Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 29 oktober 2021

Jens Dendoncker praat voor het eerst over moeilijke periode: “Ik heb nog sombere dagen, maar steeds minder”

HLN
Jens Dendoncker praat voor het eerst over moeilijke periode: "Ik heb nog sombere dagen, maar steeds minder"
Goed nieuws voor de fans van Jens Dendoncker. De 31-jarige comedian en tv-presentator die vorig jaar bewust uit de schijnwerpers stapte om een burn-out te verwerken, heeft in stilte een nieuw seizoen van 'Hoe zal ik het zeggen?' gemaakt, vanaf maandag 8 november op VTM. Voor het eerst praat Dendoncker ook omzichtig over wat hij de voorbije maanden beleefde.
Lees verder

Deze nieuwe coronamaatregelen gaan vandaag in: hier moet je opnieuw mondmasker dragen
De nieuwe maatregelen om de vierde coronagolf in te dijken gaan vandaag in: een fors uitgebreide mondmaskerplicht, meer telewerk en een bredere inzet van de coronapas. "Het gaat om een brede batterij aan maatregelen die niet overdreven streng zijn, maar wel vermijden dat we hier volgende week weer zitten", zei premier Alexander De Croo dinsdagavond na het zoveelste Overlegcomité.
Lees verder

Zijn Gigi Hadid en Zayn Malik uit elkaar? "Hij heeft haar moeder geslagen"
Hollywood staat in rep en roer deze ochtend. Volgens verschillende bronnen zijn Gigi Hadid (26) en Zayn Malik (28) uit elkaar. De breuk komt er nadat Yolanda Hadid, de 57-jarige moeder van het model, beweert dat Malik haar geslagen heeft.
Lees verder

Na corona én coma heropent Dirk Coryn (55) frituur in Blankenberge: "Ik word allicht nooit meer de oude, maar ik ben blij dat ik leef"
Een coronabesmetting en als gevolg een wekenlange coma hebben evenementenorganisator Dirk Coryn (55) uit Blankenberge niet klein gekregen. Vier maanden nadat hij het ziekenhuis mocht verlaten, heeft hij zijn frituur Friet-Revue naast feestzaal Het Witte Paard weer geopend. "Wellicht blijf ik voor de rest van mijn leven verlamd aan mijn voeten, maar ik lééf. Dat is het belangrijkste", zegt hij optimistisch.
Lees verder

Ed Sheeran lanceert nieuwe single 'Overpass Graffiti', op de ochtend van zijn albumrelease
De Britse muzikant en zanger Ed Sheeran (30) heeft vanochtend een nieuwe single op de wereld losgelaten. Het liedje kreeg de naam 'Overpass Graffiti' en verhaalt over een moeilijke relatie. Later vandaag zal er ook een bijhorende videoclip gelanceerd worden.
Lees verder

Duik het verlengd weekend in met deze nieuwe streamingtoppers
Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf nieuwe films en series. Dit weekend vullen we onze Kijkgids onder meer aan met het hilarische 'Curb Your Enthusiasm' (Streamz), plezante animatie in 'Fairfax' (Prime Video) en de knappe muziekdocu 'The Velvet Undergound' (Apple TV+). Dit is onze streaming top 5!
Lees verder

Blijft Cavendish bij Quick.Step? Wat met Benoot en Van Wilder? Het 'Belgische' peloton voor 2022 voorgesteld
Het peloton voor jaargang 2022 krijgt stilaan vorm. Alle Belgische profs vonden onderdak en alle WorldTour- en ProTeams van eigen bodem hebben hun huiswerk (zo goed als) af. Hieronder volgt een uitgebreid overzicht dat nog enkele hete hangijzers bevat. Blijft Cavendish Patrick Lefevere? En haalt Lotto Soudal Benoot en/of Van Wilder terug?
Lees verder

VN-klimaattop COP26 gaat zondag van start, Vlaamse regering moet nog akkoord zien te vinden
In de Schotse hoofdstad Glasgow gaat zondag de klimaatconferentie COP26 van de Verenigde Naties van start. Zes jaar na het Klimaatakkoord van Parijs (2015) wordt COP26 algemeen beschouwd als een scharniermoment om de ambities van Parijs binnen bereik te houden. Intussen moet de Vlaamse regering vandaag tot een akkoord zien te komen: "Anders heb ik daar geen rol te spelen", aldus Vlaams minister Zuhal Demir.
Lees verder

Aantal Belgen dat op reis vertrekt deze herfstvakantie bijna op niveau van voor corona: "Hopen dat dit een kentering is"
De herfstvakantie staat voor de deur en dat betekent voor heel wat Belgen even ontsnappen aan het herfstweer richting de zon. Reisorganisator TUI ziet de komende drie dagen dan ook zo'n 20.000 passagiers vertrekken, dat zijn er net iets meer dan tijdens de herfstvakantie van 2019. Op Brussels Airport worden verspreid over de hele vakantie maar liefst 430.000 passagiers verwacht. Een viervoud van het aantal passagiers vorig jaar, maar wel nog steeds minder dan normaal.
Lees verder

