Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 16 oktober 2021

HLN start ‘Droomfabriekje’: Andy Peelman, Hans Vanaken, K3 en andere BV’s maken kinderdromen waar

HLN
HLN start 'Droomfabriekje': Andy Peelman, Hans Vanaken, K3 en andere BV's maken kinderdromen waar
Vandaag start op HLN de nieuwe reeks 'Kinderwens'. Samen met influencer Amir Motaffaf laten we kinderdromen uitkomen. In de eerste aflevering ontmoet Dylan (13) zijn grote idool Hans Vanaken voor een picknick. De komende zaterdagen werken ook onder meer CAMILLE, K3 en Andy Peelman mee aan dit kleine Droomfabriekje.
Lees verder

Hans Vanaken bezorgt Dylan (13) de dag van zijn leven
Vandaag start op HLN de nieuwe reeks 'Kinderwens'. Samen met influencer Amir Motaffaf laten we kinderdromen uitkomen. In de eerste aflevering ontmoet Dylan (13) zijn grote idool Hans Vanaken voor een picknick. De komende zaterdagen werken ook onder meer CAMILLE, K3 en Andy Peelman mee aan dit kleine Droomfabriekje.
Lees verder

Ben Segers speelt mee in Amerikaanse reeks van Bond-regisseur
Ben Segers (47) zal binnenkort op het witte doet ik Amerika te zien zijn. De acteur heeft een rol te pakken in de Amerikaanse oorlogsreeks van AppleTV 'Masters Of The Air'. Cary Joji Fukunaga, de regisseur van de serie, draaide ook de laatste Bond-film 'No Time To Die'.
Lees verder

Op naar langere rust in voetbalfinales? Zuid-Amerikaanse federatie wil break van 25 minuten
Krijgen we straks een langere rust in finales van grote toernooien? Als het van de Zuid-Amerikaanse federatie COMNEBOL afhangt alvast wel. Zij hebben een verzoek ingediend bij de FIFA om de rusttijd van finales te verlengen van 15 naar 25 minuten.
Lees verder

Helft Lidl-winkels blijft dicht wegens staking tegen hoge werkdruk
Een op de twee Lidl-vestigingen heeft zaterdagochtend de deuren niet geopend. Dat is vernomen van woordvoerster Isabelle Colbrandt. De oorzaak van de sluiting is een staking tegen de aanhoudende werkdruk.
Lees verder

Persoon in levensgevaar na vechtpartij op appartement: zes personen gearresteerd
Bij een vechtpartij in een appartement in de Minister Tacklaan in Kortrijk is vrijdagavond een slachtoffer levensgevaarlijk gewond geraakt. De politie kon zes personen arresteren. Het onderzoek loopt en het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd.
Lees verder

Vrouw in levensgevaar na uit de hand gelopen burenruzie: zes personen gearresteerd
Bij een burenruzie in een appartement in de Minister Tacklaan in Kortrijk is vrijdagavond een vrouw levensgevaarlijk gewond geraakt. De politie kon zes personen arresteren. Het onderzoek loopt en het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd.
Lees verder

Belg (52) omgekomen bij auto-ongeval in Nederlands Limburg
In Berg en Terblijt , kort bij Maastricht in het zuidoosten van Nederland, is een 52-jarige man uit Maaseik om het leven gekomen bij een auto-ongeval.
Lees verder

Weg met de dagelijkse Martini: Queen Elizabeth moet van dokter stoppen met drinken
Koningin Elizabeth (95) kan volgens haar dokter beter stoppen met alcohol te drinken. Een familievriend heeft aan tijdschrift Vanity Fair verteld dat ze haar alcoholinname vanwege haar gezondheid beter tot speciale gelegenheden beperkt. "Het is wel een beetje oneerlijk dat ze op deze leeftijd nog iets waarvan ze geniet, moet opgeven."
Lees verder

Staatssecretarissen De Bleeker en Michel willen kinderen beter beschermen op TikTok
Staatssecretarissen voor Consumentenbescherming en Privacy, Eva De Bleeker en Mathieu Michel, willen kinderen beter beschermen op TikTok. Ze verzoeken daartoe dat de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit haar eerdere positie, om zich aan te sluiten bij een onderzoek bij de Ierse Gegevensbeschermingsautoriteit, herbekijkt.
Lees verder

