Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 27 oktober 2021

In de hoop dat het bekeravontuur een kentering wordt: vormt Deinze de déclic voor Dost en Club?

HLN
In de hoop dat het bekeravontuur een kentering wordt: vormt Deinze de déclic voor Dost en Club?
Deinze thuis? Verplicht nummertje voor Club Brugge, niets van dat voor Bas Dost. Of hoe een bekerduel het op de klippen gelopen huwelijk tussen de Nederlander en blauw-zwart moet reanimeren.
Lees verder

"Lopende contracten eenzijdig van vast naar variabel omzetten mag niet": hoe kan je je wapenen tegen hogere voorschotten van Mega?
Het regent klachten over energieleverancier Mega. Maar wat kan je als Mega-klant doen om de financiële schade te beperken? Zet je best je automatische overschrijving stop? Betaal je die hoge voorschotfacturen gewoon niet? Zeg je jouw contract op? Ombudsman Energie Eric Houtman bespreekt de mogelijkheden en hun gevolgen. "Let op, we krijgen stilaan ook vergelijkbare klachten over andere leveranciers."
Lees verder

Wat met de brandverzekering bij cohousing?
Cohousing zit al enkele jaren in de lift. De woonvorm waarbij bewoners beschikken over een eigen privéwoning én tegelijk enkele ruimtes delen, biedt uiteenlopende voordelen en vormt mogelijk ook een antwoord op de stijgende woningprijzen. Maar hoe zorg je ervoor dat je in een cohousing correct verzekerd bent? En hoe regel je dat best met je huisgenoten? Spaargids.be legt het uit.
Lees verder

Wat kan je doen als je plots hogere voorschotten moet betalen? "Het is jouw goed recht om je domiciliëring aan te passen"
Het regent klachten over energieleverancier Mega. Maar wat kan je als Mega-klant doen om de financiële schade te beperken? Zet je best je automatische overschrijving stop? Betaal je die hoge voorschotfacturen gewoon niet? Zeg je jouw contract op? Ombudsman Energie Eric Houtman bespreekt de mogelijkheden en hun gevolgen. "Let op, we krijgen stilaan ook vergelijkbare klachten over andere leveranciers."
Lees verder

Paul Michiels, Belle Perez en Gene Thomas te gast op het laatste concert van Rob de Nijs
Anderhalf jaar later dan voorzien, maar op zondag 21 november 2021 neemt Rob de Nijs met zijn ''t Is Mooi Geweest'-concert in het Antwerpse Sportpaleis afscheid van Vlaanderen. Op deze bijzondere avond krijgt de zanger nu ook het gezelschap van een aantal verrassende gastartiesten. Zo komen onder meer Paul Michiels, Belle Perez en Gene Thomas al zeker langs.
Lees verder

As van overleden auteur Pieter Aspe verwerkt in zijn laatste boek
Op zondag wordt 'Van In Episode 5', het allerlaatste boek van Pieter Aspe, officieel voorgesteld, maar op dinsdag vertelde zijn echtgenote Tamara Hanegraaf er al wat meer over in VTM Nieuws. Volgens de weduwe van de overleden auteur heeft hij er tot op het laatste moment aan gewerkt. "Hij heeft veel moeite gedaan om dit nog af te krijgen."
Lees verder

"Alibaba-oprichter Jack Ma op bezoek in Nederland"
Jack Ma, de oprichter van het Chinese webwinkelconcern Alibaba, heeft verschillende bedrijven en onderzoeksinstellingen in Nederland bezocht. Dat meldt de Hongkongse krant South China Morning Post op basis van ingewijden die zeggen dat Ma is geïnteresseerd in agrarische technologie. Het Engelstalige dagblad publiceerde ook een foto van Ma in een kas van een "onderzoeksinstituut in Nederland".
Lees verder

"Wat mag je niet eten of drinken voor bedtijd?" Slaapexperte Annelies Smolders beantwoordt 23 lezersvragen over slaap
Slapen heeft een immense impact op onze fysieke en mentale gezondheid. Geen wonder dat we ons zorgen maken als het slecht gaat, of ons afvragen hoe het beter kan. We laten slaapexperte Annelies Smolders drieëntwintig prangende vragen van onze lezers beantwoorden. Vragen over grote problemen, zoals slapeloosheid sinds corona of een partner die heel luid snurkt. Maar ook over kleine beslommmeringen: is het slecht om altijd met oordopjes te slapen en doet een matras op maat echt wonderen? "Minder slapen kan heilzaam zijn."
Lees verder

"Hoe ouder ik word, hoe meer ik 's nachts naar het toilet moet. Hoe verhelp ik dat?" Slaapexper­te beant­woordt 23 lezersvra­gen over slapen
Slapen heeft een immense impact op onze fysieke en mentale gezondheid. Geen wonder dat we ons zorgen maken als het slecht gaat. Slaapexperte Annelies Smolders beantwoordt drieëntwintig prangende vragen van onze lezers. Over grote problemen, zoals slapeloosheid sinds corona of een partner die heel luid snurkt. Maar ook over kleine beslommmeringen: is het slecht om altijd met oordopjes te slapen en doet een matras op maat echt wonderen? "Minder slapen kan heilzaam zijn."
Lees verder

