Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 4 oktober 2021

Jongen die 17-jarige Ismaël doodstak blijft aangehouden: “Hij wordt verteerd door verdriet”

HLN
Jongen die 17-jarige Ismaël doodstak blijft aangehouden: "Hij wordt verteerd door verdriet"
De Antwerpse raadkamer heeft maandagochtend de aanhouding bevestigd van de 18-jarige jongen die vorige week dinsdag de 17-jarige Ismaël doodstak aan het station in Hemiksem. Dat bevestigt de advocaat van de dader, meester Yigit Bayram. Over het onderzoek kan nog niet veel gezegd worden, maar volgens Bayram is zijn cliënt er het hart van in. "Hij zou zo de plaats van Ismaël willen innemen."
Lees verder

Britten plannen grootste feest ooit voor jubileum Queen Elizabeth: "Beter dan dat van Victoria"
De Britten zijn al volop bezig met de voorbereidingen voor het 70-jarige jubileum van Queen Elizabeth II (95), de langst regerende monarch van het land. De festiviteiten worden de grootste die ooit voor een royal gehouden zijn, zo klinkt het trots bij de BBC. "Zelfs Queen Victoria kon niet op zo'n extravagant feest rekenen."
Lees verder

Boostervaccin Pfizer goedgekeurd voor alle volwassenen
Het coronavaccin van Pfizer/BioNTech kan gebruikt worden om het brede publiek een boosterprik te geven, als dit door de overheid nodig geacht wordt. Dat heeft het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) meegedeeld.
Lees verder

Officieel: Star Trek-acteur William Shatner gaat volgende week de ruimte in met Blue Origin
William Shatner, de acteur die Captain Kirk speelde in 'Star Trek', zal op 12 oktober meevliegen op de volgende ruimtemissie van Blue Origin. Dat heeft het ruimtevaartbedrijf van Amazon-baas en rijkste mens ter wereld Jeff Bezos maandag formeel bevestigd.
Lees verder

Iraanse vrouwen mogen voor het eerst in twee jaar voetbalmatch bijwonen
Iraanse vrouwen zullen voor het eerst in twee jaar toegelaten worden in het voetbalstadion van de hoofdstad Teheran om het nationale team te steunen tijdens de kwalificatieronde tegen Zuid-Korea voor het Wereldkampioenschap in 2022. Sinds de islamitische revolutie van 1979 is het verboden voor vrouwen om voetbalmatchen in stadia te volgen, zogezegd om hen te beschermen tegen "onaanvaardbaar mannelijk gedrag".
Lees verder

België levert vrijwillige bijdrage van 1,6 miljoen euro voor Internationaal Atoomenergieagentschap
België levert dit jaar een vrijwillige bijdrage van 1,6 miljoen euro voor de werking van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA). Dat heeft de FOD Buitenlandse Zaken maandag aangekondigd.
Lees verder

Gert De Mangeleer ging door een diep dal: "Die miskraam van mijn vrouw drong zelfs niet echt tot me door"
"Ik heb mijn vrouw al gewaarschuwd: ik ga nooit met pensioen." Het zijn de woorden van chefkok Gert De Mangeleer (44), die met Hertog Jan drie sterren bij elkaar kookte, maar er financieel en mentaal bijna aan onderdoor ging. Hij vertelt openhartig over hoe onmogelijk het leek om meer dan 4 miljoen euro af te betalen, de miskraam van z'n vrouw en hoe onthaasten niets voor hem bleek te zijn. "Het was een dubbeltje op z'n kant, ik vergeet nooit hoe diep ik ben moeten gaan."
Lees verder

KIJK LIVE. Volg hier de training van de Rode Duivels met Gilles De Bilde - Witsel in aanloop naar Final Four: "Focus op stilstaande fases tegen Frankrijk"
De Rode Duivels starten vandaag hun voorbereiding op de Final Four van de Nations League. Om 15u verwachtte bondscoach Roberto Martínez zijn selectie in het nationaal voetbalcentrum van Tubeke. Straks volgt een persconferentie, om 17u wordt er voor het eerst getraind. Bij HLN LIVE zit u op de eerste rij voor de entree van de Duivels.
Lees verder

HERBELEEF. Duivels trainen eerste keer in Tubeke - Vanaken in aanloop naar Final Four: "Zal niet ontgoocheld zijn als ik niet speel"
De laatste rechte lijn richting Final Four van de Nations League is ingezet. Vanmiddag verwelkomden Roberto Martínez en zijn staf de Rode Duivels in Tubeke. Weliswaar zonder Thierry Henry, die vandaag afwezig was met een rugblessure. Nadien stonden Axel Witsel en Hans Vanaken de pers te woord. Bij Club blinkt de tweevoudige Gouden Schoen weer uit, en hij is er ook van overtuigd "dat hij de Duivels iets kan bijbrengen". Om 17 uur trainde de nationale ploeg een eerste keer. Hieronder kan u de entree van de Duivels herbeleven!
Lees verder

LIVE. Duivels trainen eerste keer in Tubeke - Vanaken in aanloop naar Final Four: "Zal niet ontgoocheld zijn als ik niet speel"
De Rode Duivels starten vandaag hun voorbereiding op de Final Four van de Nations League. Om 15u verwachtte bondscoach Roberto Martínez zijn selectie in het nationaal voetbalcentrum van Tubeke, aansluitend stonden Axel Witsel en Hans Vanaken de pers te woord. Om 17u wordt er voor het eerst getraind. Bij HLN LIVE zit u op de eerste rij voor de entree van de Duivels.
Lees verder

