kracht af. Er zijn ook buien, die van west naar oost door ons land trekken. De temperaturen liggen gevoelig lager dan gisteren, op vele plaatsen maar een graad of 9."
Lees verder

Ruby Rose onthult hoe erg het was op de set van 'Batwoman': "Ik keer nooit meer terug naar die vreselijke mensen"
Ruby Rose (35) vertrok vorig jaar niet uit vrije wil bij de serie 'Batwoman'. De actrice zegt in haar Instagram Stories dat ze werd gedwongen en stelt bovendien dat de omstandigheden op de set onveilig waren.
Lees verder

Andy en Dina krijgen bijzonder onaangename verrassing in 'Ze Zeggen Dat': "Dit geld komt uit onze eigen zak!"
Andy Peelman en Dina Tersago worden naar een mysterieuze locatie gebracht in 'Ze Zeggen Dat'. Daar krijgen ze plots de stemmen van hun levenspartners te horen, die hen de volgende opdracht uitleggen. En die vinden ze absoluut angstaanjagend.
Lees verder

Degryse in HLN Sportcast: "Club moet in topper tegen Antwerp mentale weerbaarheid tonen, ik verwacht Vormer aan de aftrap"
Club Brugge kreeg dinsdag een pandoering van Man City in de Champions League. Geen leuke ervaring, maar de knop moet snel omgedraaid worden. Zondag staat namelijk al de topper tegen Antwerp op het programma.
Lees verder

Zeer pittige ochtendspits door regen en gladde wegen: 250 km file op Vlaamse snelwegen
Door de hevige regen en gladde wegen is het donderdagochtend een "zeer pittige" ochtendspits geweest in Vlaanderen. Er stond in totaal tot 250 kilometer file, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Ondanks de moeilijke omstandigheden waren er verder geen noemenswaardige incidenten, zegt woordvoerder Peter Bruyninckx.
Lees verder

Kortgeding aangespannen om CovidScan-toepassing op te schorten
Bij de Brusselse rechtbank van eerste aanleg is een kortgeding aangespannen over de CovidScan-app, de app die het mogelijk maakt om Covid-certificaten digitaal te lezen en zo hun geldigheid na te gaan. Dat schrijft Le Soir. Doel van de actie is om het gebruik van de scanapplicatie op te schorten.
Lees verder

Tóón je trots, AA Gent: Buffalo's willen in Belgrado stap richting groepswinst zetten
AA Gent wordt dezer dagen heen en weer geslingerd tussen frustraties en trots. Tegen een tegenstander die het niveau van de Conference League overstijgt, willen de Buffalo's vanavond een flinke stap richting groepswinst zetten. Tóón je trots, AA Gent.
Lees verder

Gelekte documenten onthullen hoe landen proberen om VN-klimaatrapport af te zwakken
Enkele dagen voor de wereldklimaattop in het Schotse Glasgow zijn tienduizenden aanbevelingen gelekt waarin enkele landen en organisaties een klimaatrapport van de VN proberen af te zwakken. Zo trachten ze de noodzaak om snel af te stappen van fossiele brandstoffen terzijde te schuiven. De experts zeggen dat ze zich niet zullen laten beïnvloeden voor hun rapport.
Lees verder

5.000 vrachtwagenchauffeurs tekort in Vlaanderen: is het een job voor jou?
Het tekort aan vrachtwagenchauffeurs in Vlaanderen blijft stijgen. In de eerste acht maanden van dit jaar waren er 4.821 vacatures. Vergrijzing, een slecht imago en het vertrek van buitenlandse chauffeurs zijn de grootste oorzaken van de gapende kloof tussen vraag en aanbod. Nochtans zijn er verschillende voordelen aan de job verbonden. Jobat.be legt uit wat je kan verwachten.
Lees verder

5.000 vrachtwagenchauffeurs te kort in Vlaanderen: wat zijn de voor-en nadelen van deze job?
Het tekort aan vrachtwagenchauffeurs in Vlaanderen blijft stijgen. In de eerste acht maanden van dit jaar waren er 4.821 vacatures. Vergrijzing, een slecht imago en het vertrek van buitenlandse chauffeurs zijn de grootste oorzaken van de gapende kloof tussen vraag en aanbod. Nochtans zijn er verschillende voordelen aan de job verbonden. Jobat.be legt uit wat je kan verwachten.
Lees verder

