Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 21 oktober 2021

Is honing gevaarlijk voor baby's? En helpt het echt tegen keelpijn? Onze diëtiste schept duidelijkheid

HLN
Is honing gevaarlijk voor baby's? En helpt het echt tegen keelpijn? Onze diëtiste schept duidelijkheid
In je thee op een druilerige dag, in gebak of bij de groenten, honing is een heerlijk alternatief voor suiker. Maar is het vloeibare goud echt zo gezond als wordt beweerd? Diëtiste Sanne Mouha zet de feiten op een raatje, euh, rijtje. "Honing is en blijft een suikerproduct."
Lees verder

Storm Aurore doet massa bloemkoolkwallen aanspoelen aan de westkust
De felle zuidwestenwind van storm Aurore brengt ook op het strand wat animo. Aan de westkust ligt het bezaaid met bloemkoolkwallen, ook bekend als 'zeepaddenstoelen'.
Lees verder

Storm Aurore doet massa zeepaddenstoelen aanspoelen aan de westkust: "Door opwarming van de aarde kunnen ze extreem groot worden"
De felle zuidwestenwind van storm Aurore brengt ook op het strand wat animo. Aan de westkust ligt het bezaaid met zeepaddenstoelen. "Een typisch herfstfenomeen. Opvallend is dat ze door de opwarming van de aarde tegenwoordig extreem groot kunnen worden", zegt marien bioloog Francis Kerckhof van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN).
Lees verder

Brandstofvoorraden in Britse tankstations weer op peil
De brandstoffencrisis in Groot-Brittannië lijkt achter de rug. De brandstofvoorraden van de tankstations zitten weer op een normaal niveau, zo bericht de Britse omroep BBC donderdag.
Lees verder

Facebook gaat Franse kranten betalen voor plaatsen van artikelen
Facebook heeft een groep Franse kranten beloofd te betalen als hun artikelen op het socialemediaplatform worden gedeeld. Het Amerikaanse concern heeft daarvoor afspraken gemaakt met een alliantie van bijna driehonderd Franse kranten en nieuwsmedia, waaronder Le Monde en Le Figaro.
Lees verder

BV 24/7. Frank Deboosere steekt kankerpatiënten een hart onder de riem en Julie Vermeire heeft een nieuwe hobby
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

eHealth-platform benadrukt belang van app CovidSafeBE na klacht
Als een coronacertificaat tijdelijk of definitief verdwijnt, is de reden daarvoor niet zichtbaar via de app CovidSafeBE. Ook de identiteit van de houder van het certificaat, is niet bekend. Dat stelt het eHealth-platform in een reactie op het nieuws dat er een kortgeding is aangespannen over de CovidScan-app, de app die het mogelijk maakt om coronacertificaten digitaal te lezen.
Lees verder

Relletje rond hit Marco Borsato in Duitsland: "Dit was mijn baby, mijn trots"
Drama bij onze oosterburen. De hit van zanger Marco Borsato (54) heeft onbewust én onbedoeld voor spanningen gezorgd in het Duitse muzieklandschap. Duitse popsensatie Helene Fischer (37) heeft vorige week haar nieuwe album 'Rausch' uitgebracht en daarop is een cover van Marco's hit 'Hoe Het Danst' te horen. Maar ook een andere Duitse artieste, Angelika Ewa Turo (32), was al van plan om het nummer uit te brengen. Alleen deed haar concurrente dat nét iets eerder.
Lees verder

Populariteit van Rooms-Katholieke Kerk neemt af in Europa
Het aantal Europese gelovigen binnen de Rooms-Katholieke Kerk neemt af. Dat blijft uit cijfers van het persagentschap van het Vaticaan, Fides. Op andere continenten neemt het aantal religieuzen dan weer wel toe.
Lees verder

Man die Brits parlementslid neerstak beschuldigd van moord en terrorisme
Een 25-jarige man wordt beschuldigd van de moord op het Britse parlementslid Sir David Amess en van het voorbereiden van terroristische daden. Dat meldt de Crown Prosecution Service (CPS).
Lees verder

Verplichte coronapas op werk leidt tot groot ziekteverzuim in Italië
Het verplichte gebruik van een coronapas op het werk heeft in Italië geleid tot een grote stijging van het aantal ziekmeldingen. Op vrijdag 15 oktober - de dag dat de verplichting inging - meldden meer dan 94.000 werknemers zich ziek. Dat is bijna 30 procent meer dan een week eerder. Vorige maandag waren in Italië ruim 192.000 werknemers ziek, dat is 16 procent meer dan een week eerder.
Lees verder

