Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 10 oktober 2021

“Het was geen moeilijke beslissing”: gefrustreerde Hamilton moet leidersplaats in WK-stand aan Verstappen laten, ...

HLN
"Het was geen moeilijke beslissing": gefrustreerde Hamilton moet leidersplaats in WK-stand aan Verstappen laten, Bottas wint GP Turkije
Max Verstappen is opnieuw WK-leider in de Formule 1. De Nederlander werd tweede in de GP van Turkije, die gewonnen werd door Valtteri Bottas. Een gefrustreerde Lewis Hamilton eindigde pas als vijfde.
Lees verder

Rode Duivels dreigen na ruim drie jaar leiding op FIFA-ranking kwijt te spelen
De nederlagen tegen Frankrijk en Italië kunnen een vervelend staartje krijgen voor de Rode Duivels. Als Brazilië haar komende twee WK-kwalificatiewedstrijden (vandaag om 23u tegen Colombia en vrijdag tegen Uruguay) wint, wordt de Seleção de nieuwe nummer één op de FIFA-ranking.
Lees verder

Sydney is na 106 dagen lockdownvrij: "Een belangrijke dag voor ons"
De Australische stad Sydney viert officieel het einde van de lockdown. Vanaf vandaag mogen cafés, restaurants, winkels en kappers hun deuren er weer openen. De meer dan vijf miljoen inwoners van de Australische stad hebben de lockdown de afgelopen 106 dagen moeten volhouden om zo de besmettingsgolf van de deltavariant in te dijken.
Lees verder

REPORTAGE. Wij waren erbij op de Antwerp 10 Miles: "Tien mijl was exact genoeg, één meter verder en ik was gestorven"
Ze zitten erop. De eerste collectief gelopen tien mijl in Antwerpen in twee en een half jaar. Met de Short en Kids Run erbij lokte AG Antwerp 10 Miles maar liefst 31.000 sportievelingen naar zowel linker- als rechteroever zondagmiddag. "Dat laatste lange stuk na de Waaslandtunnel? Het licht ging nét niet uit."
Lees verder

ONS RAPPORT. Drie Duivels onderscheiden zich van de rest, één speler haalt onvoldoende
De Rode Duivels hebben in en tegen Italië ook hun tweede wedstrijd van de Final Four in de Nations League verloren. Bij de Belgen hielden drie spelers zich goed staande, bijna alle anderen haalden een voldoende. Eén speler keert met een buis huiswaarts. Ontdek hieronder onze punten.
Lees verder

ONS RAPPORT. Drie Duivels onderscheiden zich van de rest, één speler haalt geen voldoende
De Rode Duivels hebben in en tegen Italië ook hun tweede wedstrijd van de Final Four in de Nations League verloren. Bij de Belgen hielden drie spelers zich goed staande, bijna alle anderen haalden een voldoende. Eén speler keert met een buis huiswaarts. Ontdek hieronder onze punten.
Lees verder

Neemt Neymar na WK in Qatar afscheid bij Brazilië? "Weet niet of ik het mentaal nog kan"
De Braziliaanse ster Neymar zegt dat het WK van volgend jaar in Qatar de laatste van zijn carrière zou kunnen zijn. "Man, ik denk dat het mijn laatste WK zal zijn", zei Neymar. "Ik zie het als het laatste WK, omdat ik niet weet of ik mentaal in staat zal zijn om meer voetbal te doorstaan.''
Lees verder

Brusselse politie onderzoekt mogelijke kalasjnikov in videoclip
De politiezone Brussel Hoofdstad - Elsene onderzoekt of een kalasjnikov die in beeld is tijdens de opnames van een videoclip in de Noordwijk al dan niet echt is.
Lees verder

Mulder en Degryse genoten van invalbeurt De Ketelaere: "Het potentieel van een basisspeler"
De prima invalbeurt, mét aansluitingstreffer, van Charles De Ketelaere in de kleine finale tegen Italië is ook onze analisten Marc Degryse en Jan Mulder niet ontgaan. "Hij bracht diepgang. Charles denkt altijd vooruit - met of zonder bal -, speelt vaak in één tijd en heeft het overzicht", analyseert Degryse. "Hij zorgde voor dreiging."
Lees verder

13-jarige jongen schiet zijn vader dood met kogel door het hoofd
Een 13-jarige jongen werd zaterdag in de Franse stad Nancy in voorlopige hechtenis genomen en aangeklaagd wegens moord nadat hij zijn vader een kogel door het hoofd had gejaagd.
Lees verder

IN BEELD. Deze BV's kwamen allemaal naar de première kijken van de musical 'Robin Hood'
Zondagmiddag vond in Capitole Gent de première plaats van de musical 'Robin Hood & Ik'. Het bekende verhaal van de grote volksheld werd in een eigentijds jasje gestoken met verrassende twists en veel humor. Heel wat bekende mensen kwamen, al dan niet met kinderen, een kijkje nemen.
Lees verder

