Doorgaan naar hoofdcontent

Huybrechts en Van den Bergh maken indruk en trakteren zichzelf op Belgische kwartfinale in World Series of Darts

HLN
Huybrechts en Van den Bergh maken indruk en trakteren zichzelf op Belgische kwartfinale in World Series of Darts
Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts zitten bij de laatste acht in de World Series of Darts. 'Dancing Dimi' legde José de Sousa over de knie (6-3), Kim Huybrechts stuntte tegen Peter Wright (6-1). De twee Belgen nemen het morgen tegen elkaar op in de kwartfinale.
Lees verder

Dost sleept moeizame overwinning uit de brand voor Club Brugge op bezoek bij STVV
Heel overtuigend was het niet, wat Club Brugge in de tweede helft liet zien, maar ze nemen wel de drie punten mee naar huis. Twee doelpunten van Bas Dost volstonden voor de bezoekers tegen STVV. Op naar Manchester City, komende woensdag.
Lees verder

Canada wil 200 miljoen vaccindosissen aan Covax schenken tegen eind 2022
Op de G20-top in Rome heeft de Canadese regering zich ertoe geëngageerd om tegen het einde van 2022 tweehonderd miljoen vaccindosissen te doneren aan Covax, het mechanisme waarmee lage-inkomenslanden aan vaccins tegen Covid-19 moeten geholpen worden. Dat heeft premier Justin Trudeau bekendgemaakt.
Lees verder

Vrachtschip met 400 migranten aan boord voor anker bij Kos
Het vrachtschip met 400 migranten aan boord, dat vrijdag gered werd voor de kust van het eiland Kreta, is zaterdag voor anker gegaan bij het eiland Kos. Dat meldt de Griekse kustwacht.
Lees verder

G20 bereikt akkoord over financieringsmechanisme in strijd tegen toekomstige pandemieën
De regeringsleiders van de G20 willen een financieringsmechanisme op poten zetten als voorbereiding op mogelijke toekomstige pandemieën. Dat heeft Duits bondskanselier Angela Merkel gezegd.
Lees verder

Sergio Agüero met ademhalingsproblemen gewisseld bij Barcelona, dat wéér puntenverlies lijdt
Weer een teleurstellende avond voor FC Barcelona. De Catalanen konden ook de eerste match zonder de ontslagen Ronald Koeman niet winnen. Tegen Deportivo Alavés werd het 1-1. Tot overmaat van ramp zag het Sergio Agüero (33) uitvallen met ademhalingsproblemen.
Lees verder

Belgische korfballers kunnen Nederland niet onttronen in EK-finale: "Wel lef en ruggengraat getoond"
De Belgische korfballers zijn er niet in geslaagd Nederland te onttronen als Europees kampioen. In de finale moesten de Belgian Diamonds zaterdag in de Lotto Arena in Antwerpen met 17-21 de duimen leggen voor de noorderburen.
Lees verder

LIVE (13u30). Klimt Genk na winst in de beker verder uit het dal tegen Zulte Waregem?
• Jupiler Pro League • Elindus Arena • Aftrap: 13u30 • Genk verloor al drie keer op rij in de competitie
Lees verder

Waarom is Halloween populairder dan ooit? "Horror is hip"
Schrik niet als u straks op straat mensen met iets anders dan zo'n lichtblauw chirurgisch maskertje op hun gezicht ziet lopen. Het is namelijk Halloween en in deze vreemde tijd, waarin corona nog steeds het leven bepaalt, is dat feest van vrolijke angst populairder dan ooit. "Zelfs wie zich niet graag verkleedt, doet dit jaar mee." Maar dat vermaledijde virus is niet de énige reden voor het succes. "Horror is hip."
Lees verder

LIVE (16u00). Recht Antwerp na bekeruitschakeling de rug tegen Cercle?
• Jupiler Pro League • Jan Breydelstadion • Aftrap: 16u00 • Antwerp werd door streekgenoot Westerlo uit de beker geknikkerd, Cercle won dan weer overtuigend van Tienen
Lees verder

LIVE (18u30). Haalt Anderlecht ook uit tegen Cercle Brugge?
• Jupiler Pro League • Lotto Park • Aftrap: 18u30 • Anderlecht verpletterde La Louvière in de beker met 1-7, OHL schakelde Lierse uit
Lees verder

