Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 21 oktober 2021

Het waargebeurde verhaal achter de populaire Netflixreeks ‘Maid’: “Ik moest me inhouden om de restjes dure cham...

HLN
Het waargebeurde verhaal achter de populaire Netflixreeks 'Maid': "Ik moest me inhouden om de restjes dure champagne niet op te drinken"
Het Sigarettenvrouwtje verstopte haar peuken in de diepvries en in het Pornohuis lagen de seksboekjes en het glijmiddel maar voor het grijpen. Stephanie Land (43) aanschouwde de zotste taferelen in die zes jaar dat ze in Washington als schoonmaakster voor rijke families werkte. In 2019 pende ze haar gebeurtenissen neer in 'Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother's Will to Survive', waar nu een razend succesvolle Netflix-adaptatie van gemaakt werd. Dit is het waargebeurde verhaal achter 'Maid'.
Lees verder

Levenslang kibbelen: kwart van de volwassen broers en zussen ervaart nog steeds onderlinge rivaliteit
Van wie vooraan in de auto mag zitten tot wie het grootste deel van het koekje krijgt. Heel wat kinderjaren worden gekenmerkt door broer-zusrivaliteit. Eens volwassen bekoelt het gebekvecht vaak, maar een kwart van de broers en zussen ruziet als vanouds verder, blijkt uit onderzoek. Met hoog op de discussie-agenda: wie is er nu het favorietje van mama en papa?
Lees verder

Wetenschappers ontdekken de oorsprong van paarden
Het antwoord op de eeuwenoude vraag "waar komen onze paarden vandaan" lag verstopt in 2 genen. Dat blijkt uit een nieuwe studie die gisteren in Nature verscheen. De wetenschappers toonden aan hoe de paarden zoals we ze nu kennen hier terecht kwamen en al de rest verdreven.
Lees verder

Jeroen is al 11 jaar de enige mannelijke vroedvrouw in Maria Middelares: "Veel ouders vragen specifiek naar mij voor de volgende geboorte"
Al 11 jaar is Jeroen De Troyer (34) de enige mannelijke vroedvrouw in het Maria Middelares ziekenhuis. Je leest het goed: vroedvrouw, niet vroedman. "Ik draag de titel met trots", klinkt het. Al schrikken aanstaande ouders soms nog als een mannelijke vroedvrouw de kamer binnenkomt, maar met Jeroen zien ze snel de voordelen. De collega's spreken grappend van hun "haan in het kiekenkot".
Lees verder

De Decker zorgt voor beste Belgische resultaat op derde dag van PDC Super Series 7, Van den Bergh meteen out
Mike De Decker (PDC 72) zorgde op het 26ste Players Championship-toernooi van de PDC Super Series 7 voor het beste Belgische resultaat. Onze 25-jarige landgenoot haalde de zestiende finales, daarin sneuvelde hij tegen Ryan Searle (PDC 27) met 6-1. Eerder klopte De Decker achtereenvolgens James Wilson (PDC 72) en Jonathan Worsley (PDC 121). Dimitri Van den Bergh (PDC 5) - winnaar van de openingsdag in Barnsley - verging het minder goed. Hij verloor in de eerste ronde van Rowby-John Rodriguez (PDC 96): 2-6. Kim Huybrechts (PDC 34) en Geert de Vos (PDC 110) strandden in ronde twee na nederlagen tegen Dirk van Duijvenbode (PDC 17) - 6-3 - en Daryl Gurney (PDC 23), 6-2. De Vos stuntte eerder op de dag tegen Simon Whitlock (PDC 19). Het vloertoernooi eindigt morgen met het 27ste Players Championship-toernooi.
Lees verder

Duitse partijen SPD, Groenen en FDP plannen nieuwe regering tegen begin december
De Duitse sociaaldemocraten (SPD), Groenen en liberalen (FDP) willen tegen eind november tot een coalitieakkoord komen, om in de week van 6 december een nieuwe regering te vormen met Olaf Scholz van de SPD als bondskanselier. Dat heeft Volker Wissing, de woordvoerder van de liberale partij FDP, bekendgemaakt.
Lees verder

