Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 27 oktober 2021

“Ik ga je lever opeten met een lekkere Chianti erbij”: parket wil Chris Dusauchoit op cursus sociale vaardigheden...

HLN
"Ik ga je lever opeten met een lekkere Chianti erbij": parket wil Chris Dusauchoit op cursus sociale vaardigheden sturen voor belaging buurman
De stroom sms'jes die woensdag voorgelezen werd in de rechtbank tijdens het proces tegen Chris Dusauchoit (59) heeft de radiopresentator/dierenvriend van zijn kleinste kant laten zien. Berichten die hij stuurde naar zijn buurman en rundveehouder Theo Schrevens, met wie hij in Holsbeek al jaren in onmin leeft en die hij eerder ook al in de rechtbank zag. Maar voor het parket volstaat opschorting. Als Dusauchoit een cursus sociale vaardigheden volgt.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Hoe 24 transmigranten ternauwernood aan de dood ontsnapten voor de kust van Zeebrugge: "De vraag is wanneer het ook bij ons fataal zal aflopen"
Het had geen uren langer mogen duren, zeggen meerdere betrokken instanties. De 24 transmigranten die woensdagochtend veertig kilometer voor de kust van Zeebrugge werden gered, ontsnapten maar nipt aan de dood. Verschillende onder hen waren zwaar onderkoeld en een van hen is in kritieke toestand afgevoerd. Eten en drank had de groep niet bij en hun zwemvesten waren niet geschikt voor volle zee. Hun rubberen bootje al helemaal niet. "Het zijn mensonwaardige omstandigheden." Een reconstructie.
Lees verder

Guido (70) en Jeannine (69) uit Voeren staan twee dagen per week voor de klas in Brussel: "Wij zijn de palliatieve zorgen van het onderwijs, niet de oplossing"
Twee dagen per week wisselen Guido (70) en Jeannine (69) het landelijke Teuven in de Voerstreek in voor de drukte van de grootstad om er als zeventiger en bijna-zeventiger voor de klas te staan. Sommigen zouden het koppel voor gek verklaren, maar de Nederlanders kunnen het niet laten: voor het vurige duo is het onderwijs een roeping zonder houdbaarheidsdatum. En hoe ver hun liefde voor de stiel ook reikt, er loopt nog te veel mis in de Brusselse scholen. "Begrijp me niet verkeerd: de diversiteit maakt het leuk en boeiend, maar het taalprobleem is gigantisch. Het beleid is te laf om orde in de chaos te scheppen."
Lees verder

LIVE. Weyts pleit voor verdere versoepeling van test- en quarantaineregels in onderwijs
Als het van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) afhangt, worden de test- en quarantaineregels voor het onderwijs verder versoepeld. Dat heeft hij in het Vlaams Parlement gezegd. Op dit moment vindt er overleg plaats tussen de onderwijskoepels, de bonden, CLB's, gezondheidsexperts en Weyts. Onder meer de invoering van mondmaskers en een eventuele verlenging van de herfstvakantie liggen op tafel.
Lees verder

Football Talk. Hernandez blijft op vrije voeten - Fati opnieuw geblesseerd - West Ham breidt stadion uit
Bayern München-speler Lucas Hernandez (25) moet dan toch niet naar de gevangenis. De Franse voetballer kreeg vorige week te horen dat hij voor zes maanden de gevangenis in moet omdat hij het contactverbod dat hem vier jaar geleden was opgelegd na huiselijk geweld niet heeft gerespecteerd. Hernandez ging in beroep tegen de uitspraak en het Spaanse gerecht heeft dat nu aanvaard.
Lees verder

Wereldwijd herstel van arbeidsmarkt verloopt trager en ongelijker dan verwacht
Het wereldwijde herstel van de werkgelegenheid verloopt veel trager dan eerder werd gedacht. Vooral in de ontwikkelingslanden verloopt de relance moeizaam, zo blijkt woensdag uit een rapport van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO). De ongelijke verdeling van vaccins wordt gezien als een van de oorzaken voor de toenemende verschillen.
Lees verder

