Doorgaan naar hoofdcontent

Jongetje (4) overleeft val van 21 meter in ravijn in de VS

HLN
Jongetje (4) overleeft val van 21 meter in ravijn in de VS
Een 4-jarig jongetje had afgelopen vrijdag een engeltje op zijn schouder. Een bezoek met zijn ouders aan de kloof van de Rode Rivier in Kentucky (VS) liep uit op een plotselinge val van meer dan 21 meter. De jongen kwam er met enkele blutsen en builen vanaf.
Lees verder

Van de Zandschulp wint laatste partij van de dag op European Open
Botic van de Zandschulp (ATP 62) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de European Open, het ATP 250-toernooi van Antwerpen (hardcourt/508.600 euro).
Lees verder

Populairste merken bij autodieven zorgen meteen voor extreem spannende finale in 'De Slimste Mens'
Volkswagen. BMW. Mercedes. Citroën. Het zijn vier van de vijf populairste merken bij autodieven. En het was de redding voor Niels Destadsbader tijdens de finale in zijn eerste deelname aan 'De Slimste Mens ter Wereld'. Niels speelde klasmaatje en model Cesar Casier naar huis. MNM-presentatrice Dorianne Aussems was de eerste Slimste Mens editie 2021. In een erg amusante aflevering.
Lees verder

Football Talk. Benteke scoort tegen Arsenal - Selemani verlengt contract bij KV Kortrijk, waar Van Handenhoven T2 wordt
Christian Benteke heeft zijn eerste goal van het seizoen gescoord. De spits bracht Crystal Palace vijf minuten na rust op 1-1 tegen Arsenal, dat in de eerste helft op voorsprong was gekomen via Aubameyang. Palace leek lange tijd op weg naar een stunt, na de 1-2 van Edouard een kwartier voor tijd. Maar in de toegevoegde tijd maakte Lacazette alsnog gelijk. Arsenal is pas twaalfde in de Premier League, Crystal Palace veertiende.
Lees verder

Herman Brusselmans verrast als zingende Erik Van Looy
Het klonk niet bepaald elke seconde even, euh, toonvast, maar toch was de zangprestatie van Herman Brusselmans in 'De Slimste Mens ter Wereld' om van te genieten. Hij zat 'The Masked Singer'-gewijs verscholen in een enorme kop van Erik Van Looy en zong 'Fly Me To The Moon'.
Lees verder

Aantal contacttracers wordt opgetrokken nu aantal besmettingen weer stijgt
Er komen in Vlaanderen extra contacttracers nu het aantal coronabesmettingen weer stijgt. Dat wordt bevestigd door woordvoerder van het Agentschap Zorg en Gezondheid, Joris Moonens.
Lees verder

Sterke Kim Huybrechts plaatst zich voor hoofdtabel van World Series of Darts
Kim Huybrechts (PDC-34) heeft zich weten te plaatsen voor eindfase in de met 355.000 euro gedoteerde World Series of Darts, die van 29 tot en met 31 oktober doorgaat in het Nederlandse Amsterdam.
Lees verder

Djokovic twijfelt over Australian Open en zwijgt over vaccinatie
Novak Djokovic weet nog niet of hij begin volgend jaar zijn titel op de Australian Open zal verdedigen. De Servische nummer 1 van de wereld wilde niet zeggen of dat komt door de vaccinatieverplichting die mogelijk gaat gelden bij het eerste grandslamtoernooi van het jaar.
Lees verder

Afghanistan-gezant VS stapt op 70-jarige leeftijd op
De Amerikaanse Afghanistan-gezant Zalmay Khalilzad stapt op. De 70-jarige diplomaat maakte zijn vertrek bekend op de zender Al Jazeera, wat kort daarna werd bevestigd door het ministerie van Buitenlandse Zaken in Washington. Hij wordt opgevolgd door zijn rechterhand Thomas West, die volgens Amerikaanse media recent gesprekken met de Taliban in Qatar heeft gevoerd.
Lees verder

