Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 6 oktober 2021

Kust wordt nog wat stormbestendiger: vier nieuwe strandhoofden maken het strand in Wenduine steviger

HLN
Kust wordt nog wat stormbestendiger: vier nieuwe strandhoofden maken het strand in Wenduine steviger
Aan de kust wordt opnieuw een maatregel genomen om de bewoners beter te beschermen tegen extreem weer en het wassende water. In Wenduine komen vier nieuwe strandhoofden die moeten zorgen voor een steviger strand. Het Masterplan Kustveiligheid werd tien jaar geleden gelanceerd. Met meer dan 13 miljoen m3 zand werden de stranden al opgehoogd, er werden stormmuren gebouwd en in Nieuwpoort komt een gigantische stormvloedkering. Alle wapens zijn goed in de strijd tegen de stijgende zee.
Lees verder

Bitcoin op hoogste peil sinds mei
De bitcoin, de populairste cryptomunt, koerste woensdag opnieuw hoger, tot het hoogste peil sinds mei. Omstreeks 17.18 uur was de bitcoin 54.550,71 dollar of 47.248,47 euro waard. Gisteren werd de kaap van 50.000 dollar voor het eerst in vier weken gerond.
Lees verder

LIVE. We zijn eraan begonnen in Milaan. Wie stoot door naar de finale van de Nations League?
• Halve finale • Aftrap: 20u45 • San Siro • Neemt Spanje revanche voor nederlaag in halve finale op EK?
Lees verder

LIVE. Spanje start met 17-jarige Gavi in de basis, kan hij zich tonen tegen Italië?
• Halve finale • Aftrap: 20u45 • San Siro • Neemt Spanje revanche voor nederlaag in halve finale op EK?
Lees verder

Junior Planckaert heeft opvallende vereiste voor zijn toekomstige vriendin: "Ze mag geen hoogtevrees hebben"
Junior Planckaert (29) gaat in 2022 op televisie op zoek naar een lief. Peter Van de Veire belde hem op in 'De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow' om verhaal te halen. Hij kwam erachter dat Junior wel een heel bijzondere vereiste heeft voor zijn toekomstige vriendin.
Lees verder

Prins Albert geeft update over gezondheid van z'n vrouw: "Binnenkort keert ze terug naar huis"
Prins Albert van Monaco (63) heeft tekst en uitleg gegeven over de gezondheidstoestand van z'n vrouw Charlene (43). Die vertoeft intussen al maanden in haar geboorteland Zuid-Afrika. "Binnen enkele dagen komt er een dokter bij haar op bezoek. Dan zal beslist worden wanneer ze kan terugkeren naar Monaco", vertelt de royal aan RMC radio.
Lees verder

België steunt verbod op PFAS op Europees niveau
Zoals reeds aangekondigd, heeft België op de Europese Raad een verbod op PFAS gesteund. Dat is de verzamelnaam van de 'forever chemicals' waaronder ook PFOS valt, dat in hoge dosissen in Zwijndrecht werd aangetroffen.
Lees verder

Het arrogante tijdrekken van Mbappé en frustraties na WK-uitschakeling: hoe Frankrijk-België een 'hate game' werd
La Fête des voisins. Het burenfeestje, kopte het toonaangevende voetbalmagazine L'Equipe gisteren. België-Frankrijk is en blijft een klassieker tussen twee buurlanden - Frankrijk speelde tegen geen enkel land vaker. Maar sinds die halve finale op het WK 2018 heeft de match toch meer weg van een 'hate game'. Wat wordt het morgen?
Lees verder

Regering discussieert over werkweek van vier dagen: "Moet steeds keuze van werknemer zijn"
De federale regering bespreekt het voorstel om een voltijdse werkweek in te korten tot vier dagen. Voltijdse werknemers zouden in dat systeem nog steeds 38 of 40 uur werken, maar dan verdeeld over vier in plaats van vijf werkdagen. Alle regeringspartijen zijn het in principe eens over het voorstel, een beslissing volgt komend weekend, klinkt het in VTM Nieuws.
Lees verder

Deze film van George Clooney mag z'n vrouw absoluut niet zien: "Anders verliest ze haar respect voor me"
Amal Clooney (43) is een grote fan van het werk van haar echtgenoot George (60), al is er één film die ze van de acteur onder geen beding mag bekijken. "Ook onze kinderen mogen hem niet zien", vertelde de juriste.
Lees verder

