Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 14 oktober 2021

Gemeente Mol: Waardeer je onze strijd tegen armoede op de Molse scholen? Stem voor 7 november!

Waardeer je onze strijd tegen armoede op de Molse scholen? Stem voor 7 november!

Met onze strijd tegen armoede op scholen is het gemeentebestuur genomineerd voor de Armoedeprijs 2021. Samen met acht andere laureaten streven we naar de ultieme bekroning van ons vernieuwend project waarbij we elk kind gelijke onderwijskansen willen bieden. Help jij ons naar de winst? Bekijk dan hier alle informatie over ons project – inclusief een filmpje – en stem voor ons verhaal.  Let op: je stem telt alleen als je een link aanklikt in een bevestigingsmail (zie eventueel 'ongewenste mail').

Lees verder

Gemeenteraadszitting op maandag 18 oktober

Op 18 oktober staat de volgende gemeenteraadszitting op de agenda. De vergadering start om 20 uur en gaat door in Zaal 't Getouw. De zitting is – buiten het 'besloten gedeelte' –  voor elke geïnteresseerde vrij toegankelijk. Als je de gemeenteraad live wil meevolgen, draag je verplicht een mondmasker. Klik hier voor de agendapunten die worden behandeld.

Lees verder

Op zoek naar brandhout in de streek? Kijk op www.brandhoutweb.be

Ben je nog op zoek naar een stère of m³ brandhout in de streek? Bosgroep Kempen Noord verkoopt verschillende loten in de Kempen bij private eigenaars. Sinds enkele jaren verloopt de brandhoutverkoop digitaal. Interesse? Neem dan zeker een kijkje op www.brandhoutweb.be. Snel zijn is de boodschap.

Lees verder

Vlaamse regering bevestigt geweigerde vergunning windturbine AGC

Ook de Vlaamse regering weigert in beroep een omgevingsvergunning voor de bouw en exploitatie van een vierde windturbine op industriezone Berkebossen. Deze turbine zou door Luminus gerealiseerd worden op de bedrijfsterreinen van AGC. De Vlaamse regering bevestigt met deze beslissing het oordeel van de deputatie van de provincie Antwerpen en het ongunstige advies van het college van burgemeester en schepenen.

Lees verder