Ronaldo komt met schrik vrij nadat 'pitch invader' op hem afstormt, steward grijpt net op tijd in
Cristiano Ronaldo (36) kroonde zich gisteren wederom tot matchwinnaar voor Manchester United. Hij knikte de 3-2 binnen, nadat United eerst 0-2 in het verlies stond. Na de wedstrijd was één fan vastberaden het truitje van de Portugees te bemachtigen, maar dat draaide even anders uit.
Lees verder

Meghan Markle schrijft Amerikaanse politici over ouderschapsverlof: "Wij waren volledig overweldigd door de geboorte van Lilibet"
Hertogin Meghan Markle (40) is aan het lobbyen geslagen. De echtgenote van de Britse prins Harry (37) schreef een brief aan enkele Amerikaanse politici, waarin ze stelt dat betaald ouderschapsverlof een recht zou moeten zijn voor elke Amerikaanse burger. Dat is momenteel nog niet het geval in de VS. "Harry en ik waren overweldigd na de geboorte van onze dochter."
Lees verder

Moe zijn is modieus: je wallen mogen gezien worden
Goed nieuws voor de strijders onder ons die functioneren na slechts enkele uurtjes nachtrust: zij hoeven voortaan hun wallen niet meer te verstoppen. Een uitgeputte look is helemaal hip momenteel, en dat hebben we onder meer te danken aan Netflix-serie 'Squid Game'. Op TikTok nemen ze die trend héél serieus: op het platform circuleren filmpjes van Gen Z'ers die wallen bijtekenen in plaats van ze weg te werken.
Lees verder

Plastische chirurg grijpt in na lelijke blessure Soucek, West Ham kan toch rekenen op sterkhouder tegen Genk
West Ham kan vanavond toch rekenen op sterkhouder Tomas Soucek. De middenvelder viel zondag tegen Everton nog uit met enkele lelijke sneeën in het aangezicht, maar is tijdig opgelapt voor de Europese confrontatie met de Limburgers.
Lees verder

Ondanks lelijke blessure kan West Ham tegen Genk rekenen op sterkhouder Soucek
West Ham kan vanavond toch rekenen op sterkhouder Tomas Soucek. De middenvelder viel zondag tegen Everton nog uit met enkele lelijke sneeën in het aangezicht, maar is tijdig opgelapt voor de Europese confrontatie met de Limburgers.
Lees verder

Hoe kan je je cryptomunten op een winstgevende manier verkopen? Experten leggen hun strategie uit
Er gaat geen dag voorbij of er valt wel iets te beleven in de wereld van Bitcoin en andere cryptomunten. Hoge en lage koerssprongen lossen elkaar in sneltempo af. Crypto-experts Levi Haegebaert en Gwen Busseniers leggen uit hoe in cryptomunten handelt en hoe je op een slimme – lees: winstgevende – manier je cryptomunten verkoopt.
Lees verder

"Cryptomunten kopen en verkopen zonder opleiding, dat is puur gokken": experten verklappen hun strategie
Met de lancering van de bitcointracker bereikte de cryptomunt woensdag een nieuwe recordkoers van bijna 67.000 dollar (57.500 euro). Crypto-experts Levi Haegebaert en Gwen Busseniers leggen uit hoe je in cryptomunten handelt en hoe je op een slimme – lees: winstgevende – manier je cryptomunten verkoopt.
Lees verder

Beloning van 1 miljoen Australische dollar voor gouden tip over verdwijning van kleine Cleo
De premier van West-Australië, Mark McGowan, heeft een beloning van 1 miljoen Australische dollar (644.000 euro) uitgeloofd voor wie nuttige informatie heeft over de verdwijning van de vierjarige peuter Cleo Smith. De politie vreest dat het meisje zaterdag ontvoerd is uit de tent van haar ouders. Het gezin was op vakantie aan de kust van West-Australië.
Lees verder

Vicekampioen Phoenix begint met valse noot aan nieuw NBA-seizoen, Knicks kloppen Celtics in spektakelmatch
Phoenix heeft zijn start in de nieuwe NBA-competitie gemist. De Suns, vorig seizoen verliezend finalist tegen Milwaukee, gingen woensdagavond in eigen stadion met 98-110 onderuit tegen Denver en Nikola Jokic. De Knicks trokken na een spannende wedstrijd aan het langste eind tegen de Celtics.
Lees verder

OPROEP. Moest jij noodgedwongen in alle stilte rouwen? NINA wil jouw verhaal horen
Het verdriet van veel mensen blijft verborgen. Omdat het rouwproces niet mag zijn, omdat het niet erkend wordt of omdat het niet openlijk beleefd mag worden binnen onze samenleving. Schaduwrouw, zo heet het. Wij zijn op zoek naar mensen die hun verhaal willen delen.
Lees verder