Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 19 oktober 2021

Kim Kardashian betaalt Kanye ‘Ye’ West miljoenen om huis te behouden

HLN
Kim Kardashian betaalt Kanye 'Ye' West miljoenen om huis te behouden
Kim Kardashian (40) heeft bijna 20 miljoen euro neergelegd om Ye (44), zoals Kanye West tegenwoordig officieel heet, uit te kopen en hun familiehuis volledig op haar naam te zetten. Het stel, dat momenteel in scheiding ligt, kocht het pand in de Hidden Hills bij Los Angeles in 2014 en de realityster gaf aan daar graag met hun kinderen te willen blijven wonen. Dat meldt Us Weekly.
Lees verder

Mentale gezondheidsorganisatie weigert donatie Jamie Lynn Spears
De non-profitorganisatie 'This Is My Brave' heeft laten weten donaties die voort zouden komen uit de verkoop van het aanstaande boek van Jamie Lynn Spears (30), het zusje van Britney Spears, te weigeren. Dat maakte de mentale gezondheidsorganisatie bekend via sociale media.
Lees verder

Niet-gevaccineerde spelers krijgen wellicht geen visum voor Australian Open
Tennissers die niet gevaccineerd zijn tegen het coronavirus, zullen wellicht geen visum krijgen om begin volgend jaar te kunnen deelnemen aan de Australian Open. Daarvoor waarschuwde de premier van de staat Victoria, waar in de hoofdstad Melbourne het eerste grandslam van het seizoen plaatsvindt.
Lees verder

Dodelijk ongeval in Bilzen, vijftiger op motor overleden
In Grote-Spouwen bij Bilzen is vanmorgen een dodelijk verkeersongeval gebeurd. Daarbij kwam een motorrijder om het leven.
Lees verder

Hartverwarmend: Béline (21) gaf al 300 honden, katten en andere dieren nieuwe thuis na overstromingen
De 21-jarige Béline heeft al driehonderd honden, katten en andere dieren een nieuwe thuis gegeven. Eind augustus vorig jaar heeft ze de vereniging Béline, Pets and Hope opgericht. Samen met vijf andere vrijwilligers verzorgt ze dagelijks verwaarloosde dieren en zoekt naar een nieuwe thuis voor hen.
Lees verder

Brood bij de bakker wordt duurder: met het advies en de recepten van onze topbakker ga je thuis zelf aan de slag
Een brood wordt ruim 10 procent duurder: dat wil zeggen dat je voortaan 2,40 of 2,50 euro betaalt voor een brood. Deze extra kost kan je opvangen door je eigen brood te bakken. Topbakker Toon De Klerck geeft negen tips waarmee iedereen erin slaagt zelf een heerlijk brood te bakken. Daarnaast verklapt hij drie simpele recepten.
Lees verder

Glamourboy Zizou Bergs, de gedoodverfde opvolger van David Goffin: "Ik presteer beter als de omstandigheden aangenaam zijn"
Met David Goffin nog steeds aan de zijlijn en de rest van het Belgische mannentennis ver teruggeslagen zullen alle ogen tijdens de European Open gericht zijn op Zizou Bergs (ATP 188). Komt goed uit, de 22-jarige Peltenaar kickt daar op: "Andy Murray zou een droomloting zijn."
Lees verder

Concerten van The Weeknd in Sportpaleis geannuleerd, fans krijgen hun geld terug
The Weeknd heeft besloten om zijn complete wereldtournee opnieuw te verplaatsen. De shows die de Canadese zanger op 28 en 29 september 2022 zou geven in het Sportpaleis in Antwerpen worden daardoor geannuleerd.
Lees verder

Adil & Bilall casten 'Bad Boys for Life'-acteur in DC-film 'Batgirl'
Het regisseursduo Adil El Arbi (33) en Bilall Fallah (35) hebben een oude bekende aangenomen voor hun DC-film 'Batgirl'. Het gaat om Jacob Scipio, die eerder al de slechterik Armando Aretas in de kaskraker 'Bad Boys for Life' speelde.
Lees verder

Na de "ezelsstamp" nu de terugkeer: Victor Campenaerts (29) tekent voor drie jaar bij Lotto-Soudal
Victor Campenaerts (29) keert terug naar Lotto-Soudal. De ploeg bevestigt dat de werelduurrecordhouder een contract voor drie seizoenen ondertekend heeft.
Lees verder

Victor Campenaerts (29) tekent voor drie jaar bij Lotto-Soudal
Victor Campenaerts (29) keert terug naar Lotto-Soudal. De ploeg bevestigt dat de werelduurrecordhouder een contract voor drie seizoenen ondertekend heeft.
Lees verder