Neurochirurg Veerle Visser-Vandewalle hoopt ons allen mentaal weerbaarder te maken: "We moeten niet al onze problemen zelf oplossen"
Binnenkort richt Rode Neuzen Dag de schijnwerpers op het belang van mentale weerbaarheid bij jongeren. Een onderwerp dat ook Veerle Visser-Vandewalle (56) - u kent haar als hersenchirurg uit 'Topdokters' - na aan het hart ligt. "De jeugd heeft het tijdens corona echt zeer zwaar gehad, maar waar werd op gefocust? Op jongeren die wilden feesten. Daar gaat mijn haar van overeind staan", zegt ze strijdvaardig in Dag Allemaal.
Lees verder

Turkije wil 40 bijkomende F-16's kopen en huidige vloot moderniseren
Turkije wil 40 bijkomende F-16-gevechtsvliegtuigen kopen en de bijna 80 toestellen die het land al heeft, moderniseren. De VS hadden Turkije uit het F-35-programma gezet, omdat Ankara Russische wapensystemen had gekocht.
Lees verder

Roberto Martínez enorm streng voor wedstrijdleiding na verlies tegen Italië: "Scheids was niet klaar voor dit niveau"
Bondscoach Roberto Martínez verliest voor het eerst twee wedstrijden op rij met de Rode Duivels. Na de wedstrijd was de Spanjaard erg kritisch over de Servische scheidsrechter Srđan Jovanović, die Italië een strafschop toekende. "Hij beoordeelde situaties voor beide landen anders."
Lees verder

CD&V-voorzitter Joachim Coens gewonnen voor korting of cheque om stijgende energieprijzen op te vangen
CD&V-voorzitter Joachim Coens pleit ervoor om de stijgende energieprijzen deels op te vangen met een korting of een cheque voor de bevolking. Dat zei hij zondag op VTM NIEUWS. Zo'n korting moet wie net buiten de sociale tarieven valt helpen om de winter door te komen, aldus Coens.
Lees verder

Vader en zoon opgepakt nadat politie wapens, springstoffen en cannabisplanten vindt bij huiszoeking
Na een huiszoeking in het kader van een onderzoek naar inbreuken tegen de wapenwetgeving deed de politie een huiszoeking in de Leutsestraat in Zutendaal. Daarbij werden wapens, munitie, springstoffen, cannabisplanten en attributen voor de aanmaak van synthetische drugs gevonden. De vader des huizes en zijn zoon werden gearresteerd.
Lees verder

Londen onderschept duizendtal migranten op Kanaal
Het Verenigd Koninkrijk heeft vrijdag en zaterdag in totaal 1.115 migranten onderschept of gered die probeerden het Kanaal over te steken met kleine bootjes. Dat meldt het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken zondag. Dat ministerie voegt ook nog toe dat de Franse autoriteiten zaterdag 114 mensen hebben verhinderd de oversteek te doen. Vrijdag waren dat er 300.
Lees verder

Gouverneur Decaluwé verbaasd over uitspraken Franse minister omtrent migratie: "Grenscontroles zijn niet de oplossing"
De gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé is verbaasd over de uitspraken van de Franse minister van Binnenlandse Zaken omtrent de migratieproblematiek. Volgens de gouverneur is het breed probleem dat niet enkel tot ons land terug te brengen is. Zo zegt hij zondag in een reactie aan Belga.
Lees verder

Remco Evenepoel dit seizoen nog één keer in actie
Voor hij een punt zet achter zijn seizoen en met vakantie gaat, komt Remco Evenepoel nog één keer in actie. Komend weekend doet hij normaal mee aan de Chrono des Nations, een tijdrit in Les Herbiers, bij Nantes. "Hij wil dat graag", legt Lefevere uit. "Het was normaal niet de bedoeling, maar wellicht is hem een mooie startpremie geboden. En waarom ook niet. Hij doet dat graag, hij heeft er nog zin in. Wij sturen gewoon een verzorger en mechanieker mee met de auto en dat is het. Daarna is het echt gedaan."
Lees verder

Onze chef voetbal ziet dat Martínez de Duivels nog steeds kan begeesteren, maar vindt dat België weer moet leren verdedigen
Twee opeenvolgende nederlagen voor de Rode Duivels onder Roberto Martínez. Een negatieve primeur is dat, maar onze chef voetbal Stephan Keygnaert stelt de bondscoach niet meteen in vraag. Achtergrond bij de twee nederlagen van de Rode Duivels in de Final Four van de Nations League. "De defensieve lacunes zullen in de toekomst niet zozeer opgelost moeten worden door een injectie aan individueel talent, maar dienen een collectief antwoord te krijgen. En dát is dan weer, jazeker, de verantwoordelijkheid van de coach."
Lees verder