Duitse steden en gemeenten willen pakjesbelasting op leveringen van grote webshops
De Duitse koepelvereniging voor steden en gemeenten (Deutsche Städte- und Gemeindebund, DStGB) vraagt een belasting op de levering van pakjes door de grote webshops. Met de inkomsten daarvan willen ze de renovatie van infrastructuur in de steden en gemeenten financieren. "De nodige aanpassingen aan de infrastructuur zullen aanzienlijke financieringen vergen. We vragen dan ook een pakjesbelasting, om de grote onlineplatformen mee de infrastructuur te laten financieren", aldus DStGB-directeur Gerd Landsberg.
Lees verder

Man door het lint tegen jogster...die agente blijkt te zijn: 23e veroordeling dreigt
Een man uit Kampenhout riskeert 15 maanden cel omdat hij in november 2020 een jogster had geschopt. De man liep eerder al 22 correctionele veroordelingen op, waarvan 15 voor slagen en verwondingen. De verdediging pleitte voor een straf met probatie-uitstel.
Lees verder

Man door het lint tegen jogster... die agente blijkt te zijn: 23ste veroordeling dreigt
Toen een fietser uit Kampenhout in november 2020 vond dat een jogster in zijn weg liep, schopte hij haar zowaar in de buik. Waar S.D. geen rekening mee had gehouden, was dat de vrouw een politieagente is. De man, die eerder al 22 correctionele veroordelingen opliep waarvan 15 voor slagen en verwondingen, riskeert dit keer 15 maanden achter de tralies te belanden. Toch hoopt zijn advocaat hem nog uit de gevangenis te houden.
Lees verder

Klokkenluidster hangt vuile was van Facebook buiten: "Zolang een bedrijf op geld uit is, zal er nooit iets veranderen"
Facebook ligt voor de zoveelste keer onder vuur. Deze keer heeft een oud-werknemer tienduizenden pagina's aan interne documenten gelekt. Daaruit blijkt dat het sociale netwerk slechts tegen vijf procent van de haatspraak optreedt en het mogelijk boter op het hoofd heeft bij de bestorming van het Capitool. Onderzoeker Rob Heyman kijkt niet vreemd op. Hij legt uit waarom Facebook er niet alles aan doet om bagger te verwijderen. "En zelfs mocht het dat wel doen, is het probleem nog niet opgelost."
Lees verder

Een hondenjasje van Versace of halsband van Louis Vuitton: de modewereld maakt luxebeestjes van onze huisdieren
Vandaag is Werelddierendag, het geknipte moment om je lieve viervoeter (nog meer) in de watten te leggen. Met een leiband van Louis Vuitton ter waarde van 330 euro? Of een kasjmieren Ralph Lauren-truitje van 199 euro? Steeds meer grote luxemerken komen met mode voor je harige vriend op de proppen. Waarom? En doe je Fifi daar een plezier mee? Dierendokter Joshua Dutré licht toe.
Lees verder

Justin Bieber gaat eigen joints verkopen: "Ik wil het gebruik van cannabis destigmatiseren"
Justin Bieber heeft een extra bijverdienste gevonden. De Canadese zanger zal naast de muziekwereld nu ook de cannabismarkt proberen te veroveren met zijn eigen joints, genaamd 'Peaches', eveneens de naam van een van zijn meest recente nummers. Bieber werkt samen met een bedrijf uit Los Angeles, 'Palms'. De zanger wil het gebruik van cannabis naar eigen zeggen "destigmatiseren".
Lees verder

Jef Vermassen over vervroegde vrijlating Els Clottemans: "Man en kinderen van vermoorde parachutiste vinden dit zéér pijnlijk"
De weduwnaar en twee kinderen van Els Van Doren vinden het "zeer pijnlijk" dat Els Clottemans (37) nu al - na goed elf van de dertig jaar cel die ze kreeg - de gevangenis mag verlaten om te werken aan haar re-integratie. Dat zegt hun advocaat Jef Vermassen. Die pleit voor een wetswijziging. "Nu mógen wij niet eens weten of Clottemans haar verantwoordelijkheid neemt en éindelijk bekentenissen heeft afgelegd. Dat zorgt voor onnodig leed."
Lees verder

Pandora Papers: belastingdiensten starten onderzoek in Verenigd Koninkrijk en Australië
Zowel in het Verenigd Koninkrijk als in Australië zullen er onderzoeken geopend worden naar belastingontwijkingen via constructies in belastingparadijzen. Dat melden de bevoegde overheidsdiensten in een reactie op de Pandora Papers, een publicatie van het Internationaal Consortium van Onderzoeksjournalisten (ICIJ).
Lees verder

Brand uitgebroken in studio 'The Masked Singer' Nederland
Er is brand uitgebroken in de studio van 'The Masked Singer' in Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het RTL-programma aan het ANP. Het team van 'The Masked Singer' was aan het repeteren in Aalsmeer toen er brand uitbrak in het pand.
Lees verder

BeNeLiga komt er dan toch (in League of Legends)
Vanaf 2022 zijn de Belgian League en Dutch League, de officiële Belgische en Nederlandse League of Legends-competities, verleden tijd. Ze fuseren tot een gemeenschappelijke Beneluxcompetitie.
Lees verder