Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 13 oktober 2021

Hebben onze darmen, naast pre- en probiotica, ook nood aan postbiotica? Prof: “Nieuwe manier om je microbioom te on...

HLN
Hebben onze darmen, naast pre- en probiotica, ook nood aan postbiotica? Prof: "Nieuwe manier om je microbioom te ondersteunen"
Darmgezondheid is een hot topic, dus je hoorde vast al van pre- en probiotica. Maar ken je postbiotica ook al? Tom Van de Wiele, professor in de microbiële ecologie (UGent), legt alle termen nog eens haarfijn voor ons uit, en waarom het zo belangrijk is om van elk supplement voldoende op te nemen. "Beschouw je darmen als een trainingspartner die je constant bij je hebt, en die je in de watten moet leggen."
Lees verder

Hebben onze darmen, naast pre- en probiotica, ook nood aan postbiotica? Prof: "Nieuwe manier om je darmen in topvorm te houden"
Darmgezondheid is een hot topic, dus je hoorde vast al van pre- en probiotica. Maar ken je postbiotica ook al? Tom Van de Wiele, professor in de microbiële ecologie (UGent), legt alle termen nog eens haarfijn voor ons uit, en waarom het zo belangrijk is om van elk supplement voldoende op te nemen. "Ze kunnen je gezondheid een extra duwtje in de rug te geven."
Lees verder

Football Talk. Na Rabiot test ook Duivels-killer Hernandez positief op corona, Aguero (Barça) eindelijk fit
Na Adrien Rabiot heeft nu ook Theo Hernandez, een van de Franse verdedigers, positief getest op corona, dat maakte zijn club AC Milan bekend. Hernandez zit in isolatie, maar stelt het goed.
Lees verder

Waarom blijft Herman Brusselmans choqueren? "Natuurlijk doet hij dat om te jennen, en hij verdient er goed zijn boterham mee"
Scheldproza. Herman Brusselmans (64) heeft er zijn hele carrière als schrijver op gebouwd. Toch slaagt hij er na drie decennia nog moeiteloos in mensen op stang te jagen, getuige de recente heisa tijdens een literair event in Nederland, waarbij twee jonge schrijfsters boos de zaal verlieten. Komt de oude vos steeds scherper uit de hoek in een poging relevant te blijven? Of zijn onze tenen écht zoveel langer geworden? Intimi en collega's geven tekst en uitleg. "Herman kan ook enorm gekwetst zijn. Hij is een gezellige en ­lieve mens."
Lees verder

Dieren op de dansvloer: Mechelse herder Beer krijgt opleiding tot patrouillehond in nachtclub Radar
Voor één keer stalen geen fuifnummers, maar wel honden de show op de dansvloer van de voormalige Cherry Moon in Lokeren. Samen met hun baasjes-politieagenten van Oost-Vlaamse politiezones leren de patrouillehonden in spe de kneepjes van het vak.
Lees verder

VIDEO. Dansen met een Mechelse herder aan je kuiten: politie traint honden in voormalige discotheek Cherry Moon
Voor één keer stalen geen fuifnummers, maar wel honden de show op de dansvloer van de voormalige Cherry Moon in Lokeren. Samen met hun baasjes-politieagenten van Oost-Vlaamse politiezones leren de patrouillehonden in spe de kneepjes van het vak.
Lees verder

Trump dicht bij verkoop van zijn luxehotel in Washington voor ruim 320 miljoen euro
Donald Trump staat dicht bij de verkoop van het huurcontract van zijn luxehotel in Washington D.C. Dat meldt de Wall Street Journal (WSJ). Prijs van de transactie: meer dan 370 miljoen dollar of ruim 320 miljoen euro. Het gaat om hetzelfde hotel dat tijdens Trumps presidentschap van 2016 tot 2020 een verlies van 73 miljoen dollar (63 miljoen euro) optekende.
Lees verder

Jeugddetentie voor doodsbedreigingen aan Nederlandse schrijfster Lale Gül
In de zaak over de doodsbedreigingen aan het adres van de Nederlandse schrijfster Lale Gül heeft de rechtbank in Amsterdam de negentienjarige Oguz Ö. woensdag veroordeeld tot twaalf maanden jeugddetentie, waarvan vijf maanden voorwaardelijk. De gevangenisstraf is gelijk aan de eis van het openbaar ministerie.
Lees verder

Ryanair zet passagiers op zwarte lijst na discussie over pandemievluchten
De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft een aantal passagiers verboden om nieuwe vluchten te nemen wegens een discussie over de terugbetaling van vluchten tijdens de coronapandemie. Volgens de luchtvaartmaatschappij moeten de klanten eerst hun "schuld" aflossen, nadat ze hun geld terugvroegen aan hun kredietmaatschappij.
Lees verder

Oppositie hekelt onduidelijkheid over inscheeptaks op korte vluchten
De regering wil een CO2-compensatie invoeren op korte vliegreizen van minder dan 500 kilometer. Maar hoeveel die zal bedragen en welke passagiers die zullen moeten betalen is compleet onduidelijk, hekelde de oppositie in de Kamer. "Slecht bestuur", sneerde N-VA-Kamerlid Theo Francken. "U brengt de concurrentiepositie van Brussels Airport in gevaar."
Lees verder

