Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 4 oktober 2021

HERBELEEF. Duivels trainen eerste keer in Tubeke - Meunier verlaat selectie definitief - Vanaken in aanloop naar Fina...

HLN
HERBELEEF. Duivels trainen eerste keer in Tubeke - Meunier verlaat selectie definitief - Vanaken in aanloop naar Final Four: "Zal niet ontgoocheld zijn als ik niet speel"
De laatste rechte lijn richting Final Four van de Nations League is ingezet. Vanmiddag verwelkomden Roberto Martínez en zijn staf de Rode Duivels in Tubeke. Weliswaar zonder Thierry Henry, die vandaag afwezig was met een rugblessure. Nadien stonden Axel Witsel en Hans Vanaken de pers te woord. Bij Club blinkt de tweevoudige Gouden Schoen weer uit, en hij is er ook van overtuigd "dat hij de Duivels iets kan bijbrengen". Om 17 uur trainde de nationale ploeg een eerste keer. Hieronder kan u de entree van de Duivels herbeleven!
Lees verder

Wereldwijde luchtvaartsector wil in 2050 CO2-neutraal zijn
De wereldwijde luchtvaartsector gaat zich ervoor inzetten om in 2050 volledig CO2-neutraal te zijn. Daarover hebben maatschappijen op de jaarlijkse vergadering van de internationale brancheorganisatie IATA een resolutie goedgekeurd.
Lees verder

Daar zijn de Duivels! Batshuayi maakt (alweer) opvallende entree, broers Hazard carpoolen naar Tubeke
Vanmiddag zijn de Rode Duivels neergestreken in Tubeke voor de Final Four van de Nations League. Donderdag nemen ze het op tegen Frankrijk, zondag volgt de (troost)finale tegen Italië of Spanje. De broers Hazard carpoolden richting het oefencentrum, net als Bruggelingen Vanaken en De Ketelaere. Batshuayi koos zoals steeds voor een opvallende outfit. Ook Courtois, De Bruyne, Lukaku en de andere Duivels tekenden present.
Lees verder

Er beweegt wat op de sociale media van Adele: komt er een nieuw album aan?
Fans van Adele (33) zijn door het dolle heen, want de Britse zangeres laat uitschijnen dat ze zeer binnenkort met nieuwe muziek op de proppen komt. Zo veranderde ze het uitzicht van haar sociale media compleet, en doken er overal ter wereld ook mysterieuze billboards op.
Lees verder

Nederlands bondscoach Van Gaal over provocerend gedrag Lang in Anderlecht: "Dat moet hij bij mij niet doen"
Noa Lang (22) sloot vandaag een eerste keer aan bij Oranje. Bondscoach Louis van Gaal ziet in de Club-smaakmaker een optie voor de positie van rechterflankaanvaller, maar had meteen ook een waarschuwing in petto.
Lees verder

Vanheusden maand out met scheurtje in hamstrings
De schade is dan toch groter dan verwacht. Bij de bekendmaking van zijn selectie voor de Final Four in de Nations League vorige week zei Roberto Martínez nog dat hij niet vollédig uitsloot dat Zinho Vanheusden nog zijn opwachting zou maken, maar intussen kwam aan het licht dat de verdediger van Genoa een scheur in de hamstrings heeft opgelopen. Een blessure die hem andermaal een maand aan de kant zal houden.
Lees verder

Facebook, Instagram en WhatsApp liggen plat: "Waarschijnlijk een DNS-probleem"
Facebook, Instagram, WhatsApp en Facebook Messenger liggen plat. Het gaat om een wereldwijde panne, al hebben gebruikers er niet in even grote mate last van. De hashtags #instagramdown en #facebookdown zijn in ons land trending op Twitter. Op Downdetector is te zien hoe het aantal probleemmeldingen plots de lucht inschoot. Het aandeel van Facebook ging op de beurs meteen 5,5 procent achteruit.
Lees verder

Facebook, Instagram, WhatsApp en Facebook Messenger liggen plat
Facebook, Instagram, WhatsApp en Facebook Messenger liggen plat. De hashtag #instagramdown is trending op Twitter.
Lees verder

Facebook, Instagram en WhatsApp liggen plat
Facebook, Instagram, WhatsApp en Facebook Messenger liggen plat. Het gaat om een wereldwijde panne, al hebben gebruikers er niet in even grote mate last van. De hashtags #instagramdown en #facebookdown zijn in ons land trending op Twitter. Op Downdetector is te zien hoe het aantal probleemmeldingen plots de lucht inschoot.
Lees verder

Gewone verkoudheid of corona? Hoe herken je de symptomen en hoe kan je weten wat je hebt?
Een loopneus, een pijnlijke keel of hoesten: het verkoudheidsseizoen is begonnen. Maar hoe kan je het verschil weten tussen een verkoudheid en Covid-19? Viroloog Steven Van Gucht legt uit waar je moet op letten en wanneer je je moet laten testen.
Lees verder

Omstreden pijpleiding Nord Stream 2 voor het eerst met aardgas gevuld
De omstreden pijpleiding Nord Stream 2 wordt voor het eerst met aardgas gevuld. Dat meldt uitbater Nord Stream 2 AG. De pijplijn moet een eerste keer gevuld worden vooraleer het transport van gas tussen Rusland en Duitsland van start kan gaan. Wanneer de pijpleiding ook effectief in werking zal treden, maakt het bedrijf niet bekend.
Lees verder

