Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 6 oktober 2021

Herenthout: Schrijf je in voor de Velt-workshop ‘Minder tegels, meer water’ op 20 oktober

Herenthout
Schrijf je in voor de Velt-workshop 'Minder tegels, meer water' op 20 oktober
Woensdag 20 oktober organiseert Velt een workshop 'Minder tegels, meer water'. Water moet de kans krijgen om in de bodem te infiltreren. Als burger kan je een steentje bijdragen door eentje uit te breken. In deze workshop bekijken we wat mogelijk is voor je terras, tuinpad en oprit, en hoe je aan een geveltuin begint.
Lees verder

Nationale Test BE-alert op donderdag 7 oktober
Op 7 oktober houden verschillende gemeenten in België een BE-Alert test. Ook onze gemeente doet mee. Al onze inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert zullen die dag via sms en e-mail een testbericht ontvangen. Nog niet geregistreerd? Dit kan je eenvoudig via de website van BE-alert.
Lees verder

Vacature | Zaalwachter
Halftijds – onbepaalde duur – D1-D3 Je staat in voor het onderhoud van het sportcentrum zodat alle gebruikers hun sport in de meest gunstige omstandigheden kunnen beoefenen. Je houdt toezicht voor, tijdens en na activiteiten zodat alle sporters en bezoekers de accommodaties correct gebruiken. Je verstrekt algemene info aan bezoekers zodat zij voldoende geïnformeerd zijn […]
Lees verder

Zaterdag 9 oktober: Nacht van de Duisternis
Zaterdag 9 oktober neemt onze gemeente deel aan Nacht van de Duisternis. De accentverlichting zal dan gedoofd worden aan de kapel van de Uilenberg, de Sint-Pieter en Pauwelkerk, het Vredesmonument en de Sint-Gummaruskapel. Daarnaast zullen de straatlichten die uitgerust zijn met IOV (Interactieve Openbare Verlichting) doven van 19u tot 24u.
Lees verder