Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 1 oktober 2021

IN BEELD. Nieuw filiaal Coolblue in Wilrijk is grootste van heel Vlaanderen

HLN
IN BEELD. Nieuw filiaal Coolblue in Wilrijk is grootste van heel Vlaanderen
Het Nederlandse e-commercebedrijf Coolblue heeft vrijdag een nieuwe winkel geopend aan de A12 in Wilrijk. Met duizendvijfhonderd vierkante meter is het meteen het grootste filiaal van heel het gewest. "Wanneer je op zoek bent naar een tv dan wil je die eerst zien, zoek je een speaker, dan wil je even horen hoe die écht klinkt."
Lees verder

Toegelaten schoolkinderen fluiten Rangers-speler Kamara hele match uit, Sparta Praag ontkent racisme: "Stop met het aanvallen van onze kinderen"
Glen Kamara van Rangers is in de Europa League uitgefloten door het publiek van tegenstander Sparta Praag dat bestond uit 10.000 schoolkinderen. Rangers-coach Steven Gerrard stelde het schandelijke voorval aan de kaak, ook de advocaat van Kamara reageerde in de Britse pers: "Praag heeft een probleem met racisme en zoals gewoonlijk is de UEFA weer nergens te bespeuren." De Schotse club zal alvast een klacht indienen bij de UEFA. Bij Sparta Praag ontkennen ze dat het om racisme gaat. "Stop met het aanvallen van onze kinderen."
Lees verder

Gevluchte Afghanen in Kaboel keren terug naar hun huizen
Duizenden Afghanen die vanwege gevechten hun huizen in het noorden van het land ontvluchtten en terechtkwamen in een tijdelijk opvangkamp in de hoofdstad Kaboel, keren terug naar hun woonplaats. Nadat de taliban eerder dit jaar een groot offensief begonnen en uiteindelijk het hele land veroverden, namen veel inwoners de wijk naar grote steden, waaronder Kaboel.
Lees verder

Club Brugge is hofleverancier van Rode Duivels: "We zijn groeiende op alle vlakken"
Met de A-selectie van Charles De Ketelaere is Club Brugge - samen met Borussia Dortmund - hofleverancier van de Rode Duivels. "Heel leuk", klonk het vanmiddag bij Philippe Clement, die de selectie als een beloning ziet voor zijn jongens: "Daar kunnen ze opnieuw andere dingen leren en nog beter worden."
Lees verder

CELEBS 24/7. Britney Spears geniet (naakt) van haar vrijheid en ook Khloé Kardashian heeft iets te vieren
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

GAIA veroordeeld tot dwangsom en stakingsbevel voor oneerlijke marktpraktijken
GAIA werd gisteren bij verstek veroordeeld tot een stakingsbevel van drie maanden en het betalen van een dwangsom. Volgens de Brusselse rechtbank is de campagne van GAIA over de invoer van paardenvlees uit Zuid-Amerika in strijd met de eerlijke handels- en marktpraktijken.
Lees verder

Serieus voorraadje: eekhoorn vult pick-uptruck met duizenden walnoten
Dat een eekhoorn zijn auto gebruikt als verstopplaats voor walnoten is niets nieuws voor Bill Fischer uit de Amerikaanse staat North Dakota. Toch schrok hij wel even toen hij dit jaar maar liefst zeven emmers aan noten uit zijn auto haalde.
Lees verder

REVIEW FIFA 22. 'Hypermotion' brengt visuele stap voorwaarts (maar 't kan nog beter), keepers zijn betrouwbaarder
Vanaf vandaag ligt 'FIFA 22' in de winkelrekken. Een absoluut schot in de roos is het niet. En toch blijft het de voetbalgame bij uitstek. 'Hypermotion' zorgt voor een visuele stap vooruit (op de 'Next Gen'-consoles), maar er is toch nog werk aan. En wat met de gameplay? Wel, de doelmannen zijn beter.
Lees verder

Football Talk. Shamar Nicholson met masker op KVK - Franse politie pakt vijf amokmakers op in Marseille
Hoewel de achterstand van Charleroi op de eerste vier slechts vijf en vier punten bedraagt, heeft de 0 op 6 thuis tegen Club Brugge en KV Mechelen pijn gedaan. "We staan onder druk", aldus coach Edward Still. "We mogen geen derde keer op rij verliezen. Anders riskeren we met een bangelijk gevoel de competitiebreak in te gaan. Vooral tegen Mechelen hebben we te weinig gedaan met het nadrukkelijk balbezit dat we afdwongen. Ons overwicht was te passief. Het ontbrak ons aan diepte en percussie. Dat moeten we opossen, al wordt het niet simpel. Collega Luka Elsner heeft zijn team een eigen identiteit gegeven, gebaseerd op efficiënte counters."
Lees verder