Ankara roept ambassadeurs tien westerse landen op het matje
Turkije heeft de ambassadeurs van tien westerse landen op het matje geroepen. De tien landen hadden het aangedurfd om gezamenlijk de vrijlating te vragen van opposant Osman Kavala. Al vier jaar zit Kavala zonder veroordeling opgesloten. De tien landen vroegen daarom "een rechtvaardige en snelle afhandeling" van zijn zaak.
Lees verder

Marvel komt met meest inclusieve film tot nu toe: dove heldin én eerste homokoppel
De eerstvolgende Marvelfilm 'The Eternals' brengt heel wat mijlpalen met zich mee. Zo wordt de prent zonder twijfel de meest inclusieve tot nu toe. Niet alleen doet Lauren Ridloff haar intrede als eerste dove superheldin, maar de film pakt ook uit met het eerste homokoppel in de geschiedenis van de franchise.
Lees verder

Minder zorgbudget voor zware zorgbehoevenden door nieuwe regels
Door het nieuwe toewijzingssysteem van zorgbudget voor hulpbehoevenden, verliezen tot dertig procent van de mensen hun ondersteuning. Dat blijkt uit cijfers die Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) gaf aan De Standaard.
Lees verder

Geen dieselrechtszaak tegen Opel: boete van bijna 65 miljoen euro aanvaard
Autofabrikant Opel heeft een boete van 64,8 miljoen euro aanvaard in het dieselschandaal. Het parket van Frankfurt had de boete opgelegd omdat verschillende dieselmodellen van Opel aanzienlijk meer vervuilende stoffen uitstootten dan aan de Duitse regulator KBA (Kraftfahrt-Bundesamt) was gemeld.
Lees verder

Voetbalfan haalt in één keer 48 pintjes voor zijn vrienden
Het Nederlandse voetbal heeft een nieuwe held. Christiaan Roetgering (23), fan van FC Twente, liet zich fotograferen toen hij voor zijn vijftien vrienden bier ging halen. Maar hij had geen zin om heen en weer te lopen. "Dus nam ik alles maar in één keer mee", vertelt Christiaan. Een prestatie die niet onopgemerkt bleef.
Lees verder

Poolse premier gaat voluit confrontatie met Europese Unie aan: "Rechters maken van EU centraal gestuurde instelling"
"In godsnaam, de grondwettelijke hoven in de lidstaten van de Europese Unie hebben het recht om te controleren of de uitvoering van het EU-recht gebeurt binnen de bevoegdheden die door die lidstaten toebedeeld werden." In een felle toespraak voor het Europees Parlement heeft de Poolse premier Mateusz Morawiecki het veelbesproken arrest van het Grondwettelijk Hof in Warschau verdedigd. "De EU zal heus niet uiteenvallen als we erkennen dat onze juridische systemen verschillen."
Lees verder

Microsoft-managers confronteerden Bill Gates al in 2008 met wangedrag: "Hij stuurde flirterige e-mails naar een medewerkster"
Bill Gates (65), de medeoprichter en voormalig CEO van de technologiegigant Microsoft, zou in 2008 op de vingers zijn getikt voor "flirterige e-mails" naar een vrouwelijke werknemer. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de Amerikaanse krant 'The Wall Street Journal'. De krant schreef in mei van dit jaar al dat de bestuursleden van Microsoft Gates in 2020 bevalen om zich uit het bestuur terug te trekken, nadat een affaire tussen hem en een medewerkster aan het licht was gekomen.
Lees verder

Real-coach Ancelotti over Hazard: "Hij is het beu om die problemen te hebben"
Geen Eden Hazard vanavond op het wedstrijdblad bij Real Madrid voor de derde groepsmatch in de Champions League tegen Shakhtar Donetsk. De aanvoerder van de Rode Duivels werd door coach Carlo Ancelotti uit de selectie gelaten voor de verplaatsing naar Oekraïne.
Lees verder

Moeder van 4-jarig vermist meisje in Australië smeekt om hulp: "Iemand moet iets weten"
De kleine Cleo Smith, een vierjarig meisje dat tijdens een kampeertrip met haar gezin vermist raakte, is intussen al vier dagen zoek. "Als je iets opvallend of verdacht hebt gezien, rapporteer het dan bij ons of bij de politie", zo smeekt de moeder van het meisje tijdens een interview met de pers. "Cleo zou nooit uit zichzelf weglopen."
Lees verder