Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 18 oktober 2021

Jonge delinquent weer opgepakt na korte ontsnapping uit gemeenschapsinstelling Everberg

HLN
Jonge delinquent weer opgepakt na korte ontsnapping uit gemeenschapsinstelling Everberg
In Everberg is de politie maandagmiddag met grote middelen op zoek naar een ontsnapte jeugddelinquent. De jongeman sloeg om 15.40 uur op de vlucht uit gemeenschapsinstelling De Grubbe. Om iets na 17u werd hij opnieuw opgepakt door de politie.
Lees verder

Drugsmilieu gooit explosief naar bandencentrale: zaakvoerders hebben link met 200 kilo gestolen cocaïne
Met een hevige knal zijn de bewoners van de Van Halmalestraat zaterdagnacht wakker geschoten. Twee onbekenden hadden een explosief naar de poort van een bandencentrale en woning op nummer 10 gegooid. Daar woont de familie El B. Een van de zonen, Ilyas, is veroordeeld in drugszaken en wordt in het milieu genoemd als een van de dieven van een lading van 200 kilogram cocaïne.
Lees verder

PORTRET. Franse dj Laurent Garnier krijgt unieke docu op Film Fest Gent: toen hij Rock Werchter plat speelde, maakte hij dj's in één klap rocksterren
Dj's op een filmfestival? Meestal raken ze niet verder dan de draaitafel op de afterparty, maar niet zo met Laurent Garnier (55). De Franse godfather van de Europese technoscène stelt vanavond op het Film Fest Gent met 'Off the Record' zowaar zijn eigen documentaire voor. Een oververdiend eerbetoon, want als eerste dj ooit speelde Garnier de festivalwei van Werchter plat. Met een monsterhit die tot op vandaag blijft nazinderen. Zijn portret.
Lees verder

'Time miljonairs' vinden niet geld, maar tijd het meest waardevol
Time is money. Letterlijk dan. Want wat als je weelde niet zou meten aan de hand van het cijfer op je bankrekening, maar aan de hand van het getal op de klok? Voor time-miljonairs is het een dagdagelijkse realiteit. Hun doel is eenvoudig: zo weinig mogelijk uren achter een bureau spenderen.
Lees verder

Algemene Raad Riziv zet licht op groen voor begroting gezondheidszorg: budget van 36 miljard euro
De Algemene Raad van het Riziv heeft het licht op groen gezet voor de begroting van de gezondheidszorg voor 2022. Het budget bedraagt volgend jaar ruim 36 miljard euro.
Lees verder

Chaos op Spaanse awardceremonie: Befaamde schrijfster blijkt pseudoniem te zijn voor drie mannen
De geprezen vrouwelijke auteur Carmen Mola blijkt het pseudoniem te zijn voor 3 mannelijke schrijvers. Dit kwam het publiek te weten terwijl ze naar de prijsuitreiking keken van de Planeta-literatuurprijs. Toen de organisatie van de Spaanse literatuurprijs de award en het toebehorende prijzengeld van 1 miljoen euro aan de Spaanse schrijfster Carmen Mola wouden overhandigen, kwamen er drie mannen op het podium gewandeld. De Spaanse literatuurwereld reageert nu geschokt: "Deze mannen hebben door een vals profiel te hanteren zowel lezers als journalisten misleid, het zijn oplichters".
Lees verder

Nobelprijswinnares Malala Yousafzai schrijft open brief aan taliban: "Heropen de scholen voor Afghaanse meisjes onmiddellijk"
De Nobelprijswinnares Malala Yousafzai heeft een open brief geschreven aan de taliban in Afghanistan, waarin ze pleit voor een terugkeer van het onderwijs voor meisjes en vrouwen. Yousafzai werd op 15-jarige leeftijd in het hoofd geschoten door een lid van de Pakistaanse taliban, omdat ze opkwam voor de educatierechten van vrouwen in het land. De 24-jarige activiste overleefde de aanval en zet zich sindsdien nog meer in voor meisjesonderwijs.
Lees verder

Duitse minister: "Coronanoodtoestand volgende maand ten einde"
De noodtoestand die sinds het begin van de coronapandemie in Duitsland geldt, komt op 25 november ten einde als het parlement daarmee instemt, zegt minister van Volksgezondheid Jens Spahn volgens de krant Bild.
Lees verder

Onze columnist Niels Albert hoopt op massale opkomst nu de cross weer thuiskomt: "Als er geen volk is, is er een probleem"
De drie Wereldbeker-crossen in de Verenigde Staten waren geen onverdeeld succes. Dat stelt onze columnist Niels Albert, die ziet dat het veldrijden over de plas niet aan belangstelling heeft gewonnen. Maar hij zag ook een positieve noot: er is een nieuwe renner komen aansluiten bij de top. "Hoe meer zielen, hoe meer vreugd."
Lees verder

Groep Finse mannen die Hitlergroet brengen in concentratiekamp aangeklaagd
Een groep Finse vijftigers die de Hitlergroet brachten aan een memoriaal in het concentratiekamp Dachau, in de Zuid-Duitse staat Beieren, zijn niet langer welkom op de site. Ook gaan de autoriteiten klacht indienen tegen de mannen. De groep zou naar eigen zeggen niet hebben geweten dat een groet met gestrekte arm illegaal is in Duitsland. "Ze hadden tot het besef moeten komen dat erop neergekeken wordt", aldus een politiewoordvoerder.
Lees verder

Guardiola toont veel respect voor Club: "Als je kan winnen op Leipzig... 'Not easy'"
Mooie woorden voor Club Brugge van Pep Guardiola. De trainer van Manchester City is altijd lovend over tegenstanders. De interpretatie laat hij open. Guardiola: "Bij de loting zei ik 'wow'."
Lees verder

