Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 21 oktober 2021

Julie Vermeire: ‘Ik koop na een fijn optreden altijd een tourshirt’

Julie Vermeire: 'Ik koop na een fijn optreden altijd een tourshirt'

Danser, tv-figuur en Tiktokker Julie Vermeire werkte samen met het Belgische modelabel CKS een capsulecollectie uit voor tieners. Dit zijn haar stijlgeheimen.

Lees verder

Belgische Manchester City-fan aangevallen na wedstrijd tegen Club Brugge

Een Belgische fan van Manchester City is dinsdagavond na de wedstrijd van zijn favoriete club tegen Club Brugge aangevallen. Het gaat om een 63-jarige fan.

Lees verder

Waarom de bladeren maar niet willen vallen, terwijl het al volop herfst is

Misschien viel het je ook al op tijdens een herfstwandeling: het is bijna Allerheiligen, maar er liggen nog maar amper bladeren op de grond. Dat heeft alles te maken met afgelopen zomer, die bijzonder nat was.

Lees verder

Grootste hagelsteen ooit gemeten in Australië

De oostkust van Australië wordt al dagen geteisterd door uitzonderlijke hagelstormen. Die hebben op heel wat plaatsen schade aangericht. Zo is het plafond van een winkelcentrum in Coffs Harbour in Nieuw-Zuid-Wales ingezakt door het gewicht ervan. Het Bureau of Meteorology Australia heeft bevestigd dat er hagelstenen vielen met een diameter van wel 16 centimeter. Bekijk het in de video hierboven.

Lees verder

Dieter Penninckx neemt wraak op Paul Lembrechts

Paul Lembrechts stapt op als ceo van FNG nadat de aandeelhouders van FNG hebben geweigerd om zijn loon goed te keuren.

Lees verder

Belgische voetbalfan (63) in levensgevaar na aanval op parking

De man werd aangevallen omdat hij fan is van Manchester City, vijf personen zijn ondertussen opgepakt. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen.

Lees verder

En plots is 'Crazy Jack' terug

De beurskoers van Alibaba is omhooggeschoten nadat de Chinese miljardair Jack Ma voor het eerst sinds lang weer is opgedoken in Spanje. Heeft hij zijn straf uitgezeten?

Lees verder

Grootste vulkaan in Japan barst uit

De vulkaan Aso op het Japanse eiland Kyushu is woensdagmorgen uitgebarsten. Een camera die de vulkaan in de gaten houdt, kon filmen hoe as kilometers hoog de lucht in werd geblazen. De overheid waarschuwt omwonenden om uit de buurt te blijven. Bekijk het in de video hierboven.

Lees verder

FIT-topvrouw Claire Tillekaerts vertrekt met pensioen

Claire Tillekaerts, als ceo van Flanders Investment & Trade de belangrijkste Belgische handelsdiplomate, gaat in juni volgend jaar met pensioen. De Vlaamse regering start de zoektocht naar een opvolger.

Lees verder

Gates Foundation schakelt Gents bedrijf in voor betere erwtenoogst

Gentse biotechnologie heeft de aandacht getrokken van de Gates Foundation. Aan het bedrijf Biotalys is gevraagd iets te doen tegen mislukte peulvruchtenoogsten in Afrika.

Lees verder

Verdachte van bedreigen Nederlandse premier komt nog niet vrij

Een 22-jarige Amsterdammer wordt ervan verdacht Mark Rutte te bedreigen. De rechtbank achtte de kans groot dat hij door zal gaan met berichten plaatsen op sociale media als hij vrijkomt. Dat meldt NOS.

Lees verder

Toneelhuis wil 'verjongen, vervrouwelijken en vervormen'

Kathleen Treier, de nieuwe artistiek leider van Toneelhuis, heeft de koers voorgesteld die het Antwerpse stadstheater in de toekomst zal varen. 'Het is geen revolutie, maar een radicaal gestuurde evolutie.'

Lees verder

Aleksej Navalny krijgt Sacharovprijs van Europees parlement

De gevangengenomen Russische opposant Aleksej Navalny heeft de Sacharovprijs gekregen van het Europese parlement. Daarmee zet Europa elk jaar een persoon, groep of collectief in de kijker gezet die zich op een bijzondere manier inzet voor de ontwikkeling van de democratie en de rechtsstaat, de bescherming van de rechten van minderheden en de rechten en fundamentele vrijheden van de mens.

Lees verder

Weyts kondigt tien maatregelen aan tegen lerarentekort

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft tijdens het actualiteitsdebat over het lerarentekort tien maatregelen aangekondigd om op korte termijn meer handen voor de klas te krijgen. 'Dit wijst op schuldig verzuim', klinkt het bij de oppositie.

Lees verder

Labrador en walvishaai neus aan neus in Australische wateren: 'Dit is zo cool'

De 28-jarige Jade Pursill was samen met een vriend aan het duiken aan de Ningaloo-kust in het westen van Australië, toen ze plots werden vergezeld door een walvishaai. Het nieuwsgierige dier stak zijn kop boven water en ontdekte dat er nog een dier in de buurt was, namelijk Jades hond Sailor. De twee hadden even een speciaal moment samen.