Jacques Vermeire of Axel Daeseleire: wie heeft de beste neus voor gouden zaken in 'Eenmaal Andermaal'?
Jacques Vermeire en Axel Daeseleire. Twee verschillende persoonlijkheden met één gezamenlijke passie voor kunst en antiek. De ene is een verwoed verzamelaar, de andere een rasechte kunstliefhebber. Die passies gooien ze vanaf woensdag 10 november om 20.40 uur in de strijd in het gloednieuwe VTM-programma 'Eenmaal Andermaal'. In een spannende zoektocht dagen Jacques en Axel elkaar uit om unieke stukken op de kop te tikken en met de hoogste meerwaarde door te verkopen. Een competitie op het scherpst van de snee, doorspekt met een stevige dosis humor.
Lees verder

Oude bekenden, nieuwe fratsen: Netflix geeft eerste beelden vrij van 'Tiger King 2'
Netflix heeft zojuist de trailer gedeeld van het tweede seizoen van de veelbesproken docureeks 'Tiger King'. Het streamingplatform belooft "nieuwe bizarre onthullingen" rond de beruchte personages in de nieuwe reeks, die vanaf 17 november te zien is. Zo vecht Carole Baskin voor het eigendomsrecht van Exotics fameuze dierentuin in het nieuwe seizoen. Vrienden en vijanden, onder wie Jeff Lowe, Tim Stark, Allen Glover en James Garretson, keren ook terug voor de tweede reeks.
Lees verder

RECENSIE. 'Invasion': "Veel blabla, weinig boem boem"
Een avondklok, extra nieuwsuitzendingen, geplunderde supermarkten en massa's onwetendheid. We weten allemaal hoe het einde van de wereld eruitziet, we hebben er flarden van meegemaakt, al is in deze nieuwe Apple TV+-reeks geen pandemie de grote boosdoener, maar wel een inval van buitenaardse grootorde. Of u deze blockbuster tv-reeks, deels onder de regie van Vlaams regisseur Jakob Verbruggen, per direct moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

Julie Vermeire over harde kritiek op 'De Redders': "Dat het niet goed gescoord heeft, ligt niet aan de acteurs"
Julie Vermeire (23) weet van aanpakken. De rijzende ster aan het Vlaamse showbizzfirmament en dochter van Jacques heeft bij het Belgische kledingmerk CKS haar eigen collectie ontworpen, die haar vrolijke persoonlijkheid weerspiegelt. Een uitdaging die als geroepen komt, na alle heisa rond haar acteerdebuut in 'De Redders' op Play4. Een gesprek over haar relatie, zelfbeeld en omgaan met stevige kritiek. "Door corona zijn er toch wat kilo's bijgekomen, en dat merken ze op TikTok."
Lees verder

RECENSIE. 'Invasion': "Veel blabla, weinig boemboem"
Een avondklok, extra nieuwsuitzendingen, geplunderde supermarkten en massa's onwetendheid. We weten allemaal hoe het einde van de wereld eruitziet - we hebben er flarden van meegemaakt - al is in deze nieuwe Apple TV+-reeks geen pandemie de grote boosdoener, maar wel een inval van buitenaardse grootorde. Of u deze blockbusterreeks, deels onder de regie van Vlaams regisseur Jakob Verbruggen, per direct moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

Julie Vermeire over de harde kritiek op 'De Redders': "Dat het niet goed gescoord heeft, ligt niet aan de acteurs"
Julie Vermeire (23) weet van aanpakken. De rijzende ster aan het Vlaamse showbizzfirmament en dochter van Jacques heeft bij het Belgische kledingmerk CKS haar eigen collectie ontworpen, die haar vrolijke persoonlijkheid weerspiegelt. Een uitdaging die als geroepen komt, na alle heisa rond haar acteerdebuut in 'De Redders' op Play4. Een gesprek over haar relatie, zelfbeeld en omgaan met stevige kritiek. "Door corona zijn er toch wat kilo's bijgekomen, en dat merken ze op TikTok."
Lees verder

