Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 8 oktober 2021

Kim Clijsters ook in Indian Wells meteen onderuit in eerste ronde: “Waarom zou ik opgeven?”

HLN
Kim Clijsters ook in Indian Wells meteen onderuit in eerste ronde: "Waarom zou ik opgeven?"
Vijfde nederlaag in de vijfde wedstrijd van haar comeback. Het wil maar niet lukken voor Kim Clijsters. Ook niet tegen Katerina Siniakova (WTA 53) in Indian Wells. 6-1, 2-6, 6-2 voor de Tsjechische dubbelspecialiste. En weer die ups-and-downs. Clijsters had momenten van ouderwetse dominantie maar sloeg evenzeer groteske fouten op belangrijke punten in de derde set. Matchritme is het codewoord.
Lees verder

Google plaatst geen advertenties meer bij nepnieuws over klimaat
Google zal geen advertenties meer plaatsen bij websites waar desinformatie over het klimaat getoond wordt. Dat nieuwe beleid geldt zowel voor de zoekmachine als voor videoplatform YouTube, meldt het bedrijf. Het platform hoopt zo te voorkomen dat mensen geld verdienen met content die "de oorzaken van klimaatverandering verkeerd weergeeft".
Lees verder

"Anderen verzamelen horloges en oldtimers, ik restaurantbezoeken"
"Zoals anderen oldtimer of horloge verzamelen, geef ik mijn geld graag aan restaurantervaringen." En dus bezocht Flip Dejaeghere (50), baas van een Antwerps boekhoudbedrijf, intussen al zeker 71 van 's werelds 100 beste restaurants. Tot in Azië en Zuid-Amerika toe. "Mijn vrouw weet altijd wanneer ik vertrek, maar nooit wanneer ik terugkom. Ik heb al veel terugvluchten gemist omdat ik nog een extra restaurant wilde bezoeken", aldus de meest ervaren foodie van het land.
Lees verder

Boekhouder vliegt wereld rond, op tournee langs 71 van 100 beste restaurants: "Anderen verzamelen horloges en oldtimers, ik restaurantbezoeken"
"Zoals anderen oldtimer of horloge verzamelen, geef ik mijn geld graag aan restaurantervaringen." En dus bezocht Flip Dejaeghere (50), baas van een Antwerps boekhoudbedrijf, intussen al zeker 71 van 's werelds 100 beste restaurants. Tot in Azië en Zuid-Amerika toe. "Mijn vrouw weet altijd wanneer ik vertrek, maar nooit wanneer ik terugkom. Ik heb al veel terugvluchten gemist omdat ik nog een extra restaurant wilde bezoeken", aldus de meest ervaren foodie van het land.
Lees verder

Scenario met drie kopmannen of verrast ploegleiding? "Wat als Remco niét van ver aanvalt? Dan gaan ze pas stress krijgen"
Evenepoel, Alaphilippe, Almeida: dat zijn er drie die de Ronde van Lombardije kunnen winnen. En dus heb je er ook drie die kopman willen zijn. Hoe pakken ze dat aan bij Deceuninck-Quick.Step? "Misschien gaan we het omgekeerde doen van wat iedereen verwacht."
Lees verder

Jemaima kreeg golden ticket in 'K2 zkt K3': "Tijd voor verandering, of dat nu een donkere huid of een jongen is"
Jemaima Engelhardt (25) uit het Nederlandse Dordrecht kreeg afgelopen zaterdag een golden ticket van Marthe en Hanne voor de volgende ronde van 'K2 zoekt K3'. De jongedame met roots uit Curaçao, die gesteund wordt door haar vriendin Noor, heeft alvast één doel: "Ik doe mee omdat de nieuwe K3 wel eens iets anders moet zijn. Ze zijn er voor iedereen, maar dat komt visueel nog niet naar boven."
Lees verder

Franse pers spot met onze 'Vervloekte Generatie': "Frans vuur moest aangewakkerd worden. Gelukkig kunnen citroenen dat"
Laat het een troost zijn. Dat de Fransen ons wel degelijk hoog inschatten. Want groot is het genoegen in verschillende Franse media, dat ze de Duivels dan toch nog klein hebben gekregen. Spot zelfs, de zure Belgische reacties na de WK-uitschakeling in Rusland 2018 indachtig. L'Équipe acht het opportuun op hun cover te titelen op 'Le Seum', voor de tweede keer. De Belgen opnieuw razend gekregen. Op de webstek So Foot, dat er prat op gaat naar voetbal te kijken op originele manier, doen ze er nog een forse schep bovenop.
Lees verder

Biden vergroot natuurgebieden die door Trump werden ingeperkt
De Amerikaanse president Joe Biden gaat natuurparken die door voormalig president Donald Trump verkleind waren weer vergroten. Het Witte Huis meldt donderdag in een verklaring dat Biden zo de belangrijke belofte nakomt "dat nationale parken, monumenten en andere beschermde gebieden voor altijd en voor alle mensen moeten worden beschermd".
Lees verder

Nederlands koppel Suzan en Freek nu ook in 'Liefde Voor Muziek': "Toen onze eerste single op één stond, zegden we onze job meteen op"
Na 'Tien Om Te Zien' mogen ze nu ook aandraven in het nieuwe seizoen van 'Liefde Voor Muziek'. Begeerde plekjes uit de Vlaamse showbizz die noorderburen Suzan (28) en Freek (27) stuk voor stuk claimen. En dat amper drie jaar na 'Als Het Avond Is' - hun eerste single, goed voor 65 miljoen streams. Zij was toen nog architecte, hij artiestenbegeleider. "Maar toen we hoorden dat we op één stonden, hebben we diezelfde dag nog ontslag genomen op kantoor."
Lees verder