HET DEBAT. Zijn de quarantaineregels en de teststrategie op scholen te streng? Dit is jullie mening
De coronacijfers in ons land stijgen verder. Verschillende scholen moeten de deuren sluiten wegens meer coronabesmettingen. De quarantaineregels en de teststrategie zorgen voor ongenoegen bij verschillende stemmen in het onderwijsveld. Ze pleiten ervoor om het virus onder de kinderen te laten circuleren en de scholen open te houden. Wat denk jij? Zijn de quarantaineregels en de teststrategie op scholen te streng? Eerder vandaag lieten we enkele experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.
Lees verder

5.223 nieuwe coronagevallen in Nederland, opnieuw een mijlpaal
In Nederland is het aantal coronagevallen afgelopen etmaal met 5.223 toegenomen, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RVIM). Het is voor het eerst in ongeveer drie maanden dat het aantal nieuwe besmettingen op een dag boven de 5.000 uitkomt.
Lees verder

"Circa 115.500 zorgverleners wereldwijd overleden aan gevolgen van corona"
Tussen 80.000 en 180.000 personeelsleden in de zorgsector zijn wereldwijd tussen januari 2020 en mei 2021 aan het coronavirus gestorven. Dat maakt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bekend. In de studie schatten onderzoekers dat het exacte cijfer rond de 115.500 doden ligt.
Lees verder

Neef en advocaat drugsbaron Ridouan Taghi nog minstens 90 dagen in gevangenis
De 38-jarige advocaat en tevens neef van Ridouan Taghi die eerder deze maand is opgepakt, blijft nog negentig dagen vastzitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam donderdag beslist.
Lees verder

Stoffelijke resten, notitieboekje en rugzak gevonden in zoektocht naar verloofde van Gabby Petito
Er zijn stoffelijke resten gevonden in de zoektocht naar Brian Laundrie. Speurders hadden eerder enkele van zijn spullen teruggevonden naast een wandelpad dat hij vaak gebruikte in de buurt van zijn ouderlijke woning in Florida. Volgens de advocaat van de familie gaat het vermoedelijk om het stoffelijk overschot van Brian Laundrie. De jongeman wordt nog steeds gezocht als 'person of interest' in de moordzaak van zijn verloofde, Gabby Petito. Hij zou met andere woorden belangrijke informatie kunnen verschaffen.
Lees verder

Koen Wauters zingt mee in album voor verongelukt fietsstertje Loes: "Wil er niet aan denken dat dit mij als papa overkomt"
De opnames van het album 'Voor Loes' als eerbetoon voor het verongelukt fietsstertje Loes de Laat (7) uit Schoten zijn volop aan de gang. Koen Wauters, Ruth Beeckmans en de klasgenootjes van het meisje kwamen donderdag de emotionele single 'Eenhoorn' inzingen. Ook papa André, mama Nathalie, zus Ella en broertje Lenn zullen in het nummer te horen zijn. "Het verdriet en gemis blijven even groot, maar het is belangrijk ermee proberen om te gaan", zegt papa André (38). "Daarbij kan muziek ons helpen."
Lees verder

Koen Wauters zingt mee in album voor verongelukt fietsertje Loes: "Wil er niet aan denken dat dit mij als papa overkomt"
De opnames van het album 'Voor Loes' als eerbetoon voor het verongelukt fietsertje Loes de Laat (7) uit Schoten zijn volop aan de gang. Koen Wauters, Ruth Beeckmans en de klasgenootjes van het meisje kwamen donderdag de emotionele single 'Eenhoorn' inzingen. Ook papa André, mama Nathalie, zus Ella en broertje Lenn zullen in het nummer te horen zijn. "Het verdriet en gemis blijven even groot, maar het is belangrijk ermee proberen om te gaan", zegt papa André (38). "Daarbij kan muziek ons helpen."
Lees verder