Lees verder

Ook Wevelgem voert zelf Covid Safe Ticket in: 'Tijd dat Vlaamse regering naar burgemeesters luistert'

Ondanks erg hoge vaccinatiecijfers noteerde het West-Vlaamse Wevelgem 260 besmettingen op een week. Vanaf vrijdag is een Covid Safe Ticket nodig voor alle indoorevenementen vanaf honderd bezoekers. Tegen de wens van de Vlaamse regering in.

Lees verder

Parket vraagt geduld in onderzoek over verhalen van seksueel geweld in Elsense cafés

Het Brusselse parket opende een onderzoek naar een barman van twee cafés in Elsene, na getuigenissen van vrouwen die gedrogeerd en vervolgens seksueel misbruikt zouden zijn geweest. 'We nemen de klachten zeer ernstig, maar in dit onderzoek kunnen we heel weinig communiceren', klinkt het.

Lees verder

Parket gaat in beroep tegen veroordeling Paul Rusesabagina

Het Rwandees parket heeft woensdag aangekondigd in beroep te gaan tegen de veroordeling tot 25 jaar cel van de Belgische Rwandees Paul Rusesabagina, een voormalige hoteluitbater die inspiratie vormde voor de film 'Hotel Rwanda' en die een fervente tegenstander van president Paul Kagame is geworden.

Lees verder

Overleg bij Van Quickenborne, Verlinden en Schlitz na aanrandingen in Brusselse bars: 'Plaag van seksueel geweld'

De kabinetten van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne, minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden en staatssecretaris voor Gendergelijkheid Sarah Schlitz hebben vandaag overlegd over seksueel geweld. De berichten over misstanden in een aantal Brusselse bars waren de aanleiding.

Lees verder

Spullen van verloofde Gabby Petito gevonden in park in Florida

Er zijn woensdag 'enkele spullen' van Brian Laundrie, de verloofde van de vermoorde Amerikaanse blogster Gabby Petito, aangetroffen naast een wandelpad waar hij geregeld kwam in een park in Florida, niet ver van het huis van zijn familie. Dat heeft de advocaat van de familie Steven Bertolino gezegd aan de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Lees verder

Vandenbroucke brengt alles in stelling tegen vierde golf

'We zullen schrikken de komende dagen', waarschuwt minister van Volksgezondheid Vandenbroucke. Hij wil de verplichte vaccinatie in de zorg tegen Kerstmis stemmen, meer mondmaskers in het straatbeeld en een ruimere Vlaamse coronapas.

Lees verder

Vlaams Parlement keurt nieuw erkenningsdecreet goed

Het Vlaams Parlement heeft woensdag het licht op groen gezet voor het nieuwe erkenningsdecreet voor lokale geloofsgemeenschappen.

Lees verder

Vlaams Parlement keurt uitfasering stookolieketels goed: vanaf januari boete voor nieuwe ketel

De plannen om in Vlaanderen stookolieketels uit te faseren, zijn woensdagavond goedgekeurd in het Vlaams Parlement. Het decreet wil mensen vooral aansporen om te kiezen voor meer milieuvriendelijke verwarmingstechnieken. Het Vlaams Parlement keurde ook een interfederale klimaatresolutie goed.

Lees verder

Zuid-Koreaans leger in beroep tegen historische uitspraak in voordeel van trans soldaat

Het leger zal in beroep gaan tegen een recente uitspraak van de rechtbank in het voordeel van een overleden trans soldaat.

Lees verder

Sebastian Kurz: wonderboy en notoir manipulator

Hij werd staatssecretaris op zijn 24ste, minister van Buitenlandse Zaken op zijn 27ste en niet veel later op zijn 31ste partijleider en daarna kanselier. Sebastian Kurz was de wonderboy van de Oostenrijkse politiek. Een Wunderwuzzi.

Lees verder

Verenigd Koninkrijk sluit vrijhandelsakkoord met Nieuw-Zeeland

Na Australië en Japan heeft het Verenigd Koninkrijk een vrijhandelsakkoord met Nieuw-Zeeland gesloten. Londen wil zo zijn handelsrelaties versterken in de Indo-Pacifische regio en proberen toe te treden tot het Trans-Pacifische vrijhandelsakkoord.

Lees verder

Vandenbroucke brengt alles in stelling tegen vierde golf

'We zullen schrikken de komende dagen', waarschuwt minister van Volksgezondheid Vandenbroucke. Hij wil de verplichte vaccinatie in de zorg tegen Kerstmis goedgekeurd hebben, meer mondmaskers in het straatbeeld en een ruimere Vlaamse coronapas.

Lees verder

correcties & aanvullingen
Lees verder

Tesla boekt recordwinst van 1,6 miljard dollar in derde kwartaal

Ondanks de wereldwijde chipcrisis en leveringsproblemen heeft Tesla, de Amerikaanse producent van elektrische luxeauto's, in het derde kwartaal een recordwinst geboekt.

Lees verder

Alle coronacijfers blijven in het rood

Alle coronacijfers blijven donderdag in negatieve zin evolueren. Dat blijkt donderdag uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Romelu Lukaku geblesseerd vervangen bij Chelsea na harde tackle op de enkel

De Rode Duivel moest na nog geen halfuur vervangen worden tijdens de Champions League-wedstrijd tussen Chelsea en Malmö.

Lees verder

Donald Trump komt dan toch met een eigen sociaal netwerk

Ex-president Donald Trump wil de concurrentie aangaan met Facebook en Twitter. Hij hoopt conservatieve stemmen te lokken naar zijn 'Truth media'.

Lees verder