Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 15 oktober 2021

Gemeente Mol: Zien we je opnieuw? Want jij verdient de beste bescherming

Zien we je opnieuw? Want jij verdient de beste bescherming

Met de uitnodiging van de eerste 300 65-plussers voor een 3de prik op 6 november, hebben we een volgende stap gezet in de doorstart van het vaccinatiecentrum. We hopen dat deze inwoners consequent kiezen voor hun extra vaccinatie om zichzelf blijvend te beschermen. Daarnaast kregen we van de hogere overheid nieuws over de inwoners die slechts één prik AstraZeneca hebben gehad. Om hun vaccinatieschema te vervolledigen mogen zij het callcenter contacteren voor een 2de prik met Pfizer. 

Lees verder

Boek 'Molse dorpszichten in beeld en woord (1870–1905) vanaf 19 oktober te koop

Koop vanaf 19 oktober het boek 'Molse dorpszichten in beeld en woord (1870-1905) – Mijne beste groetenissen vanuit Moll' bij één van de verkooppunten. Dit prachtige boek van Stijn Geys en Luc De Boulle vertelt in meer dan 350 pagina's en honderden prachtige illustraties het verhaal van onze gemeente rond 1900. Je betaalt 30 euro voor dit unieke boek. Mis dit aanbod niet!

Lees verder

Waar wil jij een publieke fietspomp in jouw gehucht? Laat van je horen!

Op welke plek in onze gemeente zou een publieke fietspomp een meerwaarde betekenen? Onze verkeersdienst maakt ruimte voor 11 extra fietspompen en herstelzuilen om verspreid over alle Molse gehuchten te plaatsen. We vragen al onze fietsende inwoners om hun ideale locatie in te vullen op www.gemeentemol.be/fietspomp/ voor woensdag 27 oktober. Nadien bekijkt de verkeersdienst op welke locaties het meest gestemd werd. In 2022 worden de fietspompen en herstelzuilen geplaatst.

Lees verder

Verblijft je partner in een woonzorgcentrum? Vraag dan éénmalige coronapremie aa

Verblijft jouw partner in een woonzorgcentrum en woon jij nog thuis? Dan heb je – onder bepaalde voorwaarden – recht op een éénmalige premie van 720 euro. Deze premie komt er dankzij het corona-armoedebestrijdingsplan. Het gemeentebestuur gebruikt deze middelen om ouderen te ondersteunen die het financieel moelijker hebben. Denk je recht te hebben op deze premie? Maak dan een afspraak met de dienst seniorenplus op het nummer 014 33 16 00 of mail naar dienstseniorenplus@gemeentemol.be. De dienst maakt dit voor jou in orde. De aanvraag moet gebeuren voor 1 december.

Lees verder