Doorgaan naar hoofdcontent

Het moment dat Remco Evenepoel afhaakte op de Passo di Ganda

HLN
Het moment dat Remco Evenepoel afhaakte op de Passo di Ganda
Remco Evenepoel zal de Ronde van Lombardije niét winnen. Na een kilometer of twee op de Passo di Ganda - op 38 kilometer van de streep - moest hij er onherroepelijk af. Evenepoel loste uit een uitgedund peloton, onder meer Simon Yates liet even daarvoor al lopen. De Passo di Ganda is de scherprechter van vandaag. 9,2 kilometer aan een gemiddelde van 7,3 procent. De laatste kilometers zijn steil, zelfs tot 15 procent.
Lees verder

Kind (10) op step gewond na aanrijding in Deurne
Een tienjarige jongen op een step is vrijdagavond gewond geraakt bij een aanrijding. De jongen wilde van de Leeuwlandstraat in Deurne linksaf slaan naar de Kreglinkerstraat maar werd op het kruispunt aangereden door een automobilist. Het kind moest gewond afgevoerd worden. Hij verkeerde nooit in levensgevaar.
Lees verder

Pogacar doet in Lombardije waar al bijna 50 jaar lang geen enkele renner in geslaagd is
Hij deed het, en hoe! Tadej Pogacar (23) wint de Ronde van Lombardije en komt zo in een heel exclusief lijstje te staan. Eddy Merckx en Fausto Coppi waren de enige twee renners ooit die de Tour én de Ronde van Lombardije konden winnen in hetzelfde jaar. Tot vandaag dus, insert Tadej Pogacar.
Lees verder

RECENSIE. 'La Brea': "Zo onnozel als het zinkgat groot is"
Iedereen met nostalgie naar een simpeler tv-tijdperk waar realityreeksen nog niet de zonde van de zendtijd uitmaakten en het aanbod aan Amerikaanse series nog beperkt was, hebben met 'La Brea' mogelijk hun gading gevonden. Maar kan deze pompeuze dramareeks op Streamz over een zinkgat in Los Angeles dat een portaal naar een alternatieve oerwereld opent ook de hoogdagen van 'Lost' doen heropleven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

Nieuwe lavastroom op La Palma richt bijkomende vernieling aan, luchthaven wel opnieuw open
Een nieuwe lavastroom heeft zich gevormd en verdere verwoestingen aangericht op het Canarische eiland La Palma. De massa, die een temperatuur van ongeveer 1.000 graden heeft, ontsnapte nadat de noordelijke flank van de vulkaankegel in de Cumbre Vieja was ingestort. De luchthaven op het eiland is intussen wel opnieuw geopend.
Lees verder

Spanning aan Pools-Wit-Russische grens stijgt: opnieuw schoten gehoord
Volgens de Poolse grenswacht zijn er opnieuw schoten gelost aan de grens met Wit-Rusland. Eerder deze week werden ook al schoten gelost in de richting van Poolse soldaten.
Lees verder

SHOWBITS. Jitske Van de Veire toont haar nieuwe vriendin en Anouk Matton is in haar nopjes op Ibiza
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Ook Lukaku keert huiswaarts en ontbreekt dus in troostfinale tegen Italië
Romelu Lukaku (28) zal er morgen niet bij zijn in de troostfinale van de Nations League tegen Italië. De spits van Chelsea trainde deze voormiddag niet mee en keerde later op de dag huiswaarts, net als Eden Hazard en Thomas Foket gisteren.
Lees verder

's Werelds snelste grasmaaier haalt 230 km/u
Een Brit is met zijn omgebouwde zitmaaier erin geslaagd het wereldsnelheidsrecord voor grasmaaiers scherper te stellen. Tony Edwards haalde met zijn grasmaaier een topsnelheid van liefst 143,19 mijl of omgerekend 230,44 kilometer per uur. Hij krijgt een vermelding in het Guinness Recordboek.
Lees verder

Maakt Kate Middleton eigen tv-documentaire? "Ze heeft geheime gesprekken gehad met een producent"
Kate Middelton (39), de hertogin van Cambridge, zou gesprekken voeren over het maken van een eigen tv-documentaire. Volgens bronnen van de Britse Daily Mail heeft ze in het geheim een onderhoud gehad met David Glover (38), de producent die in het verleden vaak samenwerkte met natuurkundige Stephen Hawking.
Lees verder