Twaalf miljoen Italianen trekken zondag naar de stembus voor lokale verkiezingen
Zondag en maandag mogen zowat twaalf miljoen Italianen hun stem uitbrengen tijdens de lokale verkiezingen in hun land. De verkiezingen waren oorspronkelijk gepland in het voorjaar, maar werden wegens de coronapandemie uitgesteld naar de herfst. In de regio Calabrië wordt ook gestemd over een nieuwe president.
Lees verder

Coronacrisis leidt tot piek in renovatievergunningen
Dat mensen tijdens de coronalockdowns vaak aan het schilderen en behangen gingen, is geweten. Maar ook de grotere renovaties, waarvoor een bouwvergunning vereist is, zitten in de lift. En ook dat is een gevolg van corona, zegt de Confederatie Bouw.
Lees verder

Zo heet de pasgeboren dochter van prinses Beatrice
De Britse prinses Beatrice (33) en haar man Edoardo Mapelli Mozzi (38) hebben hun dochter Sienna genoemd. De oudste dochter van prins Andrew (61) en Sarah Ferguson (61) deelde vrijdag op sociale media, naast de naam, ook twee voetafdrukjes van haar pasgeboren spruit.
Lees verder

"Als het regent, wordt het levensgevaarlijk": Deceuninck-Quick.Step trok op Roubaix-verkenning, Tom Steels houdt zijn hart vast
De renners van Deceuninck-Quick.Step trokken vandaag op hun Roubaix-verkenning. Yves Lampaert en co reden onder meer over de kasseien in het Bos van Wallers, waar het nu nog relatief droog ligt. Maar de voorspelde regen voor komend weekend kan de omstandigheden helemaal anders maken, weet ook Tom Steels. "Vanaf dat het begint te regenen krijgen we slijk en dan wordt het natuurlijk een totaal andere wedstrijd", zegt de sportdirecteur van Deceuninck-Quick.Step in bovenstaande video. "Veel mensen kijken daar misschien naar uit, maar dan wordt het levensgevaarlijk."
Lees verder

Walrus weer vertrokken na opmerkelijk bezoek aan Nederland, waarschijnlijk terug op weg naar de Noordpool
Een walrus die donderdag plots opdook op de oever van de Zuiderpier in de haven van de Nederlandse stad Harlingen is weer vertrokken. Het was voor het eerst in 23 jaar tijd dat er een walrus langs de Nederlandse kust werd gezien.
Lees verder

Na geflopte talkshow krijgt Davy Parmentier herkansing in 'Belgium's Got Talent': "Op het scherm komen is als rijden: je moet veel kilometers maken"
Achter de schermen is Davy Parmentier (38) al tien jaar één van de grote bazen van VTM - 'creatief directeur' staat er op zijn naamkaartje. Voor de camera is hij als jurylid in 'Belgium's Got Talent' toe aan eerherstel nadat zijn talkshow 'Wat een dag' onder kritiek bedolven werd. "Televisie maken is altijd mijn grote droom geweest. Als jongen timmerde ik in onze tuin een podium ineen en speelde ik hele afleveringen van 'Tien om te Zien' na."
Lees verder

Onderzoek naar gewonde Dali zo goed als afgerond: "Geen slag gekregen, wel zwaar ten val gekomen in een studentenpand"
Het onderzoek naar de student Dali Van Buynder (20), de vicepreses van studentenclub Politeia, die op 19 september in het centrum van Gent met een zware hoofdwonde gevonden werd op straat, loopt op zijn einde. Volgens het parket is de student zwaar ten val gekomen in een studentenpand. Ook blijken er geen aanwijzingen te zijn die wijzen op een tussenkomst van derden.
Lees verder

Onderzoek naar gewonde Dali loopt op zijn einde: "Geen slag gekregen, wel zwaar ten val gekomen in een studentenpand"
Het onderzoek naar de student Dali Van Buynder (20), de vicepreses van studentenclub Politeia, die op 19 september in het centrum van Gent met een zware hoofdwonde gevonden werd op straat, loopt op zijn einde. Volgens het parket is de student zwaar ten val gekomen in een studentenpand. Ook blijken er geen aanwijzingen zijn die wijzen op een tussenkomst van derden.
Lees verder

Covid Safe Ticket niet verplicht in zorginstellingen
Het Covid Safe Ticket wordt niet verplicht in de zorginstellingen. Zij krijgen wel zelf de keuze om het in te voeren, heeft de Vlaamse regering beslist.
Lees verder

Zorginstellingen mogen zelf beslissen of ze Covid Safe Ticket invoeren
De Vlaamse regering gaat het Covid Safe Ticket (CST) niet verplichten in de zorginstellingen. Ze krijgen wel de keuze om het vrijwillig in te voeren.
Lees verder

Anderlecht wil blessures voorkomen met biomechanisch labo en sturende zolen
Anderlecht start een opmerkelijke samenwerking met podologisch bedrijf BORGinsole. Op Neerpede wordt een biomechanisch labo opgezet dat alle bewegingen van de spelers in kaart brengt. Bedoeling is om élke schoen van de spelers van de A-kern en de vrouwenploeg met op maat gemaakte podologische zolen uit te rusten.
Lees verder