Doorgaan naar hoofdcontent

Hanne en Marthe delen laatste Golden Tickets uit: één van deze 15 kandidaten zal Klaasje opvolgen

HLN
Hanne en Marthe delen laatste Golden Tickets uit: één van deze 15 kandidaten zal Klaasje opvolgen
Tijdens de vijfde auditieshow van 'K2 zoekt K3' gaven opnieuw 13 kandidaten het beste van zichzelf om de mogelijke opvolger van Klaasje te worden. Vooral Nederlander Dirk zorgde daarbij voor een aangename verrassing. Na afloop deelden Hanne en Marthe hun laatste twee Golden Tickets uit. In totaal gaan zo vijftien kandidaten, onder wie drie jongens, door naar de volgende ronde: het beruchte bootcamp. Zij maken dus nog kans om het nieuwe K3'tje te worden. We zetten alle audities uit aflevering vijf nog even op een rijtje.
Lees verder

Luchtverfrisser, plakband en hondenpoep: hoe moordenaar van Vanessa (30) erin slaagde om nieuw gezin te starten met rottend lijk in kelder
Je kersverse bruid wurgen en haar lijk in de kelder dumpen. Om daarna doodleuk een nieuwe vrouw en drie kinderen in huis te halen. Die ondanks de vliegenplaag maandenlang niets in de gaten hebben. Het lijkt op een onwaarschijnlijk scenario van een Hollywoodfilm, maar het is het waargebeurde verhaal van psychopaat Kris Groffen uit Herenthout. "Ik wilde haar wel begraven, maar viel achterover van de stank."
Lees verder

De 16 Vragen van De Wachter aan Annelies Verlinden: "Sinds mijn papa overleed, voel ik nog meer dat ik wil léven"
Ze is razend intelligent, klonk het toen ze vanuit het niets Minister van Binnenlandse Zaken werd. Ze is een politiek toptalent, vond de voorzitter van haar partij. Een jaar later - een turbulént jaar later - staat Annelies Verlinden meer dan haar lief is in de spotlights. De kritiek is soms snoeihard. Maar ze is véél meer dan de ogenschijnlijk onzekere en onervaren minister. "Ik ben in de eerste plaats Annelies. Dan pas minister."
Lees verder

Meer dan 80 organisaties organiseren vandaag grote klimaatmars in Brussel
Meer dan 80 organisaties organiseren vandaag een klimaatmars in Brussel. Na anderhalf jaar in hun kot door de coronacrisis, gaan de organisatoren #backtotheclimate om aan de vooravond van de Europese top en de klimaattop in Glasgow een krachtig signaal te geven.
Lees verder

Tot 30.000 klimaatbetogers verwacht in Brussel voor nieuwe grote klimaatmars
Meer dan 80 organisaties organiseren vandaag een klimaatmars in Brussel. Na anderhalf jaar in hun kot door de coronacrisis, gaan de organisatoren #backtotheclimate om aan de vooravond van de Europese top en de klimaattop in Glasgow een krachtig signaal te geven.
Lees verder

Fenomeen Pogacar sluit 2021 af als dé koning van het wegseizoen: "Zet hem op een fiets en hij glundert"
Op zijn 23ste heeft Tadej Pogacar al een palmares bij mekaar gefietst waar de rest van het peloton alleen maar van kan dromen. De Tourwinnaar imponeerde vorig jaar al, maar in 2021 schreef hij met La Doyenne en Il Lombardia ook de twee zwaarste Monumenten op zijn naam. Hij heeft met andere woorden nog een stap gezet en dat maakt zijn potentieel alleen maar angstaanjagender voor de anderen in het peloton.
Lees verder

Droog en zacht met temperaturen tot 17 graden
Vandaag verwachten we eerst soms hardnekkig ochtendgrijs in het noorden van het land. Eenmaal dit is opgelost, wordt het overwegend zonnig ondanks de aanwezigheid van enkele hoge wolkensluiers. In de namiddag neemt de bewolking toe vanaf het noordwesten, maar het blijft nog droog. De maxima liggen tussen 13 graden in de Hoge Venen en 16 of 17 graden in het centrum.
Lees verder

Vliegtuig breekt landing op Duitse luchthaven af nadat auto door omheining breekt
Een auto is door een hek bij de landingsbaan van de Duitse luchthaven Weeze gereden. Een passagiersvliegtuig moest daardoor de landing afbreken. Politie en hulpdiensten rukten massaal uit omdat ze een mogelijke aanslag niet konden uitsluiten. Maar de reden van het incident was een medische, maakte de politie van Kleef vanochtend vroeg bekend. Een 59-jarige autobestuurder reed zaterdag voorbij het vliegveld, raakte door een medische oorzaak van de weg en knalde door het hekwerk.
Lees verder

Racen om ter snelst en …om ter rijkst: ook kopstukken uit F1-wereld ontsnappen niet aan Pandora Papers
In de ondertussen beruchte Pandora Papers duiken vier namen uit het formule 1-wereldje op. Verbaast ons geen spat. Naast rijden met koersauto's is zo weinig mogelijk belasting betalen de tweede hoofdactiviteit in de paddock.
Lees verder

Van het 'ik wil je neuken'-bericht tot de gelekte VRT-tapes en het spraakmakende interview met zijn echtgenote: alles wat u moet weten over de zaak-Bart De Pauw
Woensdag is het zover: het proces tegen Bart De Pauw schiet dan echt uit de startblokken. Maar hoe zit de hele zaak nu weer in elkaar? Van het 'ik wil je neuken'-bericht en de controversiële vlucht vooruit van De Pauw tot de gelekte VRT-tapes en het spraakmakende interview met zijn echtgenote Ines De Vos: lees hier de ultieme reconstructie, doorspekt met onze meest lezenswaardige stukken over de zaak.
Lees verder

