Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 14 oktober 2021

Getest: ziekenhuiseten maakt je alleen maar zieker. Na 2 weken al dramatisch effect op bloedwaarden

HLN
Getest: ziekenhuiseten maakt je alleen maar zieker. Na 2 weken al dramatisch effect op bloedwaarden
Klopt het flauwe ziekenhuiskost je nog slapper maakt? Dina Tersago testte dat voor het VTM-programma 'Ze zeggen dat'. Met negen andere vrijwilligers at ze drie keer per dag ziekenhuismaaltijden. "Niet te vreten, maar alles voor de wetenschap". Twee weken volstond om al een dramatisch effect op de bloedwaarden te zien. Hoe ongezond dat een mens maakt, lees je hier. Maar het kan ook anders. Eén Vlaams ziekenhuis slaagt er in alles 100% vers aan te bieden.
Lees verder

Voetbalclubs sturen hardleerse hooligans naar Kazerne Dossin
Voetbal­supporters die zich racistisch of discriminatoir gedragen op de tribunes, kunnen door hun club verplicht worden om een vormingstraject te volgen bij Kazerne Dossin in Mechelen. In ruil vervalt het hen opgelegde stadionverbod mogelijk sneller. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.
Lees verder

Biden wil windmolenparken in alle kustgebieden van de VS mogelijk maken
De Amerikaanse president Joe Biden heeft plannen onthuld die de bouw van windmolenparken langs vrijwel de gehele kustlijn van de Verenigde Staten mogelijk maken. Het gaat om zeven verschillende gebieden voor de Amerikaanse kust die de komende jaren geveild worden, maakte minister van Binnenlandse Zaken Deb Haaland woensdag lokale tijd bekend.
Lees verder

ASSISEN. Kesteman dreigde al eerder: "Ik ga mij zat drinken en tegen een boom rijden"
De twee vrouwen die korte tijd het leven van Davy Kesteman deelden voor Sharon Gruwez in beeld kwam, hadden een gevoel van déjà vu toen ze het verhaal van het slachtoffer hoorden. "Ik herken echt heel mijn verhaal in het verhaal van Sharon", getuigde Annabeth (31).
Lees verder

Onze chef voetbal herbekeek België - Frankrijk: "Al die grote theorieën... overdrijven we niet een beetje?"
Het is vandaag één week geleden dat de Rode Duivels in Turijn een nachtmerrie beleefden. Van 2-0 naar 2-3 tegen Frankrijk. Sociale media ontploften, 11 miljoen bondscoaches verkondigden grote theorieën. Maar wat is er nu precies gebeúrd? Waarover praten we? Wij keken nog eens naar de bewuste tweede helft tegen 'Les Bleus'. Volgt u even mee. Overdrijven we niet een beetje?
Lees verder

COLUMN. Weglopen uit onderhandelingen zoals Sophie Wilmès: operette is het, om drie uur 's nachts
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Sophie Wilmès.
Lees verder

Zorgt Fransman voor witte rook bij Cats?
Het ziet ernaar uit dat Basketball Belgium een opvolger heeft gevonden voor Philip Mestdagh als bondscoach van de Belgian Cats. Zijn naam: Valéry Demory, trainer van de Franse club Lattes Montpellier.
Lees verder

Urbanus schreef autobiografie: "In mijn familie werd véél gelachen. In de eerste plaats met onze eigen miserie"
Hij had het tien jaar geleden al eens geprobeerd met een 'spookschrijver', maar dat klikte niet. En dus maakte Urbanus van de lockdown gebruik om zijn levensverhaal zélf op te schrijven. 'En Van Waar Dit Allemaal Komt' is qua anekdotes per strekkende meter geheid een nieuw wereldrecord. Zijn oudste dochter verzorgde de layout, echtgenote Nadine deed de eindredactie. "Het is een dik boek, 512 bladzijden, ik heb dan ook veel meegemaakt in mijn leven. Maar als mijn vrouw de schrijffouten er niet had uitgehaald, waren het 900 pagina's geweest."
Lees verder

"Kampioenen hebben mij aan de kant geschoven". Waarom Marijn Devalck nieuwe reeks niet ziet zitten
Vanavond kan je op Eén kijken naar de laatste aflevering van de docu-reeks 'Voor Altijd Kampioen', over dertig jaar F.C. De Kampioenen. Is dit nu het definitieve einde van de populairste voetbalploeg van Vlaanderen, na de al wat tegenvallende kerstspecial? Of komt er toch een reboot? De Kampioenen 2.0, zeg maar. Sommige acteurs dromen daarvan luidop. En waarom verliet Niels Destadsbader anders VTM om terug te keren naar de openbare omroep?
Lees verder

Zoon van Michel Preud'homme doet straks mee aan 'Klopjacht': "Bewijzen dat ik geen fils à papa ben"
Opvallend gezicht bij persvoorstelling van 'Klopjacht'. Guillian Preud'homme, de 28-jarige zoon van voormalig topkeeper Michel, is vanaf maandag te zien als een van deelnemers in het nieuwe realityspelletje van Play4. Voor de fun, maar ook om zich te bewijzen. "Overal waar ik ga hebben mensen vooraf een mening over me en moet ik me dubbel zo hard bewijzen."
Lees verder

