Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 18 oktober 2021

Herenthout: Ter inzage: Uitvoeringsplan huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval 2023-2028

Herenthout
Ter inzage: Uitvoeringsplan huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval 2023-2028
Om de mogelijke effecten van het uitvoeringsplan 'huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval' op mens en milieu in kaart te kunnen brengen, wordt een procedure voor een plan-milieueffectrapportage opgestart. Het dossier met alle nuttige inlichtingen kan je op afspraak inkijken op het gemeentehuis bij het departement omgeving: alle werkdagen van 18 oktober 2021 t.e.m. 16 november 2021.
Lees verder

Forfaitaire btw-regeling voor kleinhandel wordt afgeschaft
Als startende ondernemer zal je vanaf 1 januari 2022 niet meer kunnen kiezen voor de forfaitaire btw-regeling. Wie voor die datum al gebruik maakte van dit systeem, kan dit wel blijven doen tot 1 januari 2028. Start je dit kwartaal nog als ondernemer met de forfaitaire btw-regeling? Ook dan kan je hier nog tot 2028 gebruik van maken.
Lees verder

Verwendag Bibliotheek 23 oktober
Op zaterdag 23 oktober ben je welkom in de vijf Neteland-bibliotheken voor een heuse verwendag. Van 10.00 tot 12.00 uur kan je in de bibliotheek van Herenthout genieten van een hapje en een drankje en animatie voor jong en oud. Vier samen met ons de eenmaking van het lidmaatschap en dienstreglement en alle voordelen die daarbij horen!
Lees verder

Operatie Proper in Herenthout
De drie Herenthoutse scholen en Chiro Herenthout mochten een financiƫle beloning in ontvangst nemen voor hun inspanningen tegen zwerfvuil, in het kader van Operatie Proper. Jeugdverenigingen die interesse hebben om deel te nemen aan Operatie Proper, kunnen zich nog inschrijven tot en met 31 oktober 2021.
Lees verder