Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 27 oktober 2021

Koers Kort. Keisse en Cavendish opnieuw duo op Zesdaagse Gent - Bagioli verlengt bij Deceuninck-Quick.Step

HLN
Koers Kort. Keisse en Cavendish opnieuw duo op Zesdaagse Gent - Bagioli verlengt bij Deceuninck-Quick.Step
Iljo Keisse en Mark Cavendish zullen op de tachtigste Zesdaagse van Gent (16-21 november) opnieuw samen een koppel vormen. Dat maakte de organisatie woensdag bekend. Keisse en Cavendish zijn op de weg ploegmaats bij Deceuninck-Quick Step.
Lees verder

INTERVIEW. Charlize Theron laaiend enthousiast over Matthias Schoenaerts: "Zoveel talent dat het frustrerend is"
Het zijn drukke dagen voor Charlize Theron (46). De Zuid-Afrikaanse actrice is volop bezig met de promotie van haar nieuwste animatieprent 'The Addams Family 2', terwijl ze ook nog eens middenin de voorbereidingen van 'The Old Guard 2' zit. U weet wel, het vervolg op die succesvolle Netflix-film waar ook 'onze' Matthias Schoenaerts in meespeelt. Theron vertelt hoe het soms zelfs ietwat frustrerend kan zijn om tegenover de Antwerpenaar te staan, gewoon omdat hij zó goed is: "Wanneer je met iemand samenwerkt die over zoveel natuurtalent beschikt en bij wie alles altijd zo gemakkelijk verloopt… da's bijna om boos van te worden!"
Lees verder

De Croo waarschuwt Poolse premier voor "gevaarlijk spelletje", Europees Hof legt Polen dwangsom van 1 miljoen euro per dag op
In een toespraak voor het Europacollege in Brugge heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) zijn Poolse ambtgenoot Mateusz Morawiecki woensdag gewaarschuwd voor een escalatie van het conflict over de basisregels van de rechtsstaat en het Europese project. Net op hetzelfde moment sanctioneert het Europese Hof van Justitie Polen met een dagelijkse dwangsom van 1 miljoen euro omdat het land weigert om uitvoering te geven aan de vraag van het Hof om de activiteiten van de disciplinaire kamer van het Hooggerechtshof op te schorten.
Lees verder

Na haar cyberpesten-schandaal: Chrissy Teigen is 100 dagen nuchter
Chrissy Teigen (35) stopte met alcohol nadat ze heftige reacties had gekregen toen oude tweets van haar opdoken waarin ze mensen online pestte, onder wie model Courtney Stodden (27). Teigen heeft een mijlpaal bereikt in haar soberheid, want ze vierde onlangs dat ze al 100 dagen geen alcohol meer heeft gedronken.
Lees verder

Opvallend veel Belgen zoeken volgens Neckermann de zon op tijdens herfstvakantie
Volgens Neckermann hebben heel wat Belgische families hun zomervakantie verschoven naar de herfstvakantie. Zo stelt de reisorganisator vast dat er volgende week opvallend veel boekingen naar zonnige bestemmingen zijn. Het aantal Belgen dat dit jaar de warme temperaturen opzoekt, zal de aantallen van de periode voor Covid-19 volgens Neckermann dan ook overtreffen.
Lees verder

Meer dan 180 zaken geopend tegen vermoedelijke mensensmokkelaars in Polen
Het openbaar ministerie in Polen onderzoekt meer dan 180 zaken tegen vermoedelijke smokkelaars van migranten die via Wit-Rusland illegaal de Europese Unie willen binnenkomen. Meer dan 700 mensen zijn betrokken, meldt het persagentschap PAP.
Lees verder

Harvey Weinstein saboteerde het loon van Robin Williams voor 'Good Will Hunting'
Harvey Weinstein (69) heeft bewust de film 'Good Will Hunting' uit de bioscoopzalen gehaald om het loon van wijlen Robin Williams te saboteren. Dat beweert schrijver, regisseur en acteur Kevin Smith (51) in zijn nieuwe boek. "Het was pure hebzucht."
Lees verder

Vandenbroucke weet niet wat federale testlabo's met 60 miljoen euro belastinggeld gedaan hebben
De universitaire labo's die voor de federale overheid coronatesten uitvoeren, kregen het voorbije jaar meer dan 60 miljoen euro aan forfaitaire vergoedingen. Dat geld zou naar personeel moeten zijn gegaan, maar daar heerst onduidelijkheid over. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) zegt niet te weten hoe de labo's het geld exact hebben besteed. "We hebben hen dat nog niet gevraagd."
Lees verder

Portefeuille van PSG-speler gestolen in Parijse prostitutiewijk
Een speler van PSG, van wie de identiteit niet bekend is, is gisteravond het slachtoffer geworden van een diefstal in zijn eigen wagen in het Bois de Boulogne, een prostitutiewijk in het westen van Parijs. Zijn portefeuille werd meegenomen.
Lees verder