Parijse rechter legt Booking boete op van 1,2 miljoen euro
Het Nederlandse bedrijf Booking.com is door de rechtbank in Parijs maandag veroordeeld tot een boete van 1,234 miljoen euro wegens het niet-respecteren van sommige bepalingen van de toeristische regelgeving van de stad Parijs. Booking zou ook niet alle nodige informatie hebben overgemaakt aan de stad, onder meer wat betreft het aantal dagen dat gemeubileerde toeristische accommodaties werden verhuurd.
Lees verder

'Dubbelganger' van Brian Laundrie brutaal uit zijn slaap gehaald door gewapend arrestatieteam
Severin Beckwith wist niet wat hem overkwam toen hij brutaal werd wakker gemaakt door luid geklop op de deur van zijn hotelkamer. Voordat hij het goed en wel doorhad, stormden enkele zwaargewapende politieagenten binnen en hielden ze hem onder schot. Beckwith had helemaal geen misdaad begaan, maar lijkt wel verdacht veel op Brian Laundrie (23), de verloofde van Gabby Petito en tevens ook hoofdverdachte in de moordzaak.
Lees verder

'Dubbelganger' van Brian Laundrie brutaal wakker gemaakt door gewapend arrestatieteam: "Plots zag ik een stel kerels met geweren op mij gericht"
Severin Beckwith wist niet wat hem overkwam toen hij brutaal werd wakker gemaakt door luid geklop op de deur van zijn hotelkamer. Voordat hij het goed en wel doorhad, stormden enkele zwaargewapende politieagenten binnen en hielden ze hem onder schot. Beckwith had helemaal geen misdaad begaan, maar lijkt wel verdacht veel op Brian Laundrie (23), de verloofde van Gabby Petito en tevens ook hoofdverdachte in de moordzaak.
Lees verder

Dina Tersago over 'Ik wil een kind': "Ik wist dat dit een grote stap zou zijn voor Vlaanderen"
Vanavond start het controversiële VTM-programma 'Ik wil een kind'. Daarin gaat Dina Tersago op zoek naar mensen die via een niet-traditionele gezinsvorm een kind willen. Het programma kon al op heel wat kritiek rekenen, onder andere van mediaminister Dalle. Dina vertelt aan VTM Nieuws wat haar mening is over het nieuwe programma. "Het is geen geformatteerd programma, we gaan dus geen baby op een dienblaadje aanbieden."
Lees verder

Nu hun zoon en dochter een koppel vormen: kunnen Karel De Gucht en Guy Verhofstadt wel nog door dezelfde deur?
"Guy en ik zijn heel verschillend". Dat antwoordt Karel De Gucht steevast, wanneer iemand in een gesprek de aanstaande schoonvader van zijn zoon Jean-Jacques ter sprake brengt. Heel verschillend zijn ze, inderdaad. Maar dat niet alleen. Verhofstadt lag ook aan de basis van de pijnlijkste uren uit De Guchts politieke loopbaan: de vergadering die voorafging aan zijn "defenestratie" als voorzitter van de VLD, in februari 2004. Kunnen de vaders van Charlotte en Jean-Jacques nog door dezelfde deur, na alles wat voorafging?
Lees verder

Na elf speeldagen op kop met strafste aanval én verdediging: Union doet wat geen promovendus ooit kon
Een fenomeen. Als eerste promovendus ooit staat Union Saint-Gilloise na elf speeldagen op kop. Wat het allemaal nog net iets zotter maakt: de Brusselaars hebben zowel de beste aanval als de beste verdediging. Om nog maar te zwijgen van het koningskoppel Undav-Vanzeir. Drie opvallende vaststellingen over het Unieke Union.
Lees verder

Voor iedereen een derde prik? Nog niet nodig volgens Dirk Ramaekers, hoofd taskforce Vaccinatie: "Twee spuiten bieden voorlopig écht voldoende immuniteit"
To 'boosterprik' or not to 'boosterprik'? Nu de coronacijfers weer in de lift zitten, rijst de vraag of die twee spuiten alleen nog wel hun werk doen. "Er is écht geen enkele wetenschappelijke aanwijzing dat de immuniteit bij de jonge, gezonde bevolking aan het afnemen is", zegt Dirk Ramaekers, hoofd van de taskforce Vaccinatie.
Lees verder

Drugsbende opgerold in nasleep van 'operatie Sky': 27 personen aangehouden, 1,5 ton drugs in beslag genomen en 1 laboratorium ontmanteld
In Luik hebben politie en parket vanmorgen 27 personen aangehouden in het kader van een grootschalig onderzoek naar drugscriminaliteit. Er waren meer dan 300 agenten betrokken bij de zoekactie. Ook het leger werd ingeschakeld ter ondersteuning van de 23 huiszoekingen. Het netwerk werd onder meer dankzij de uitgelezen berichten van Sky ECC-telefoons in kaart gebracht.
Lees verder

Rechter spreekt celstraf van zes maanden uit tegen Bayern-verdediger Lucas Hernández
Bayern München-verdediger Lucas Hernández is voor een rechtbank in Madrid verschenen, om te horen dat hij voor zes maanden de gevangenis in moet. De rechtbank bevestigde de komst van de Franse international die een straf kreeg opgelegd wegens het negeren van een vonnis uit 2017. Hernández (25) was veroordeeld tot een taakstraf van 31 dagen en een contactverbod van een half jaar na huiselijke geweld tegen zijn vriendin.
Lees verder