Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 13 oktober 2021

Gevreesde herfstgolf blijft uit: “Worstcasescenario is vermeden”, zegt Van Gucht

HLN
Gevreesde herfstgolf blijft uit: "Worstcasescenario is vermeden", zegt Van Gucht
In Nederland zijn de afgelopen week bijna de helft meer coronabesmettingen gemeld, dan de week ervoor. De verwachte herfstgolf is daar dus ingezet. Ook in ons land duiken er weer meer besmettingen op, maar gaat het veel minder hard.
Lees verder

Hollywoodpersoneel staakt vanaf maandag tenzij er snel oplossing uit de bus komt
Personeel dat achter de schermen werkt bij Hollywoodfilms en -televisieshows dreigt volgende week het werk neer te leggen. De medewerkers, zoals cameramensen en make-upartiesten, zetten met het dreigement hun eis voor betere voorwaarden kracht bij.
Lees verder

Minstens vijf doden na aanval met pijl en boog in Noorwegen, agent in de rug geschoten: "We onderzoeken of het om terreur gaat"
Er zijn minstens vijf doden gevallen bij een aanval met pijl en boog in de Noorse stad Kongsberg. Dat meldt de openbare omroep NRK op basis van betrouwbare bronnen. Een agent in burger werd ook in de rug geschoten, stellen lokale media. De dader sloeg op verschillende plekken toe. Ruim een half uur nadat hij zijn moordende raid gestart was, kon hij aangehouden worden. De politie zal nu onderzoeken of er sprake is van terrorisme, laat een woordvoerster op een persconferentie weten.
Lees verder

Verschillende doden na aanval met pijl en boog in Noorwegen
Er zijn verschillende doden gevallen bij een aanval met pijl en boog in de Noorse stad Kongsberg. De dader sloeg op verschillende plekken toe. Drie kwartier nadat hij zijn moordende raid gestart was, kon hij aangehouden worden.
Lees verder

Verschillende doden en gewonden na aanval met pijl en boog in Noorwegen
Er zijn verschillende doden en gewonden gevallen bij een aanval met pijl en boog in het Noorse dorp Kongsberg. De dader, die op verschillende plekken toesloeg, kon aangehouden worden.
Lees verder

Verschillende doden na aanval met pijl en boog in Noorwegen, politie sluit terreur niet uit
Er zijn verschillende doden gevallen bij een aanval met pijl en boog in de Noorse stad Kongsberg. De dader, die iets na 18 uur op verschillende plekken toesloeg, kon aangehouden worden.
Lees verder

Minstens vier doden na aanval met pijl en boog in Noorwegen, agent in de rug geschoten: "We onderzoeken of het om terreur gaat"
Er zijn minstens vier doden gevallen bij een aanval met pijl en boog in de Noorse stad Kongsberg. Dat meldt de openbare omroep NRK op basis van betrouwbare bronnen. Een agent werd in de rug geschoten. De dader sloeg op verschillende plekken toe. Ruim een half uur nadat hij zijn moordende raid gestart was, kon hij aangehouden worden. De politie zal nu onderzoeken of er sprake is van terrorisme, laat een woordvoerster op een persconferentie weten.
Lees verder

Tien verdachten gevat in groot onderzoek naar synthetische drugs
De politie heeft vanochtend bij huiszoekingen op zestien locaties in Nederlands-Limburg, Noord-Brabant en België in totaal tien personen gearresteerd op verdenking van de productie en handel in synthetische drugs. De politie kreeg de informatie uit gekraakte EnchroChat, Sky-ECC en Anom-servers.
Lees verder

CD&V blijft ijveren voor afschaffing belastingvoordeel op tweede woning
Hoewel de maatregel het huidig begrotingsakkoord niet heeft gehaald, blijft regeringspartij CD&V ijveren voor de afschaffing van het fiscaal voordeel op de aankoop van een tweede woning. Dat zei fractieleider Servais Verherstraeten deze avond in de Kamer. "Ik krijg dat aan niemand uitgelegd", was hij stellig.
Lees verder

Jack kon oplichting met wisseltruc vermijden en laat opname van gesprek met criminelen horen
Een bende oplichters maakte tientallen miljoenen euro's buit met bitcoinfraude en wisseltrucs. Ze hadden het gemunt op mensen die een onroerend goed verkochten, zoals Jack Lagast zijn hotel in Izegem. Hij nam een gesprek met de oplichters op en getuigt daarover in VTM NIEUWS.
Lees verder