Apple stijgt op Wall Street na introductie nieuwe MacBook Pro
Het aandeel van techconcern Apple steeg maandag op Wall Street na de presentatie van de nieuwe MacBook Pro, een laptop met eigen chip. Daarmee verkoopt het bedrijf nu geen laptops meer met processoren die door chipbedrijf Intel zijn gemaakt. Apple kwam onder meer ook met een nieuwe versie van zijn draadloze oordopjes AirPods en een goedkoper abonnement op zijn muziekstreamingdienst Apple Music.
Lees verder

LIVE (21u). Gaan Courtois en Real winnen op het veld van Shakhtar Donetsk?
• Champions League • Groep D • Speeldag 3 • Kiev
Lees verder

LIVE (21u). Hoe weert Leipzig zich tegen het sterrenensemble van PSG?
• 3de speeldag groepsfase • Aftrap: 21u • Parc des Princes • Verschijnen Mbappé, Neymar én Messi aan de aftrap?
Lees verder

LIVE (18u45). Sprokkelt Club ook punten tegen het Man City van Kevin De Bruyne?
• 3de speeldag groepsfase • Aftrap: 18u45 • Jan Breydelstadion • Club verraste met 4 op 6 tegen PSG en Leipzig
Lees verder

Trump naar rechter tegen overdracht documenten aan parlementaire commissie
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump is naar de rechter gestapt om de overdracht van documenten aan de parlementaire commissie die de bestorming van het Capitool op 6 januari onderzoekt tegen te houden. Dat melden Amerikaanse media.
Lees verder

Sint-Petersburg verstrengt vanaf volgende maand coronamaatregelen
Sint-Petersburg, de op een na grootste stad in Rusland, verstrengt vanaf 1 november opnieuw de coronamaatregelen om de verspreiding van het virus in te perken.
Lees verder

Hulpdiensten redden meer dan 200 migranten die VK probeerden te bereiken via het Kanaal
Zondag en maandag zijn 213 migranten gered die per boot het Kanaal wilden oversteken naar het Verenigd Koninkrijk. Dat heeft de maritieme prefectuur gemeld. De migranten werden gered tijdens verschillende operaties voor de kust van het Noorderdepartement en Pas-de-Calais.
Lees verder

Vakbonden en directie Lidl bereiken voorakkoord, stakende winkels vanmiddag weer open
Vakbonden en directie van supemarktketen Lidl hebben in de nacht van maandag op dinsdag een voorakkoord bereikt over de nieuwe cao en de werkorganisatie. De winkels die gisteren gesloten waren gaan vandaag om 14 uur weer open, melden de christelijke en socialistische vakbond deze nacht.
Lees verder

Schip dat met 1,3 ton cocaïne op weg was naar Antwerpen onderschept door Marokkaanse politie
De Marokkaanse politie heeft maandag meer dan 1,3 ton cocaïne onderschept in Tanger, in het noorden van het land. De drugs waren afkomstig van Brazilië en onderweg naar de havens van Antwerpen en Portbury, in het zuiden van het Verenigd Koninkrijk.
Lees verder

"FDA wil combinatie van vaccins bij boostershot toestaan"
De Amerikaanse medicijntoezichthouder FDA is van plan toe te staan dat Amerikanen bij hun boostershot een ander vaccin krijgen toegediend dan het middel waarmee ze eerder zijn ingeënt, meldt The New York Times. De FDA keurde in september een derde prik met Pfizer/BioNTech goed voor 65-plussers en mensen die tot risicogroepen behoren. Een adviespanel van de medicijntoezichthouder steunt ook het gebruik van Moderna en Johnson & Johnson voor dit doel.
Lees verder

Zelf brood bakken is lekkerder én gezonder: met het advies en de recepten van onze topbakker kan het niet mislukken
Een brood wordt ruim 10 procent duurder: dat wil zeggen dat je voortaan 2,40 of 2,50 euro betaalt voor een brood. Deze extra kost kan je opvangen door je eigen brood te bakken. Topbakker Toon De Klerck geeft negen tips waarmee iedereen erin slaagt zelf een heerlijk brood te bakken. Daarnaast geeft drie simpele recepten waar je thuis mee aan de slag kan.
Lees verder