Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 6 oktober 2021

Koekjes uit ‘Squid Game’ gaan viraal op sociale media

HLN
Koekjes uit 'Squid Game' gaan viraal op sociale media
'Squid Game' al gezien? De Zuid-Koreaanse serie is goed op weg om de populairste reeks ooit te worden op Netflix. En de rage zet zich verder op sociale media. Op TikTok krijgt een specifiek suikerkoekje veel aandacht: gebruikers tonen massaal hoe ze de zoetigheid maken en vervolgens voorzichtig opeten.
Lees verder

Bruine beer 480 Otis wint 'Fat Bear Week' en wordt bekroond tot dikste beer
De bruine beer 480 Otis is verkozen als winnaar van de 'Fat Bear Week', een jaarlijkse online wedstrijd waarbij de dikste beer van het nationale park Katmai in Alaska wordt bekroond. De beer zal nu de titel van Bear 747, de winnaar van vorig jaar, overnemen. Met een leeftijd van 25 jaar is Otis een van de oudste beren in het park, dat ongeveer 4,1 miljoen hectaren groot is en in totaal ongeveer 2.200 beren telt.
Lees verder

LIVE. Duivels aangekomen in Italië: Thorgan Hazard stapte niet mee op het vliegtuig, Arthur Theate krijgt morgen plekje op de bank
De Final Four in de Nations League staat voor de deur. Voor het tweede internationale Europese voetbaltoernooi van het jaar zakten de Rode Duivels vandaag af naar Italië, om morgen Frankrijk te bekampen in de halve finales. De afreis en al het nieuws in aanloop naar die wedstrijd volgt u LIVE op deze pagina.
Lees verder

Wat weten we al over het nieuwe seizoen van The Masked Singer?
Verbijstering alom in de Australische versie van The Masked Singer. Niemand minder dan de Amerikaanse zangeres (en beste vriendin van Natalia) Anastacia werd er ontmaskerd. Niet zo moeilijk, met zo'n typisch stemgeluid. Ook in de VS loopt het zesde seizoen volop. Het doet ons hunkeren. Want het vorige Vlaamse seizoen dateert al van een jaar geleden. Het programma is al opgenomen, maar VTM hult zich in mysterie over wanneer we de nieuwe gemaskerde figuren leren kennen. Desna en Senne zoeken het allemaal uit in een nieuwe Showbits Video.
Lees verder

HET DEBAT. Wat kan de politiek doen om de stijgende energieprijzen te drukken? Dit is jullie mening
De energieprijzen swingen de pan uit. De energieregulator Creg kondigde vandaag aan dat de energiefactuur tot 700 euro duurder kan worden voor mensen met een variabel contract. Wat denk jij? Wat moet de politiek doen om de stijgende energieprijzen te drukken? Eerder vandaag lieten we enkele experts en politici aan het woord. Nu is het jullie beurt.
Lees verder

Groepsverkrachters moeten werkstuk maken over gelijkheid en respect (en niet naar de cel)
Zes mannen zijn veroordeeld tot straffen tussen 50 maanden en vijf jaar cel met uitstel onder voorwaarden voor een groepsverkrachting in een Brusselse bed & breakfast. Een van de voorwaarden die de rechtbank oplegde, is het reflecteren over de gelijkheid van mannen en vrouwen en het respect voor vrouwen.
Lees verder

Bijna helft 50-plussers wil nog voor pensioen kleiner gaan wonen
Vier op de tien Vlaamse vijftigplussers willen nog voor hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van een comfortabele oude dag. Geen grote tuin, geen spookkamers poetsen, minder trappen en minder energiekosten. "Elke 55-jarige zou de afweging moeten maken: ofwel grondig renoveren ofwel kleiner gaan wonen", zegt Frank Vastmans, vastgoedeconoom bij KU Leuven. "Jongeren kunnen in die grote huizen terecht."
Lees verder

"Dit wordt het mooiste stadion in België, misschien zelfs in Europa": wat mogen Club-fans verwachten van hun nieuwe voetbaltempel van 100 miljoen?
Club Brugge staat weer een stevige stap dichter bij z'n nieuwe voetbaltempel. De bouw ervan zal ongeveer 100 miljoen euro kosten, maar wat is Club daarmee allemaal van plan? We frissen hieronder de bouwplannen die vorig jaar werden voorgesteld nog eens op.
Lees verder

