Doorgaan naar hoofdcontent

Helpt honing tegen keelpijn? En is het echt gezonder dan suiker? Diëtiste Sanne Mouha legt uit

HLN
Helpt honing tegen keelpijn? En is het echt gezonder dan suiker? Diëtiste Sanne Mouha legt uit
In je thee op een druilerige dag, in gebak of bij de groenten, honing is een heerlijk alternatief voor suiker. Maar is het vloeibare goud echt zo gezond als wordt beweerd? Diëtiste Sanne Mouha zet de feiten op een raatje, euh, rijtje. "Honing is en blijft een suikerproduct."
Lees verder

Britse vrouwen getuigen over beangstigende 'naaldaanvallen' in nachtclubs: "Gedrogeerd met een prik"
Verschillende politiekorpsen in het Verenigd Koninkrijk voeren onderzoek naar een opvallend nieuw fenomeen in Britse nachtclubs. Meerdere vrouwen getuigen dat ze tijdens een avondje uit geprikt werden met een naald en daarna compleet van de kaart waren. Gedrogeerd met een injectie. "Dit is iets helemaal anders dan al wat we eerder hebben gezien", zegt de politie.
Lees verder

Geboren voor het succes: hoe de kleine prinses Charlotte miljardair zal worden dankzij mama Kate Middleton
Als ze later groot is, wordt ze de rijkste royal binnen het Britse koningshuis. Prinses Charlotte (6) zal het financieel veel beter doen dan haar oudere broer, George (8), en haar jongere broer, Louis (3). Dat wijst een nieuw onderzoek van de Britse krant The Express uit. De dochter van de immens populaire prins William en zijn echtgenote Kate Middleton bleef tot nu toe grotendeels uit de spotlights, gezien haar ouders haar voorlopig afschermen voor de media. "George krijgt de kroon, maar Charlotte krijgt het fortuin", zo menen experts. En dat heeft de kleine meid grotendeels te danken aan mama Kate.
Lees verder

Ondanks 1 op 6 nog altijd top in Turkije én met een resem oude vedetten: Antwerp moet onder meer Özil vrezen
Fenerbahçe Spor Kulübü. Een naam als een klok in het Europese voetbal. Met uitzinnige fans en spelers met een glorieus verleden.
Lees verder

Angelina Jolie is weer aan het daten: "Ze is verloren tijd aan het inhalen"
Angelina Jolie (46) zou zich na lange tijd weer op de datingmarkt hebben begeven. In de afgelopen weken werd ze meermaals gespot met haar ex-man Jonny Lee Miller (48) en de Canadese zanger The Weeknd (31). Of ze ook effectief samen is met een van beiden is nog niet bekend. Wat wel bekend is, is dat ze zich goed amuseert.
Lees verder

Unizo verzet zich tegen Covid Safe Ticket in Vlaanderen: "Blijf koelbloedig"
Unizo roept op om koelbloedig te blijven nu de coronacijfers en ziekenhuisopnames opnieuw in de lift zitten. De ondernemersorganisatie vraagt om het Covid Safe Ticket (CST) niet in te voeren in de Vlaamse gemeenten.
Lees verder

De bekende Birkin-handtas krijgt een update (en die kan je op 3 verschillende manieren dragen)
De bekendste handtas ter wereld is in een nieuw jasje gestoken. Of beter gezegd: er is aan de binnenkant gesleuteld. De nieuwste versie van de iconische 'Birkin Bag' biedt namelijk een grote meerwaarde. Het heeft een uitneembare pochette waardoor je de tas op drie verschillende manieren kunt dragen. Als clutch, als totebag of toch liever de klassieker? Voor een flinke som geld kan je zelf kiezen.
Lees verder

Van Zuckplex tot Faceplant: internet gonst van suggesties voor nieuwe naam moederbedrijf Facebook
Internetgebruikers houden zich niet in met suggesties voor de 'rebranding' die Facebook zou plannen. Onder andere een nieuwe naam voor het moederbedrijf achter het sociale netwerk staat op het programma, rapporteert The Verge.
Lees verder

Onbegrip over nominatie voor 'Topsportcoach van het jaar' Marjorie Heuls: "Hoe kan een coach die jarenlang gymnasten misbruikte genomineerd worden?"
Vanavond reikt minister van Sport Ben Weyts (N-VA) in Gent de vernieuwde Vlaamse Sportprijzen uit. Naast het Vlaamse Sportjuweel zullen drie nieuwe prijzen worden toegekend: Topsportcoach 2021, Topsportversterker 2021 en het Warmste Sportinitiatief 2021. Die eerste categorie zorgt nu al voor ophef, want de nominatie van turncoach Marjorie Heuls stuit op onbegrip.
Lees verder