Nieuwe jas nodig? Dit zijn de 4 meest opvallende trends
De koude temperaturen blijven aannemen en dat is goed nieuws, want we mogen onze jassen weer uit de kast halen. En hoe. Van statementjassen en dikke bombervesten tot lange puffers en mantels: deze winter mag die buitenste laag de opvallendste zijn. Vier trends om te shoppen.
Lees verder

"Aan de vacht en stoelgang zie je meteen of je hond de juiste voeding krijgt": welke hondenbrok is het best voor je hond?
Een op de twee honden heeft overgewicht en kampt daardoor met gezondheidsproblemen. Het voedingspatroon en ook het hondenvoer spelen hierin een belangrijke rol. Dierenarts Pascale Gastmans en haar assistente Ilse Reydams geven advies voor hondenbaasjes: "Slecht hondenvoer kan leiden tot een doffe vacht, kale plekken of huidirritaties."
Lees verder

'Snackmasters'-winnaar Marcelo Ballardin over zijn echtgenoot: "Achter de schermen regelt hij alles"
Zijn restaurant Oak is een jaar volgeboekt, zijn brasserie draait goed en straks ligt zijn eerste modecollectie in de winkels. Om maar te zeggen dat topchef Marcelo Ballardin (40), die triomfeerde in 'Snackmasters', geen tijd overhoudt om zich voor te bereiden op zijn deelname aan 'De Slimste Mens'. "Ik ben er héél bang voor", geeft hij toe. Verder vertelt de keukenprins over z'n grote liefde Dominik en hoe het eraan toegaat in z'n keuken: "Vroeger werd ik snel boos en durfde ik hard te zijn tegen m'n personeel."
Lees verder

FIFA-voorzitter Infantino duwt door voor tweejaarlijks WK voetbal: "Verhoogt kans voor élk land om erbij te zijn"
FIFA-voorzitter Gianni Infantino heeft nogmaals laten blijken dat hij voorstander is van een tweejaarlijks WK voetbal. "Pas dan is ons voetbal écht globaal." Ook Arsène Wenger, bedenker van het concept, duwt door. "Je moet de klik kunnen maken."
Lees verder

Club Brugge is klaar voor een nieuwe stunt tegen Manchester City: "De Bruyne weet dat het lastig wordt"
'Au ralenti' voorbij Kortrijk, op naar Man City: "Als je nu in hun schoenen staat, dan kom je niet graag naar Jan Breydel." Club is klaar voor een nieuwe stunt.
Lees verder

In game 'Back 4 Blood' maak je vrienden voor het leven - althans eventjes
Respect voor de ballen waarmee Back 4 Blood voor een release kiest tussen alle grote najaarstoppers. Die durf vraagt het ook van zijn spelers, want onder het misleidend simpele – schiet op alles wat er lelijker uitziet dan jij – schuilt een verrassend diepe coöpshooter.
Lees verder

Daniel Craig heeft advies voor de volgende James Bond: "Don't be shit"
Wie de nieuwe James Bond wordt, is nog koffiedik kijken, maar Daniel Craig (53) heeft wel al goeie raad voor zijn opvolger. "Je moet het vastgrijpen en het je eigen maken. Ik denk dat dat de manier is om verder te gaan."
Lees verder

Studenten slaan tenten op in Sterrebos UGent: "4.000 vierkante meter bos rooien? Niet met ons!"
In het Sterrebos aan de De Pintelaan is een groep studenten een bezetting gestart tegen de nakende kap. De UGent kreeg onlangs een vergunning om studentenkoten te bouwen op het stukje groen. "We slaan onze tenten op en blijven de komende nachten in de bomen slapen", klinkt het bij actievoerders.
Lees verder

Dit waren de strafste acts uit de laatste auditieaflevering van 'Belgium's Got Talent'
Mysterie, ambiance en verbijstering in laatste auditieaflevering van 'Belgium's Got Talent'. Hoewel er de afgelopen weken al talloze acts en talenten gepasseerd zijn, slagen sommigen erin de jury toch nog te verrassen. Dit waren de meest opvallende acts van de avond.
Lees verder

Rusland tekent voor het eerst meer dan duizend coronadoden op een dag op
Rusland heeft vandaag op een dag tijd 1.002 overlijdens vanwege Covid-19 opgetekend. Voor het eerst sinds de uitbraak van de pandemie is de kaap van duizend overschreden, terwijl de vaccinatiecampagne op een dood spoor is gekomen.
Lees verder