Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 29 oktober 2021

INTERVIEW. Soufiane Eddyani (23) voelt zich herboren in zijn nieuwe zaak: “Als artiest was ik niet mijn volledige z...

HLN
INTERVIEW. Soufiane Eddyani (23) voelt zich herboren in zijn nieuwe zaak: "Als artiest was ik niet mijn volledige zelve, er miste iets"
Van het podium naar een toonzaal: Soufiane Eddyani (23) straalt al op jonge leeftijd het ondernemerschap uit. Nu hij fulltime in zijn nieuwe zaak 'House Of Flames' in Antwerpen staat, lijkt het leven hem toe te lachen. Tijd voor een gesprek over zijn carrièreswitch(en), de uitdagingen voor een jonge entrepreneur en de affaire met rapper Moreno, de veroordeelde pooier: "Achteraf gezien had ik het anders willen aanpakken."
Lees verder

Crelan maakt zichtrekening duurder
Na bpost bank en BNP Paribas Fortis maakt nu ook Crelan haar zichtrekeningen duurder, dat meldt Spaargids.be. Niet alleen de kosten voor offline banktransacties gaan de hoogte in, ook de online diensten worden duurder.
Lees verder

Football Talk. Eriksen mag dit seizoen niet voetballen in Italië - Olsson alweer fit voor OHL?
Christian Eriksen mag dit seizoen niet meer voetballen in Italië na de hartstilstand die hij afgelopen zomer tijdens het EK kreeg. Dat meldt zijn club Inter in een verklaring.
Lees verder

"Laffe daad op een serene plek": net voor 1 november overvallen jonge daders Gina (46) op begraafplaats
Op de nieuwe parkbegraafplaats in Wervik is woensdag een 46-jarige vrouw van haar handtas beroofd terwijl ze een bezoek bracht aan het graf van haar overleden grootmoeder. Twee jonge daders trokken haar op de grond, rukten de handtas stuk en gingen op de loop. "Zo respectloos, op een plek waar je in deze periode in alle rust nog even om je geliefden moet kunnen rouwen", aldus slachtoffer Gina Broutin uit Wervik.
Lees verder

Net voor 1 november overvallen jonge daders Gina (46) op begraafplaats: "Laffe daad op een heilige plek"
Op de nieuwe parkbegraafplaats in Wervik is woensdag een 46-jarige vrouw van haar handtas beroofd terwijl ze een bezoek bracht aan het graf van haar overleden grootmoeder. Twee jonge daders trokken haar op de grond, rukten de handtas stuk en gingen op de loop. "Zo respectloos, op een plek waar je in deze periode in alle rust nog even om je geliefden moet kunnen rouwen", aldus slachtoffer Gina Broutin uit Wervik.
Lees verder

Zorginstellingen kunnen vanaf 1 november Covid Safe Ticket eisen van bezoekers (maar tegelijk is er nog geen verplichte vaccinatie voor personeel)
Het Vlaams Parlement heeft vrijdag de invoering van het Covid Safe Ticket (CST) in de horeca bevestigd en geeft ook zorginstellingen de mogelijkheid om vanaf 1 november het CST te vragen aan bezoekers.
Lees verder

Hoofdkussen belangrijker dan matras voor goede nachtrust: hier moet je op letten bij je keuze
Ben je een slechte slaper? Investeer dan eens in een nieuw kussen. Volgens onderzoekers aan de Universiteit van Californië speelt het hoofdkussen een belangrijkere rol in je slaapkwaliteit dan je matras en zelfs het aantal slaapuren. Hoe kies je het kussen dat perfect bij je past? HLN Shop zocht het voor je uit.
Lees verder

Vergissing? Na naamsverandering Facebook stijgt beurswaarde van dit bedrijf met 26%
Facebook kondigde zijn nieuwe naam 'Meta' aan met een blits evenement, maar het was een minder bekend industrieel materiaalbedrijf die zijn beurswaarde snel zag stijgen. De prijs voor een aandeel van het Canadese Meta Materials steeg met 26 procent. Dit kan niet anders beschreven worden dan een vergissing. De CEO van het Canadese bedrijf grapte reeds over de nieuwe naam van Facebook.
Lees verder

4-jarig Frans meisje schiet per ongeluk broertje neer, peuter (18 maanden) gelukkig niet zwaargewond
In het Franse dorp Saulieu, nabij Dijon, heeft een vierjarig meisje per ongeluk haar broertje neergeschoten met een wapen. De peuter van 18 maanden raakte niet zwaargewond en overleefde het ongeval. Dat meldt het Frans parket.
Lees verder