Bewolkt en nevelig met kans op wat gedruppel of motregen
Donderdag verwachten we vrij veel wolken en soms nevelig weer met in de ochtend nog kans op wat gedruppel of wat motregen over het noorden van het land. Geleidelijk verschijnen er enkele opklaringen, vooral dan over het zuiden van het land. De maxima liggen tussen 11 en 13 graden in de Ardennen en tussen 14 en 16 graden elders. De wind is zwak tot meestal matig uit west tot zuidwest. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Vrachtwagenchauffeur vertelt openhartig over dodelijk verkeersongeval in 'Alloo bij de Verkeerspolitie'
Vanaf vandaag volgt Luk Alloo de verkeerspolitie naar de lokale wegen met een nieuw arsenaal aan overtredingen. Maandenlang volgde Alloo dag en nacht de politieteams van zones Gent en Sint-Niklaas tijdens hun werkshiften. "De Verkeerspolitie kampt vaak met onverwachte situaties op de weg en moet overal op inspelen. Je houdt het niet voor mogelijk wat er allemaal gebeurt tijdens hun werkuren", zegt Alloo.
Lees verder

Diede is de topfavoriete in 'K2 Zoekt K3', maar: "Onderschat de mening van Hanne en Marthe niet"
Ze kwam, ze zag, ze veroverde de eerste stoel. Wie Diede van den Heuvel (21) aan het werk zag in 'K2 Zoekt K3', kan niet anders dan concluderen dat ze geknipt is als collega van Hanne en Marthe. Met een monsterscore van maar liefst 418 punten lijkt het bootcamp van komende zaterdag voor de Nederlandse zangeres haast overbodig. "Toen ik aan mijn vrienden en familie vertelde dat ik me had ingeschreven, was niemand verbaasd."
Lees verder

Vooral de topclubs zullen het voelen: zoveel zou nieuwe RSZ-regel Anderlecht, Club Brugge en co kúnnen kosten
30 miljoen euro aan RSZ-bijdragen. Dat is het bedrag dat Minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke hoopt op te halen bij topsporters. Aangezien de focus bijna integraal op het voetbal ligt, deden we een denkoefening over hoe de schade er zou kunnen uitzien voor de clubs in 1A. Er is één zekerheid: vooral de topclubs zullen het voelen.
Lees verder

Anderlecht-flop Samir Nasri (34) staat nog eens op een voetbalveld en gaat meteen over de tongen
Het Stade Vélodrome in Marseille was vanavond het decor voor een benefietwedstrijd van de Olympique Marseille-legendes tegen een UNICEF-team, maar vooral Samir Nasri (34) ging met de aandacht lopen. Niet omdat hij er bovenuit stak, wel omdat hij even na zijn afscheid als voetballer aardig wat coronakilo's meezeult.
Lees verder

Radja Nainggolan in laatste 'Cooke en Verhulst'
Gert en James presenteren vanavond de laatste aflevering van hun 'Cooke & Verhulst Show'op Play4. Aan tafel zitten vaste gast Erik Van Looy (59), die vanaf maandag opnieuw in 'De slimste mens ter wereld' te zien is, en de spraakmakende YouTuber Acid (22), die straks zijn kans waagt in de quiz. Ook van de partij is Antwerp-middenvelder Radja Naingolan (33).
Lees verder

Biden wil windmolenparken langs gehele kustlijn van Verenigde Staten
De Amerikaanse president Joe Biden heeft plannen onthuld die de bouw van windmolenparken langs vrijwel de gehele kustlijn van de Verenigde Staten mogelijk maken. Het gaat om zeven verschillende gebieden voor de Amerikaanse kust die de komende jaren geveild worden, maakte minister van Binnenlandse Zaken Deb Haaland bekend.
Lees verder

OVERZICHT. Meer besmettingen en overlijdens, reproductiegetal op 1
Het gemiddeld aantal mensen dat in België per dag overleden is aan de gevolgen van Covid-19 is in de voorbije periode toegenomen, net als het aantal nieuwe besmettingen. Het aantal hospitalisaties is licht gedaald. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

"Benieuwd wie hiervoor klacht indiende": commotie na fietswissel Michael Vanthourenhout blijft uiteindelijk zonder gevolg
Even was er na de WB-cross in Fayetteville consternatie omdat Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal) een fout gemaakt zou hebben tijdens een fietswissel. De UCI-commissarissen onderzochten de zaak uitvoerig, bekeken de televisiebeelden maar riepen Michael Vanthourenhout uiteindelijk toch uit tot derde in de uitslag.
Lees verder

Tropische storm Kompasu kost dertig mensen het leven op Filipijnen
De tropische storm Kompasu heeft op de Filipijnen aardverschuivingen en overstromingen veroorzaakt, die al aan dertig mensen het leven hebben gekost. Dat heeft het nationale agentschap voor de bestrijding van rampen meegedeeld. Er zijn ook dertien mensen vermist.
Lees verder