Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 8 oktober 2021

Krijgt iedereen binnenkort een uitnodiging voor een derde coronaprik?

HLN
Krijgt iedereen binnenkort een uitnodiging voor een derde coronaprik?
Het Agentschap Zorg en Gezondheid heeft de Vlaamse vaccinatiecentra gevraagd om zich voor te bereiden op een nieuwe massale vaccinatiecampagne. In de simulatie die op tafel ligt, zouden tot in maart volgend jaar boostervaccins toegediend. Voor wie? Hebben ze wel nut? En is het dit keer dan wel de laatste prik? Experts geven de antwoorden.
Lees verder

ASSISEN. Beschuldigde herinnert zich niets meer van de fatale crash die Sharon (22) het leven kostte: "Maar ik hield van haar en van m'n auto's. Ik zou haar nooit iets aandoen"
Geen traan liet Davy Kesteman (32) tijdens z'n verhoor in het Brugse assisenhof. Schijnbaar onbewogen en bij momenten zelfs arrogant herhaalde de Poperingenaar dat de dood van zijn ex-vriendin Sharon Gruwez (22) een ongeval was. "Waarom hij dan liefst 191 kilometer per uur reed op het moment van de crash?", vroeg de voorzitter zich meermaals af. "Ik heb er geen verklaring voor", antwoordde Kesteman evenveel keer. "Van de crash herinner ik me niets."
Lees verder

Madonna choqueert bij Jimmy Fallon: "Wat doet ze nu?"
Madonna (63) choqueerde vriend en vijand toen ze aantrad in 'The Tonight Show' van talkshowpresentator Jimmy Fallon. Ze was daar om haar nieuwe documentaire 'Madame X' te promoten, maar maakte enkel headlines dankzij haar vreemde en 'ongepaste' gedrag.
Lees verder

Bestanddeel in tatoeage-inkt straks verboden: tatoeëerders in zak en as
De uitbaters van tatoeageshops in ons land gaan onzekere tijden tegemoet, nu blijkt dat het gebruik van het inktbestanddeel Isopropanol vanaf 4 januari 2022 in de Europese Unie niet langer is toegelaten. Tatoeëerders moeten op zoek naar alternatieven.
Lees verder

Europa verbiedt huidige tatoeage-inkt vanaf 2022: tatoeëerders in zak en as
De uitbaters van tatoeageshops in ons land gaan onzekere tijden tegemoet, nu blijkt dat het gebruik van het inktbestanddeel Isopropanol vanaf 4 januari 2022 in de Europese Unie niet langer is toegelaten. Tatoeëerders moeten op zoek naar alternatieven.
Lees verder

De 'Gouden Net Niet Generatie': prijzenkast van Rode Duivels bij hun clubs én internationaal staat er pijnlijk leeg bij
Je zou voor minder gefrustreerd geraken, Courtois, Lukaku en De Bruyne zijnde. Ál die (buiten)kansen de voorbije jaren, ál die ontgoochelingen. Onze Rode Duivelswatcher Niels Poissonnier kijkt naar de lege prijzenkast. Of hoe deze Gouden Generatie bij hun afzonderlijke clubs én in het shirt van de Duivels de Gouden Net Niet Generatie is geworden.
Lees verder

Royalty-experts niet te spreken over 'Spencer' met Kristen Stewart: "Walgelijk om Diana zo in beeld te brengen"
Royalty-experts zijn niet onder de indruk van de nieuwe film 'Spencer', waarin Kristen Stewart (31) de rol van prinses Diana speelt. Volgens hen wordt de overleden prinses op een respectloze en bovendien ongegronde manier in beeld gebracht.
Lees verder

Kiest Martínez te vaak op basis van status? Volgens Marc Degryse wel: "Het was de logische keuze om Vanaken te laten starten"
Youri Tielemans (24) luidde met een strafschopovertreding onbedoeld de remonte van Frankrijk in tegen de Rode Duivels. Een nieuw signaal dat de middenvelder van Leicester niet z'n beste periode beleeft. De vraag dringt zich dan ook op: had de in bloedvorm verkerende Hans Vanaken niet aan de aftrap moeten staan? Onze analist Marc Degryse vindt in 'HLN Sportcast Deviltime' alvast van wél.
Lees verder

"Ik ben onschuldig": voormalige SS-bewaker (100) ontkent moord op duizenden gedeporteerden
De 100-jarige Josef Schuetz, een voormalige bewaker van het Duitse naziconcentratiekamp Sachsenhausen, heeft tijdens zijn eerste zitting beweerd dat hij "onschuldig" is. De man staat terecht voor zijn medeplichtigheid bij de moorden op meer dan 3.500 gedeporteerden. Het proces is gisteren van start gegaan, maar liefst 80 jaar na de feiten.
Lees verder