"Vandenbroucke wil gunstregime voor topsporters volledig schrappen"
Minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke wil de gunstige RSZ-regeling voor professionele atleten volledig op de schop. Dat staat in een eerste aanzet van de plannen, die circuleert in regeringskringen, schrijven Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg vandaag . De laagste verdieners zouden in ruil een soort bonus krijgen, maar grootverdieners betalen in de plannen de volle pot.
Lees verder

Australiërs mogen vanaf november na anderhalf jaar opnieuw het land verlaten
Na ruim anderhalf jaar gesloten grenzen zal Australië opnieuw toelaten dat burgers het land kunnen verlaten, zonder dat ze hiervoor toestemming moeten vragen. Australiërs die op reis willen, moeten wel volledig gevaccineerd zijn.
Lees verder

Verloofde Britney Spears heeft acteerrol naast Mel Gibson te pakken
Het lijkt erop dat de acteercarrière van Sam Asghari (27), de verloofde van Britney Spears (39), eindelijk van de grond komt. Hij heeft namelijk een rol weten te versieren in de thriller 'Hot Seat', naast Kevin Dillon (56) en Mel Gibson (65). Dat schrijft Deadline.
Lees verder

Soap rond niet-gevaccineerde tennissers op Australian Open: eerste minister Australië wil hen laten spelen, premier deelstaat niét
Eerst mochten niet-gevaccineerde tennissers het land niet in om aan de Australian Open deel te nemen. Toen toch wel, nota bene bij monde van premier Scott Morrison van Australië. Maar wellicht nu toch weer niet, als het aan de premier van deelstaat Victoria ligt waar het grandslamtoernooi wordt gespeeld.
Lees verder

Facon: "Zeker kwetsbaren zullen in privésfeer contacten wat meer moeten beperken"
Volgens coronacommissaris Pedro Facon zullen we ook in de privésfeer de contacten wat moeten beperken om de herfstgolf terug te dringen. Dat is zeker zo voor ouderen en andere kwetsbare personen, zei hij in De Ochtend op Radio 1.
Lees verder

"Ancelotti scherp voor Hazard": opvallende uitspraken van Real-coach ook groot uitgesmeerd op cover MARCA
De situatie van Eden Hazard bij Real Madrid wordt alsmaar zorgwekkender. Coach Carlo Ancelotti wond er gisteren op de persbabbel geen doekjes om: "Hij heeft een trainer die andere spelers verkiest", klonk het. Uiteraard zijn de uitspraken vandaag ook voorpaginanieuws in Spanje.
Lees verder

Speurders uit 'Klopjacht' geven tips over hoe je zelf kan verdwijnen: "Mogen we dit wel zeggen?"
In 'Klopjacht' moeten 12 Vlamingen uit handen blijven van een groep speurders. In een exclusief interview geven zij zelf hun inzichten over hoe je het best van de radar kan verdwijnen.
Lees verder

Wereldvoedselprogramma: "Twee procent van rijkdom Elon Musk kan wereldwijde hongersnood oplossen"
Volgens de directeur van het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde Naties, de Amerikaan David Beasley, kan een kleine groep ultrarijke individuen met slechts een fractie van hun vermogen hongersnood uit de wereld helpen. "Miljardairs moeten nu naar voren treden", aldus Beasley. De directeur spreekt vooral over de twee rijkste mannen ter wereld: Tesla-topman Elon Musk en Amazon-oprichter Jeff Bezos.
Lees verder

"Wout zal meer energie kunnen sparen": met of zonder Benoot, voorjaarskern rond Van Aert aanzienlijk versterkt
Laporte komt. Van der Sande ook. En Teunissen is weer fit. Stel je voor dat daar nog eens Benoot wordt aan toegevoegd. Hoe dan ook trekt Wout van Aert (27) in 2022 met een fors versterkte kern naar het klassieke voorjaar. "Wout kan nu echt 'het spel' spelen", ziet Jumbo-Vismaploegleider Merijn Zeeman het grote voordeel.
Lees verder

Golden State Warriors boekt vierde zege op rij en blijft ongeslagen, ook LA Lakers winnen
Golden State blijft voorlopig ongeslagen in de NBA. De Warriors gingen dinsdag bij Oklahoma City winnen met 98-106. Intussen wonnen de LA Lakers, zonder sterspeler LeBron James, na een verlenging in San Antonio (121-125). Utah van zijn kant versloeg Denver met 122-110. Bij de bezoekers blesseerde MVP Nikola Jokic zich aan de knie.
Lees verder

Australische profvoetballer komt uit de kast: "Ik vreesde de grappen"
Voor het eerst heeft een Australische voetballer uit de hoogste klasse geopenbaard dat hij homoseksueel is. Dat een profspeler uit de kast komt, is wereldwijd een zeldzaamheid. Josh Cavallo liet op sociale media weten zich niet langer te willen schamen voor zijn geaardheid en klaar te zijn met zijn pogingen een dubbelleven te leiden.
Lees verder