Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 13 oktober 2021

IN BEELD. Opvallend slanke prins Laurent en Jan Jambon voor het eerst met echtgenote op Film Festival Gent

HLN
IN BEELD. Opvallend slanke prins Laurent en Jan Jambon voor het eerst met echtgenote op Film Festival Gent
De kop is eraf in de Arteveldestad. De Belgische film 'La Civil' mocht vanavond de 48ste editie van Film Festival Gent openen, en kreeg meteen een extra tricolore tintje dankzij de aanwezigheid van prins Laurent.
Lees verder

Football Talk. Pogba laat zich gelden in Franse kleedkamer - Opstootje tussen Hongaarse fans en Londense politie in Wembley
In de tribunes van het Wembleystadion heeft er dinsdagavond een incident plaatsgevonden tussen Hongaarse voetbalfans en de Londense politie, enkele minuten na de aftrap van de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Engeland en Hongarije.
Lees verder

Willy Sommers zingt voor het eerst zijn nieuwe nummer 'Ik Zorg Voor Het Feest'
Willy Sommers (69) brengt binnenkort zijn nieuwe album uit. Voor de gelegenheid brengt hij bij Gert en James graag zijn eerste nieuwe single, 'Ik Zorg Voor Het Feest', in de studio van 'De Cooke & Verhulst Show'.
Lees verder

Geen winnaar van Euromillions-superjackpot van 220 miljoen euro: vrijdag nieuwe kans
De superjackpot van Euromillions is vanavond niet gevallen. Daardoor blijft de jackpot op 220 miljoen euro geplafonneerd. In rang 2 vielen er wel 9 winnaars te noteren: zij krijgen elk 1.315.699 euro. Er zijn geen Belgen onder de winnaars.
Lees verder

Noodtoestand afgekondigd in Chili na golf van geweld
De Chileense regering heeft vanwege een golf van geweld in het zuiden van het land de noodtoestand uitgeroepen. Daardoor mag het leger de komende twee weken de politie ondersteunen in de provincies Biobío, Arauco, Malleco en Cautín. Dat heeft president Sebastián Piñera dinsdag gezegd.
Lees verder

Hattrick voor Ronaldo, maar Union-doelman Moris houdt hem met topsave wel van wereldgoal
Een avondje uit de oude doos voor Cristiano Ronaldo. De Portugees lukte tegen het arme Luxemburg een hattrick. Binnen het kwartier had hij de wedstrijd beslist met twee penaltygoals, vijf minuten voor tijd lukte hij een derde treffer. 't Was de 10de hattrick uit zijn carrière voor Portugal. Uiteindelijk werd het 5-0, ook Bruno Fernandes en Joao Palhinha scoorden. In doel bij Luxemburg stond ene Anthony Moris. De doelman van Union kreeg er dus vijf om zijn oren, maar liet zich ook in positieve zin opmerken. Met een fabelachtige reflex hield hij Ronaldo van een vierde treffer. De Portugees mikte een omhaal staalhard net onder de dwarsligger. Een wereldgoal had het geweest, ware daar niet nog nét het handje van Moris.
Lees verder

GEZIEN? 'Expeditie Gooris': "Kelly Pfaff die jaagt op een komodovaraan, dat was pas spannende tv geweest"
Onze tv-recensenten laten hun kritische blik vallen op elk nieuw programma. Meteen na uitzending lees je hier hun mening. Vandaag bekijkt Bram De Brabander 'Expeditie Gooris' op VTM2, waarin Sam Gooris en Kelly Pfaff met hun kinderen op roadtrip door Europa trekken. "Het avontuur bleef in episode één beperkt tot de pater familias die bijna stikte in een zwerm muggen tijdens een potje raften."
Lees verder

Apple verlaagt productie iPhone om chiptekort
Apple is van plan de productie van de nieuwe iPhone 13 te verlagen vanwege de wereldwijde chiptekorten. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Apple zou de productie met wel 10 miljoen exemplaren willen verminderen.
Lees verder

Adil El Arbi en Bilall Fallah hebben grote plannen na nieuwe serie 'Grond': "Onze droom is een paar Oscars winnen"
Deze avond staat 'De Cooke & Verhulst Show' in het teken van de nieuwe serie 'Grond'. Yassine en Ward, twee van de acteurs uit de reeks vertellen hoe ze een shoot in Marokko deden met enkele leden van de 'Game Of Thrones'-crew. Gert en James videobelden ook met Adil en Bilall, de regisseurs van de reeks. "Onze grootste droom is een paar Oscars winnen."
Lees verder

Adil El Arbi en Bilall Fallah hebben grote plannen: "Onze droom is een paar Oscars winnen"
Deze avond staat 'De Cooke & Verhulst Show' in het teken van de nieuwe serie 'Grond'. Yassine en Ward, twee van de acteurs uit de reeks vertellen hoe ze een shoot in Marokko deden met enkele leden van de 'Game Of Thrones'-crew. Gert en James videobelden ook met Adil en Bilall, de regisseurs van de reeks. "Onze grootste droom is een paar Oscars winnen."
Lees verder

