Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 17 oktober 2021

KOERS KORT. Segaert wint Chrono des Nations bij junioren - Bahrain Victorious breekt contracten Caruso en Mäder open

HLN
KOERS KORT. Segaert wint Chrono des Nations bij junioren - Bahrain Victorious breekt contracten Caruso en Mäder open
Europees juniorenkampioen tijdrijden Alec Segaert heeft zondag de Chrono des Nations gewonnen, een internationale tijdrit in het Franse Les Herbiers. Segaert haalde het na 24,6 kilometer met een voorsprong van vier seconden op het nummer twee, de Ier Darren Rafferty. De Fransman Eddy Le Huitouze werd derde op 0:34.
Lees verder

LIVE. STVV en Anderlecht creëren kans na kans in animerende eerste helft: Hayashi mist alleen voor doel, Zirkzee treft de paal!
• 11de speeldag • Aftrap: 13u30 • Stayen • Anderlecht is vijf matchen ongeslagen, maar kon ook al drie wedstrijden niet meer winnen
Lees verder

LIVE. Sensationele start van de tweede helft: Anderlecht krijgt lichte strafschop nadat Schmidt Kouamé aantikt, Refaelov scoort!
• 11de speeldag • Aftrap: 13u30 • Stayen • Anderlecht is vijf matchen ongeslagen, maar kon ook al drie wedstrijden niet meer winnen
Lees verder

Voetbalsupporters van bus gehaald en overgebracht naar commissariaat na vermoeden van diefstal in shop
De federale wegpolitie heeft zaterdagavond omstreeks 23.45 uur een autobus met voetbalsupporters aan de kant gezet op de Meerdaalboslaan in Heverlee. De bus werd afgeleid komende van de autosnelweg E40. Enkele inzittenden van deze bus zouden even voordien in een winkel langs een snelwegparking een aantal spullen gestolen hebben. Tijdens de controle stelden de passagiers van de bus zich niet meewerkend op. Zo maakten ze onder andere gebruik van pyrotechnisch materiaal. Om die reden vroeg de wegpolitie bijstand aan onder andere de lokale politie Leuven. Omdat de supporters zich ook na verloop van tijd bleven misdragen, werd er beslist om alle inzittenden bestuurlijk van hun vrijheid te beroven. Ze werden allemaal overgebracht naar een gebouw van de federale politie te Brussel. De zaak wordt verder onderzocht.
Lees verder

Verkeers­slacht­of­fer Stijn is verminkt voor het leven: "Als je drinkt, bel een vriend of neem een taxi"
Het probleem van dronken achter het stuur kruipen blijft toenemen. Volgens de recentste jaarcijfers, van net voor corona, krijgen elke dag maar liefst 142 bestuurders een boete omdat ze teveel gedronken hebben. Dat is het hoogste cijfer in tien jaar, ondanks alle afradende campagnes. Want drinken en rijden leidt vaak tot dramatische gevolgen.
Lees verder

Thierry Neuville steekt zege op zak in rally van Spanje
Thierry Neuville en zijn corijder Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 Coupé WRC) hebben de rally van Spanje, de elfde en voorlaatste manche van het WK, op hun naam geschreven. Hun leidersplaats kwam op de slotdag in Catalonië niet meer in gevaar.
Lees verder

Britse minister Buitenlandse Zaken eist vrijlating Brits-Iraanse vrouw in Iran
De Britse minister van Buitenlandse Zaken Liz Truss wil dat er een einde komt aan de in Iran vastgehouden Brits-Iraanse vrouw Nazanin Zaghari-Ratcliffe. "De beslissing van Iran om de ongegronde aanklachten tegen Nazanin Zaghari-Ratcliffe te handhaven, is volstrekt onaanvaardbaar", aldus Truss op Twitter. Ze stelt dat de vrouw moet worden vrijgelaten.
Lees verder