Brug uit verhalen van Winnie de Poeh onder de hamer
Een oude brug die inspiratie leverde voor de verhalen van Winnie de Poeh van schrijver A.A. Milne wordt vandaag in het Verenigd Koninkrijk geveild. De brug kan naar schatting zo'n 70.000 euro opbrengen.
Lees verder

Spaanse premier belooft cultuurbonus van 400 euro voor 18-jarigen
Spanjaarden die 18 jaar worden, krijgen eenmalig een bonus van 400 euro om te besteden aan cultuur. Dat heeft premier Pedro Sánchez bekendgemaakt. Het geld is onder meer bedoeld om boeken te kopen, of theater-, dans- of muziekvoorstellingen bij te wonen.
Lees verder

Stevige kritiek op Engelse ondertitels 'Squid Game': "Vertaling is zo slecht"
De Engelse vertaling van 'Squid Game', de immens populaire Netflixserie, krijgt het online hard te verduren. Volgens een TikTokker, die vloeiend Koreaans spreekt, zijn de ondertitels "zo slecht" dat de oorspronkelijke betekenis verloren gaat. Haar video is inmiddels meer dan 2 miljoen keer bekeken.
Lees verder

Is het Russische chantage die uw energiefactuur opdrijft?
De Europese Commissie zegt te onderzoeken of Rusland minder aardgas levert — en zo bijdraagt tot de torenhoge energieprijs — om Europa te chanteren. Die beschuldiging wordt onder meer vanuit de Verenigde Staten geuit. Doel zou zijn om de omstreden nieuwe pijplijn Nord Stream 2 sneller in gebruik te krijgen. Maar zelf spreekt Moskou dat tegen.
Lees verder

Schietpartij in Texaanse school - dader op de vlucht
In een school in Arlington in de Amerikaanse staat Texas is vandaag een "actieve schutter" gemeld, zo melden de zenders ABC News en KWTX.
Lees verder

Schietpartij in Texaanse school gemeld
In een school in Arlington in de Amerikaanse staat Texas is vandaag een "actieve schutter" gemeld, zo melden de zenders ABC News en KWTX.
Lees verder

Afgewezen door derdeklassers maar in anderhalf jaar uitgegroeid tot Rode Duivel: de rollercoaster van verdediger Arthur Theate
Nam bondscoach Martinez hem in eerste instantie nog mee als reserve, dan is centrale verdediger Arthur Theate door het uitvallen van Thorgan Hazard plots gepromoot tot bankzitter bij de Rode Duivels in de Nations League. Of hoe de stoptrein waar de 21-jarige Luikenaar op zat in anderhalf jaar tijd een rotvaart kreeg. "Arthur is tot alles in staat," gelooft zijn manager Patrick De Vlamynck.
Lees verder

Afgewezen door derdeklassers maar in anderhalf jaar uitgegroeid tot Rode Duivel in de Nations League: de rollercoaster van verdediger Arthur Theate
Nam bondscoach Martinez hem in eerste instantie nog mee als reserve, dan is centrale verdediger Arthur Theate door het uitvallen van Thorgan Hazard plots gepromoot tot bankzitter bij de Rode Duivels in de Nations League. Of hoe de stoptrein waar de 21-jarige Luikenaar op zat in anderhalf jaar tijd een rotvaart kreeg. "Arthur is tot alles in staat," gelooft zijn manager Patrick De Vlamynck.
Lees verder

CELEBS 24/7. Kourtney Kardashian kijkt uit naar Halloween en Catherine Zeta-Jones maakt de dansvloer onveilig
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Wij doken in de bètatest van Battlefield 2042. Een verslag van het front
Battlefield 2042 belooft op 19 november de game waar de fans van deze 'groot slagveld-multiplayershooter' al sinds Battlefield 4 om smeken: een nieuwe Battlefield 4. Wij mochten al enkele uren aan de slag met die ene map van die ene spelmodus in de gesloten bètatest. Dit zijn onze eerste indrukken.
Lees verder

WHO keurt eerste malariavaccin goed
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft vandaag het eerste malariavaccin goedgekeurd dat uitgerold zal worden in Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara. Een primeur, want nooit eerder werd er een vaccin ontwikkeld tegen de infectieziekte, noch kwamen er eerder vaccins op de markt tegen parasieten. Het vaccin werd ontwikkeld in de Belgische vestiging van farmabedrijf GSK.
Lees verder

Wereldgezondheidsorganisatie keurt eerste malariavaccin goed
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft vandaag het eerste malariavaccin goedgekeurd. Een primeur, want nooit eerder werd er een vaccin ontwikkeld tegen de infectieziekte.
Lees verder