Anderlecht-flop Samir Nasri (34) staat nog eens op een voetbalveld en gaat meteen over de tongen
Het Stade Vélodrome in Marseille was vanavond het decor voor een benefietwedstrijd van de Olympique Marseille-legendes tegen een UNICEF-team, maar vooral Samir Nasri (34) ging met de aandacht lopen. Niet omdat hij er bovenuit stak, wel omdat hij even na zijn afscheid als voetballer aardig wat coronakilo's meezeult.
Lees verder

Dalle niet gerustgesteld na gesprek met makers 'Ik wil een kind'
Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) heeft een gesprek gehad met de makers van het VTM-programma 'Ik wil een kind'. Over dat programma is de voorbije week heel wat commotie ontstaan. "Ik heb mijn bezorgdheden meegegeven en gevraagd het kinderrechtenperspectief centraal te stellen. We zullen zien wat het geeft, maar ik ben er nog niet helemaal gerust in." Dat heeft minister Dalle in het Vlaams Parlement geantwoord op vragen van Steven Coenegrachts (Open Vld), Katrien Schryvers (CD&V) en Klaas Slootmans (Vlaams Belang).
Lees verder

Gerard Joling brengt nieuwe single en adresseert geruchten over plagiaat: "Niet afgekeken van André Hazes"
Gerard Joling (61) werd met zijn nieuwe single 'Los Met Z'n Allen' beschuldigd van plagiaat omdat het nummer heel hard lijkt op 'Leef' van André Hazes. Hij lacht de opmerkingen een beetje weg.
Lees verder

Hermans wint tweede Wereldbekermanche in Verenigde Staten voor Iserbyt en Vanthourenhout
Tweede van drie Wereldbekermanches in de Verenigde Staten. Onze landgenoot Quinten Hermans (Tormans-Circus) toonde zich in zware omstandigheden de sterkste in Fayetteville (Arkansas) op het parcours waar in januari het WK plaats zal vinden.
Lees verder

Hermans wint tweede wereldbekermanche in Verenigde Staten voor Iserbyt en Vanthourenhout
Tweede van drie wereldbekermanches in de Verenigde Staten. Onze landgenoot Quinten Hermans toonde zich de sterkste in Fayetteville (Arkansas) op het parcours waar in januari het WK plaats zal vinden.
Lees verder

Rolling Stones voorlopig gestopt met hit 'Brown Sugar' na kritiek op "racistische" tekst
Rockband The Rolling Stones is van plan de veelbeluisterde hit 'Brown Sugar' de komende tijd niet meer te spelen. Het nummer gaat over de slavernij en zou racistisch zijn. Vooral nadat de band het nummer in 2019 tijdens een liveoptreden speelde, ontstond een golf van kritiek. Veel mensen eisten dat de band het nummer niet meer zou opvoeren.
Lees verder

Elton John scoort als enige artiest al zes decennia Britse hits
Elton John (74) schrijft Britse muziekgeschiedenis door als eerste artiest top 10-hits te scoren in zes opeenvolgende decennia. De zanger doet zo beter dan Elvis Presley en Michael Jackson. Zij hadden top 10-hits in 'slechts' vijf decennia.
Lees verder

Mama Axelle voelt zich machteloos in 'Axel Gaat Binnen': "Ik kan dit niet oplossen"
Axel Daeseleire trekt in 'Axel Gaat Binnen' naar de kinderafdeling van het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen. Eén van de vele straffe ouders die Axel ontmoet in het UZA is de mama van Axelle. Ze vertelt open over haar frustraties, angsten en het gevoel van machteloosheid. Zelf niks kunnen doen om de ziekte van haar dochter te genezen vindt ze verschrikkelijk.
Lees verder

Rani De Coninck in de bres voor De Pauw: "Bart is al aan schandpaal genageld voor het proces"
"Ik ken Bart al heel lang en heb nooit problemen met hem gehad." Radiopresentatrice Rani De Coninck (51) heeft het in 'De Cooke & Verhulst Show' opgenomen voor televisiemaker Bart De Pauw. "Het is jammer dat je al veroordeeld wordt voor het proces wanneer je bekend bent."
Lees verder

Gloria Monserez getuigt over grensoverschrijdend gedrag: "Hij raakte me aan en ik blokkeerde helemaal"
"Plots raakte hij me aan op een plek die ik totaal niet wou." Ketnetwrapster en Studio Brussel-stem Gloria Monserez (20) getuigt in een campagnefilmpje van Sensoa over grensoverschrijdend gedrag van een jongen tijdens een nachtje feesten. "Ik wist niet wat ik moest doen. Gelukkig was mijn beste vriendin in de buurt."
Lees verder