Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 14 oktober 2021

Is het einde van het fiscale voordeel op het spaarboekje in zicht? “Vooral minimumrente van 0,11 procent steekt ban...

HLN
Is het einde van het fiscale voordeel op het spaarboekje in zicht? "Vooral minimumrente van 0,11 procent steekt banken tegen"
Test-Aankoop waarschuwde dat de belastingsvrijstelling op de intrest op de zogenaamde 'gereglementeerde' spaarrekening mogelijk zal worden geschrapt. Volgens onze geldexpert Pascal Paepen is het nog maar een kwestie van tijd vooraleer de nu gegarandeerde rente van 0,11 procent op de spaarrekening zal verdwijnen. "Maar," zo stelt hij ook, "elk nadeel heeft zijn voordeel."
Lees verder

Grote zoekactie naar 'drenkeling' na babyborrel
Politie en brandweer hebben donderdagochtend een grote zoekactie gehouden naar een vermeende drenkeling. De 33-jarige man was na een avondje uit niet thuisgekomen, maar zijn fiets en gsm werden wél teruggevonden vlak bij het water aan de Potterierei in Brugge.
Lees verder

Afscheid agent Gibbs trekt miljoenen kijkers, maar ook kritiek: "Gibbs ís 'NCIS'"
Maar liefst 7,4 miljoen Amerikanen zagen maandagavond hoe acteur Mark Harmon (70) voor de voorlopig laatste keer de rol van agent Gibbs speelde in 'NCIS'. Daarmee was de geliefde serie met afstand het best bekeken programma van de avond in de VS en versloeg de show bijvoorbeeld de lokale versie van 'The Voice' (6,8 miljoen kijkers).
Lees verder

Meer dan 40 doden bij brand in wolkenkrabber Taiwan
Bij een brand in een wolkenkrabber in Kaohsiung, een havenstad in het zuiden van Taiwan, zijn donderdag zeker 46 mensen om het leven gekomen. Dat berichtten plaatselijke media. Er zijn ook meer dan 50 gewonden. Het aantal slachtoffers kan nog oplopen, omdat veel bewoners in de bovenste verdiepingen ingesloten raakten.
Lees verder

Gilkinet wil van België hub voor nachttreinen maken: twee miljoen euro steun voor uitbouw
De federale regering maakt volgend jaar 2 miljoen euro vrij als steun voor treinaanbieders die de stap willen zetten naar het aanbieden van een nachttrein. Dat meldt minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) donderdag.
Lees verder

Vrouwen richten zelf nog het woord aan De Pauw: "Bart, hoe is het toch mogelijk dat zoiets is gebeurd?"
Op de tweede dag van het proces tegen Bart De Pauw zijn enkele vrouwen zelf kort even aan het woord gekomen. Vijf onder hen vertelden in enkele minuten hoe ze zich voelden. Maaike Cafmeyer zei dat de berichtenstroom voelde alsof ze langzaam gewurgd werd en wilde weten waarom hij dit met andere vrouwen had gedaan. "Ik zag Bart graag, nog steeds", zei ze met knikkende stem toen ze hem aankeek, "maar ik begrijp echt niet waarom je al die jonge vrouwen in zo'n positie hebt gebracht."
Lees verder

Vrouwen richten zelf nog het woord aan De Pauw: "Als het allemaal zo slecht niet bedoeld is, waarom hou je dan niet op als je dat gevraagd wordt?"
Op de tweede dag van het proces tegen Bart De Pauw zijn enkele vrouwen zelf kort even aan het woord gekomen. Vijf onder hen vertelden in enkele minuten hoe ze zich voelden. Maaike Cafmeyer zei dat de berichtenstroom voelde alsof ze langzaam gewurgd werd en wilde weten waarom hij dit met andere vrouwen had gedaan. "Ik zag Bart graag, nog steeds", zei ze met knikkende stem toen ze hem aankeek, "maar ik begrijp echt niet waarom je al die jonge vrouwen in zo'n positie hebt gebracht."
Lees verder

Derde moet nog uitkomen, maar nu al vierde seizoen van Netflix-hit 'You' aangekondigd
Het derde seizoen van 'You' is nog niet in première gegaan, maar Netflix heeft nu al bevestigd dat er een vierde reeks komt. "We zijn enorm dankbaar dat Netflix de show zo heeft gesteund." Opgepast: dit artikel bevat spoilers voor wie de serie nog niet gezien heeft.
Lees verder

Nieuwe K3-single 'Waterval' wordt zaterdag voorgesteld in nieuwe aflevering van 'K2 zoekt K3'
De zoektocht naar een opvolger voor Klaasje is nog niet voorbij, maar bij Studio 100 bereiden ze zich momenteel al voor op de komst van het nieuwe K3'tje. Eén van zijn/haar eerste taken zal het inzingen van een nieuwe single worden. Het gaat om het nummer 'Waterval', maar wie benieuwd is naar hoe het liedje klinkt, moet nog heel even geduld hebben. Komende zaterdag wagen de overgebleven kandidaten van 'K2 zoekt K3' zich namelijk voor een eerste keer aan de nieuwe K3-song.
Lees verder

