Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 17 oktober 2021

Kamagurka viert 65ste verjaardag en keert met expo over 65 toevallige ontmoetingen terug naar roots in Nieuwpoort : ...

HLN
Kamagurka viert 65ste verjaardag en keert met expo over 65 toevallige ontmoetingen terug naar roots in Nieuwpoort : "Het doet me wat, die geur van verf en vis"
Luc Zeebroek, beter bekend als Kamagurka, is 65 jaar. Een mooie mijlpaal en het moment om terug te keren naar zijn roots in Nieuwpoort. Hij maakte van 65 toevallige ontmoetingen evenveel tekeningen, te zien in de expo Kamafront. "Die Duvetorre is zo griezelig nog niet en het Albert-monument lijkt plots minder imposant", vertelt hij openhartig. Ook zijn klasgenoten van toen halen herinneringen op: over hondenpoep die ze in brand staken en tekensessies aan de keukentafel.
Lees verder

Football Talk. Vertonghen en Benfica pas na verlengingen langs tweedeklasser in Portugese beker - Mangala (Stuttgart) testte mogelijk vals positief
VfB Stuttgart kan misschien sneller dan verwacht opnieuw een beroep doen op Orel Mangala. De middenvelder had positief getest op het coronavirus maar een tweede PCR-test leverde een negatief resultaat op. "Het is mogelijk dat Orel vals positief was", bevestigt Sven Mislintat, de sportief directeur van Stuttgart. "Maandag zullen we een nieuwe PCR-test laten afnemen. Dan zullen we zien wat het resultaat is." Mangala bleek vrijdag als zesde VfB-speler in enkele dagen tijd positief en zit sindsdien thuis in quarantaine. De 23-jarige middenvelder miste daardoor de competitiewedstrijd op het veld van Borussia Mönchengladbach (1-1).
Lees verder

Valéry Demory voorgesteld als bondscoach Belgian Cats: "Wil de ploeg naar een nóg hoger niveau stuwen"
Valéry Demory (58) is deze voormiddag officieel voorgesteld als de nieuwe bondscoach van de Belgian Cats. De Fransman wil de Belgische basketbalvrouwen nog een extra stap laten zetten. "Vooral in de cruciale matchen moeten we nog progressie maken."
Lees verder

Wendy Van Wanten werd er betrapt, groot schandaal bracht Laurent voor de rechter: Villa Clémentine geeft geheimen prijs
Waar en hoe wonen de leden van onze koninklijke familie? Het is een simpele vraag, waar verrassend weinig Belgen het antwoord op weten. In deze reeks verkennen we de 'verborgen' koninklijke verblijven van België, met deze week Villa Clémentine, al sinds 1993 de officiële residentie van prins Laurent en zijn gezin. Tijd voor een virtuele rondleiding op het domein, dat zijn naam niet toevallig kreeg en het toneel was van een berucht schandaal rond de prins.
Lees verder

Vlaamse stadsgids Ann (54) woont al 20 jaar in Barcelona: "Mensen werken hier hard, maar genieten ook volop"
Velen mijmeren er wel eens over, maar weinigen durven het: hun hebben en houden achterlaten om een nieuw leven in het buitenland op te bouwen. Ann Sleebus (54) uit Mol wist al op jonge leeftijd dat ze niet in België zou blijven en vond twintig jaar geleden een nieuwe thuis in Barcelona. "Ik heb hier geleerd om te genieten van het moment, dankbaar te zijn en minder te klagen."
Lees verder

Wendy Van Wanten werd er betrapt, een groot schandaal bracht Laurent voor de rechter: Villa Clémentine geeft geheimen prijs
Waar en hoe wonen de leden van onze koninklijke familie? Het is een simpele vraag, waar verrassend weinig Belgen het antwoord op weten. In deze reeks verkennen we de 'verborgen' koninklijke verblijven van België, met deze week Villa Clémentine, al sinds 1993 de officiële residentie van prins Laurent en zijn gezin. Tijd voor een virtuele rondleiding op het domein, dat zijn naam niet toevallig kreeg en het toneel was van een berucht schandaal rond de prins.
Lees verder

Delphine Lecompte kampt met een depressie: "Ik huilde constant en kon me niet meer concentreren"
Delphine Lecompte (43) vertelt openhartig in haar Humo-column over de depressie die haar zes maanden geleden trof. "Ik woon in een piepklein huurhuisje, maar ik slaagde er niet meer in om mijn minuscule tafelblad af te vegen", klinkt het. De dichteres neemt al vier maanden antidepressivum, waardoor ze zich nu beter voelt.
Lees verder

Delphine Lecompte kampte met een depressie: "Ik huilde constant en kon me niet meer concentreren"
Delphine Lecompte (43) vertelt openhartig in Humo over haar depressie. "Ik woon in een piepklein huurhuisje, maar ik slaagde er niet meer in om mijn minuscule tafelblad af te vegen", klinkt het. De dichteres neemt al vier maanden antidepressivum, waardoor ze zich nu beter voelt.
Lees verder

Joffrey uit Antwerpen wint de finale van Red Bull Dance Your Style
Zestien street dancers gaven het beste van zichzelf in de Belgische finale van Red Bull Dance Your Style. Het publiek kon telkens kiezen wie de battle won. Uiteindelijk werd Joffrey Anane de grote winnaar na een spannende finale tegen Alex Thecage. "Het leukste aan Red Bull Dance Your Style? Dat je de vrijheid hebt om tussen het entertainen door ook te experimenteren met andere dansstijlen. Het hoeft allemaal niet te serieus te zijn, het belangrijkste is gewoon dat je je amuseert. Na elkaar zo lang niet gezien te hebben, was het zalig om eindelijk terug te viben met de andere dansers", vertelt Joffrey.
Lees verder

