Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 15 oktober 2021

“Hij werd onwel en overleed, terwijl zijn paard nog doorliep”: paardenvisser Johan Vanmassenhove sterft op terugw...

HLN
"Hij werd onwel en overleed, terwijl zijn paard nog doorliep": paardenvisser Johan Vanmassenhove sterft op terugweg van zee
Johan Vanmassenhove (56) is vandaag overleden toen hij als Oostduinkerkse paardenvisser op de terugweg was van zee. "Hij moet onwel geworden zijn. Zijn paard stapte nog een eindje verder", reageert burgemeester Marc Vanden Bussche (LB) aangeslagen.
Lees verder

Daniel Craig ging uit in gaybars om vechtpartijen te vermijden
Daniel Craig (53) ging vroeger liever uit in gaybars dan in reguliere cafés. De James Bond-acteur vond het publiek van 'hetero-kroegen' irritant, zo vertelt hij in de SiriusXM-podcast van zijn goede vriend en ondernemer Bruce Bozzi.
Lees verder

Acid reageert op opmerkingen over dialect: "Het is gecontroleerde schizofrenie"
Nathan Vandergunst, bij het grote publiek bekend als Acid, lijkt heel vreemd te spreken op YouTube. Hij is afkomstig van Blankenberge, maar zijn accent lijkt daar niet echt op. Hij legt in 'De Cooke & Verhulst Show' uit waar zijn dialect vandaan komt.
Lees verder

Elise Mertens en Hsieh Su-Wei hakken tegenstand in de pan en staan in prestigieuze dubbelfinale Indian Wells
Elise Mertens heeft zich aan de zijde van de Taiwanese Hsieh Su-Wei geplaatst voor de finale van het dubbelspel op het prestigieuze WTA-toernooi in het Amerikaanse Indian Wells (hard/8.150.470 dollar).
Lees verder

Keniaanse politie arresteert partner van vermoorde olympisch atlete Agnes Tirop
De Keniaanse politie heeft donderdag de partner van de vermoorde atlete Agnes Tirop in de boeien geslagen. De man is de hoofdverdachte in deze zaak, die een schokgolf door het Afrikaanse land en de atletiekwereld stuurde. Een politiewoordvoerder bevestigde dat de man, Emmanuel Rotich, werd gevat in Mombasa. Morgen wordt hij voor de rechter geleid.
Lees verder

Invalster Janice Cayman boekt forfaitzege in Champions League, Tine De Caigny onderuit
Op speeldag twee in de Champions League voetbal voor vrouwen heeft Janice Cayman met Lyon een 5-0-overwinning behaald tegen Benfica. Tine De Caigny kende bij Hoggenheim minder succes.
Lees verder

LIVE (20u45). Kersvers KVK-coach Belhocine staat met verplaatsing naar Club meteen voor serieuze uitdaging
• 11de speeldag • Aftrap: 20u45 • Jan Breydelstadion • Wat kan KV Kortrijk in eerste wedstrijd onder Karim Belhocine?
Lees verder

Burgemeester van Parijs Anne Hidalgo wordt presidentskandidate PS
In Frankrijk heeft de socialistische partij PS donderdagavond Anne Hidalgo verkozen tot haar kandidaat bij de presidentsverkiezingen van volgend jaar.
Lees verder

Genkenaar (48) rijdt in op file en komt om het leven
Donderdagavond vond een zwaar verkeersongeval plaats op de E314 richting Lummen. Ter hoogte van Houthalen-Helchteren reed de bestuurder van een lichte vrachtwagen in op een Poolse collega die met vrachtwagen met trekker en oplegger op pad was. De bestuurder, een 48-jarige Genkenaar, liet daarbij het leven.
Lees verder

Rechter schort proces in Egypte vermoorde Italiaanse student voor onbepaalde tijd op
In Rome is het proces tegen vier Egyptische veiligheidsagenten die beschuldigd worden van de moord op de Italiaanse student Giulio Regeni in 2016 na de openingszitting meteen voor onbepaalde duur opgeschort. De 28-jarige student Giulio Regeni werd in januari 2016 door onbekenden ontvoerd in Caïro. Hij deed er onderzoek naar vakbonden, een bijzonder gevoelig thema in Egypte.
Lees verder

Argentinië bevriest drie maanden lang prijzen van 1.200 producten
De Argentijnse regering heeft met de private sector een akkoord gesloten om de prijzen van meer dan 1.200 consumptiegoederen voor drie maanden te bevriezen. Zo hoopt de regering de forse inflatie te bedwingen. De prijzen zijn sinds begin dit jaar al met 37 procent gestegen.
Lees verder

