Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 7 oktober 2021

‘Gucci Gang, Gucci Gang’? Het merk dat vermeld wordt in 22.705 verschillende liedjes viert haar 100-jarig bestaan

HLN
'Gucci Gang, Gucci Gang'? Het merk dat vermeld wordt in 22.705 verschillende liedjes viert haar 100-jarig bestaan
Muziek en mode - het zijn twee domeinen die hand in hand gaan. Maar als er één merk is waarbij dat écht van toepassing is, is het wel Gucci. Het luxehuis is synoniem met cool - en dat heeft het onbetwistbaar te danken aan de popcultuur en met name rappers - maar het was niet altijd rozengeur en maneschijn. Ter ere van de honderdste verjaardag komt creative director Alessandro Michele met een 'Gucci 100'-collectie en -campagne op de proppen die de rijke geschiedenis van het merk én de succesvolle invloed van muziek eren.
Lees verder

Twintiger uit Heers sterft bij ontploffing in chemisch bedrijf Thermo-Clean in Heusden-Zolder
Bij chemisch bedrijf Thermo-Clean in Heusden-Zolder heeft vanochtend een gasontploffing plaatsgevonden. Bij de ontploffing is een dode gevallen, een jonge man uit Heers, zo is bevestigd aan VTM Nieuws. De oorzaak ligt bij een fout in het productieproces.
Lees verder

Een dode bij ontploffing in chemisch bedrijf Thermo-Clean in Heusden-Zolder
Bij chemisch bedrijf Thermo-Clean in Heusden-Zolder heeft vanochtend een gasontploffing plaatsgevonden. Bij de ontploffing is een dode gevallen, zo is bevestigd aan VTM Nieuws. De oorzaak zou wellicht een fout in het productieproces geweest zijn.
Lees verder

Dave Grohl reageert op rel rond albumhoes 'Nevermind': "Nieuwe cover is een optie"
De albumhoes van het Nirvana-album 'Nevermind' uit 1991 gaat er binnenkort misschien heel anders uitzien. De voormalige drummer van de band, Dave Grohl (52) heeft in een interview laten uitschijnen dat er nagedacht wordt over andere coverafbeeldingen. De naakte baby op de originele hoes, Spencer Elden, klaagde de band onlangs aan wegens het maken van kinderporno omdat hij dertig jaar geleden te jong was om toestemming te geven voor de blootfoto.
Lees verder

Standard heeft opvolger Leye al beet: Luka Elsner komt over van KV Kortrijk
Standard heeft niet lang gewacht om een opvolger voor Mbaye Leye aan te stellen. Luka Elsner verlaat KV Kortrijk en wordt de nieuwe T1 van de Rouches. Hij haalde het van ex-Anderlechtcoach René Weiler.
Lees verder

Standard heeft opvolger Leye al beet: Luka Elsner komt over van KV Kortrijk, Will Still wordt assistent
Standard heeft niet lang gewacht om een opvolger voor Mbaye Leye aan te stellen. Luka Elsner verlaat KV Kortrijk en wordt de nieuwe T1 van de Rouches. Hij haalde het van ex-Anderlecht-coach René Weiler. Voormalig Beerschot-coach Will Still wordt T2.
Lees verder

Netflix wordt duurder in ons land: "Stijging is nodig voor investering in nieuwe content"
Videostreamingdienst Netflix verhoogt de prijzen voor al zijn abonnementsformules. De goedkoopste formule kost vanaf vandaag 8,99 euro per maand voor nieuwe klanten. Bestaande gebruikers krijgen vanaf 14 oktober bericht over de prijsstijging.
Lees verder

Netflix wordt duurder in ons land: "Stijging weerspiegelt investering in nieuwe content"
Videostreamingdienst Netflix verhoogt de prijzen voor al zijn abonnementsformules. De goedkoopste formule kost vanaf vandaag 8,99 euro per maand voor nieuwe klanten. Bestaande gebruikers krijgen vanaf 14 oktober bericht over de prijsstijging.
Lees verder

Neef en vertrouweling van Ridouan Taghi opgepakt door Marokkaanse politie
In Marokko is dinsdag Jaouad F. aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een vergismoord, waarbij de zoon van een hoge Marokkaanse rechter om het leven kwam. F. is een neef van de Nederlandse drugsbaron Ridouan Taghi en wordt door opsporingsdiensten gezien als een vertrouweling van Taghi.
Lees verder

Elise Mertens opent tegen Italiaanse Paolini in Indian Wells
Elise Mertens (WTA 18) neemt het in de tweede ronde van het prestigieuze WTA-toernooi in het Amerikaanse Indian Wells (hardcourt/8.150.470 dollar) op tegen de Italiaanse Jasmine Paolini (WTA 63). Die haalde het maandag in een duel tussen twee qualifiers met 6-0, 3-6 en 6-2 van de Japanse Mai Hontama (WTA 161).
Lees verder