'Witse'- en 'Professor T.'-acteur Sam Bogaerts (73) overleden
Acteur, regisseur en theaterdocent Sam Bogaerts is zaterdagochtend onverwacht op 73-jarige leeftijd overleden. Hij is vooral bekend door zijn passages in 'De kotmadam', 'Witse' en 'Professor T'. Daarnaast richtte hij ook verschillende theatergroepen op om zijn kennis door te geven.
Lees verder

"Menselijke fout" lag aan basis van lang oponthoud door 3D-lijn op Sclessin
De veelbesproken 3D-lijntechnologie maakt dit weekend haar intrede in de Jupiler Pro League. Gisterenavond liep het al een eerste keer fout, want de wedstrijd tussen Standard en OHL lag maar liefst zeven minuten stil om een buitenspelfase te beoordelen. Stephanie Forde van het Referee Department legt uit waarom. "Het proces moest opnieuw opgestart worden door een fout in de beginfase."
Lees verder

"Dit zal zeker geen trend worden": Refereeing Department verdedigt zich na extreem lange VAR-interventie tijdens Standard-OHL
Joao Klauss en co stonden om ref Kevin Van Damme te drummen, maar die kon ook alleen naar zijn oor wijzen. Minutenlang duurde het. Het publiek begon te morren. Armen ging vragend de lucht in en uiteindelijk ging de arm van Van Damme meer dan 7 minuten na het doelpunt pas de hoogte in voor buitenspel. Zo lang had ref Jan Boterberg ervoor nodig om vanuit de VAR-cabine in Tubeke de 3-0 van Dragus af te keuren, maar volgens het Refereeing Department is er geen reden tot paniek.
Lees verder

Opmerkelijke carrièreswitch: Antwerpse rapper Soufiane Eddyani gaat nu sfeerhaarden verkopen
Soufiane Eddyani, bekend van tophit 'God vergeef me', kondigde op mediakanaal TikTok groot nieuws aan zijn 14.000 volgers aan. De Antwerpse rapper staat vanaf nu in zijn nieuwe zaak 'House Of Flame' waar hij elektrische sfeerhaarden zal verkopen.
Lees verder

Carrièreswitch voor Antwerpse rapper Soufiane Eddyani
Soufiane Eddyani, bekend van tophit 'God vergeef me', kondigde op mediakanaal TikTok groot nieuws aan zijn 14.000 volgers aan. De Antwerpse rapper staat vanaf nu in zijn nieuwe zaak 'House Of Flame' waar hij elektrische sfeerhaarden zal verkopen.
Lees verder

Patrick Lefevere bezoekt muurtje waarover Evenepoel viel: "Remco mag blij zijn dat hij nog leeft"
Vanavond is om 22u15 de documentaire 'Ik ben Remco' te zien op VTM en VTM GO. Daarin ziet u onder meer hoe Deceuninck-Quick.Step-manager Patrick Lefevere een bezoek brengt aan het muurtje waarover z'n renner viel tijdens de Ronde van Lombardije vorig jaar. "Ten eerste mag Remco blij zijn dat hij nog leeft", zegt Lefevere. "En ten tweede mag hij blij zijn dat hij er niks aan overgehouden heeft - voor hetzelfde geld was hij verlamd." Na de val van Evenepoel was het voor iedereen bang afwachten. "Eigenlijk wil je het niet zien, maar tegelijkertijd wil je ook zo snel mogelijk een beeld. De camera bleef er lang bij. Daar kwam kritiek op, mensen vonden het sensatie zoeken. Maar ik vond het goed omdat we zo zagen dat hij bewoog. "Na de val zijn we in één ruk naar het ziekenhuis van Como gereden. We waren er net op tijd om hem uit de ambulance te zien komen. Remco was natuurlijk heel erg aan het wenen, zoals iedereen daar. En het eerste wat hij zei tegen mij was 'sorry' (lacht)."
Lees verder