Thibau Nys maakt na sleutelbeenbreuk in Amerika heel snel werk van revalidatie, want: "Zou graag Koppenberg en EK halen"
Het veldritseizoen wacht op niemand. Ook niet op Thibau Nys (18), vorige week zondag slachtoffer van een sleutelbeenbreuk in de Wereldbekermanche in het Amerikaanse Waterloo. Nys jr. vermant zich en traint nu alweer op de weg. Stiekeme streefdoel: 1 november. "De Koppenbergcross halen zou mooi zijn."
Lees verder

Pompoen, bospaddestoelen of savooikool: met deze 3 soepen maak je het extra gezellig deze herfst
Of je nu een opwarmer kan gebruiken na een stevige herfstwandeling, zin hebt in een lichte lunch of een feestmaaltijd klassiek wil starten: soep smaakt altijd. Foodie Sonja Peeters verklapt haar drie favoriete recepten.
Lees verder

KOERS KORT. Bahrain Victorious breekt contracten Caruso en Mäder open
Bahrain Victorious heeft de contracten van Damiano Caruso (34) en Gino Mäder (24) opengebroken. Beide renners lagen nog vast tot eind 2022, het team maakte niet bekend hoelang de nieuwe verbintenissen lopen. Caruso en Mäder kenden elk een topseizoen. De ervaren Italiaan Caruso werd tweede in de Giro en won er net als in de Vuelta een etappe, terwijl de Zwitser Mäder een rit in de Giro won en als vijfde eindigde in de Vuelta. Bovendien nam hij ook de witte jongerentrui mee naar huis.
Lees verder

LIVE. Kan Anderlecht na drie draws nog eens winnen op het veld van STVV? Murillo en Verschaeren op de bank
• 11de speeldag • Aftrap: 13u30 • Stayen • Anderlecht is vijf matchen ongeslagen, maar kon ook al drie wedstrijden niet meer winnen
Lees verder

LIVE. Anderlecht kreunt meteen onder Truiense druk: Cacace dwingt Van Crombrugge tot uitstekende parade!
• 11de speeldag • Aftrap: 13u30 • Stayen • Anderlecht is vijf matchen ongeslagen, maar kon ook al drie wedstrijden niet meer winnen
Lees verder

LIVE. Kan Anderlecht na drie draws nog eens winnen op het veld van STVV? Murillo, Raman en Verschaeren zitten op de bank
• 11de speeldag • Aftrap: 13u30 • Stayen • Anderlecht is vijf matchen ongeslagen, maar kon ook al drie wedstrijden niet meer winnen
Lees verder

Bouchez over behoud van belastingvoordeel voor tweede woning: "Waar moeten mensen hun geld anders opzijzetten?"
Premier Alexander De Croo heeft deze week, na ellenlange begrotingsgesprekken, zijn 'State of the Union' voorgesteld. De Croo zei taboes te willen doorbreken, maar raakte niet aan het belastingvoordeel voor een tweede of derde woning. Iets waar de MR van voorzitter Georges-Louis Bouchez op hamerde. "Mensen die in België investeren in een tweede of misschien zelfs derde eigendom zijn niet per se rijk", zei de MR-voorzitter daarover bij de Zevende Dag. "Als mensen geld willen opzijzetten, waar moeten ze dat dan doen?"
Lees verder

Wie we daar hebben: Lamkel Zé scoort na amper 14 seconden in Slovakije, al gaat de doelman niet helemaal vrijuit
Hoe zou het nog zijn met Didier Lamkel Zé (25)? Goed, zo blijkt. De Kameroener - die tegenwoordig in Slovakije uitkomt voor DAC - scoorde gisteren na amper 14 seconden op het veld van MSK Zilina. Al mag 'LZ7' daar zeker ook de doelman van Zilina voor bedanken.
Lees verder

Onderhandelingen Iraans kernakkoord hernemen donderdag in Brussel
Iran herneemt donderdag in Brussel de onderhandelingen met de vijf landen die nog in het kernakkoord van 2015 zitten. Dat zegt een Iraans parlementslid na een vergadering in het parlement met de minister van Buitenlandse Zaken. De onderhandelingen waren opgeschort in juni.
Lees verder

Vakbonden plannen acties in chemiebedrijven na afspringen sectoronderhandelingen
ACV, ABVV en ACLVB willen actievoeren in chemiebedrijven in het hele land, omdat de werkgevers gesprekken over een nieuw sectoraal akkoord zouden stopgezet hebben. Dat melden de vakbonden zondag. De onderhandelaars geraken het niet eens over onder andere de toekenning van een coronapremie en loonsverhogingen.
Lees verder

Verkeersslachtoffer Stijn heeft boodschap voor dronken bestuurders: "Doe het niet, de gevolgen zijn dramatisch"
Het probleem van dronken achter het stuur kruipen blijft toenemen. Volgens de recentste jaarcijfers, van net voor corona, krijgen elke dag maar liefst 142 bestuurders een boete omdat ze teveel gedronken hebben. Dat is het hoogste cijfer in tien jaar, ondanks alle afradende campagnes. Want drinken en rijden leidt vaak tot dramatische gevolgen.
Lees verder