Triatleet Van Riel loopt elleboogbreuk op bij valpartij, seizoen afgelopen
Triatleet Marten Van Riel heeft in het Spaanse Gerona bij een valpartij met zijn fiets een elleboogbreuk opgelopen. Zijn seizoen is afgelopen, zo maakte hij dinsdagavond bekend.
Lees verder

Internationaal Gerechtshof stelt Somalië in gelijk in grensconflict met Kenia
Het Internationaal Gerechtshof heeft Somalië dinsdag grotendeels in het gelijk gesteld in een lang aanslepend conflict met Kenia over de zeegrens tussen beide landen. Somalië krijgt daardoor een gebied toegewezen dat potentieel rijk is aan grondstoffen.
Lees verder

Vandaag begint het stalkingsproces tegen Bart De Pauw. En er zal langer worden gepleit dan over moord
Vandaag begint éindelijk het proces tegen Bart De Pauw (53). Een ongezien proces - over een tv-maker die jaren terug actrices, medewerksters en stagiaires bedolf onder voor hen ongepaste sms'jes en aandacht. Nu al is het duidelijk: op de twee procesdagen zullen de advocaten héél lang pleiten, langer zelfs dan gebruikelijk op assisen voor moord en doodslag.
Lees verder

IBM en American Airlines negeren Texaans verbod op vaccinatieplicht
Techbedrijf IBM, American Airlines en Southwest Airlines hebben dinsdag (lokale tijd) aangekondigd zich te houden aan de door president Joe Biden ingestelde verplichting om medewerkers in te enten tegen Covid-19. Met die beslissing negeren ze een maandag uitgevaardigd decreet van gouverneur Greg Abbott van Texas. Daarin staat dat geen enkele instantie een vaccinatieplicht kan eisen van haar klanten of personeel. De drie bedrijven behoren tot de grootste werkgevers in de staat.
Lees verder

Amerikaanse toezichthouder keurt e-sigaretten voor het eerst goed
De Amerikaanse toezichthouder Federal Drug Administration (FDA) heeft Vuse, een e-sigaret van tabaksbedrijf RJ Reynolds, een marktlicentie gegund. Daarmee mag RJ Reynolds (onderdeel van British American Tobacco) als eerste bedrijf een e-sigaret en bijbehorende vloeistoffen blijven verkopen.
Lees verder

Congres VS akkoord met tijdelijke verhoging schuldenplafond
Het Amerikaanse Congres heeft dinsdag het licht op groen gezet voor een tijdelijke verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond tot in december.
Lees verder

Logistieke reus H.Essers creëert honderden nieuwe jobs in nieuw magazijn Lommel
De Limburgse logistieke reus H.Essers wil op een perceel van 27 hectare op de industriezone Kristalpark III in Lommel een magazijn bouwen waar 400 tot 500 jobs gecreëerd worden. Met het project is een investering van 85 miljoen euro gemoeid. Dat schrijven Het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad vandaag.
Lees verder

Gerechtsdeskundigen twijfelen niet aan doodsoorzaak Sanda Dia, discussie lijkt zich nu te verleggen naar verpakking van visolie
"Sanda Dia stierf aan een overdosis zout, hij had het equivalent gedronken van vier liter zeewater. Op het moment dat hij uit de waterput werd gehaald, was zijn doodvonnis eigenlijk al getekend." Dat zeggen drie onafhankelijke gerechtsdeskundigen. De advocaten van de Reuzegommers verleggen de discussie naar de verpakking van de visolie die Sanda moest drinken tijdens de fatale doop.
Lees verder

ONZE OPINIE. De verwachting dat 7 partijen met zo'n ideologische spanwijdte tot een goede deal zouden komen was laag. Dan spring je met gemak over de lat
Het is ongelooflijk voorspelbaar. Bij een grote deal tussen regeringspartijen vallen spontaan de woorden 'historisch', 'ongezien', 'een trendbreuk', 'een scharniermoment'. Herinner u de gezwollen woorden van Charles Michel! Dat was gisteren bij de regering-De Croo niet anders. Intussen ook bekend als 'de plusjesploeg' - vrij naar Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Dat label wordt maar minnetjes onthaald. The proof of the pudding is namelijk in the eating.
Lees verder

630 euro voor legodoos, en da's nog goeie investering ook: Titanic is met 9.090 blokjes grootste bouwset ooit
Welgeteld 9.090 legoblokjes. Zoveel zijn er nodig om een 1,35 meter grote replica van de Titanic in elkaar te steken, promenadedek en historische trap incluis. Lego komt met een nieuwe bouwdoos, meteen ook de allergrootste set ooit die de speelgoedgigant op de markt brengt. Verzamelaars ruiken hun rijkdom al.
Lees verder