Gevaarlijke kleurstof in snoep, chocolade en pizza wordt verboden
Vanaf volgend jaar mag de witte kleurstof E171 niet meer gebruikt worden in voedingsmiddelen. Dat hebben de EU-landen beslist. Het additief is mogelijk kankerverwekkend. E171 wordt door fabrikanten gebruikt in onder andere kauwgum, chocolade, snoep, soep, pizza en bakkerijproducten om ze witter te maken of glans te geven.
Lees verder

"Still got it": Vincent Kompany scoort op training met knappe omhaal
Nog steeds die genialiteit. Vincent Kompany amuseerde zich vandaag kostelijk op training én pakte uit met een knappe omhaal, zo tonen beelden op de Instagrampagina van Anderlecht. De T1 van paars-wit ging op een voorzet in duel met Enock Agyei - amper 16 en dus een ongelijke strijd. Kompany liep zich vrij, controleerde met de borst en scoorde via een retro. 'Vince' schreeuwde het uit, terwijl Agyei er door anderen fijntjes op werd gewezen om wat meer elleboogwerk in de strijd te gooien. Heel wat internationals hebben de club verlaten, het ideale moment dus om enkele jonkies op training aan het werk te zien.
Lees verder

In Deurne opgestegen sportvliegtuigje stort in Westerschelde, piloot ongedeerd
Voor de oever van het Nederlandse dorp Ossenisse in Zeeuws-Vlaanderen is aan het einde van de middag een sportvliegtuigje in de Westerschelde gestort. De piloot, de enige inzittende van het vliegtuigje, raakte daarbij niet gewond. Hij was opgestegen vanaf Antwerp International Airport in Deurne.
Lees verder

'That '70s Show' krijgt spin-off getiteld 'That '90s Show'
De makers van 'That '70s Show' zijn druk in de weer met een vervolg voor de populaire reeks. Op vraag van Netflix werd 'That '90s Show' in het leven geroepen. Al zeker twee leden van de originele cast zullen terugkeren.
Lees verder

Instagram en Facebook opnieuw niet bereikbaar voor heel wat gebruikers
Instagram en Facebook zijn voor heel wat gebruikers opnieuw niet bereikbaar. Dat blijkt uit reacties op Twitter. Op Downdetector is het aantal probleemmeldingen sinds 20.30 uur in ons land enorm toegenomen. Hier en daar duiken ook problemen met Facebook Messenger op.
Lees verder

Wereldwijde deal is rond: multinationals moeten binnenkort minimum 15 procent belastingen betalen
Multinationals zullen vanaf 2023 minimaal 15 procent belasting moeten betalen, ongeacht het land waar ze zijn gevestigd. Dat zijn 136 landen overeengekomen. Nu is het voor grote internationale bedrijven, zoals Facebook, nog makkelijk om weinig belasting te betalen door hun hoofdkantoren in fiscaal gunstige landen te zetten. "Op termijn is deze nieuwe regeling goed nieuws voor ons land", zegt fiscaal expert Michel Maus.
Lees verder

Onze columnist Michel Wuyts ziet dat finish in Bergamo slechte zaak is voor Evenepoel: "Logisch denkwerk levert slechts één naam op"
Explosiviteit. Dat wordt volgens onze columnist Michel Wuyts het codewoord in de finale van de Ronde van Lombardije nu de aankomst niet in Como, maar in Bergamo ligt. Slecht nieuws voor Remco Evenepoel, zo lijkt. "Hij zal een eind voor de Passo di Ganda zijn registers moeten opentrekken."
Lees verder

De bekentenis van Nico, het drama van ons Delphine en Joop de toogfilosoof: dit was aflevering 8 van 'Temptation Island: Love or Leave'
De eerste week in Spanje zit erop, en het wordt voor de koppels steeds moeilijker om aan alle verleiding te weerstaan. Dag acht is aangebroken bij 'Temptation Island: Love or Leave', en die zag er zo uit!
Lees verder

Jonge Duivels blijven op koers voor EK: 2-0 tegen Kazachstan na twee penalty's
Weinig spektakel, wel negen op negen voor de jonge Duivels in hun EK-kwalificatiecampagne. Loïs Openda en Yorbe Vertessen scoorden beiden vanop de stip: 2-0 tegen Kazachstan.
Lees verder

Superjackpot EuroMillions nog niet gevallen: dinsdag liefst 220 miljoen euro te winnen
De superjackpot van 202 miljoen euro bij EuroMillions blijft onuitgekeerd na de trekking van deze avond. Er bleek geen winnaar in rang 1.
Lees verder

Price laat zich niet nekken door onsportief publiek, ook Clayton naar 'Welsh Final' op World Grand Prix
Welshmen Jonny Clayton en Gerwyn Price vechten morgen uit wie de World Grand Prix 2021 op zijn naam zet en naar huis gaat met die 128.000 euro prijzengeld. In de halve finales troefden ze respectievelijk Danny Noppert (met 4-1) en Stephen Bunting (met 4-2) af. De wedstrijd van Price werd ontsierd door boegeroep in het publiek.
Lees verder