Angèle brengt met nieuw nummer een eerbetoon aan Brussel (en schuwt de politiek niet)
Het was even stil rond popster Angèle (25) nadat ze eind vorig jaar samen met Dua Lipa (26) het nummer 'Fever' uitbracht. Maar nu is de zangeres terug met een nieuw nummer, 'Bruxelles je t'aime'. Een vrolijk eerbetoon aan de hoofdstad, waarbij ze evenwel een politieke boodschap niet schuwt.
Lees verder

INTERVIEW. Nu al 30 woonzorgcentra met corona-uitbraak, maar waar blijft verplichte vaccinatie voor personeel en CovidSafe Ticket voor bezoekers? "We hebben al veel tijd verloren"
Een maand geleden: 9 woonzorgcentra in Vlaanderen met een corona-uitbraak. Deze week: 30. Ook daar is de vierde golf dus duidelijk begonnen, maar de dijken tegen het virus zijn nog altijd niet opgeworpen. "Ik hòòp dat we niet te laat in gang zijn geschoten", zegt Johan Staes van het Vlaams Onafhankelijk Zorgnetwerk (VLOZO). Want waar blijft de verplichte vaccinatie voor het personeel? Het CovidSafe Ticket voor bezoekers? En wat met luchtzuivering in kamers en gemeenschappelijke ruimtes? "Het virus is niet weg en niemand wil terug naar een lockdown. Laten we dan àlle middelen inzetten."
Lees verder

Hoop op reünie is verkeken: Scott Disick neemt afstand om verloving van Kourtney Kardashian te verwerken
Scott Disick (38) heeft wat tijd nodig voor zichzelf om de recente verloving van zijn ex Kourtney Kardashian (42) te verwerken, dat meldt PEOPLE Magazine. Kourtney werd afgelopen zondag ten huwelijk gevraagd door haar huidige vriend en Blink 182-drummer Travis Barker (45), iets wat Scott niet had verwacht.
Lees verder

Nieuw fenomeen in Antwerpen: "Drillrappers pronken met geweld in video's en scoren punten met overvallen en steekpartijen"
Antwerpen heeft sinds deze zomer af te rekenen met een nieuw fenomeen: drillrappers. Dat zijn (minderjarige) jongeren die in videoclips pronken met geweld en oproepen om winkels te beroven, overvallen te plegen en tegenstrevers neer te steken. Voor elk feit verdien je punten. Op sociale media houden de drillrappers hun scoreborden dag-na-dag bij. De Antwerpse politie zit bovenop het fenomeen om elke escalatie te voorkomen. In Nederland vielen al verschillende doden bij confrontaties tussen drillrapgroepen. Maak kennis met K9, SSQ, LSQ en drillrapper Tranqi.
Lees verder

Geen prik? Dan krijg je geen job bij Antwerpse ziekenhuisgroep ZNA: "Kwestie van je verantwoordelijkheid op te nemen"
Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) werft enkel nog gevaccineerde mensen aan. De regeling wordt al sinds september toegepast en geldt voor alle jobs, dus niet enkel voor zorgpersoneel. "Als je in de zorg wil werken, is het beschermen van de patiënten je eerste taak. Weiger je, dan zet je jezelf buitenspel", stelt Els van Doesburg (N-VA), Antwerps schepen van Gezondheidszorg en ZNA-voorzitter.
Lees verder

Waar is CBD-olie nu echt goed voor?
Slaapproblemen, angsten, pijn: je kunt het zo gek niet bedenken of CBD-olie schijnt ertegen te helpen. Maar is er ook wetenschappelijk bewijs voor die heilzame werking?
Lees verder

Diamantair die voor 360 miljoen euro fraudeerde, krijgt 8 maanden celstraf. Met uitstel
Diamantair Erez Daleyot (65) wordt veroordeeld tot 8 maanden celstraf, met uitstel. Niet slecht voor een crimineel die maar liefst 360 miljoen euro heeft gestolen van verschillende diamantbanken waaronder ABN Amro en KBC. De banken hebben wel recht op schadevergoeding maar de kans dat zij ooit een euro terugzien, is klein. Erez Daleyot renteniert al jaren in Zuid-Afrika.
Lees verder