CELEBS 24/7. Kourtney Kardashian is nog steeds in de zevende hemel en Paris Jackson heeft een bewogen avond achter de rug
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Bondfans willen 'Bridgerton'-ster Regé-Jean Page als nieuwe 007
Wordt de Britse acteur Regé-Jean Page (31) de nieuwe James Bond? Als het van de 007-fans afhangt wel. Uit een recent onderzoek van YouGov blijkt dat de meeste Bondfans hem het liefst als vervanger voor Daniel Craig zouden zien.
Lees verder

NAVO moet investeringsfonds van miljard euro oprichten voor defensie
De Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO) moet een fonds oprichten voor de innovatie op defensievlak. "De bondgenoten zullen tot een miljard euro spenderen aan een fonds van de NAVO voor innovatie", kondigde de secretaris-generaal van de verdragsorganisatie, de Noor Jens Stoltenberg, aan.
Lees verder

WHO waarschuwt dat pandemie nog tot diep 2022 zal aanslepen: "Jaar langer dan nodig"
We zijn nog lang niet verlost van de coronapandemie. Dat zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Corona "zal een jaar langer dan nodig duren", volgens de WHO, omdat de armere landen niet voldoende vaccins krijgen.
Lees verder

Miley Cyrus gaat topless in pikante fotoshoot: "Ik ben echt een rockster"
Miley Cyrus (28) sprak in een interview met Metallica- drummer Lars Ulrich (57) over haar leven na de pandemie en de kritiek op haar zangstem. De artieste gaf zich bovendien nog meer bloot met een gewaagde fotoshoot in de buitenlucht. De ster poseerde onder meer topless met alleen een Gucci-onderbroek aan.
Lees verder

Eden Hazard werkt volledige training af en zit mogelijk in selectie voor Clasico
Eden Hazard (30) lijkt verlost van de spierproblemen die hem sinds de halve finale van de Nations League tegen Frankrijk teisterden. Hazard werkte vandaag een volledige training af bij Real Madrid en komt dus in aanmerking voor een selectie voor de Clasico van zondag tegen Barcelona.
Lees verder

Opmars van brave kleuren: hoe komt het dat zoveel wagens in ons land grijs zijn?
Een nieuwe auto kiezen, is moeilijk. Ook de motorisatie of de opties zijn vaak voorwerp van discussie binnen het gezin. Maar de moeilijkste keuze, dat durft al eens de kleur zijn. Of toch niet: uiteindelijk kiezen we allemaal dezelfde kleur... grijs. Hoe komt dat? HLN Drive zocht het uit!
Lees verder

Oude bekenden en nog maar één match verloren: Partizan Belgrado doorgelicht
Dat AA Gent vanavond tegen zijn sterkste opponent in de groepsfase van de Conference League uitkomt, staat buiten kijf. De cijfers van Partizan Belgrado zijn dit seizoen ronduit indrukwekkend. En er lopen een paar oude bekenden rond. Een voorstelling.
Lees verder

Premier De Croo raadt mensen aan om mondmasker te dragen in binnenruimtes nu coronacijfers stijgen
De coronacijfers in ons land blijven stijgen. Premier Alexander De Croo raadt mensen aan om het mondmasker vaker te dragen. Dat zegt hij bij VTM Nieuws. Ook viroloog Steven Van Gucht pleit hiervoor. "Het laat toe om veel dingen te doen en toch een veiligheid in te bouwen", klinkt het. "We nemen een deel van het risico weg, en dat kan ons helpen op dit moment", luidt het.
Lees verder

Russische autoriteiten willen naaste medewerker van Navalny aanhouden
Rusland heeft de advocate en politica Ljoebov Sobol, een naaste medewerker van de gevangengenomen Russische oppositieleider Aleksej Navalny, op zijn opsporingslijst gezet. Sobol zou eerder dit jaar het land al hebben verlaten, nadat een rechtbank haar bewegingsvrijheid aan banden had gelegd.
Lees verder

Coëfficiëntenalarm! Doen onze Belgische clubs vanavond een goede zaak, of glijden we verder af op de Europese ranking?
Coëfficiëntenalarm. RC Genk, Antwerp en AA Gent gaan vanavond op puntenjacht in Europa. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de Belgische coëfficiënt. Willen we volgend seizoen ook nog een rechtstreeks ticket voor de Champions League, is stilaan een serieuze inhaalrace nodig. Lees hier waarom vooral AA Gent ons land vanavond een extra grote dienst kan bewijzen.
Lees verder