Van Uytvanck zwijgt na relatiebreuk met Minnen over niet-selectie Fed Cup: "Ik weiger op die vraag te antwoorden"
Alison Van Uytvanck zit mogelijk door haar relatiebreuk met Greet Minnen niet in de Fed Cup-selectie. Maar dat nieuws wil 'Ali' niet bevestigen.
Lees verder

Koningspaar zet Belgische atleten in de bloemetjes, Florian 'Poef' Van Acker steelt de show
Koning Filip en koningin Mathilde hebben deze voormiddag Belgische atleten ontvangen in het Kasteel van Laken. Het koningspaar wou de Belgische atleten in de bloemetjes zetten en nodigde de olympische atleten, de paralympische atleten en alle atleten uit die op een EK of WK een medaille pakten. Onder andere Nina Derwael en Bashir Abdi kwamen op bezoek, maar 't was toch vooral Florian Van Acker die de show stal.
Lees verder

Kampioenenviering Club Brugge krijgt vervelend staartje voor 29 supporters: voetbalcel legt 180 maanden stadionverbod op
29 supporters van Club Brugge hebben stadionverbod gekregen nadat ze pyrotechnisch materiaal gebruikten voor en na de wedstrijd tegen Genk.
Lees verder

IN KAART. Nog geen coronaprik gehad? Op deze plaatsen kan je nog terecht
Met een vaccinatiegraad van 80,6 procent van de volledige bevolking doet Vlaanderen het lang niet slecht, toch blijven heel wat vaccinatiecentra open voor wie nog geen prik kreeg of voor wie een boosterprik moet krijgen. Hoe vraag je een coronavaccin aan en waar kan je daarvoor terecht? Ontdek het hieronder.
Lees verder

WHO Europa waarschuwt voor sluiting van scholen door corona: "We kunnen niet opnieuw dezelfde vergissing begaan"
Het Europese bureau van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) raadt af scholen te sluiten, ook al stijgen de coronacijfers in veel landen. "Scholen zouden de laatste plaatsen moeten zijn die sluiten" wanneer coronabeperkingen worden opgelegd, zo klinkt het vrijdag in een mededeling.
Lees verder

Facebook verandert van naam: dit moet u weten
Meta, zo heet het moederbedrijf boven onder andere Instagram en Facebook voortaan. Volgens CEO Mark Zuckerberg dekt de nieuwe naam beter waar het bedrijf tegenwoordig allemaal mee bezig is. Onze technologiejournalist legt uit.
Lees verder

Van prototype hybride tot de populairste bedrijfswagens van ons land: deze auto's zijn gemaakt in België
België kent een lange en rijke autogeschiedenis. Niet alleen met autofabrieken van buitenlandse constructeurs. We toonden ons een paar keer de meest vernuftige van de hele autowereld. HLN Drive maakt een korte balans op.
Lees verder

Football Talk. Boete en alternatieve straf voor RSCA na flesje richting Bolat - Eriksen mag dit seizoen niet voetballen in Italië
Het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft een boete van 3.500 euro opgelegd aan RSC Anderlecht. Paars-wit moet de rest van het seizoen ook een sensibiliserende campagne opzetten tijdens thuismatchen.
Lees verder

Is Anderlecht vertrokken voor een reeks? Kompany houdt voeten op de grond: "Moeten bescheiden blijven"
Is Anderlecht na twee ruime zeges eindelijk vertrokken voor een reeks? Vincent Kompany wil het woord alvast niet in de mond nemen. "Geen match is voor ons op voorhand gewonnen."
Lees verder

Meer dan helft van mensen die in ziekenhuis belanden met corona is gevaccineerd: "Nog te vroeg om enkel op vaccinaties te vertrouwen"
In de periode van 11 tot en met 24 oktober 2021 werden in België in totaal 1.249 mensen opgenomen in het ziekenhuis met een coronabesmetting. Meer dan de helft (671) was volledig gevaccineerd, zo blijkt uit het wekelijkse rapport van Sciensano. Hoe kan dat? "Het is momenteel nog te vroeg om alleen op de vaccinaties te vertrouwen. Vaccins zijn de basis, maar andere maatregelen moeten de viruscirculatie indammen", legt viroloog Steven Van Gucht uit.
Lees verder

Discussie rond abortuswet laait op in Bolivia nadat 11-jarig meisje zwanger raakt na verkrachting door familielid
In Bolivia wordt een discussie gevoerd rond de strenge abortuswet nadat een 11-jarig meisje door een familielid werd verkracht en zwanger raakte. Abortus is illegaal in het Zuid-Amerikaanse land, behalve in het geval van incest, verkrachting of risico voor de gezondheid van de vrouw. Religieuze groepen vinden dat het meisje het kind moet baren, terwijl mensenrechtenactivisten geloven dat ze het recht heeft om de zwangerschap te beëindigen.
Lees verder