"Luis Enrique levert gewéldig werk, maar denk toch dat Frankrijk de titel pakt": Degryse en Delcroix blikken in HLN Sportcast vooruit op finale Nations League
Geen Nations League-finale voor de Rode Duivels, maar HLN Sportcast blikt toch vooruit op de eindstrijd tussen Frankrijk en Spanje. Zowel Hannes Delcroix als Marc Degryse zijn zeer onder de indruk van het jonge La Roja. Maar of ze ook de titel pakken...
Lees verder

Jonge moordenaars, slot. Gillian Vandamme (17) sloeg bejaarde vrouw schedelbreuk en verkrachtte haar: "Ik wilde wel eens weten hoe dat voelde"
"Eén van de gruwelijkste moorden die ik ooit heb gezien." De Brugse procureur is onder de indruk als hij op 7 januari 2013 buitenkomt uit de statige villa met zwembad in Ardooie. In de woonkamer ligt het zwaar toegetakelde lichaam van Maurisette Poiré (83). Uit de verhoren van dader Gillian Vandamme (17) blijkt dat de lijdensweg van het slachtoffer nog erger is geweest dan de speurders al dachten. Vandamme stak, sloeg en schopte de bejaarde vrouw een schedelbreuk. Hij trok haar kamerjas omhoog en verkrachtte haar. Onze assisenverslaggever Erwin Verhoeven blikt voor onze zomerreeks 'Jonge moordenaars' terug op de ophefmakende zaak.
Lees verder

In Madrid dromen ze al: vormt Mbappé in de toekomst ook bij Real een koningskoppel met Benzema?
Karim Benzema en Kylian Mbappé deden de fans van Real Madrid eergisteren watertanden: zó kan de aanvalslinie van los Blancos er gaan uitzien. Als Mbappé ooit wegraakt uit Frankrijk tenminste. Aan de 22-jarige spits zal het niet liggen. Hij sprak zijn nadrukkelijke wens uit om naar Spanje te gaan, het land waarmee hij vanavond in de finale van de Nations League in de clinch gaat.
Lees verder

Waarom je 'Cheyenne & Lola' bijna niet te zien kreeg
Maandag start de gloednieuwe fictiereeks 'Cheyenne & Lola' op Eén. Een internationaal project geregisseerd door Eshref Reybrouck, bekend van Marsman en Undercover en ook het lief van tv-presentatrice Cath Luyten. De Canadese Charlotte Le Bon speelt de rol van rijkeluismeisje Lola, Veerle Baetens de rol van Cheyenne. Twee vrouwen die niet meer van elkaar kunnen verschillen en toch zullen moeten samenwerken om te bewijzen dat ze niet verantwoordelijk zijn voor een moord. Voor wie niet kan wachten tot maandag, de hele reeks staat nu al op Streamz. Nu had je de reeks bijna nooit te zien gekregen, vertelt Veerle Baetens zelf aan Senne en Jarne. Hoe dat komt, ontdek je in een gloednieuwe Showbits Video.
Lees verder

Ex-'Familie'-actrice Cathérine Kools drinkt al 1,5 jaar geen alcohol meer: "Als ik vroeger iets niet leuk vond, was de oplossing al snel om naar een glas te grijpen"
"Ik kijk veel helderder en ik weet veel beter wat ik wil", zegt voormalig 'Familie'-actrice Cathérine Kools (40) over haar nuchtere bestaan in Dag Allemaal. Anderhalf jaar geleden zwoer zij de alcohol af, en dat heeft haar leven een compleet nieuwe wending gegeven.
Lees verder

Tyson Fury slaat Deontay Wilder knock-out en behoudt WBC-titel: "Heb altijd gezegd dat ik de beste bokser ter wereld ben"
Tyson Fury heeft zijn wereldtitel bij het zwaargewicht in de WBC met succes verdedigd. De 33-jarige Brit sloeg in Las Vegas zijn opponent Deontay Wilder in de elfde ronde knock-out. "Het was een waardige trilogie in de geschiedenis van het boksen."
Lees verder

Tyson Fury slaat Deontay Wilder knock-out en behoudt WBC-titel
Tyson Fury heeft zijn wereldtitel bij het zwaargewicht in de WBC met succes verdedigd. De 33-jarige Brit sloeg in Las Vegas zijn opponent Deontay Wilder in de elfde ronde knock-out.
Lees verder

Vlaamse regering investeert ruim miljoen euro in laagdrempelige zorg voor verslaafden
De Vlaamse regering trekt extra middelen uit om verslavingsproblemen aan te pakken. Ze steekt ruim een miljoen euro in de verdere uitbouw van ambulante verslavingszorgcentra, zo kondigt Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) zondag aan, naar aanleiding van de dag van de geestelijke gezondheid.
Lees verder

Adele deelt voorproefje van nieuwe album tijdens Instagram Live
Adele (33) heeft haar volgers verrast met een voorproefje van haar nieuwe album. De zangeres hield zaterdag voor de eerste keer een Instagram Live-sessie en speelde tegen het einde een fragment van een minuut van haar nieuwe single 'Easy On Me'.
Lees verder

Machine Gun Kelly niet vervolgd voor mishandeling parkeerwachter
Zanger Machine Gun Kelly (31) wordt niet vervolgd voor de vermeende mishandeling van een parkeerwachter. Volgens entertainmentwebsite TMZ heeft de openbaar aanklager besloten de zaak te laten vallen wegens gebrek aan bewijs.
Lees verder