LIVE (21u00). Behoudt Union z'n leiderplaats op het veld van ploeg in vorm Gent?
• Jupiler Pro League • Ghelamco Arena • Aftrap: 21u00 • Promovendus Union verdedigt z'n leiderplaats, Gent gaat voor z'n vijfde onverwinning op rij
Lees verder

G20-leiders nog ver van akkoord over klimaatambities
Na de eerste dag van de G20-top, een bijeenkomst van de negentien rijkste landen ter wereld en de Europese Unie, lijkt een klimaatakkoord nog ver weg. Dat blijkt uit een kladversie die het Duitse persagentschap dpa zaterdagavond in handen kreeg. De G20 wil een krachtig signaal uitsturen vanwege de COP26-klimaatconferentie die aansluitend plaatsvindt in Glasgow.
Lees verder

Klimaattop lijkt nu al een flop: Biden komt met halflege handen en Chinese president blijft thuis
Zondag opent de Britse kroonprins Charles de 26ste klimaattop van de Verenigde Naties. Die duurt twee weken en brengt meer dan 25.000 deelnemers uit tweehonderd landen samen in de Schotse hoofdstad Glasgow. Het gezelschap varieert van wereldleiders zoals Joe Biden, Boris Johnson en Emmanuel Macron tot activisten zoals Greta Thunberg en Sir David Attenborough. Van wie wordt er het meest verwacht? Wie ligt er dwars? En heeft de stilstand door corona het werk niet vergemakkelijkt? Wij blikken vooruit.
Lees verder

Activisten zetten de toon op vooravond klimaattop: "Geen woorden maar daden"
Meerdere honderden klimaatactivisten bliezen zaterdag, op de vooravond van de VN-klimaatconferentie COP26, verzamelen in Glasgow om de internationale gemeenschap onder druk te zetten om ambitieuze klimaatmaatregelen te nemen. Een toespraak van de COP26-voorzitter op de voorafgaande jongerenklimaattop werd kort onderbroken door enkele demonstranten.
Lees verder

De 16 vragen van De Wachter aan Dominique Van Malder: "'Sorry dat ik hier ben.' Ik heb dat jaren gehad"
Dominique Van Malder groeide op in armoede. Dat heeft hem jarenlang achtervolgd: hij voelde zich 'minder', verontschuldigde zich voor wie hij was en probeerde krampachtig iemand anders te zijn. Het kostte hem de grootste moeite om dat van zich af te schudden. "Op een dag kwam ineens mijn eigenwaarde op de deur kloppen. 'Wij moeten eens praten, man'."
Lees verder

VIDEO. Dit bijzondere orkest brengt je meteen in de stemming voor Halloween
Wie nog niet in Halloweenstemming is, zal dat zeker zijn na het bekijken van deze wel heel bijzondere video van het 'Theme from Ghostbusters'. We moeten het deze keer stellen zonder Ray Parker Jr., maar die wordt uitstekend vervangen door... een tandenborstel. Bijgestaan door een heus orkest van pinautomaten en een stoomstrijkijzer.
Lees verder

VIDEO. Zo klonk 'Ghostbusters' nog nooit: het halloweenorkest van tandenborstels en scheerapparaten
Wie nog niet in Halloweenstemming is, zal dat zeker zijn na het bekijken van deze wel heel bijzondere video van het 'Theme from Ghostbusters'. We moeten het deze keer stellen zonder Ray Parker Jr., maar die wordt uitstekend vervangen door... een tandenborstel. Bijgestaan door een heus orkest van pinautomaten en een stoomstrijkijzer.
Lees verder

Alec Baldwin reageert voor het eerst op fatale ongeluk: "Ze was een vriendin"
Alec Baldwin heeft voor het eerst in het openbaar voor de camera gesproken over het fatale schietincident op de filmset van Rust. "Ze was een vriendin van mij", zo zei de acteur over cameravrouw Halyna Hutchins die hij per ongeluk doodschoot op de filmset van de western.
Lees verder

Australië opent grenzen voor gevaccineerde toeristen uit Nieuw-Zeeland
Australië gaat de strenge inreisvoorwaarden vanaf zondagavond lokale tijd enigszins versoepelen. Vanaf dan zijn volledig gevaccineerde toeristen uit buurland Nieuw-Zeeland namelijk opnieuw welkom. Ook gevaccineerde Australiërs mogen opnieuw het vliegtuig naar het buitenland nemen.
Lees verder