Eerst hardnekkige mist, nadien zon en temperaturen tot 18 graden
Deze ochtend is het fris en na het optrekken van nevel en mist, vooral dan ten noorden van Samber en Maas, wordt het zonnig. In de namiddag wordt het zachter met maxima tussen 13 graden op de Ardense hoogten, 17 graden in Vlaanderen en tot 18 graden in de Kempen, meldt het KMI.
Lees verder

Boegbeeld voor transgenders wereldwijd, maar zelf blijft Nikkie de Jager trouw aan Nederland: "Ik ben dol op de nuchtere blik van de lage landen"
Twee jaar geleden werd Nikkie de Jager (27) uit de kast geduwd door iemand die haar chanteerde. Vandaag is ze als transgendervrouw een boegbeeld voor de LGBTQ+-gemeenschap. En ook de rest van de wereld kent haar naam. Vorige maand nam ze nog een selfie met Lil Nas X op het prestigieuze Met Gala, sprak ze ministers en diplomaten van over de hele wereld toe op de VN-top en ondertussen is ook haar eigen merk Nimya een feit. Of ze zelf verwacht had dat het zo'n vaart zou lopen? "Dat er mensen naar mij zouden kijken voor advies, dat had ik nooit durven dromen."
Lees verder

Advies Hoge Gezondheidsraad: "Rijstkorrel fluortandpasta voor kinderen tot 2 jaar, erwt tot 6 jaar"
Jonge kinderen moeten hun tanden poetsen met tandpasta die 1.000 ppm fluoride bevat. Voor kinderen met melktanden tot twee jaar gaat het om 0,125 gram tandpasta - ongeveer een rijstkorrel - per poetsbeurt. Voor kinderen tot zes jaar om 0,250 gram, ofwel de grootte van een erwt. Voor oudere kinderen geldt dezelfde aanbeveling als voor volwassenen: een tandpasta met een fluoridegehalte van 1.450 ppm en die aanbrengen over de volledige oppervlakte van de tandenborstel. Dat blijkt uit een nieuw advies van de Hoge Gezondheidsraad. Supplementen die fluoride bevatten, zijn niet nodig, klinkt het nog.
Lees verder

Rush op vastgoed ondanks recordprijzen: nog eens meer dan 6% duurder
De prijzen voor vastgoed zijn nog maar eens gestegen in ons land. Voor een appartement betalen we nu gemiddeld 7.000 euro meer dan vorig jaar, voor een huis zelfs 13.000 euro. De gemiddelde prijs van een huis is op dit moment bijna 300.000 euro.
Lees verder

Ruim 20 procent meer vastgoed verkocht in eerste negen maanden
Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar werden er ruim 20 procent (+21,3 procent in Vlaanderen) meer huizen en appartementen verkocht dan in dezelfde periode in 2020. Dat blijkt uit de jongste Notarisbarometer. Ook tegenover recordjaar 2019 was er nog altijd een toename met 16,2 procent. "De vastgoedactiviteit blijft hoog. Kopers waren vooral actief in Vlaanderen en in Wallonië", klinkt het.
Lees verder

Geert Bourgeois neemt in 2024 afscheid van de politiek
Europees parlementslid en voormalig Vlaams minister-president Geert Bourgeois neemt in 2024 afscheid van de politiek. Dat zegt hij in een interview met de Krant van West-Vlaanderen. "In 2024 zal ik 73 jaar zijn. Dan zal mijn actieve carrière voorbij zijn", zegt Bourgeois. In het interview ontkent Bourgeois ook de geruchten dat hij de nieuwe voorzitter van de VRT wordt.
Lees verder

Directeur Hindryckx van Vives geeft meer uitleg over schooldreiging
De 18-jarige jongeman die gisteren gezocht werd nadat hij zou gedreigd hebben 'iets aan te zullen richten' in de hogeschool Vives in Kortrijk en mogelijk gewapend was, is donderdagavond gearresteerd in Avelgem.
Lees verder

Directeur Hindryckx van Vives geeft meer uitleg over schooldreiging
De 18-jarige jongeman die gisteren gezocht werd nadat hij zou gedreigd hebben 'iets aan te zullen richten' in de hogeschool Vives in Kortrijk en mogelijk gewapend was, is woensdagavond gearresteerd in Avelgem.
Lees verder

OVERZICHT. Gemiddeld aantal overlijdens gedaald met bijna 20 procent
Het gemiddeld aantal mensen dat in België per dag overleden is aan de gevolgen van COVID-19 is in de voorbije periode gedaald. In de week tot en met 4 oktober is er sprake van gemiddeld 7,1 sterfgevallen per dag, of 18 procent minder dan de week ervoor. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinsituut Sciensano. Het reproductiegetal duikt net onder 1.
Lees verder

Tibe is eerste Homo Universalis van Ketnet
Dit jaar organiseerde Ketnet voor de eerste keer een kindervariant van 'Homo Universalis', het populaire spelletje uit het Eén-programma 'Iedereen Beroemd'. De winnaar daarvan werd gisteren bekendgemaakt.
Lees verder

Laatste snack zorgt voor serieuze uitdaging in 'Snackmasters': "Kiekenvlees van de stress"
Nog één snack onder de knie krijgen, en dan weten we wie de winnaar van 'Snackmasters' wordt: Seppe of Marcelo. Al wordt het hen niet makkelijk gemaakt.
Lees verder