Uitbreiding coronapas in Brussel goedgekeurd in commissie
De commissie Volksgezondheid van het Brussels Parlement heeft vandaag de uitbreiding van het Covid Safe Ticket goedgekeurd. Vrijdag buigt de plenaire vergadering zich nog over de tekst.
Lees verder

Jesy Nelson vertelt de waarheid over haar vertrek bij Little Mix: "Ik nam een overdosis, een week later moest ik een videoclip opnemen"
Jesy Nelson (30), voormalig lid van de populaire Britse girlband Little Mix, heeft openhartig verteld over haar vertrek. "Mijn moeder heeft me gesmeekt om ermee te stoppen", onthulde de zangeres. "Ze vreesde dat het mijn dood zou worden."
Lees verder

Boodschap van politievakbonden aan minister Verlinden: "Na 20 jaar stilstand is het tijd voor verandering"
De politievakbonden VSOA, NSPV en ACV hebben een duidelijke boodschap voor minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V): "Denk aan ons." Sinds 2001 is het loon van politieagenten onveranderd gebleven. De vakbonden hopen dan ook dat daar snel verandering in komt. Dat maken ze duidelijk met een filmpje dat ze deelden via sociale media.
Lees verder

LIVE. Nieuwe opdoffer voor Italië. Na de vroege achterstand moeten ze ook met tien verder. Kapitein Bonucci krijgt voor een elleboogstoot.
• Halve finale • Aftrap: 20u45 • San Siro • Neemt Spanje revanche voor nederlaag in halve finale op EK?
Lees verder

Martinez met vertrouwen voor clash: "Denk dat we sterker zijn dan 3 jaar geleden"
België-Frankrijk wordt morgen een heruitgave van de halve finale van het WK van drie jaar geleden, toen Frankrijk met het kleinste verschil (0-1) won. Een nederlaag na een evenwichtige wedstrijd die bij vele Belgen nog zwaar op de maag ligt. "Ik denk wel dat we sterker zijn dan drie jaar geleden", vertelde een ontspannen bondscoach Roberto Martinez tijdens zijn persmoment in Turijn.
Lees verder

Braziliaanse politie vindt 3 miljoen euro aan nazi-memorabilia in woning van man verdacht van pedofilie
In Rio de Janeiro is een lading nazi-memorabilia en -wapens ter waarde van naar schatting drie miljoen euro aangetroffen in het huis van een Braziliaanse man die verdacht wordt van verkrachting van een minderjarige. Dat meldt de Braziliaanse politie.
Lees verder

Drie coaches in drie maand? Daar draait Emma Raducanu haar hand niet voor om: "Ik zoek iemand die mij kan pushen"
Drie coaches op drie maanden tijd: Emma Raducanu, de Britse tienersensatie en US Open-winnares, draait er haar hand niet voor om. In haar tot nu toe perfecte klim naar de top wil ze ook de perfecte begeleiding: "Ik zoek naar normale dingen in een coach."
Lees verder

LIVE. Van kwaad naar erger voor Italië: Spanje klimt op 0-2, Bonucci al met rood van het veld gestuurd
• Halve finale • Aftrap: 20u45 • San Siro • Neemt Spanje revanche voor nederlaag in halve finale op EK?
Lees verder

Maxim (10) valt in de prijzen met spel om te leren vermenigvuldigen: "Maar ik ben niet de beste van de klas in rekenen"
Maxim is tien en daarmee de jongste winnaar van de prijs 'Speelgoed van het Jaar'. Omdat hij de maaltafels zo saai vond, bedacht hij het spel 'MaXimaal', waarmee kinderen spelenderwijs de vermenigvuldigingstafels onder de knie krijgen. Intussen gingen al 20.000 spellen over de toonbank. Dat zijn spaarvarken daarmee aandikt, boeit Maxim niet.
Lees verder

Franse ambassadeur redt de vogel van Afghaans meisje en deelt ontroerend verhaal: "Als ik kan, breng ik hem persoonlijk terug naar jou"
De Franse ambassadeur van de Verenigde Arabische Emiraten raakt op Twitter een gevoelige snaar met zijn verhaal over een meisje dat Afghanistan met haar trouwe vogel wilde ontvluchten. De vogel mocht vanwege hygiënemaatregelen niet mee op een vlucht naar Frankrijk, waarop de ambassadeur zich over het dier ontfermde. In een ontroerend Twitterdraadje, dat door duizenden mensen wordt geliket, vertelt de ambassadeur over de bijzondere vriendschap die tussen hem en de vogel is ontstaan.
Lees verder