Golden State Warriors lijden eerste nederlaag van NBA-seizoen, San Antonio Spurs opnieuw onderuit
De Golden State Warriors hebben voor het eerst een nederlaag geleden in het nog prille NBA-seizoen. In het Chase Center in San Francisco, de thuisbasis van de Warriors, was Memphis Grizzlies na overtime te sterk. Het werd 104-101.
Lees verder

Nog veel onduidelijkheden rond Covid Safe Ticket volgens Burgemeester van Bredene: "Vlaamse regering loopt feiten achterna"
Vanaf maandag (1 november) wordt het Covid Safe Ticket verplicht ingevoerd in de Vlaamse (en Waalse) horeca, alsook bij evenementen vanaf 200 personen binnen en 400 personen buiten. Het Vlaams Parlement zal later vandaag nog stemmen over de uitbreiding van de coronapas. Volgens de burgemeester van Bredene Steve Vandenberghe (Vooruit) is het nogal kort dag om zulke strenge maatregelen te gaan handhaven en is er nog veel niet duidelijk. "We zijn zo al overbevraagd", zegt hij bij De Ochtend op Radio 1.
Lees verder

Deze coronaregels gelden op de populairste vakantiebestemmingen en in onze buurlanden
De herfstvakantie staat voor de deur, dus pakken heel wat Belgen hun koffers naar de zon. Hoe is de coronasituatie op de populairste vakantiebestemmingen, en hoe gaat het in onze buurlanden? Wij lijsten het aantal besmettingen op per land en zochten voor u uit welke maatregelen er van kracht zijn.
Lees verder

Bijna overal beter dan hier: dit zijn de coronacijfers en belangrijkste maatregelen in populairste vakantiebestemmingen
De herfstvakantie staat voor de deur, dus pakken heel wat Belgen hun koffers naar de zon. Hoe is de coronasituatie op de populairste vakantiebestemmingen, en hoe gaat het in onze buurlanden? Wij lijsten het aantal besmettingen op per land en zochten voor u uit welke maatregelen er van kracht zijn.
Lees verder

Goed gespeeld: met zoveel winst verkochten de Meilandjes hun villa in Noordwijk
Verkocht! De Meilandjes hebben hun luxevilla in Noordwijk met heel wat winst van de hand gedaan. De bekende familie woonde er niet erg lang, omdat ze teveel last hadden van pottenkijkers.
Lees verder

Goed gespeeld: met zoveel wist verkochten de Meilandjes hun villa in Noordwijk
Verkocht! De Meilandjes hebben hun luxevilla in Noordwijk met heel wat winst van de hand gedaan. De bekende familie woonde er niet erg lang, omdat ze teveel last hadden van pottenkijkers.
Lees verder

Qmusic viert 20ste verjaardag met Thx To You Awards
Op vrijdag 12 november viert Qmusic haar twintigste verjaardag. Een heuglijke gebeurtenis die de radiozender natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laat gaan. De zender komt namelijk op de proppen met de Thx To You Awards, een grote awardshow waarin zowel artiesten als luisteraars bekroond worden voor hun bijdrage aan 20 jaar Qmusic.
Lees verder

Voorproefje van NINA met Jada Borsato (18): zij timmert aan eigen muziekcarrière na de turbulente periode van haar vader Marco
Zeg niet zomaar 'de dochter van Marco' tegen Jada Borsato (18). De jongste telg van de Nederlandse zanger weet perfect wat ze wil en timmert dit jaar volop aan haar eigen muziekcarrière – los van haar papa. Dat doet ze na een turbulente periode: haar ouders gingen eerst uit elkaar en kwamen daarna weer samen. "Elkaar loslaten was de sleutel om elkaar weer toe te laten. Ik vind het heel dapper, dat papa en mama die stap gezet hebben."
Lees verder

Hoe lang duikt hij nu weer onder? Waarom Divock Origi bij Liverpool als het monster van Loch Ness is
Om de zoveel tijd komt hij boven water. Staat de wereld éven op zijn kop - na een goal met een scorpion kick, bijvoorbeeld. Divock Origi is als het monster van Loch Ness. Hoe lang duikt de spits straks weer onder in Liverpool?
Lees verder

Chaos op luchthavens van Charleroi en Zaventem door stiptheidsacties: "Toestand is vrij dramatisch"
Er heerst chaos op de luchthavens in Charleroi en Zaventem. Daar dreigen heel wat reizigers hun vlucht te missen door de stiptheidsacties van de politievakbonden. De reden voor de actie is het afspringen van de loonsonderhandelingen. "De toestand is vrij dramatisch", aldus Philippe Verdonck, CEO bij de luchthaven van Charleroi.
Lees verder

Football Talk. Olsson alweer fit voor OHL? - Monterrey wint Concacaf Champions League
Hoopgevend nieuws voor Anderlecht. Kristoffer Olsson verliet woensdag met een pijnlijke grimas het veld in La Louvière, maar de onderzoeken van gisteren waren geruststellend. De Zweed is er zondag mogelijk gewoon bij tegen OH Leuven, net als Yari Verschaeren, die de bekertrip uit voorzorg niet maakte na een tik op de knie. (SVL)
Lees verder