"Je gelooft toch niet dat ze slachtoffer is?" Hoe model Emily Ratajkowski de dupe werd van haar eigen sexy marketing
Sexy foto's op Instagram, naakt paraderen in videoclips en fotoshoots met een minimum aan kleren: model Emily Ratajkowski (30) heeft van haar ranke, knappe uiterlijk haar handelsmerk gemaakt. Maar haar geroemde schoonheid heeft ook een keerzijde. In haar nieuwe boek 'My Body' vertelt ze over ongepast gedrag, seksueel misbruik en hoe ze haar uiterlijk leerde gebruiken om liefde te krijgen. "Voor mijn moeder ging slapen, bad ze tot God om van mij 'de mooiste' te maken."
Lees verder

COLUMN. Ine Nijs, hartsvriendin van Lara Switten: "We kunnen altijd teruggrijpen naar stukjes Lara. Maar haar geur, die zal vervagen"
Ine Nijs was de hartsvriendin van Lara Switten, mama van 3 die vocht tegen kanker. Deze week schrijft ze over de dingen die Lara achterliet en die haar nu in leven houden. Een bomvolle Google Drive, een boek en haar stem. Maar één iets moet Ine koesteren nu het nog kan: Lara's geur, want die zal vervagen. "Het beige huispak dat ik aantrek komt vers uit Lara's dressing."
Lees verder

LIVE. Alles te herdoen voor Anderlecht: Konaté trapt STVV langszij met knappe volley nadat Refaelov penalty omzette!
• 11de speeldag • Aftrap: 13u30 • Stayen • Anderlecht is vijf matchen ongeslagen, maar kon ook al drie wedstrijden niet meer winnen
Lees verder

Meer klachten over grensoverschrijdend gedrag na zaak-De Pauw
Na de start van de rechtszaak tegen televisiemaker Bart De Pauw ziet de Vlaamse ombudsvrouw gender een opvallende stijging in het aantal klachten over grensoverschrijdend gedrag. Dat zei ze in De Zevende Dag op Eén.
Lees verder

Luc Appermont in 'Ik Wil Een Kind': "Twee mannen die een kind grootbrengen was ver van ons bed, maar het is een gemis"
Maandag 18 oktober doorbreekt Dina Tersago in 'Ik Wil Een Kind' het taboe rond bewust co-ouderschap. Bij deze niet-traditionele gezinsvorm spreken twee of meer mensen af om samen een kind op de wereld te zetten en op te voeden. Zonder romantische relatie, maar met een verbintenis voor het leven: een gedeelde liefde voor het kind. In de oproepaflevering zet Dina het thema op de kaart en gaat ze op zoek naar geschikte wensouders. Ook Luc Appermont vertelt over zijn kinderwens.
Lees verder

245 verwaarloosde cavia's in beslag genomen: "Zwaar verminkt, ze lagen in eigen uitwerpselen en hadden niets van water"
De Vlaamse inspectiedienst Dierenwelzijn heeft 245 zwaar verwaarloosde cavia's in beslag genomen in een achtertuin van een woning in Herselt. De dieren hadden ernstige verwondingen, zaten in hun eigen uitwerpselen en hadden nauwelijks of geen drinkwater.
Lees verder

Jules Hanot schrijft een brief aan Margriet Hermans: "Ik had nooit verwacht je in prime time terug te zien"
In tijden van Twitter is een mening bij alles wat op ons scherm komt snel gegeven. Maar tv-beest Jules Hanot neemt zijn tijd en schrijft elke week een ouderwetse brief. De ene keer zalvend, de andere keer voorzien van een tik op de vingers van het tv-gezicht. Deze week richt hij zijn pen tot Margriet Hermans, die binnenkort haar opwachting zal maken in 'De Slimste Mens Ter Wereld' en 'Liefde voor Muziek'. "Je leek voorbestemd voor een lange carrière als schermvullende tv-persoonlijkheid. Tot je besloot je populariteit politiek te verzilveren."
Lees verder