Pikante video in kathedraal Toledo doet stof opwaaien: "Excuses aan alle katholieken die zich hierdoor beledigd voelen"
Dansende lijven die tegen elkaar aanschurken in de kathedraal van Toledo? Gelovigen wisten even niet wat ze zagen toen ze de nieuwe clip van rapper C Tangana onder ogen kregen. De lokale aartsbisschop verontschuldigde zich bij alle katholieken die zich hierdoor beledigd voelden. "Ik wist op voorhand niets van dit project", klinkt het.
Lees verder

Pompen of zuipen: juiste bandenspanning doet je 7 procent minder brandstof verbruiken
Wanneer heb jij nog eens de spanning van jouw autobanden gecontroleerd? Weet je het niet meer? Je bent geen uitzondering, want de overgrote meerderheid van de wagens op onze wegen hebben niet de juiste bandenspanning. Zorg je daar wel voor, dan kan je dat niet alleen veel brandstof besparen. Het komt ook je veiligheid én het milieu ten goede.
Lees verder

Sharon Stone: "Ik kreeg nachtmerries van Basic Instinct"
Sharon Stone (63) kijkt met gemengde gevoelens terug op 'Basic Instinct' (1992), en daar heeft ze meer dan één goede reden voor. "Mijn tegenspeler Michael Douglas kreeg 14 miljoen dollar. Ik werd afgescheept met 500.000 dollar", bedenkt ze zich. Bovendien is ze nog altijd niet te spreken over het meest iconische shot uit de film. "Ze zeiden me dat er niets te zien zou zijn van mijn vagina. Dat draaide wel even anders uit."
Lees verder

Martínez: "De Ketelaere in plaats van Lukaku? Charles heeft niet het profiel om bij de nationale ploeg als nummer 9 te spelen"
Eden Hazard, Romelu Lukaku en Thomas Foket zijn dan wel niet meer van de partij, bondscoach Roberto Martínez liet niet al te veel in zijn kaarten kijken voor de troostfinale van morgen tegen Italië. Al deed hij wel een opvallende uitspraak over Charles De Ketelaere.
Lees verder

Macrons oud-premier Edouard Philippe lanceert nieuwe conservatieve partij
Zes maanden voor de presidentsverkiezingen in Frankrijk heeft oud-premier Edouard Philippe zijn nieuwe conservatieve partij Horizon voorgesteld. Zijn politieke doel voor 2022 is de herverkiezing van de Franse president Emmanuel Macron, zei de 50-jarige Philippe zaterdag.
Lees verder

Omstreden Tsjechische premier Babis wint parlementsverkiezingen, geen absolute meerderheid
De populistische partij ANO van de omstreden premier Andrej Babis heeft zaterdag de parlementsverkiezingen in Tsjechië gewonnen. Uit de voorlopige resultaten blijkt echter dat de partij niet voldoende stemmen haalde voor een absolute meerderheid.
Lees verder

Nederlandse hulpdiensten vinden speakers met babygehuil in ondergrondse vuilcontainers
Hulpdiensten in de Nederlandse stad Zoetermeer (provincie Zuid-Holland) zijn vrijdag en zaterdag afgegaan op meldingen over babygehuil uit ondergrondse vuilcontainers. Uiteindelijk bleek dat de geluiden uit bluetooth-speakers kwamen, bevestigt een woordvoerster van de politie.
Lees verder

Remco Evenepoel bekoopt één minder moment in Lombardije: "Ik had vijf minuten slechte benen"
(Nog) geen eerste zege in een Monument voor Remco Evenepoel (21). Onze landgenoot kon het tempo bergop in de finale niet bijbenen en finishte uiteindelijk op ruim drie minuten van Tadej Pogacar. "In een koers als deze draait het om de benen. Als je die niet hebt op het goeie moment, moet je dat aanvaarden", klonk het eerlijk.
Lees verder

KOERS KORT. Meintjes en Rota gaan langer door bij Intermarché-Wanty-Gobert - Vollering wint Women's Tour
Intermarché-Wanty-Gobert heeft de contractverlengingen van de Zuid-Afrikaan Louis Meintjes en de Italiaan Lorenzo Rota aangekondigd. De twee renners, die in 2021 naar de Belgische formatie overstapten, tekenen een contract tot eind 2023.
Lees verder

Nog geen witte rook: regeringstop vergadert voort over begroting
Premier Alexander De Croo en de topministers vergaderen al sinds 12 uur over de opmaak van de begroting 2022 en ze gaan ook vanavond nog een tijdje door. De topics op de agenda waren onder meer het arbeidsmarktbeleid, langdurig zieken en investeringen.
Lees verder