Morgen vergadering van de waarheid voor 3M: "Als er geen duidelijkheid komt wordt productie stilgelegd"
Morgen is er een hoorzitting met 3M. Als het chemiebedrijf daar geen klare wijn schenkt over zijn uitstoot, dan zal minister van Leefmilieu Zuhal Demir (N-VA) de productie van het bedrijf laten stilleggen. Dat heeft ze vandaag in het Vlaams Parlement gezegd. Haar collega van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) wil intussen nagaan of een breder bloedonderzoek mogelijk is en hoe 3M kan opdraaien voor de kosten van dat onderzoek.
Lees verder

Wapenverantwoordelijke Rust deed Nicolas Cage woedend set af stormen bij opnames vorige film
De jonge vrouw die verantwoordelijk was voor de wapens op de set van de film 'Rust' met Alec Baldwin, had eerder dit jaar ook al problemen op de set van de eerste film waar ze die functie had. Dat meldt de Amerikaanse nieuwssite TheWrap. Hannah Gutierrez-Reed (24) vuurde twee keer in drie dagen zonder waarschuwing een wapen af in de buurt van de cast en crew van 'The Old Way' en deed acteur Nicolas Cage woedend de set af stormen. "Kondig het aan, je blies er mijn f***ing trommelvliezen uit", gilde de acteur terwijl hij briesend wegstoof.
Lees verder

Hoogste aantal nieuwe coronagevallen sinds half juli in Nederland
Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn 7.301 nieuwe coronagevallen vastgesteld in Nederland. Dat is het hoogste aantal sinds 19 juli.
Lees verder

Eerste paspoort aangemaakt met 'X' als geslacht in de Verenigde Staten, in deze landen kon dit al
De Verenigde Staten hebben een eerste paspoort uitgegeven waarin het geslacht van de houder is aangemerkt met X. Dat wordt gezien als een belangrijke ontwikkeling voor Amerikanen die non-binair zijn en zich dus niet als man of vrouw identificeren.
Lees verder

NEXT GEN. "Hij is één speler op een miljoen": City-speler Roméo Lavia leidt sterke Belgische generatie 2004, met onder anderen ook Diawara en Dwomoh
Roméo Lavia schoot als een komeet naar de top. Het supertalent speelde al aan de zijde van ene Kevin De Bruyne bij Manchester City, maar hoe vergaat het de andere talenten uit onze 'Next Gen'-generatie 2004? Wie loste de verwachtingen in en wie bleef wat hangen? Van Mario Stroeykens over Pierre Dwomoh tot Sékou Diawara: ontdek in deze tweede aflevering de grootste 17-jarige Belgische talenten. "Hij is één speler op een miljoen."
Lees verder

Geboortehuis van Maradona wordt nationaal monument in Argentinië
Het huis waar Diego Maradona zijn eerste levensjaren doorbracht, wordt in Argentinië een nationaal monument. De beslissing werd officieel bekrachtigd door de Argentijnse overheid.
Lees verder

Dedonder: "België staat achter wereld zonder kernwapens én achter NAVO-strategie"
België staat achter een wereld zonder kernwapens, maar ook achter de NAVO-strategie. Dat zei minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) woensdag in de Kamercommissie Defensie na vragen van Theo Francken (N-VA) en Maria Vindevoghel (PVDA).
Lees verder

Parlementslid CD&V verlaat meteen plenaire vergadering nadat hij coronamelding krijgt
Vlaams Parlementslid Brecht Warnez heeft de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement verlaten omdat hij een melding heeft gekregen van een hoogrisicocontact. De CD&V-politicus zou normaal gezien in het Vlaamse halfrond een vraag stellen over... de vierde coronagolf.
Lees verder