Volgende week 15 tot zelfs 20 graden mogelijk door golvende straalstroom: "Maar dat betekent niet noodzakelijk stralend weer"
Komende dinsdag en woensdag wordt het naar voorspelling behoorlijk zacht voor de tijd van het jaar. Temperaturen tot 20 graden zijn niet uitgesloten en daar is een meanderende of golvende straalstroom verantwoordelijk voor. "We krijgen hogere maxima, maar dat betekent niet noodzakelijk stralend, zonnig weer", zo duidt onze wetenschapsexpert Martijn Peters.
Lees verder

Netflix lanceert nieuwe spectaculaire beelden van finale seizoen 'La casa de papel'
Fans van 'La casa de papel', spits jullie oren én ogen! Netflix heeft een nieuwe trailer voor het langverwachte finale seizoen voorgesteld. Het vijfde seizoen van de razend populaire reeks speelt zich - net als seizoen vier - vooral af in de Spaanse nationale bank. De overvallers zitten daar nog steeds opgesloten en voor het eerst hebben ze geen ontsnappingsplan. Daarnaast werd De Professor gevangengenomen door Sierra. Maar hoe loopt dit af?
Lees verder

Urbanus bundelt zijn leven in autobiografie: "Ik ben een wandelende anekdote"
Urbanus (72) heeft een boek geschreven over zichzelf, met als titel 'En van waar dit allemaal komt'. Het is een bloemlezing van anekdotes uit zijn leven geworden. En dat zijn er volgens hem heel wat: "Ik ben een wandelende anekdote en ik moest ze eens op papier zetten." Ook verhalen uit zijn leven voor hij de beroemdste komiek van Vlaanderen werd, komen aan bod. Mede daardoor is het een dikke turf van 512 pagina's geworden, waarin je ook te weten komt waarom hij nu juist komiek is geworden.
Lees verder

Cardi B krijgt luxueuze villa met zes slaapkamers als verjaardagscadeau: "Ik vind het zo geweldig"
Rapper Cardi B (29) heeft een gigantische villa in de Dominicaanse Republiek als verjaardagscadeau gekregen. Dat maakte ze zelf bekend op Instagram. De vrijgevige schenker was haar man Kiari Cephus (29), beter bekend als rapper Offset. "Ik kan het maar niet geloven."
Lees verder

Belg die met 13 kilo coke naar Mallorca reed krijgt acht jaar cel
Een 67-jarige Belg die een jaar geleden bij zijn aankomst in Mallorca werd betrapt met 13 kilo cocaïne is veroordeeld tot bijna acht jaar gevangenisstraf. De drugs, ter waarde van 1,3 miljoen euro, zaten verstopt in een verborgen ruimte onder de versnellingspook.
Lees verder

Laat je boezemvriendinnen vrij, want het is vandaag No Bra Day
Het is vandaag de tiende No Bra Day, een dag die mensen met borsten aanmoedigt om foto's van zichzelf te posten zonder beha onder de gelijknamige hashtag. De dag werd in het leven geroepen om meer bewustzijn te creëren rond borstkankersymptomen en gendergelijkheid te bevorderen. Want ja, tot een tijdje terug was behaloos door het leven gaan een nogal gedurfde en misschien zelfs politiek beladen zet, maar tegenwoordig zijn er steeds meer dames die het oncomfortabele kledingstuk ditchen in hun dagdagelijkse leven.
Lees verder

Noorwegen blijft komende jaren naar gas en olie zoeken
Noorwegen zal de komende vier jaar blijven zoeken naar olie en gas, zo heeft de nieuwe regering bekendgemaakt. De coalitiepartijen zeggen dat het huidige systeem voor de uitgifte van opsporingsvergunningen wordt behouden.
Lees verder

Weyts waarschuwt klimaatspijbelaars: "Dit is steeds ongewettigde afwezigheid"
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts heeft de scholen gevraagd om het klimaatspijbelen altijd te bestempelen als een ongewettigde afwezigheid. "Je kan niet zeggen dat je bekommerd bent om de leerachterstand en de onderwijskwaliteit en tegelijk een oogje toeknijpen. Spijbelen duldt geen selectiviteit", zo antwoordde de N-VA-minister woensdag in het Vlaams Parlement op een vraag van Vlaams Belang-parlementslid Filip Brusselmans.
Lees verder

Ondanks hoge olieprijzen zwakt OPEC marktverwachtingen af
De olieprijzen hebben deze week hun hoogste niveau in jaren bereikt, maar toch is de OPEC voorzichtiger in zijn ramingen over de vraag naar de grondstof. Het kartel van olielanden schat de totale behoefte in 2021 lager in dan eerder geraamd. Tegelijkertijd valt het aanbod van niet-leden waarschijnlijk ook lager uit dan aanvankelijk verwacht, schrijft de OPEC in een nieuw rapport.
Lees verder

Bij deze 3 Belgische gezinnen stroomt modebloed door de aderen: "Ik was eerst niet zo blij toen mijn dochter bij ons familiebedrijf kwam werken"
Knitwear, maatpakken voor vrouwen en athleisurewear. Laten de grootste trends van het seizoen nu net de specialiteiten zijn van deze drie Belgische modefamilies. Ze delen een stamboom en de liefde voor mode en design, en dat zorgt soms voor vuurwerk, in zoveel opzichten. Tijdens de Week van de Belgische Mode mogen we binnenkijken in hun business. "Het zou heel gemakkelijk zijn voor ons om een trui van 500 euro te maken. Maar dat is onze leefwereld helemaal niet."
Lees verder