Internationaal wolvenoverleg in Limburg met experts uit Nederland en Duitsland: "Beter eieren voor je geld kiezen en je vee beschermen"
Vandaag komen enkele experts van Duitsland, Nederland en België samen in Lommel (Limburg) om overleg te plegen over de wolvenpopulatie in onze contreien. De buitenlandse experts zullen enkele tips aanreiken gezien men in onze buurlanden minder problemen lijkt te hebben met de dieren. "Niet iedereen reageert positief, maar er wordt bij ons geen fakkeltocht georganiseerd zoals in Vlaanderen", reageerde René Janssen van het Wolvenmeldpunt in Nederland vanmorgen bij Radio 1.
Lees verder

Postkantoor Gavere ontruimd na ontdekking verdacht poederpakket: hulpdiensten massaal aanwezig
In het postkantoor van het Oost-Vlaamse Gavere is een verdacht postpakket opgedoken. Hulpdiensten zijn massaal aanwezig en hebben de buurt afgesloten.
Lees verder

Postkantoor Gavere ontruimd na ontdekking verdacht poederpakket: postbediende uit voorzorg naar ziekenhuis
In het postkantoor van het Oost-Vlaamse Gavere is een verdacht postpakket opgedoken. Hulpdiensten zijn massaal aanwezig en hebben de buurt afgesloten. Een postbediende moet in quarantaine.
Lees verder

Drama bij Volvo Trucks: werknemer zakt in elkaar en kan niet gered worden, directie laat collega's naar huis gaan
In de fabriek van Volvo Trucks in Oostakker heeft zich gisteren een drama voorgedaan. Eén van de werknemers is er in elkaar gezakt. Zijn ploegmakkers en de bedrijfsarts probeerden hem nog te reanimeren, zonder succes. De directie besloot de band niet terug op te starten en alle collega's naar huis te laten gaan.
Lees verder

Letitia Wright ontkent antivaccinatie-uitspraken op set van 'Black Panther 2'
Berichten dat Letitia Wright (27) antivaccinatie-boodschappen zou delen op de set van 'Black Panther 2', zijn volgens de actrice uit de lucht gegrepen. Dat liet de Britse woensdag weten op Instagram.
Lees verder

Anderlecht kon de perceptie keren en Club wil deze herfst afstand nemen van de rest: zo staan alle 1A-clubs ervoor na 10 speeldagen
Tijd voor een eerste evaluatie. Welke eersteklassers staan er goed voor na tien speeldagen, en wie heeft nog veel werk voor de boeg? Onze clubwatchers geven aan de hand van drie vragen een stand van zaken. "Club moet in de competitie nog écht op toerental komen."
Lees verder

Bert onthult geheim over Delphine in 'Temptation Island': "Ik twijfel over alles nu"
Bert en Delphine trokken eerder al een streep onder hun relatie, maar wagen nu toch hun kans in 'Temptation Island: Love or Leave'. Na de nieuwe beelden op het kampvuur, vallen de puzzelstukken voor Bert in elkaar. Zo herinnert Bert zich plots iets merkwaardig over 'zijn' Delphine, wat hem alleen nog maar meer van slag maakt: "Ik twijfel over alles nu, en daar heeft ze zelf voor gezorgd", klink het bezorgd.
Lees verder

Luikse Facebookgebruiker voor assisenhof wegens bedreigingen naar vrouwen toe: 12 maanden met uitstel in derde 'drukpersmisdrijf' sinds WOII
Het hof van assisen van Luik heeft de 34-jarige Sami Haenen woensdag veroordeeld tot een celstraf van 12 maanden met uitstel voor de rest van zijn voorlopige hechtenis. Eerder op de dag was de zelfverklaarde 'incel' schuldig bevonden aan een 'drukpersmisdrijf' en bedreiging. Het was nog maar de derde keer sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog dat een 'drukpersmisdrijf' in ons land in een assisenproces eindigde.
Lees verder

"Wat mijn moeder ervan denkt? Ze helpt me met ballonnen opblazen": ook deze Vlamingen geven zich bloot op OnlyFans
Een nieuwe documentaire op Streamz werpt een nieuw licht op OnlyFans, het Britse socialemediaplatform waarop mensen hun naaktfoto's en -filmpjes kunnen verkopen. Eerder spraken we al enkele realitysterren over hun account, maar ook heel wat nobele onbekenden maakten de stap richting pikante content. Vier doorsnee Vlamingen getuigen over hun ervaringen. "Ik heb nu minder negatieve ervaringen dan toen ik in pornofilms speelde."
Lees verder

Gemeenteraadslid (32) uit Keerbergen al twee weken vermist
Gemeenteraadslid Jelle Allaerts (32) uit Keerbergen is al twee weken spoorloos. Zijn ouders gaven hem op 30 september als vermist op. De politie is met man en macht naar hem op zoek.
Lees verder

Vier op de tien Belgen niet in staat om te sparen
In 2020 waren 4.622.000 Belgen niet in staat om te sparen tijdens een typische maand, wat neerkomt op 40,8 procent van de bevolking. Dat blijkt donderdag uit onderzoek van Statbel, het Belgische statistiekbureau.
Lees verder