Hoofdpiloot Boeing aangeklaagd vanwege fraude met 737 MAX
De hoofdpiloot van vliegtuigbouwer Boeing tijdens de ontwikkeling van de 737 MAX is door een jury in de Amerikaanse staat Texas in staat van beschuldiging gesteld. De piloot wordt verdacht van het verkeerd informeren van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit Federal Aviation Administration (FAA) over veiligheidskwesties die te maken hebben met de twee dodelijke crashes van de 737 MAX.
Lees verder

Amerikaanse miljonair Robert Durst veroordeeld tot levenslang voor moord
De 78-jarige Amerikaanse miljonair Robert Durst is donderdag lokale tijd in Californië veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf, nadat hij vorige maand door een jury schuldig werd bevonden aan de moord op een vriendin van hem in 2000. Een HBO-documentaire uit 2015 wierp nieuw licht op de zaak. Volgens de aanklagers heeft Durst, afkomstig uit een steenrijke vastgoeddynastie, nog twee andere moorden op zijn geweten.
Lees verder

Virgin Galactic stelt ruimtereizen uit tot eind volgend jaar
Virgin Galactic van miljardair Richard Branson zal pas in het vierde kwartaal van 2022 commerciële ruimtereizen aanbieden. Het bedrijf maakte donderdag (lokale tijd) bekend dat een geplande testvlucht wordt uitgesteld.
Lees verder

Verdachte opgepakt na vondst onthoofde vrouw in zuiden Frankrijk
De Franse politie heeft gisteravond een 51-jarige verdachte opgepakt in verband met de vondst van een onthoofde vrouw in de kustplaats Agde. Dat is vernomen bij het parket van Béziers. Volgens Franse media gaat het om een klusjesman die bij de vrouw in huis werkte. Hij wordt momenteel door de politie verhoord.
Lees verder

Voormalig Amerikaans president Bill Clinton (75) in ziekenhuis opgenomen
Voormalig Amerikaans president Bill Clinton (75) is opgenomen in het ziekenhuis. Een woordvoerder meldt dat hij ligt opgenomen in het Irvine Medical Center in Californië vanwege een infectie. Het gaat niet om een coronabesmetting, meldt de woordvoerder.
Lees verder

Dit was de tweede procesdag in zaak-De Pauw: "Jammer dat ze excuses niet aanvaarden. Maar ik versta hun kwaadheid"
Een emotionele Bart De Pauw (53) vertelde gisteravond op het einde van het proces dat hij in therapie is. "Om uit te zoeken waarom ik dat contact zoek. Terwijl ik nochtans écht een heel goede vrouw heb." De tv-maker excuseerde zich ook "aan alle mensen voor wie ik storend ben geweest". "Ik besef nu dat mijn aandacht soms vervelend en ongepast was. Ik heb jullie niet goed aangevoeld."
Lees verder

Corona deed omzet stijgen, maar dat is voorbij: wat is er aan de hand met onze supermarkten?
Misnoegde stakende werknemers bij Lidl, lege rekken eerder bij Carrefour en Colruyt dat zijn winstverwachtingen al naar beneden bijstelde: wat is er aan de hand met onze supermarkten? Na een boerenjaar wacht de sector een nog veel uitdagendere periode, weten experts. "De concurrentie is enorm, en in een sector onder druk telt elke cent."
Lees verder

INTERVIEW. Patrick Van Gompel (64) over vier decennia journalistiek: "Met de loop van een geweer tegen je kop word je héél stil"
Bijna 44 jaar is hij verslaggever ter plaatse, maar op 1 februari gaat VTM-journalist Patrick Van Gompel (64) met pensioen. Dan haalt hij zijn "weekendvaliesje" voorgoed uit de kofferbak. Zijn lange carrière leverde hem alvast één iconische foto op en die werd de cover van zijn boek. "Ik lach graag en veel, maar vind het ook fijn als iemand mij eens grondig uitlacht."
Lees verder

Onze reporter volgde proces De Pauw vanop eerste rij: "Het was scherven rapen. Valt er nog iets te lijmen? Of: potje breken, potje betalen?"
Vier jaar heeft het kamp De Pauw gezwegen: "Wij praten pas op het proces." Dan wil je wel horen wat ze uiteindelijk te zeggen hebben. Iedereen zat dus op het puntje van de banken, sommige dames vielen er van verontwaardiging bijna af. "Het is hier geen theaterzaal", probeerde de rechter een dag vol emoties te leiden. Uit de verdediging bleek dat De Pauw niet zinnens is om de martelaar van #metoo te worden. Maar in zijn eindwoord brak hij: een huilende, bevende man die zo graag wou 'dat vrouwen mij graag zien' dat het zielig werd.
Lees verder