Graspop lanceert Moose Bar voor metalfans
Net nog vulde het Sportpaleis zich met feestvierders tijdens Moose Bar XXL. En ook de volgende editie werd al aangekondigd: op vrijdag 18 en zaterdag 19 februari wordt de concertzaal opnieuw omgetoverd tot gezellige, winterse chalet. Nu voegen de organisatoren een extra dag toe. Op zondag 20 februari is er de allereerste editie van 'Graspop Metal Moose'. De grootste indoor metalparty ter wereld, waarbij metalfans een battle jacket dragen óver hun dirdnls of lederhosen.
Lees verder

Graspop lanceert Moosebar voor metalfans
Net nog vulde het Sportpaleis zich met feestvierders tijdens Moose Bar XXL. En ook de volgende editie werd al aangekondigd: op vrijdag 18 en zaterdag 19 februari wordt de concertzaal opnieuw omgetoverd tot gezellige, winterse chalet. Nu voegen de organisatoren een extra dag toe. Op zondag 20 februari is er de allereerste editie van 'Graspop Metal Moose'. De grootste indoor metalparty ter wereld, waarbij metalfans een battle jacket dragen óver hun dirdnls of lederhosen.
Lees verder

Al 1.000 Belgen beleggen via Russisch platform van selfmade miljardair
Vanuit België de rest van Europa veroveren. Dat is het opzet van Freedom24, een online beleggersplatform dat ook particulieren de kans biedt in te tekenen op grote beursintroducties. Het bedrijf komt overgewaaid uit Rusland en telt intussen zo'n 1.000 Belgische klanten. Bezieler is Timur Turlov (33), die aan een opvallende levenswandel bezig is. Eerder dit jaar stond hij voor het eerst in de Forbes List van rijkste mensen ter wereld, met een geschat vermogen van 2,7 miljard dollar (2,32 miljard euro). En te bedenken dat alles begon bij een ontslag tijdens de financiële crisis van 2008.
Lees verder

Immens verdriet bij Oostendse politie na dood van inspecteur Nick, die in 'Helden van Hier' zou te zien zijn: "Onze beste motorrijder... Amper te geloven dat hém dit is overkomen"
Politiemotard Nick Campe (41), die maandagmiddag voor de ogen van zijn collega's stierf, zou in een van de volgende afleveringen van 'Helden van Hier: Politie Oostende' op VTM te zien zijn. En wel tijdens het opleiden van 'zwaantjes' in spe. "Nick had bakken ervaring en droeg veiligheid enorm hoog in het vaandel. Dat zeggen we niet nu, maar dat was écht zo", klinkt het in het hechte korps, dat met verstomming is geslagen.
Lees verder

Immens verdriet en ongeloof bij Oostendse politie na dodelijk ongeval van inspecteur Nick: "Hij was onze beste motorrijder. Amper te geloven dat uitgerekend hem dit is overkomen"
De vlaggen bij het politiecommissariaat van Oostende hangen halfstok. Inspecteur Nick Campe (41) uit Leffinge stierf maandagmiddag voor de ogen van zijn collega's. De politieman zou in een van de volgende afleveringen van 'Helden van Hier: Politie Oostende' op VTM te zien zijn tijdens het opleiden van 'zwaantjes' in spe. "Nick had nochtans bakken ervaring en droeg veiligheid enorm hoog in het vaandel. Dat zeggen we niet nu, maar dat was écht zo."
Lees verder

Guillaume Devos heeft een hechte band met de meer dan dertig jaar oudere Leah Thys: "Ze dachten dat ik haar toyboy was"
"Ik heb genoeg gezien om te weten dat er in de BV-wereld zodra de maskers afvallen veel fake is", zegt Guillaume Devos (39), die zich tegenwoordig bezighoudt met zingen, acteren, lesgeven én politiek. Maar toch is er één vriendschap uit die periode blijven duren, die met 'Thuis'-coryfee Leah Thys (76). "Leah is - net als haar sterrenbeeld - een stier. Ik merk dat ze stap voor stap terug vol vuur komt te zitten."
Lees verder

Belgisch feestje: Ben Mertens (16) klopt Julien Leclercq (18) en wint EK snooker bij U18
Ben Mertens (16) heeft zich in Portugal tot Europees Kampioen snooker onder 18 gekroond. Hij haalde het in de finale van landgenoot Julien Leclercq (18) met 4-3. Een volledig Belgische snookerfinale is een primeur op een internationaal kampioenschap.
Lees verder

Ook Belgische fiscus kijkt na Pandora Papers met argusogen naar ontduiking via belastingparadijzen. "Ik zou zelfs 'groten der aarde' offshoreconstructie niet meer aanbevelen"
De ruim 1.200 betrokken Belgen zijn gewaarschuwd: de Belgische fiscus zal de Pandora Papers op de voet volgen en stappen ondernemen waar nodig. "Belastingen ontduiken via offshoreconstructies in belastingparadijzen is fraude, daar valt niet over te discussiëren", zegt minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V). Hoe zet je zo'n constructie op? Wie komt in aanmerking? En wanneer is ze interessant?
Lees verder

Biden haalt uit naar "gevaarlijke" Republikeinen die weigeren schuldenplafond te verhogen
De Amerikaanse president Joe Biden heeft maandag hard uitgehaald naar de houding van de Republikeinse oppositieleden in de discussies over het verhogen van het schuldenplafond. De Republikeinen spelen een "gevaarlijk spel" in het Congres, zo klinkt het.
Lees verder