"Wees niet bang": zo leg je de Franse drietand Griezmann-Mbappé-Benzema aan banden
"Dek goed door, laat Mbappé en Benzema niet één tegen één komen." Maar ook: "Durf zelf aan te vallen - België heeft de driehoek Hazard, De Bruyne, Lukaku." Moet het aanvallende trio van de Fransen ons zorgen baren? Een inschatting.
Lees verder

COLUMN. Gelein houdt een depressiedagboek bij. "Ik wil gerust eerlijk zijn over mij klote voelen. Maar ik voel me niet altijd zo, en dan wil ik genieten"
"Ik let niet op en rijd de ingang van de crèche voorbij. Mijn tweejarige achterin kan inmiddels vloeken als een dokwerker." Sinds onze collega Gelein (34) het etiket 'depressief' opgeplakt kreeg, houdt ze een dagboek bij. Deze week vertelt ze over haar professionele dilemma's - geeft ze haar ontslag of niet? -, dat ze soms ontzettend boos is op alles en iedereen, en dat ze toch niet zo'n open boek blijkt te zijn als ze aanvankelijk dacht.
Lees verder

KOERS KORT. Ackermann niet in Parijs-Tours na coronabesmetting
De Duitse topsprinter Pascal Ackermann en zijn land- en teamgenoot Michael Schwarzmann hebben allebei positief getest op het coronavirus. Daardoor moeten ze forfait geven voor Parijs-Bourges (1.1) van vandaag/donderdag en Parijs-Tours (1.Pro) van zondag. Dat bevestigt hun team BORA-hansgrohe.
Lees verder

KOERS KORT. Ackermann niet in Parijs-Tours na coronabesmetting - Dombrowski trekt naar Astana
De Duitse topsprinter Pascal Ackermann en zijn land- en teamgenoot Michael Schwarzmann hebben allebei positief getest op het coronavirus. Daardoor moeten ze forfait geven voor Parijs-Bourges (1.1) van vandaag/donderdag en Parijs-Tours (1.Pro) van zondag. Dat bevestigt hun team BORA-hansgrohe.
Lees verder

Ventilatieplan 2.0 duwt scholen naar CO2-meters
Volgens een bevraging van Onderwijsminister Ben Weyts gebruiken steeds meer scholen een CO2-meter. Een nieuw plan moet dat nog doen toenemen. Dat staat donderdag te lezen in De Standaard.
Lees verder

Onderzoek naar vermeende mishandeling Chris Brown stopgezet
Een nieuw onderzoek naar een vermeende mishandeling door zanger Chris Brown (32) wordt gestaakt wegens te weinig bewijs. Dat meldt de nieuwssite TMZ. De artiest zou in juni een vrouw zo hard hebben geslagen op het achterhoofd dat haar pruik loskwam.
Lees verder

Groot alarm op hogeschool Vives, na melding over gewapende man: "Iedereen moet binnenblijven"
Alle campussen van de Hogeschool Vives in Kortrijk zijn momenteel afgesloten, nadat donderdag bij de politie een melding was binnengelopen over een gewapende man die daar zou rondlopen. Alle studenten - 12.000, in theorie - moeten binnenblijven en van de ramen wegblijven.
Lees verder

Groot alarm op hogeschool Vives, na melding over gewapende man: "Iedereen moet binnenblijven en uit de buurt van ramen blijven"
Alle campussen van de Hogeschool Vives in Kortrijk zijn momenteel afgesloten, nadat donderdag bij de politie een melding was binnengelopen over een gewapende man die daar zou rondlopen. Alle studenten - 12.000, in theorie - moeten binnenblijven en wegblijven van de ramen.
Lees verder

Wil je meer verdienen? Niet alleen je anciënniteit speelt een rol
Hoe langer je werkt, hoe meer je verdient. Dat is algemeen geweten. De cijfers zijn zelfs behoorlijk extreem: volgens het Salariskompas van Jobat.be bedraagt het gemiddelde startloon in Vlaanderen 2.561 euro bruto (1.781 netto), terwijl de gemiddelde werknemer met 30 jaar anciënniteit maar liefst 4.870 euro bruto (2.768 euro netto) krijgt. Maar wat als je al op jongere leeftijd graag wat meer loon wil binnenrijven? Enkele tips.
Lees verder

PORTRET. Ferran Torres, man die niet kan overleven zonder hamburgers en pizza, maar wel dé schrik van de Belgen
Hij kan geen week zonder hamburgers of pizza, net zoals hij zonder hond niet kan overleven. Nations League-sensatie en 'Chico de oro' van La Roja Ferran Torres (21), nu al dé schrik van de Rode Duivels voor zondag.
Lees verder