Goed rapport voor borstkankerbehandelingen in Belgische ziekenhuizen (maar ook verbeterpunten)
Voor de meeste kwaliteitsindicatoren in de behandeling van borstkanker scoren de Belgische ziekenhuizen zeer goed. Hier en daar zijn enkele indicatoren waar nog werk aan de winkel is. Dat blijkt uit een onderzoek door de Stichting Kankerregister en de Belgische oncologenvereniging BSMO, waarover Pink Ribbon donderdag bericht.
Lees verder

Frankrijk kondigt nieuwe maatregelen aan om geweld tegen vrouwen tegen te gaan
Gérald Darmanin, de Franse minister van Binnenlandse Zaken, heeft een nieuw plan aangekondigd om geweld tegen vrouwen tegen te gaan. Zo zou het makkelijker worden om klacht in te dienen voor huiselijk geweld of verkrachting. De nieuwe maatregelen komen er als reactie op getuigenissen van slachtoffers over hoe slecht ze werden behandeld door de politie tijdens hun aangifte.
Lees verder

Expert verklaart burn-out van André Hazes: "Als je op jonge leeftijd al moet presteren, is dat een extra risicofactor"
Geen André Hazes (27) in de Lotto Arena in november. De Nederlandse zanger neemt rust nu hij herstelt van een burn-out. Alleen lijkt André stilaan z'n krediet te verliezen bij zelfs z'n trouwste fans. En die burn-out, zou dat geen depressie kunnen zijn? En is er sprake van een erfelijke factor, aangezien ook papa Hazes wel eens last had van mentale dips?
Lees verder

Intieme momenten in 'Temptation Island': "Als er een zoen komt, zeg ik niet nee"
Het gaat er steeds intiemer aan toe in de villa's van 'Temptation Island: Love or Leave'. Zowel Donna als Nico lijken het steeds beter te kunnen vinden met enkele verleiders. Zal het iets meer worden tussen hen?
Lees verder

Nooit genoeg kaarsen? Zo krijg je er elke maand nieuwe in de brievenbus
Of je nu je halve woonkamer in vuur en vlam wil of van een bad bij flakkerende lichtjes houdt, een mens heeft tijdens herfst en winter nooit genoeg kaarsen in huis. Handig dus dat zelfs daar abonnementen voor bestaan. Deze vijf merken sturen je elke maand een vurig pakketje op.
Lees verder

Turkse lira naar diepterecord na renteverlaging onder druk van Erdogan
De Turkse centrale bank heeft donderdag het belangrijkste rentetarief verlaagd van 18 naar 16 procent. De beslissing heeft de lira naar nooit eerder opgetekende diepterecords gestuurd. Zo ging er 9,47 lira in een dollar en iets meer dan 11 in een euro.
Lees verder

Zes Belgen genomineerd voor prestigieuze Astrid Lindgren-prijs
Zes Belgen zijn genomineerd voor de prestigieuze Astrid Lindgren-prijs voor kinder- en jeugdliteratuur. Zij maken kans op een geldprijs van 462.000 euro. De winnaar wordt op 22 maart 2022 bekendgemaakt in Stockholm.
Lees verder

Hongaarse premier Orban: "Sancties tegen Polen, het beste land in Europa? Belachelijk!"
De Hongaarse eerste minister Viktor Orban schaart zich onverkort achter Polen in zijn ruzie met de Europese Unie over de rechtsstaat. Dat maakte hij duidelijk bij zijn aankomst op de Europese top in Brussel. "Of er sancties moeten genomen worden tegen Polen, het beste land in Europa? Belachelijk!", zei hij.
Lees verder

Vandaag of morgen scan van de enkel: Romelu Lukaku voor onbepaalde tijd in de lappenmand
Niet de ovatie die hij in gedachten had. Een scan vandaag of morgen zal aan moeten tonen of er ligamenten beschadigd in de enkel zijn. Romelu Lukaku (28) heeft andere zorgen dan zijn doelpuntendroogte. Na een stevige tackle pikkelde hij tegen Malmö naar de kant. 'Big Rom' ligt voor onbepaalde tijd in de lappenmand.
Lees verder