6 op de 10 Belgische vrouwen voelen zich onveilig op straat: deze apps beschermen je in nood
Nieuw onderzoek wijst uit dat vrouwen zich een stuk onveiliger voelen op straat dan mannen, en hun gsm 's avonds het liefst zo dicht mogelijk bij zich houden. Met het winteruur in aantocht wordt de kans groter dat je weleens alleen in het donker rondloopt. Voel je je dan onveilig, dan kunnen deze vijf apps je te hulp schieten.
Lees verder

BV 24/7. Pech voor Yentl Keuppens en wie gaat er schuil achter deze gigantische pruik?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Britse agent die Sarah Everard vermoordde, gaat in beroep tegen veroordeling
De Britse politieagent die levenslang kreeg voor de moord op de jonge Londense vrouw Sarah Everard gaat in beroep tegen zijn veroordeling. Dat meldt een woordvoerder van het hof van beroep. De agent verkrachtte en doodde de 33-jarige vrouw op 3 maart 2021.
Lees verder

Zeespiegel stijgt alsmaar sneller: "Als het zo doorgaat, dan zal Vlaanderen ooit verdwijnen"
Het Nederlandse weerinstituut KNMI waarschuwt dat de zeespiegel met 1 of 2 meter zal stijgen tegen 2070. Dat komt door de opwarming van het klimaat. De snelle stijging is een wereldwijd fenomeen dat ook bij ons gevolgen zal hebben. Zo zouden de lage gebieden van ons land weleens onder water kunnen komen te liggen.
Lees verder

Zeespiegel stijgt alsmaar sneller: "Als het zo doorgaat, dan zal Vlaanderen ooit verdwijnen"
Het Nederlandse Weerinstituut KNMI waarschuwt dat de zeespiegel met 1 of 2 meter zal stijgen tegen 2070. Dat komt door de opwarming van het klimaat. De snelle stijging is een wereldwijd fenomeen dat ook bij ons kenbare gevolgen zal hebben. Zo zouden de lage gebieden van ons land weleens onder water kunnen komen te liggen.
Lees verder

Voor meer dan 2 miljard euro verzekerde schade door overstromingen van juli
De zware overstromingen die zich midden juli voordeden, hebben in België voor 2,164 miljard euro aan verzekerde schade veroorzaakt. Dat meldt Assuralia, de koepel van de verzekeringssector, woensdag.
Lees verder

Waar is de coronapas nodig en hoe geraak ik eraan?
Vanaf maandag 1 november moeten we het zogenaamde Covid Safe Ticket (CST) of de coronapas ook in Vlaanderen onder meer in restaurants tonen om binnen te mogen. Waar moet dat nog allemaal, wat is het CST precies, hoe werkt het en hoe kan je de coronapas verkrijgen, ook als je minder computer- of smartphonevaardig bent? U leest het hier.
Lees verder

Urenlang bibberen en beven: Kinepolis pakt uit met 'Halloween Night' voor échte durvers
Wat Kerstmis betekent voor de fans van romantische films, is Halloween voor de liefhebbers van thrillers en horror. Voor de échte onverschrokken filmfanaten organiseert Kinepolis ook dit jaar weer een heuse 'Halloween Night'. Op 31 oktober pakt de bioscoopketen uit met de drie meest angstaanjagende films van het moment. Wie durft ze allemaal uit te kijken?
Lees verder

Urenlang bibberen en beven: Kinepolis pakt uit met halloweenmarathon voor échte durvers
Wat Kerstmis betekent voor de fans van romantische films, is Halloween voor de liefhebbers van thrillers en horror. Voor de échte onverschrokken filmfanaten organiseert Kinepolis ook dit jaar weer een heuse 'Halloween Night'. Op 31 oktober pakt de bioscoopketen uit met de drie meest angstaanjagende films van het moment. Wie durft ze allemaal uit te kijken?
Lees verder

Merck gaat recept coronapil delen met arme landen
Het Amerikaanse farmabedrijf Merck heeft aangekondigd dat het een licentieovereenkomst heeft afgesloten waardoor zijn coronapil molnupiravir rechtenvrij geproduceerd en goedkoop verkocht zal kunnen worden in 105 ontwikkelingslanden.
Lees verder

Vlaamse Sportfederatie vraagt om sportactiviteiten voor kinderen niet te schrappen
De Vlaamse Sportfederatie roept samen met Gezond Sporten en de Vereniging voor Sport- en Keuringsartsen (SKA) op om zo weinig mogelijk sportactiviteiten te schrappen, met name voor kinderen tot 12 jaar. Zij worden namelijk zelden ziek na een besmetting met Covid-19, klinkt het woensdag in een persbericht.
Lees verder